Cyclus na stoppen pil

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door SilverWolf, 17 okt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SilverWolf

    SilverWolf Actief lid

    17 okt 2013
    179
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ben half juli gestopt met de pil. Nu vroeg ik me af of er meerdere dames zijn die na het stoppen met de pil een korte cyclus hebben? En ook maar weinig bloedverlies.

    Zelf ben ik na de onttrekkingsbloeding na 30 dagen weer ongesteld geworden. Vervolgens werd ik begin september, na 23 dagen, drie dagen ongesteld. Daarna op zowel 23-9 enkel 's morgens wat bloed verloren. In eerste instantie dacht ik dat het m'n menstruatie was, maar 's middags bleek ik al geen tampon meer nodig te hebben.

    Aangezien ik wel het een en ander had gelezen over innestelingsbloeding toch voor de zekerheid getest op 9 oktober (16 dagen erna dus), maar negatief.

    Vraag me nu af of ik die bloeding als een ongi kan tellen of niet. Als dat zo is, dan zou m'n cyclus 23 en 19 dagen zijn en zou ik een vrij korte cyclus hebben. Is het niet zo, dan ben ik nu op dag 43 en zou ik juist weer een hele lange cyclus hebben.

    Het houdt me gewoon zo bezig dat het wel fijn zou zijn om van anderen hun ervaring te horen. Dan weet ik dat ik niet de enige ben. :)
     
  2. Meiske80

    Meiske80 Fanatiek lid

    13 okt 2013
    3.319
    6
    38
    Kinderopvang
    Brabant
    Ik ben na drie maanden pilgebruik ook gestopt, half augustus. Daarna heb ik na n week een bloeding gekregen, die duurde een dag of vier, toen na 5 dagen weer 1, die duurde een dag of zes (meer zoals een normale ongesteldheid) en toen na 15 dgn wéér een bloeding. Die was ook net als een gewone ongesteldheid :( Dusss... ik snapte er ook niks meer van. Op een heel klein beetje bloed een paar dagen geleden ben ik nu na 28 dagen ongesteld geworden en lijkt mijn cyclus normaal te zijn. Ik hoop t maar... Ben er nu pas achter wat een rommel het eigenlijk is die pil. En wat het met je lichaam doet.. Ik dacht echt dat ik zwanger was, zoveel verschijnselen. Heb jij daar ook last van?
     
  3. SilverWolf

    SilverWolf Actief lid

    17 okt 2013
    179
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wel fijn dat de jouwe weer een beetje normaal is. Aan de ene kant hoop ik morgen ongi te worden, zodat ik ten minste weet hoe m'n cyclus loop, maar aan de andere kant zou een zwangerschap nog leuker zijn :)

    De pil is eigenlijk ook gewoon rommel. Weet ook niet of ik er weer aan ga beginnen als we weer anticonceptie nodig hebben.

    Heb de afgelopen weken wel veel last van allerlei verschijnselen. Hoofdpijn, moe, rugpijn en last van m'n buik. Maar misschien komt het ook wel omdat ik er heel erg op let.
     
  4. Jemm

    Jemm Actief lid

    5 okt 2013
    277
    0
    0
    Vorig jaar ben ik tussendoor gestopt met pil omdat ik hem zo vaak vergat, toen heeft het paar maanden geduurd voordat ik ongesteld werd!! :$
    Nu ben ik sinds juli weer gestopt met pil om serieus voor een kindje te gaan, en toen was me cyclus wel gelijk regelmatig.
    Dus komt echt gewoon door die pil dat je cyclus van slag is...
     
  5. Sherry85

    Sherry85 Actief lid

    26 aug 2013
    281
    2
    0
    druk met solliciteren
    Midden NL
    Ik ben na 16 jaar pilgebruik gestopt en had de eerste ronde een cyclus van 23 dagen..
    2e is er niet meer gekomen :D
     
  6. Melovekane

    Melovekane Fanatiek lid

    6 mrt 2011
    1.284
    0
    36
    Vrouw
    Lerares aardrijkskunde
    Zuid Holland
    Hier in juni gestopt. En pas na een week of 10 ongesteld geworden ( wel ontrekkingsbloeding na stoppen hoor)
    Daarna niet meer volwaardige ongesteld geweest. Steeds beetje bloedverlies of slijm met wat bloed er bij.. en dat zo om de twee weken.. wordt er erg depri van...
     
  7. SilverWolf

    SilverWolf Actief lid

    17 okt 2013
    179
    0
    0
    NULL
    NULL
    Melovekane, jeetje dat is helemaal vervelend! Al naar de ha ervoor geweest of kijk je het eerst nog aan?
     
  8. Meis28

    Meis28 Fanatiek lid

    30 aug 2013
    4.026
    184
    63
    Spanje
    Vervelend zeg! Hier is er ook niet echt een pijl op te trekken.. De eerste paar cycli vielen dan op zich nog redelijk mee, maar deze cyclus duurt inmiddels al 70 dagen! Zo irritant.. Ik heb ook de eerste maand na het stoppen met de pil zoveel gevoel, ik dacht ook dat ik toen zwanger was! Die kwaaltjes zijn wel afgenomen en nu voel ik in principe niet zoveel rare dingen meer, alhoewel ik wel soms steekjes heb gevoeld gedurende mn cyclus waarvan ik niet weet wat dit was. Mijn menstruaties na de pilstop waren ook maar kort en veel bruin bloed ipv rood. De eerste menstruaties duurden maar 2 of 3 dagen en was echt weinig. De laatste 4 dagen en 1 dag ook wat rood bloed. Dus dat leek er al wat meer op maar ja nog steeds niet overtuigend ;) Nu had ik dat ook wel toen ik voor t eerst ongesteld werd op mn 14e.. toen was t altijd heel weinig en onregelmatig. Pas na een jaar brak het toen echt door (of het toen regelmatig was weet ik echt niet meer..). Dus idd: Het is echt troep en ik ben blij dat ik er alvast vanaf ben! Hopelijk komt ons lichaam snel weer vanzelf op gang!
     
  9. Meis28

    Meis28 Fanatiek lid

    30 aug 2013
    4.026
    184
    63
    Spanje
    p.s. ik ben afgelopen maandag nr de HA geweest maar die zei meteen heel luchtig: ja das heel normaal hoor, kan heel goed. En ze vroeg verder helemaal niets. Alleen een urine zwangerschapstest gedaan (die dus negatief was, had zelf ook al 2 x getest). Weet niet of dit een normaal antwoord was, maar ik kijk het iig nog weer eventjes aan een paar maandjes en anders wil ik een verwijzing naar een gyn.
     
  10. SilverWolf

    SilverWolf Actief lid

    17 okt 2013
    179
    0
    0
    NULL
    NULL
    Pff Meis, ik herken wel wat in je verhaal. Hier ook constant last van allerlei kwaaltjes. Bij mij waren de eerste twee juist erg kort en nu nog steeds aan het wachten. Dacht erover om maandag de huisarts te bellen, maar misschien moet ik nog even wachten.

    Heb wel bedacht om ovulatietesten te doen voor de komende twee weken. Als ik dan in de twee weken niet ongi wordt en ook geen positieve ovutest heb, kan ik er voorzichtig van uit gaan dat ik 4 weken niet ongi word en dat dan m'n cyclus al 60 dagen is. Heb vrij weinig geduld hiermee, wil gewoon dat het doorbreekt, zodat je wat meer houvast hebt.
     
  11. GSSDJ

    GSSDJ Fanatiek lid

    19 okt 2011
    1.085
    137
    63
    Expediteur - Import
    Alblasserdam
    16/09 laatste pilbloeding.
    Cyclus met pil was altijd 26 dgn.

    Maand erop na 33 dgn ongesteld en de 2de maand ook weer 33 dgn.
    Ben benieuwd naar de 3de maand.

    Maar ben blij hiermee.
    Best mooie cyclus 1ste 2 maanden.

    1ste 3 dagen best veel bloedverlies en daarna wordt het minder.
    In totaal ben ik 5 dagen ongesteld.
     
  12. GSSDJ

    GSSDJ Fanatiek lid

    19 okt 2011
    1.085
    137
    63
    Expediteur - Import
    Alblasserdam
    Bedoel 14/08 laatste pilbloeding.
    16/09 was de maand erop.
    Hahaha
     
  13. Meis28

    Meis28 Fanatiek lid

    30 aug 2013
    4.026
    184
    63
    Spanje
    Inderdaad silver wolf, heel lastig dit. Ik zou als ik jou was ook nog maar even afwachten. Veel zeggen dat het normaal is als je met de pil stopt, dat alles een beetje door de war en onregelmatig is en dat kan best een aantal maanden duren, soms zelfs een jaar. Maar anderen zeggen weer: Nee dat is niet normaal, je moet naar een gyn gaan. Ik kan er geen peil op trekken. Ik wacht denk ik toch nog maar even af, maar ben inmiddels op zoek naar iets wat mn ongi kan laten komen. Homeopatisch iets ofzo..! En dan hopen dat t de komende cyclus beter wordt! Wil dan ook gaan ovu testen, eens kijken hoe dat werkt.
     
  14. Melovekane

    Melovekane Fanatiek lid

    6 mrt 2011
    1.284
    0
    36
    Vrouw
    Lerares aardrijkskunde
    Zuid Holland
    ben idd naar de HA geweest en die deed er idd ook heel luchtig over. Helemaal normaal is het. Over een paar maanden naar de gynacoloog als het nog niet normaal werkt.
    ik dacht dat er een beetje regelmaat in zat ( om de twee weken, dus dat is helemaal kut) maar nu is er dus nog niks gebeurt. Had van de week wel een paar dagen krampen en steken. En zo nu en dan ook last van zere borsten.. dus ja
    heb nog niet durven testen... erg he?!
     
  15. Meis28

    Meis28 Fanatiek lid

    30 aug 2013
    4.026
    184
    63
    Spanje
    Gewoon doen :) Je weet maar nooit. Ik heb ook de hele cyclus door al wel wat lichte steekjes af en toe gevoeld (ene dagen vaker dan de ander) maar dat betekent bij mij blijkbaar niks! Ik ga over twee weken terug naar de HA want dan zit ik al op 100 dagen! Misschien een provera kuur? Of doorverwijzing gyn of bloedtesten, geen idee
     
  16. Melovekane

    Melovekane Fanatiek lid

    6 mrt 2011
    1.284
    0
    36
    Vrouw
    Lerares aardrijkskunde
    Zuid Holland
    @Meis: wat is dat dan voor kuur?!

    Ik wacht het nog even een week af. Want het kan natuurlijk ook mijn eisprong geweest zijn ( al duurt dat volgens mij geen 4 dagen haha) dus ja
     
  17. Meis28

    Meis28 Fanatiek lid

    30 aug 2013
    4.026
    184
    63
    Spanje
    Haha.. ja idd wie weet.. Dat is een kuur die je menstruatie of onttrekkingsbloeding kan opwekken ofzo.. Weet ook niet helemaal zeker wat t precies inhoudt maar schijnbaar kan de HA je een medicatie voorschrijven zodat je menstruatie weer op gang komt
     
  18. Veroo

    Veroo Actief lid

    7 nov 2013
    107
    1
    0
    NULL
    NULL
    hallo meiden.

    Hier ook ellende met ongesteld worden. Ik ben 1 aug gestopt met de pil. Heb ontrekkingsbloeding gehad van amper 2 dagen en sindsdien niks meer ... :(

    Ik zit inmiddels op dag 96. Zo irritant!!! Ik wil aan de slag en gaan proberen, maar ik kan dus helemaal niks...
    Ik ben naar de huisarts geweest en die zei ook oh das helemaal normaal. Nou ik vind dus van niet... Verwijskaart gynaecoloog gevraagd en ook gekregen. Ik ben inmiddels van huisarts gewisseld en zit nu bij die van mijn vriend. Die was een stuk pro-actiever en zei ook dat ik gewoon naar het ziekenhuis moest gaan. Gewoon controleren of alles goed is. Mijn vriend heeft afgelopen week ook meteen een semenonderzoek gehad. Daar krijgen we de volgende week uitslag van en de 21e moet ik naar de gynaecoloog.

    Moet wel zeggen dat ik het wel prettig vind dat er meerdere meiden zijn waarvan de cyclus niet op gang komt. Blijkbaar komt het toch meer voor en is het niet iets om je zorgen over te maken.
    Fijn is anders...

    @ Meis28 ik heb daar ook over gelezen. Provera of Primolut of zoiets is dat. Je zou dit een paar dagen moeten slikken en dat wekt een ontrekkingsbloeding op. Het idee is om je lichaam weer op gang te helpen en dat je dus vervolgens ook weer gewoon zelf ongesteld kunt worden. Had dit aan mijn nieuwe huisarts gevraagd, maar hij zei dat hij eerst wilt dat een gynaecoloog een checkup doet om te zien of alles oke is. Zou dat zo zijn dan is het medicijn idd een optie.
    Heb jij inmiddels ook een afspraak of wellicht al een doorverwijzing?

    x Veroo
     
  19. Meis28

    Meis28 Fanatiek lid

    30 aug 2013
    4.026
    184
    63
    Spanje
    Dat vind echt een goede reactie van je ha. Ik wil daarom ook eerst een controle bij de gyn.. Mocht dan alles oké zijn dan kan ik altijd nog vragen voor die provera of primolut. Ik ga straks naar de ha (moet voor wat anders maar vraag dan meteen om doorverwijzing). Ben wel beetje zenuwachtig ofzo. En hoop dat ze me deze x helpt!
     
  20. Veroo

    Veroo Actief lid

    7 nov 2013
    107
    1
    0
    NULL
    NULL
    dat had ik dus ook he!!! Omdat zij de eerste keer zo resoluut zei dat dit helemaal normaal was, dacht ik ook die geeft me nooit een verwijskaart. Maar tadaaa toch wel :)
    Tis jouw lijf he! Gewoon gaan voor hetgeen jij denkt dat er moet gebeuren. Succes :)
     

Deel Deze Pagina