Cerazette ellende

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door mamavansam, 26 sep 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamavansam

    mamavansam Actief lid

    27 mei 2013
    143
    0
    16
    Sinds vorige maand ben ik weer aan de pil gegaan. Aangezien ik nog steeds borstvoeding geef, heb ik de cerazette voorgeschreven gekregen. Al vrij snel kreeg ik hoofdpijn, puistjes en ben ik veel vermoeider. Zit echt minder lekker in mijn velletje. Zou dit door de cerazette kunnen komen of verbeeld ik me dat maar? Iemand ervaring? Vind het tot nu toe echt een rotpil!
     
  2. Bloeme

    Bloeme Bekend lid

    16 jun 2012
    583
    154
    43
    Ik heb ruim een jaar de cerazette geslikt en ik had geen last van bijwerkingen. Zou het kunnen dat je last hebt van ontzwangeren? Eventueel kan je ook stoppen met de pil en kijken hoe het dan gaat, als dat een optie voor je is.

    Overigens moet ik wel zeggen dat toen ik stopte met de cerazette om weer zwanger te worden, ik me opvallend vrolijk en energiek voelde. Ik weet niet of dit door de pil kwam....
     
  3. Bloeme

    Bloeme Bekend lid

    16 jun 2012
    583
    154
    43
    Oh, sorry. Je kindje is al een jaar oud :)
    Dan zal het wel niet door ontzwangeren komen ;)
     
  4. Line

    Line Fanatiek lid

    7 jan 2007
    2.694
    265
    83
    Ik heb een slechte ervaring met cerazette. Ik voelde mij vermoeider, somber een libido van onder het vriespunt. Mijn gevoelens vlakten af, na drie maanden ben ik weer gestopt met de pil. Daarna ook nooit weer een geslikt.

    Ik houd ervan om mijn natuurlijke hormoonflow te hebben. Dus rond de eisprong zin in seks en tegen de tijd dat ik ongesteld ben hoeft mijn man me niet aan te raken..haha..
    Beter echt voelen dan de hele tijd vlakke gevoelens.

    Zelf zou ik je adviseren om te kijken naar andere conceptiemiddelen, naast de pil.
     
  5. Line

    Line Fanatiek lid

    7 jan 2007
    2.694
    265
    83
    Oh, ik bedoel natuurlijkanticonceptiemiddelen :p.
     
  6. Marieken

    Marieken Fanatiek lid

    11 jan 2009
    3.278
    0
    0
    Kinderopvang en dierengeneeskunde
    arnhem
    moet eerlijk zeggen dat ik de zelfde symptomen heb en idd ook de cerazette slik.. kan toeval zijn maar valt dan wel op..
     
  7. Bloeme

    Bloeme Bekend lid

    16 jun 2012
    583
    154
    43
    Overigens ben ik helemaal klaar met hormonale anticonceptie. Ik heb het idee dat ik er wat gevoelig voor ben en dat de pil invloed heeft op mijn humeur/emoties. Daarbij slik ik thyrax (schildklierhormoon), dus ik wil eigenlijk niet nog meer kunstmatige hormonen in mn lijf. Na de bevalling laat ik een koperspiraal plaatsen. Ben benieuwd hoe dat bevalt.
     
  8. MiekeH

    MiekeH Actief lid

    10 jun 2013
    399
    0
    0
    Hier alleen maar goede ervaringen met cerazette! Je moet het vaak even tijd geven en niet direct stoppen. Omdat je lichaam er aan moet wennen. Volgens mij 6-8 wkn. Ik zou daarom na minimaal 3 strippen bekijken hoe je je voelt.
     
  9. mamavansam

    mamavansam Actief lid

    27 mei 2013
    143
    0
    16
    De ervaringen zijn heel wisselend dus. Ik ben inderdaad van plan om het nog even af te wachten. Ik zit nu halverwege de tweede strip. Ik had drie strippen gekregen dus die neem ik in en bekijk over anderhalve maand hoe het gaat en hoe ik me voel. Ik heb ook echt al drie weken het gevoel alsof ik ongesteld ga worden maar er komt niets. Geen idee of dat aan die pil ligt trouwens.
     
  10. sojo

    sojo Bekend lid

    14 jan 2013
    609
    0
    0
    NULL
    NULL
    Lang geleden maar ook ik ben gestopt met de cerazette pil.Ik voelde me er niet prettig bij. Ik herken de symptomen ook. Voor mij al jaren geen hormonale anticonceptie meer. Ik heb ook een spiraaltje gehad was ook niets voor mij.

    Dus jaren condooms nu zwanger van nummer 3 en mijn man mag na de geboorte voor een knip.
     

Deel Deze Pagina