Uitsluiting zwangerschap?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Fresia, 27 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Fresia

    Fresia Nieuw lid

    27 aug 2013
    2
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi allemaal,

    Ik twijfelde waar ik dit onderwerp zou plaatsen maar uiteindelijk toch maar gekozen voor anticonceptie.

    Ik ben al een aantal jaar aan de prikpil, en wordt daarom ook niet meer ongesteld. Erg vervelend dus als je weet afhankelijk te zijn van 'zwangerschapskwalen' om er evt achter te komen.

    Ik heb nu al bijna een week erg last van een opgeblazen gevoel, en bij aanspanning van mijn buik (ook bij kuchen ed) is het gevoelig in mijn buik. Ook als ik erop druk.

    Ik ben de laatste tijd wat aangekomen (denk dat ik nu zo rond de 64/65 kilo weeg) en mijn eetpatroon is ook niet helemaal gewenst maar dit komt door stress aangezien mijn ex vriend de relatie heeft verbroken. Nu heb ik altijd al last van mijn darmen gehad (veel winderigheid) maar dit is mij toch wel onbekend.

    Ik heb 3 dagen geleden een test gekocht van de etos, maar die was 100 procent negatief. Ik weet dus ook niet wat het juiste moment is om te testen vanwege het niet ongesteld worden.

    Huisarts geprobeerd te bellen maar die zijn op vakantie dus kan daar pas volgende week terecht.


    Mijn vraag tot die tijd dus of iemand dit herkend als een zwangerschapskwaal. Het lijkt mij toch wel dat je positief test als je dergelijke kwalen hebt.
     
  2. Appelgebakje

    Appelgebakje Bekend lid

    21 feb 2013
    950
    0
    16
    Management assistent/secretaresse
    Veenendaal
    Zulke kwalen kunnen ook ergens anders van komen. Misschien juist door het andere voedingspatroon en de stress.

    Al blijft het wel lastig als je een zwangerschap vermoed en je niet weet wanneer je zou kunnen testen. En dan testen sommige dames al vroeg positief en andere pas vrij laat.

    Misschien kan je een verloskundigenpraktijk bellen voor advies?
     
  3. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    De kans dat je met een prikpil zwanger wordt is bijna nihil.

    Artsen schrijven daarom de prikpil ook niet voor aan vrouwen die op termijn graag zwanger willen worden. Dit omdat het wel een dik jaar kan duren eer de hormonen van de prikpil uitgewerkt zijn. Dit geeft al aan hoe sterk de prikpil is.

    Ik denk dan ook dat je niet zwanger bent. Prikpil + negatieve test.

    Lees ook dit:
    Apotheek.nl - Medische informatie - Medicijnen - Depo Provera
    Anticonceptie: de prikpil | Mens en Gezondheid: Seksualiteit
    prikpil

    Denk je nog steeds zwanger te zijn, dan zou je een verloskundige kunnen bellen voor een echo om al dan niet een zwangerschap uit te sluiten.
     
  4. Fresia

    Fresia Nieuw lid

    27 aug 2013
    2
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik vind het overigens wel bijzonder dat er zo hard geroepen word dat de kans op zwangerschap bij de prikpil nihil is.

    Toen ik een keer een nieuwe afspraak moest maken om een nieuwe prik te laten zetten bij de huisarts assistent kwam die geplande dag mij niet uit.

    Of het dus een paar dagen erna kon, want volgens de schriften duurt het minstens maaanden voordat je evt zwanger kan worden als je de prik niet gebruikt, dus wat maken die paar dagen dan uit denk je dan.

    Maar dat wilden ze liever niet hebben. Gewoon op tijd en desnoods eerder zelfs.


    Ik moet zeggen dat het lang geleden is dat ik de bijwerkingen heb doorgelezen en er komt wel wat voor mij bij. Zoals gespannen borsten heb ik met regelmaat, of hele lichte menstruatie achtige kramp. Dan denk ik maar dat ik dan zou moeten menstrueren normaal gesproken.

    Dit is echt anders. Misschien dat ik de andere huisarts (plaatsvervangende) even bel. Het is dan geen spoed maar ik kan allicht vragen of ik mij zorgen moet maken. Vind het dan ook weer zo lang wachten tot maandag..
     

Deel Deze Pagina