Ervaringen (neg en pos) T-safe koperspiraal

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Mir81, 7 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mir81

    Mir81 Bekend lid

    25 sep 2012
    989
    0
    0
    Noordoostpolder
    Hallo meiden,

    ik wil een koperspiraal laten plaatsen, maar hoor wisselende verhalen. Wat is jouw ervaring? En door wie heb je hem laten zetten?

    Alvast bedankt!!!
     
  2. dekilene

    dekilene Niet meer actief

    Lees mijn onderschrift...
    Maar ik heb dan de mirena geen idee hoe de koper is..
     
  3. Trees

    Trees Niet meer actief

    Hier een positief verhaal over het koperspiraal. De gynaecoloog heeft hem gezet. Door een afwijkende positie van mijn baarmoeder kreeg de huisarts het niet voor elkaar. Het is heel belangrijk dat een koperspiraal goed geplaatst wordt, want anders kun je last van krampen krijgen. Het voordeel bij plaatsing door een gynaecoloog is dat ze d.m.v. een echo direct kunnen kijken of de spiraal goed zit.

    Binnenkort ga ik er weer één laten plaatsen. Ik heb al heel veel verschillende vormen van AC geprobeerd, maar voor mij staat het koperspiraal op nummer één. Het grote voordeel is dat je geen hormonen meer hoeft te gebruiken.
     
  4. RSL

    RSL Fanatiek lid

    16 okt 2008
    2.352
    42
    48
    Overijssel
    Ik heb een t-safe gehad. Door de gyn laten zetten. Zou 10 jaar mee gaan... Het zetten deed me ongelofelijk zeer. Ik heb hem 8 maand gehad. Veel buikpijn. Toen ben ik 1, 5 maand overtijd geweest.. en daarna 1, 5 maand aan 1 stuk gebloed. En mega pijn. Direct Door naar de gyn... baarmoeder mond al bijna doorboord. De spiraal moest er meteen uit.. Voor mij nooit weer dus...


    Succes met de beslissing
     
  5. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.828
    164
    63
    Ik heb sinds 9 maanden een Flexi-T koperspiraal. Geplaatst door de gyn (maargoed ook, aangezien mijn baarmoeder naar achter is gekanteld na de tweede zwangerschap), plaatsen was een eitje. Van mijn eerste menstruatie met spiraal tot 4 menstruaties later, had ik wel steeds onregelmatig bloedverlies. Zeker 2-3 dagen per week last van spotting, en ook standaard iedere ochtend na de seks. Sinds een maand is dit nu weer over. Heb daarentegen ook in de jaren dat ik van de pil af ben nog nooit zo'n regelmatige cyclus gehad.

    Ik vind em ideaal. Iedere maand bevestiging dat ik niet zwanger ben, geen krampen (alleen tijdens de menstruatie tegenwoordig een beetje, maar niet echt erg), geen hormonen (dé reden waarom ik een koperspiraal heb, had veel last van de mirena). Deze moet (mits ie zo goed blijft bevallen) over 4 jaar vervangen worden.
     

Deel Deze Pagina