anticonceptie, wat is er allemaal?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door kimmmmberly, 29 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. kimmmmberly

    kimmmmberly Bekend lid

    9 mrt 2011
    894
    0
    0
    leeuwarden
    hoi hoi,

    wij gebruiken nu nog condooms, maar wil weer aan de anticonceptie.
    ik ben door de pil heen zwanger geraakt(altijd goed en op tijd ingenomen) dus wil nu wat anders.
    maar wat is er allemaal? zie door de bomen het bos niet meer, een spiraal leek mij wel wat. maar lees overal dat je daar enorm lang van bloed en heftige krampen kan krijgen/houden. en dat zie ik niet zitten.
    het liefst gebruik ik iets met zo min mogelijk hormonen.

    wat gebruiken jullie? en ben je tevreden? iemand ideetjes voor me?
     
  2. muisje14

    muisje14 Niet meer actief

    Poeh, nou je had ook al in mijn topic gereageerd, maar de pil idd niet zo betrouwbaar.
    Ik heb 10 mnd lang spiraal gehad, voordat onze derde kwam.
    Ik had de eerste 3 mnd bijna iedere dag bloedverlies. Daarna heel onregelmatig maar dat kan ook net spiraal. Alleen die constant zeurende buikpijn. Dat was een van de redenen waarom ik het spiraal eruit heb laten halen. Toen ook wel eerder gestart met zwanger worden. Dan begint t toch te kriebelen zo van nu kan t , ik ven vruchtbaar haha.

    Mocht ik nu zwanger zijn door de pil heen dan moet mijn man maar wat af laten sluiten, maar goed jullie hebben er 1 en kan me voorstellen dat je nog meer kids wilt. Heb ff geen optie voor je omdat ik over andere anticonceptie niet mee kan praten
     
  3. MommyOwl

    MommyOwl Bekend lid

    30 jun 2013
    735
    0
    16
    Kijk eens op Anticonceptie.nl - Home (vind ik persoonlijk een fijne en duidelijke site), of op Overzicht anticonceptie | Mijn anticonceptie. Het is even lezen, maar er staat op beide websites duidelijk welke met en welke zonder hormonen zijn.

    Van een koperspiraal wordt je menstruatie over het algemeen iets heviger en met iets meer krampen dan je gewend bent. Met een Mirena (heeft maar heel weinig hormonen) heb je dit niet, vaak wordt je menstruatie juist lichter, en soms wordt je zelfs helemaal niet meer ongesteld.

    Ikzelf heb al meerdere anticonceptie geprobeerd: jarenlang de pil, maar ook de Mirena, condooms, Femcap met zaaddodend middel, de Billings methode, voor het zingen de kerk uit... dus als je daar vragen over hebt, stel ze gerust!:)
     
  4. kimmmmberly

    kimmmmberly Bekend lid

    9 mrt 2011
    894
    0
    0
    leeuwarden
    @linda2, nee de pil is idd niet heel betrouwbaar, tenminste bij mij niet haha. en iets af laten sluiten is idd ook nog geen optie.

    @mommyowl, bedankt voor de links! zal gelijk even rondneuzen. de mirena spreekt mij wel aan omdat er maar weinig hormonen in zitten, maar het bloed verlies en de zeurende buikpijn waar linda het ook al over had, tsja dat staat mij dan weer enorm tegen. en mijn menstruatie is altijd al heel hevig en met erge krampen dus dan is de koperspiraal ook niet zo'n goed plan. pff moeilijk hoor. als ik vragen heb dn pb ik je even :)
     

Deel Deze Pagina