Persona

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door JoyofLiving, 19 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. JoyofLiving

    JoyofLiving Fanatiek lid

    10 apr 2013
    2.571
    0
    0
    Ik zit te denken aan AC na deze zwangerschap. Ik wil alleen geen hormonen toedienen dmv pil of wat dan ook, daar wil ik mee stoppen. We willen het namelijk nog een tijdje aankijken of ons gezin na deze zwangerschap compleet is, als dat zo is dan laat mijn man er een knoopje in leggen.

    Nu heb ik de Persona voorbij zien komen. Heeft iemand van jullie daar ervaring mee? Is het een gedoe? En hoe werkt dat dan?
     
  2. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    ja ik heb er goede ervaringen mee. Heb er een aantal jaren 1 gebruikt (en heb er nog 2 nieuw in doos liggen) Ik vind het wel makkelijk, de eerste maand moet je 16 urinetesten gebruiken, daarna elke maand 8. Gewoon net zoals een zwangerschapstest in urine dopen, daarna in de persona, dan leest ie hem uit.

    Er staat in welke cyclusdag je zit, rood lampje betekend condoom gebruiken, groen is veilig. Verder kan hij aangeven wanneer je ovuleert, maar daar heeft hij geloof ik 3 cyclussen voor nodig. Als je hem op de goede manier gebruikt zit je 90% veilig. Daar moet je dus wel rekening mee houden dat hij iets minder veilig is dan bijv de pil.
     
  3. JoyofLiving

    JoyofLiving Fanatiek lid

    10 apr 2013
    2.571
    0
    0
    Bedankt voor je reactie. Dan lijkt het erop dat de Persona mijn oplossing is :D
     
  4. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Ik heb er geen goede ervaringen mee. Mijn cyclus is heel regelmatig, alleen met een laat ei op dag 20 en een lf van 8.
    De persona vond mijn ei echt nooit en gaf dus alleen maar rode lampjes. Pas toen ik een paar cyclussen iedere dag een ovutest deed vond ik mijn ei.
     
  5. JoyofLiving

    JoyofLiving Fanatiek lid

    10 apr 2013
    2.571
    0
    0
    Ik heb ook altijd een regelmatige cyclus gehad en hoop dat na deze zwangerschap ook nog te hebben... Maar zelfs volgens het boekje met een ei op dag 14 soms 15 (volgens ovulatietesten) en een LF van 14 dagen dus dan zou de Persona er geen probleem mee hebben om het op te sporen denk ik?
     
  6. Laust

    Laust Niet meer actief

    Hier geen goede ervaring. Ik kreeg echt enorm vaak een rood lampje. Vanaf de laatste dag van mijn menstruatie tot aan dag 23 geloof ik...
    Tsja, dat had ik zelf ook wel kunnen bedenken. 2 maanden later was ik zwanger ;)

    Als je cyclus regelmatig is kun je net zo goed een app gebruiken denk ik (bijvoorbeeld womanlog) Dan voegt de persona weinig toe
     
  7. JoyofLiving

    JoyofLiving Fanatiek lid

    10 apr 2013
    2.571
    0
    0
    Oh dat is niet de bedoeling dat ik dan zwanger ga worden. Ik ben hiervoor inderdaad wel altijd regelmatig geweest, maar wil dan niet het risico lopen dat als mijn ei net een dag of 2 dagen eerder of later komt ofzo want misschien gaat dat straks nog veranderen dat ik dan weer zwanger ben. Met womanlog dan moet ik mijn cyclus erg in de gaten houden en dat wil ik dan ook weer niet. Nu zou ik dus gewoon op het ding kunnen kijken voor het lichtje en ja oke dan 8 keer per maand een testje doen?

    Ik zat er ook aan te denken om dan dus die week van mijn eisprong ovutesten te gebruiken, maar dat heeft ook weinig nut denk ik ivm zaad dat langer kan leven? Want ovutesten zijn wel weer goedkoper dan die testen van de persona.

    Pff lastig, want condoom vinden wij niks en ik wil niet meer aan de pil of andere hormonen.
     

Deel Deze Pagina