Verloop van je cyclus na Essure?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Nicky1973, 5 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nicky1973

    Nicky1973 Fanatiek lid

    9 jun 2008
    3.038
    1
    0
    Hoi,

    ik heb al mijn kindjes gekregen en gebruik op dit moment de Mirena. Helaas reageert mijn lichaam er niet goed meer op en bloed ik nu ongeveer al een half jaar.
    Mijn gyn raadde Essure aan. Nu heb ik altijd al een heftige cyclus gehad. Ik was nieuwsgierig of er vrouwen zijn die minder of niet zijn gaan menstrueren na de behandeling?
    Alvast bedankt voor de reacties.
     
  2. margreet78

    margreet78 Bekend lid

    14 mrt 2008
    882
    0
    0
    Hallo Nicky,

    De Essure zal m.i. helemaal niets aan je cyclus of de zwaarte ervan veranderen, het zou mij echt verbazen als iemand gaat vertellen dat dit bij haar wel zo was. Het enige wat er namelijk gebeurt, is dat er een "mechanische" barricade wordt geplaatst (veertje in je eileiders waardoor die dichtgroeien). Daardoor kunnen je eitjes niet meer door de eileiders en ze kunnen dus ook niet bevrucht worden. Hormonaal verandert er helemaal niets, ook niet in bijv. de dikte van je baarmoederslijmvlies, er worden nl. geen hormonen afgegeven en je blijft (cq komt weer terug) in je natuurlijke cyclus. Dus ik kan me echt niet voorstellen dat er vrouwen zijn die door de Essure niet, of minder, zijn gaan menstrueren.
     
  3. Nicky1973

    Nicky1973 Fanatiek lid

    9 jun 2008
    3.038
    1
    0
    Oke, duidelijk verhaal.
    Ik hoop mijn oude cyclus weer terug te krijgen aangezien deze cyclus nu wel een half jaar duurt.
    Bedankt voor je reactie.
     

Deel Deze Pagina