Mirena weer niet goed..

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Sammelskee, 22 okt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sammelskee

    Sammelskee Bekend lid

    16 jan 2013
    543
    1
    18
    Roosendaal
    Omdat ik na mijn bevalling een trombosebeen heb gekregen, mag ik niet meer aan de pil. Dus heb ik voor de mirena spiraal gekozen. De eerste bleek na 6 weken bij de controle niet goed te zitten en is eruit gehaald. 6 weken later weer een nieuwe laten zetten (op 24 sep.) Afgelopen zaterdag voelde ik de onderkant van de mirena zitten, dus heb ik maandag de gyn gebeld. Gelukkig kon ik vandaag terecht voor een echo. Hij zat inderdaad niet goed en maandag wordt hij er weer uit gehaald.

    Nu vroeg ik me af, kan het zo zijn dat mijn baarmoeder de spiraal afstoot? Zoja, wat voor soort spiraal zou ik dan kunnen proberen?
     
  2. dekilene

    dekilene Niet meer actief

    Ik zou voor iets anders gaan.. nuvaring??
     
  3. MommyOwl

    MommyOwl Bekend lid

    30 jun 2013
    735
    0
    16
    Zo te lezen blijft een Mirena echt niet zitten bij jou. Ik denk dat dit door de vorm van de Mirena komt, en dat jouw baarmoeder hem hierdoor inderdaad er makkelijk uit kan werken. Als je echt een spiraaltje wilt/moet, zal je toch moeten gaan kijken naar spiraaltjes met een andere vorm. Helaas bestaat, zover ik weet, geen ander soort hormoonspiraaltje dan de Mirena. Je zult dus moeten gaan kijken naar koperspiraaltjes. Die zijn er wel in verschillende uitvoeringen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kijken of een Multiload wél blijft zitten bij jou. En als dat ook geen succes blijkt, kan je ook kijken naar de GyneFix.

    Bij een Nuvaring heb ik trouwens zo mijn twijfels, aangezien daar significant meer hormonen in zitten dan in een Mirena. Bij een trombose risico lijkt me dat je juist al die hormonen moet vermijden. Wellicht dat de geringe hoeveelheid hormonen in de Mirena nog acceptabel waren voor jouw artsen en dat je die daarom mocht proberen. Maar bij de Nuvaring zou ik toch iets voorzichtiger zijn.

    Succes in ieder geval met je keuze!
     
  4. Sammelskee

    Sammelskee Bekend lid

    16 jan 2013
    543
    1
    18
    Roosendaal
    Ja nuvaring word niet aangeraden door trombose. Die gynefixwas ik ook al tegengekomen op internet. Maandag maar eens aankaarten bij de gyn.

    Bedankt voor de tips!
     
  5. Brechtje

    Brechtje Actief lid

    22 sep 2008
    493
    0
    0
    He, ik heb hetzelfde!
    Ik bleef vloeien en op een gegeven moment voelde ik de draadjes aan de buitenkant. Toen dokter ze korter wilde knippen viel hij er al uit. Dat was dus de reden dat ik maar bleef vloeien. Dit had ik bij mijn vorige mirena niet dus het voelde al anders. Maar nu is mijn spiraal er dus twee dagen uit en nu vloei ik nog heftiger. Vraag me af of dit normaal is?
     
  6. sabrinab1986

    sabrinab1986 Fanatiek lid

    9 okt 2012
    1.157
    266
    83
    NULL
    NULL
    ja bij mij was hij er na 3 maanden ook uitgevallen en ik weet ook niet wat voor anticonceptie ik straks moet kiezen ben bekend met depresie
     
  7. MommyOwl

    MommyOwl Bekend lid

    30 jun 2013
    735
    0
    16
    Misschien is dit je menstruatie? Ik werd ook (bijna) gelijk ongesteld nadat mijn Mirena eruit was gehaald. Waarschijnlijk heeft je lichaam, ondanks het vloeien, toch het baarmoederslijmvlies kunnen opbouwen, en is hij dit nu dus aan het afstoten (=menstruatie).
    Heb je koorts? Of erg pijnlijke krampen? Zo niet, dan zou ik het nog even een paar dagen aankijken. Als het goed is, moet het vloeien dan minder worden, en was het inderdaad gewoon een menstruatie. Maar blijft het vloeien zo hevig, of krijg je koorts, of heb je erg veel pijn, of maak je je gewoon erg ongerust; dan zou ik even de arts opbellen die je Mirena heeft verwijderd voor advies.
     
  8. MommyOwl

    MommyOwl Bekend lid

    30 jun 2013
    735
    0
    16
    Ik ben ook bekend met depressie, en heb gemerkt dat dit bij mij sterk wordt beïnvloed door het minste beetje hormonen. Voor mij is het dus belangrijk dat ik nooit meer hormonale anticonceptie neem. Misschien is dit voor jou ook goed advies? Ik zou dit sowieso even bespreken met een arts, die kan jou het beste advies geven over de juiste anticonceptie voor jou. Maar persoonlijk zou ik zoveel mogelijk de hormonen vermijden en kiezen voor een niet-hormonale anticonceptie, zoals condooms of een koperspiraal (en dan eentje met een vorm die wél goed blijft zitten... misschien ook kijken naar een Multiload of Gynefix?).
     
  9. djennes

    djennes Bekend lid

    24 apr 2012
    823
    29
    28
    Vrouw
    Thuis mama
    Rsn
    Bij mij is de mirena er na 2 maanden uitgevallen, ik kon kiezen om de spiraal opnieuw te laten plaatsen maar ik was het vertrouwen al kwijt dus tijdelijk aan de pil gegaan omdat we toch een wens voor een 2e kindje hadden. Nu de 2e is geboren wilde ik sowieso niet meer aan de pil, 3 weken geleden heb ik de implanon laten plaatsen en hoop dat het goed gaat. De nuvaring werd mij afgeraden omdat de spiraal ook niet bleef zitten.

    Ik weet niet of de implanon geschikt is voor jou? Anders is het echt een aanrader.
     
  10. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    0
    0
    Hier een trombose gehad 7 jaar geleden en ik mag echt niks anders meer dan de Mirena qua anti-conceptie.
    Mijn gynaecoloog kent mijn medisch dossier en was daar héél duidelijk in.

    Ik heb dus een Mirena-spiraal en die zit al 5 jaar goed. Gelukkig.

    Want het enige alternatief dat ik heb, zijn condooms. En ik heb het een tijdje zo geprobeerd, maar ik vond het geen werk op lange termijn en het verknoeide ons seksleven (we hadden er gewoon quasi geen meer, gewoon bij de gedachte aan weer moeten vrijen met die condoom - bovendien verdroeg ik die ondingen ook nog es nauwelijks en was er elke keer bloed mee gemoeid).

    Vriend heeft ook al duidelijk gemaakt - ik zit nu aan de tweede Mirena - dat als ik het ooit beu wordt of het loopt niet meer goed, hij zijn voorzorgen neemt en zich laat behandelen.



    Ik zou het dus bespreken met je gyn, maar ik vrees ervoor ...

    Ik heb overigens ook een tijdje gewoon een soort minipil gekregen met het bestanddeel dat in de Mirena zit.
    Ik verdroeg die perfect ... alleen bleek het na een tijd niet te matchen (onveilig) met bepaalde medicatie die ik levenslang moet slikken.
     
  11. Sammelskee

    Sammelskee Bekend lid

    16 jan 2013
    543
    1
    18
    Roosendaal
    Ik ben ondertussen wel van de medicatie voor mn trombosebeen af, bloedvaten in mn been waren weer goed open. Moet wel nog 1,5 jaar steunkous dragen. Condooms worden we nu al niet goed van.. Zo'n gedoe elke keer. Maandag maar overleggen met de gyn.. Hopelijk kan de gynefix
     
  12. Sammelskee

    Sammelskee Bekend lid

    16 jan 2013
    543
    1
    18
    Roosendaal
    Mirena is eruit, gyn wilde bijna meteen implanon erin zetten, maar ik heb gezegd dat ik eerst de gynefix wil proberen. En nu ik op internet zoek, lees ik dat implanon niet eens mag als je trombose hebt gehad, lekker dan! Wordt morgen door de gyn gebeld voor een afspraak voor het plaatsen van de gynefix
     
  13. Sammelskee

    Sammelskee Bekend lid

    16 jan 2013
    543
    1
    18
    Roosendaal
    Morgen word de gynefix geplaatst, ben benieuwd! Hopelijk werkt dit wel goed bij mij!
     
  14. MommyOwl

    MommyOwl Bekend lid

    30 jun 2013
    735
    0
    16
    Nou ja zeg, wat een rare actie van jouw gyn! :$ Da's toch te zot voor woorden... het vertrouwen is gelijk weg, lijkt me...
    Wat goed dat je hebt gezegd dat je de Gynefix wilt proberen, en dat je later research hebt gedaan naar de Implanon met trombose risico! Blijkt maar weer dat je altijd bovenop je eigen behandeling moet zitten en niet blindelings de artsen moet volgen, want die weten het dus niet perse altijd beter.
    Fijn dat je binnenkort de Gynefix krijgt, hopelijk bevalt die je goed. Succes!
     
  15. Sammelskee

    Sammelskee Bekend lid

    16 jan 2013
    543
    1
    18
    Roosendaal
    Ja ik ging eens zoeken, en toen kwam ik dat tegen. Terwijl de gyn weet dat ik trombose heb gehad. Gynefix wordt om 15.00 uur geplaatst, door eren andere gyn die me de Implanon wilde aansmeren..
     

Deel Deze Pagina