Pil na bevalling

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Merryl, 12 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Merryl

    Merryl Fanatiek lid

    25 jun 2012
    4.368
    192
    63
    2,5 week geleden ben ik bevallen van ons derde wonder. Om er voor te zorgen dat er (voorlopig) geen vierde komt wil ik toch aan de pil gaan.
    Ik heb altijd microginon gehad. Werd er misselijk van en vond dat heel vervelend. De yaz 24+4 heb ik ook geprobeerd, maar die is te licht.
    Ik weet dat je kunt beginnen voor je eerste menstruatie, maar twijfel of ik dat wel wil. De eerste keer kan behoorlijk heftig zijn en weet niet of ik dat met de pil een beetje tegen kan houden. Hoop ik wel natuurlijk.

    Wie heeft er een idee? Optijd beginnen? En waarmee?
     
  2. Nicci1982

    Nicci1982 Niet meer actief

    Ik heb carazettte genomen ivm de borstvoeding die ik gaf. 50 dagen na de bevalling ongesteld geworden ( gebruikte 1,5 week de pil) en dat was gewoon zoals voorheen. Met cerazette heb je geen stopweek. Weet dus niet wanneer ik nu weer ongesteld wordt en of t gebeurt. Kan namelijk tussendoor spotten maar t kan ook uitblijven. Als deze strippen op zijn ga ik weer terug naar de microgynon of een spiraaltje.
     
  3. senna999

    senna999 Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.815
    1
    0
    ben 5 weken geleden bevallen en ben na 3 weken alweer begonnen met de microgynon. na anderhalve week kreeg ik wat bloedverlies en buikpijn dus de menstruatie kwam er toch aan. heb toen de dag erna geen pil meer gepakt en ben nu 4 dagen later enorm ongesteld. dus je houd de eerste menstruatie niet tegen denk ik.. vrijdag weer beginnen met een nieuwe strip, hoop dat ik dan geen doorbraakbloedingen ga krijgen.
    en anders moet je even overleggen met je huisarts.
     
  4. Merryl

    Merryl Fanatiek lid

    25 jun 2012
    4.368
    192
    63
    Cerazette is een hele lichte pil toch? Ik heb eerder een lichte pil gehad en die werkte niet goed. Werd niet zwanger, maar werd gewoon ongesteld als ik doorslikte.

    Senna helemaal niet ongesteld worden gaat niet lukken en dat hoeft ook niet. De vorige twee keer vielen gelukkig mee wat eerste ongesteldheid betreft. Hoop nu weer. Eerst maar eens van die kraambloeding af.
     
  5. Nicci1982

    Nicci1982 Niet meer actief

    Ja t is een lichte pil maar gewoon28 dagen dus geen stopweek dus moet je ook nonstop doorslikken. Schijnt te wisselen wat t bij vrouwen doet. De eens wordt dus gewoon ongesteld en de ander helemaal niet en sommigen af en toe wat spotting.
     
  6. Merryl

    Merryl Fanatiek lid

    25 jun 2012
    4.368
    192
    63
    Lichte pil doet bij mij niet wat hij moet doen. Drie weken bruin verlies is geen succes bij doorslikken.
     

Deel Deze Pagina