Na een jaar nog steeds spotting bij mirena

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Nightelf79, 27 sep 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nightelf79

    Nightelf79 Fanatiek lid

    31 dec 2008
    2.346
    0
    0
    Radiologisch laborant
    Wie heeft hier ervaring mee? Inmiddels een jaar geleden een mirena laten plaatsen en heb nu nog steeds last van spotting. Af en toe heb ik eens een dag geen bloedverlies, maar de meeste dagen is het raak.....

    Na mijn vorige zwangerschap heb ik ook een mirena gehad en toen nooit een drup bloed gezien... Aangezien ik nog steeds bv geef en allergisch ben voor een stofje in de cerazette minipil is mirena de beste optie.

    Zijn er meer die na een jaar nog steeds last van hebben? En is het uiteindelijk over gegaan?
     
  2. dekilene

    dekilene Niet meer actief

    Als je het niet vertrouwd vraag om een controle echo.
     
  3. maanvrouwtje

    maanvrouwtje Bekend lid

    26 dec 2010
    884
    0
    0
    Het kan zeker nog veranderen. Er zijn vrouwen waarbij de menstruatie weg is, en na 1 jaar bv plots elke maand terug keert, zonder aanwijsbare oorzaak. Als je na 4,5 jaar wat spotting krijgt, kunnen de hormonen wat opraken, maar daarvoor zeker niet. Een koperspiraaltje moet goed in de baarmoeder zitten om beschermend tegen zwangerschap te werken. Een hormoonspiraaltje werkt ook goed als deze net niet helemaal goed zit. Als je de draadjes van de mirena voelt, hoef je niet bang te zijn dat deze niet goed zit.

    Zeker omdat je nog bv geeft, kan de spotting verwijnen. Ik hoor vaker dat het ene spiraaltje helemaal geen bloedverlies geeft en na wisseling wel, of andersom ondanks juiste positie van de mirena.

    Wel heel irritant, maar niet zorgelijk. Hopelijk trekt het binnenkort weg!
     
  4. Sterre82

    Sterre82 VIP lid

    23 sep 2008
    8.211
    3
    0
    In de wolken
    Ik bleef ook maar vloeien en spotting houden en heb de mirena eruit laten halen. Ik had hem wel minder lang dan jij maar ik werd er gek van en geen zin om te wachten tot het misschien een keer ophield.
     
  5. ZonStraal

    ZonStraal Niet meer actief

    Toevallig vandaag bij de gyn geweest voor controle die me ook vertelde dat het zeker tot een jaar kan duren dat ik nog spotting zou hebben. Mijn buurvrouw heeft 1,5 jaar de Mirena en die is nog steeds elke maand ongesteld (voorheen 6 dagen nu 3 dagen). In principe zolang je geen stolsels verliest en hevige pijn en bloedverlies hebt, zal er niks aan de hand zijn.
     
  6. mejon

    mejon Bekend lid

    12 apr 2006
    750
    0
    0
    secretaresse
    noord-brabant
    Ik heb ook voor de derde x de mirena. de eerste 2 keren had ik m maar een jaar en toen wilde ik zwanger worden. nu heb ik m ruim 4,5 jaar en ik loop al 9 weken met klachten. allerlei onderzoeken gehad en vandaag de laatste en het hoge woord is eruit. de mirena moet eruit. daar heb ik mijn klachten van. (doodmoe, lusteloos, hoofdpijn, duizelig, vaak plassen en een dikke buik alsof ik 12 weken zwanger ben).
    ik moest ook door dit alles vandaag een inwendige echo om te kijken of ik toch zwanger was. niet dus.
    maar mijn spiraaltje zit dwars in mijn baarmoeder.
    dus nu mag ik gaan hopen dat de touwtjes nog uitsteken door baarmoedermond en ander moet ie operatief verwijderd worden. ik was altijd vol lof over het spiraaltje, maar na dit.....nooit meer wil ik het. heb nu zoveel gehoord over zelf een weg zoeken van dat ding. en nu is ie bij mij ook al van zijn plaats af.
    ik laat m volgende week meteen eruit halen als dat kan......
     
  7. beverly

    beverly Actief lid

    28 jan 2008
    294
    0
    0
    Ik heb m sinds een maand geef ook nog bv. Heb ook last van spotting alleen van oud bloed. En met de gemeenschap prikken de draadjes in mn vriend dus die is ook niet blij. Meer mensen met deze ervaring. Hen m voor het eerst kan er nog niet blij mee zijn.
     
  8. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Ik heb ruim 1,5 jaar een Mirena gehad en bleef last van bloedverlies houden. Daarnaast had ik continu migraine. Dus toen besloten terug aan de pil te gaan.
     
  9. Pumbaa

    Pumbaa Niet meer actief

    Je huisarts kan de draadjes waarschijnlijk nog wat korter maken, mijn vriend had hier ook last van, na het korter maken voelt ie ze nog heel af en toe.

    Ontopic, ik heb hem nu anderhalf jaar ongeveer en nog steeds last van echte bloedingen, niet elke maand zoals het hoort maar dan twee maanden niet en ineens drie weken lang wel, dan een maand niet en dan twee weken wel en noem het zo maar op. Daarbij ook naar de gemeenschap, het frutselen aan elkaar :) en tampons. Ik bel volgende week de gyn om te overleggen wat we gaan doen. Hij wilde hem de laatste keer niet eruit halen. Nou blijkt dat de baarmoedermond wat dunner kan worden want hij adviseerde toen een ingreep waarbij ze het dunnere gedeelte verbranden/bevriezen maar dat durfde ik echt niet.
     
  10. busster

    busster Fanatiek lid

    6 dec 2007
    1.462
    0
    0
    touringcarchauffeur
    zoetermeer
    Ik heb al jaren een mirena , 4 jaar voordat ons kindje kwam en toen ze een paar maanden was heb ik er weer een laten plaatsen alle 2 de keren heb ik best lang spotting gehad maar uiteindelijk bleef mijn menstruatie helemaal weg. Heerlijk. Nooit buikpijn of wat voor andere klachten gehad. Nu gaan we voor een 2de kindje maar als dat mag lukken gaat er daarna ook weer een mirena in. De pil mag ik niet omdat mijn lever niet tegen de hormonen kan en ik daar goedaardige gezwellen van krijg dus heb niet heel veel andere keus.
     
  11. pluisje19

    pluisje19 Fanatiek lid

    23 sep 2009
    1.754
    0
    0
    Hoi, ik heb 2 keer een mirena gehad. De eerste keer ging alles prima en had ik nergens last van. Na mijn zoontje dacht ik dus meteen, ja mirena, dat is heel fijn. Ik liet het zetten en heb 1,5 jaar bloedverlies gehad:(, ook voelde ik me niet goed.
    Uiteindelijk toch maar en afspraak gemaakt met de gyn. Deze maakte een echo en zag een grote cyste. Het spiraaltje meteen laten verwijderen en eigenlijk voelde ik me heel snel weer top.
    Omdat ik geen pil mag gebruiken, ivm mijn hoge bloeddruk, ben ik nu nog altijd zoekende naar een fatsoenlijk voorbehoedsmiddel...:(
    Ik zou een afspraak bij je gyn maken, als ik jou was.
     
  12. vlekje1986

    vlekje1986 Actief lid

    18 sep 2011
    221
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik heb de mirena nou sind 4 juli dit jaar.sinds die tijd constant buikpijn soms zo erg dat ik naproxen moet pakken 2a3 keer per dag.in het begin geen bloedverlies of spotting gehad nou sinds een maand steeds meer spotting/bloedverlies.ook sinds 1.5 week misselijk en erg moe.kan dus ook nog niet echt tevreden zijn over de mirena
     
  13. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Ik heb m nu ruim 3 jaar en laat m er volgende week uithalen..grmbl. ik heb het lang volgehouden vind ik maar ik geef het nu op. Heb nu bijv alweer 2 weken bloedverlies, word er gek van..
     

Deel Deze Pagina