Stoppen met de pil

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Redhead86, 8 sep 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Redhead86

    Redhead86 Actief lid

    6 aug 2013
    306
    0
    0
    Mijn vriend en ik hebben allebei een diep gewortelde kinderwens, en de laatste tijd hebben we het er steeds vaker over. Ik heb nogal last van mijn vrouwelijke hormonen en de eierstokken rammelen er een portie op los haha.
    Ik ben al een ruime 12/13 jaar aan de pil, omdat ik vroeger een hele onregelmatige (en lang durende) menstruatie had. Ben dus op doktersadvies al vrij jong aan de pil gegaan.
    Nu willen mijn vriend en ik eigenlijk dat ik ga stoppen met de pil.. Het is niet zo dat we per direct willen proberen zwanger te raken, dus we willen dan eerst een tijdje een condoom gebruiken en later die dingen ook het raam uit gooien ;)
    Ik moet nog 10 dagen tot mijn stopweek en wil dan eigenlijk ook graag stoppen. Ik las al op verschillende plekken dat het verstandigste is om na je stopweek niet aan een nieuwe strip te beginnen, dat dat de beste manier is om te stoppen. En dat je eigenlijk het beste je eerste natuurlijke menstruatie af kan wachten voor je probeert zwanger te worden.
    Maar omdat ik natuurlijk al mn hele leven niet anders weet als dat ik de pil slik (ik was 14 of 15 toen ik begon) heb ik geen idee wat ik kan verwachten of waar ik rekening mee moet houden... Dus, mijn vraag aan jullie is eigenlijk, hoe was het voor jou om te stoppen met de pil? Zijn er dingen waar ik aan moet denken of rekening mee moet houden? Dat soort dingen...
     
  2. Snootches

    Snootches Actief lid

    18 jun 2013
    312
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ben ook na mijn stopweek niet meer begonnen met een nieuwe strip. Was na twee maanden zwanger maar dat is verschilt natuurlijk per vrouw. Ik had geen bloedingen oid maar wel een hele heftige menstruatie.
     
  3. Redhead86

    Redhead86 Actief lid

    6 aug 2013
    306
    0
    0
    Wow dat is heel snel gegaan dan Snootches!
    Zoals gezegd willen wij eerst nog wel een condoom gebruiken omdat we nog niet gelijk willen proberen zwanger te worden. Overigens is het wel heel erg welkom als het (per ongeluk) toch gebeurt en onze situatie is prima. Ruim huis, beiden een baan en een stabiele relatie. Maar voor het echte proberen willen we gewoon nog even wachten. Wil er verder ook geen druk of stress op zetten, wil alleen nu al stoppen vanwege alle hormonen en de lange tijd dat ik al aan de pil ben... De kans bestaat natuurlijk dat het daardoor allemaal wat langer gaat duren als we wel gaan proberen dus dachten we, dan kan ik net zo goed nu al stoppen..
     
  4. Remoon

    Remoon Actief lid

    24 aug 2013
    148
    0
    16
    NULL
    samenwonend
    Ik heb 10 jaar de pil geslikt en net zoals jou ben ik begonnen omdat mijn menstruatie super lang duurde..
    ben nu 3 maand gestopt, maar mijn cyclus is direct regelmatig en mijn menstruatie duurt gelukkig ook maar 7 dagen... Wel heb ik heel erg last van mijn menstruatie! Veel pijn in benen, rug en onderbuik. enne het loopt er met liters uit...:$ of zo voelt dat in ieder geval.

    Zorg ervoor dat je altijd wat mee hebt in je tas, maandverband of tampon... en ik gebruik zelf meestal ook paracetamol voor de pijnklachten.
     
  5. Rian89

    Rian89 Fanatiek lid

    13 jul 2013
    3.106
    2.347
    113
    NULL
    NULL
    Hoihoi,

    Ook ik heb een jaar of 10 de pil geslikt, ben aan de pil gegaan omdat ik altijd zo'n hevige menstruatie pijn had. 14 juli gestopt met de pil, om ook voor ons eerste wondertje te gaan! En las vaak dat je menstruatie dan wel kon uitblijven. Ik had toen netjes mijn onttrekkingsbloeding gehad, en daarna netjes naar 28 dagen zelf ongesteld geworden. En vandaag na 26 dagen. Dus dat is netjes. Wel had ik de eerste maand hele gevoelige tepels, verder nergens last van, ja een hoger libido!! Haha :).

    Wel weet ik weer waarom ik destijds de pil ben gaan slikken.. Ahw.. Die krampen!!! :(.

    Groetjes!!
     
  6. jaylinn

    jaylinn Lid

    26 aug 2013
    14
    0
    0
    NULL
    NULL
    hallo,

    Bij mij heeft het heel lang geduurd voordat ik zwanger was. Ik was 8 jaar aan de pil en ben gestopt in juni 2011. Toen werd ik zwanger ik november 2011. Na 6 weken heb ik een miskraam gehad en heeft het 1 jaar geduurd voordat ik weer zwanger was. Bij de een kan het snel gaan en bij de ander niet. Het duurde mij trouwens heel lang die ene jaar. Dus ben ik gaan opzoeken wat mijn vruchtbaarste periode was :p en uiteindelijk is het toen wel gelukt. Nu moeder van een prachtige dochter van 10 weekjes oud :)
     
  7. GeoLilly

    GeoLilly Bekend lid

    2 aug 2013
    796
    0
    16
    Vrouw
    België
    Hey

    Ook ik nam sinds mijn 15de de pil en wist ook niet goed waar ik me aan mocht verwachten na het stoppen. Uiteindelijk toch meer last van bloedverlies dan tijdens het pilgebruik. Maar voel me wel beter te weten dat al die rommel uit mijn lijf is.
    Veel succes nog!
     
  8. Remoon

    Remoon Actief lid

    24 aug 2013
    148
    0
    16
    NULL
    samenwonend
    Jaa, ik ook een hoger libido!!!!! Had er nog niet bij stil gestaan dat dat daardoor kwam.. maar inderdaad!!:p
     
  9. Redhead86

    Redhead86 Actief lid

    6 aug 2013
    306
    0
    0
    Dank jullie wel allemaal! Dat van een verhoogd libido had ik inderdaad gehoord.. Zat mijn vriend er al mee te pesten haha. We hebben allebei zowiezo een vrij hoog libido. Wat betreft de kwaaltjes.. Behalve kramp en redelijk veel bloedverlies heb ik nooit last van menstruatie kwalen.. Geen hoofdpijn of stemmingswisselingen enzo. Kan dat alsnog komen als ik stop met de pil?
     
  10. Rian89

    Rian89 Fanatiek lid

    13 jul 2013
    3.106
    2.347
    113
    NULL
    NULL
    Weet je nog hoe het zat met de kwaaltjes voor de pil? Tijdens de pil had ik geen last van m'n menstruatie.. Sinds ik gestopt ben met de pil wel.
    Dus het kan nog wel.. Maar dat moet je maar voor lief nemen, hihi!
     
  11. Romilda

    Romilda Actief lid

    19 aug 2013
    186
    0
    0
    Kruidvat
    Omgeving Rotterdam
    Ik ben 30 mei gestop t met de pil..en ik heb echt de meest vreselijke klachten gehad en het hele positieve me libido was ineens torenhoog..mannetje klaagt niet Hahaha..eerste keer ook gelijk ontrekkingbloeding..daarna 34 toen 33 en jaar nu 28,en ik denk dat me lichaam nu het zelf echt weer is gaan doen..vorige maand ook geen eisprong gevonden..heb het idee dat ik er echt geen had..deze maand Ga ik weer opnieuw testen met een anderovulatie test..ik ben zo benieuwd!!wij gaan er ook echt voor!:)
     
  12. Rian89

    Rian89 Fanatiek lid

    13 jul 2013
    3.106
    2.347
    113
    NULL
    NULL
    Spannend he allemaal!! :).

    Ik wil dat m'n menstruatie snel voorbij is om m'n ei op te sporen! Hihi
     
  13. Redhead86

    Redhead86 Actief lid

    6 aug 2013
    306
    0
    0
    Haha nou echt spannend is het nog niet hier.. Eerst maar es weer een normale cyclus krijgen en al die hormonen mijn lichaam uit laten verdwijnen.. Hoe tel je eigenlijk je cyclus en wanneer weet je wanneer je je eisprong hebt?
    Ik dacht gelezen te hebben dat je cyclus begint op je eerste dag na je menstruatie en loopt tot je eerste dag van je volgende menstruatie? Maar hoe zit dat dan met je eisprong?
     
  14. Mrs Blossom

    Mrs Blossom Bekend lid

    12 jun 2013
    974
    1
    0
    NULL
    NULL
    Zoals ik het heb gedaan en daar ben ik tot nu toe heel tevreden mee:
    - gewoon pil slikken tot aan stopweek en daarna dus ongesteld worden (dus je cyclus netjes afmaken, hoe onnatuurlijk hij ook is)
    - vanaf dag 1 van je ongesteldheid beginnen met informatie bijhouden, zoals je temperaturen en misschien je baarmoederslijm en met ovulatietesten.
    - dit doe ik met behulp van FertilityFriend.com. Als je daar een (gratis) account aanmaakt dan krijg je ook een soort minicursus met meer informatie dan dat je ooit had kunnen wensen. Wel in het Engels. Je krijgt elke dag 1 les toegestuurd, maar je kunt ze ook stiekem allemaal achter elkaar doen in een keer :D.

    Succes!

    P.S. Ik heb uit meerdere hoeken begrepen dat je de eerste maand zonder pil mogelijk extra kans hebt op een tweeling, doordat je cyclus nog op gang moet komen en daardoor per ongeluk twee eitjes kan laten springen. Iets om rekening mee te houden misschien.
     
  15. Positief1984

    Positief1984 Niet meer actief

    Ik had ook heel veel last van zwangerschapskwaaltjes door het stoppen van de pil,bloedirritant als je lichaam die signalen geeft.
    Verder kreeg ik ook de eerste maand een bloeding van 4dg nog na mijn menstruatie.
    Je eerste cyclus kan lang duren aangezien je lichaam het op eigen kracht moet gaan doen.
    Ik werd pas natuurlijk ongesteld na 38dg maar het kan ook wel 60dg duren,dit is voor iedereen verschillend!

    tip: begin al meteen met foliumzuur slikken,die van het kruidvat zijn goed genoeg.
     
  16. Positief1984

    Positief1984 Niet meer actief

    Ik heb laatst nog ergens op internet gelezen dat dit wen fabel is;)
     
  17. Meis28

    Meis28 Fanatiek lid

    30 aug 2013
    4.026
    184
    63
    Spanje
    Hoi red head,

    Ja idd! Ja de cyclus begint op dag 1 van je menstruatie en stopt op de eerste dag van je volgende menstruatie. Ze zeggen dat je na 14 dagen ongeveer vruchtbaar bent. Ik heb een app op m'n mobiel 'love cycles' heet dat. Is heel handig! Dat is een kalender waar je je cyclus in kan bijhouden elke maand en die berekent dan ook je vruchtbare dagen. Mijn cyclus is ook nog onregelmatig en wat vaag na het stoppen in april. Ik had 35-45-32-38 (dagen) dus wanneer dan je eisprong is, is maar wat gokken! Zijn dan ook nog niet echt aan t proberen maar laten t gewoon de vrije loop.. Had ook de eerste maand super veel zwangerschap symptomen maar dat was gewoon ontpillen. Nu alleen nog veel puistjes op m'n rug enzo en vette huid maar verder in principe nergens last van. M'n ongesteldheid is ook vrij kort en weinig bloed (meer bruin bloed dan rood). Ben benieuwd hoe ie bij jou gaat!
     
  18. Rian89

    Rian89 Fanatiek lid

    13 jul 2013
    3.106
    2.347
    113
    NULL
    NULL
    En toch kan het ook heel snel gaan.. Ik dacht ook dat ik moest ontpillen enz.. Maar werd na 28 dagen en nu na 26 dagen ongesteld.
     
  19. lorreke

    lorreke VIP lid

    10 sep 2013
    5.205
    352
    83
    Wat spannend, ik slik zaterdag de laatste pil, en wij hebben besloten om hem ook te laten staan en voor een kindje te gaan, dit word dan dus onze 1e kindje, heel spannend allemaal.
    ben al 12 jaar aan de pil, dus ben benieuwd hoe snel het gaat, maar dat is afwachten, dat is per persoon verschillend.
     
  20. lorreke

    lorreke VIP lid

    10 sep 2013
    5.205
    352
    83
    wat spannend, ook ik neem zaterdag de laatste pil in, dus ik ben benieuwd verder , was zelf ook 12 jaar lang aan de pil, dus heel spannend allemaal, geen idee wat voor kwaaltjes ik krijg nu ik stop met de pil, en geen idee hoelang het gaat duren, maar dat is bij iedereen anders.

    oepsie,,:$ kon mjn vorige bericht niet terug vinden, daarom nog 1 geplaatst, maar zie net dat hij er stond, was niet de bedoeling (net nieuw op het forum:()
     

Deel Deze Pagina