En daar is in 1 keer mijn spiraal!!!

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Jonon, 6 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jonon

    Jonon Fanatiek lid

    9 feb 2012
    1.319
    0
    0
    In m'n huuske
    Ik heb afgelopen april een spiraal laten zetten. Veel last van gehad. Veel hoofdpijn, continue bloedverlies en zelfs beenweeen.
    Maandag een afspraak gemaakt om het te laten verwijderen in December.

    *wat nu volgt is een beetje onsmakelijk* ;)

    Gisteren op het werk op de wc voel ik iets uit mijn vagina komen. Een flink bloedstolsel. Vraag mij niet waarom, maar ik heb hem met closetpapier opgevangen. En daar was mijn spiraal!! :$

    Nou helemaal prima. Hoef ik niet naar de dokter toe.

    Maar nu ben ik zo verschrikkelijk ongesteld. Ik verlies bloedstolsels ter grote van een pingpong bal. Vanacht ben ik er 3x uitgeweest om mijzelf te verschonen. Het bloed kwam langs mijn benen naar beneden. En dat zelfs met een Super tampon en een maandverband formaat matras!! Het leek wel een slagveld op de douche!

    Net de dokter gebeld. Die zegt dat het normaal is dat je hier last van hebt na het verwijderen van de spiraal.
    Maar ik vind dit echt niet normaal! Volgens mij heb ik haast geen bloed mee in mijn lichaam.

    Hebben jullie dit mee gemaakt? Iemand enig idee hoe lang dit gaat duren?
     
  2. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Hoi Jonon,

    Ik heb ook veel last gehad van mijn spiraal, niet zozeer hoofdpijn of zo, maar mijn buik en ook de wee-achtige pijn herken ik. Bij mij bleek ie niet helemaal goed te zitten en de huisarts heeft hem er netje uitgehaald. Ik heb bij de huisarts niet gebloed, thuis misschien een veegje, maar meer ook niet. 24 uur later werd ik wel ongesteld, behoorlijk heftig ook, maar zeker niet wat jij beschrijft.

    Maar dat bloeden lijkt mij niet normaal. Er wordt ook echt afgeraden om hem er zelf uit te halen, dus als dat per ongeluk vanzelf gebeurd zou ik dat toch even na laten kijken. Ik heb een vorige week woensdag ook wat gepost, want bij mij bleek het er verder van binnen niet normaal uit te zien. Huisarts kon me niet vertellen of dat door de spiraal kon komen, dus even de uitslagen afwachten. Ik zou toch even op je strepen staan en het even na laten kijken.

    Groetjes
     
  3. LW85

    LW85 Fanatiek lid

    24 jun 2012
    4.082
    604
    113
    Hier hetzelfde verhaal als bij jou. Vanaf dag 1 constant puin, krampen van buik naar rug en benen, 4 maanden lang. Non-stop bloedverlies en erge buikpijn. Bij mij is hij er onder de douche uitgekomen.
    En erna werd ik mega erg ongesteld (duurde ook nog wel ff voor dat weer over was).
    De gyn. zei dat mijn baarmoeder niet aan de spiraal kon wennen en die krampen enz. spiersamentrekkingen waren omdat de baarmoeder probeerde de spiraal af te stoten.
    Gelukkig is het na een tijdje helemaal goed gekomen.
    Voor mij iig nooit meer zo'n ding.
     
  4. isamama

    isamama Niet meer actief

    Hey Jonon! (ken je me nog van september 2012, prachtige maand voor prachtige baby's? :D)

    Even een vraagje: heb je een koperspiraal of een hormonenspiraal (Mirena)? Ik heb een koperspiraal en ga eind deze maand ook even bij de gyn langs, want ik heb ook zo het gevoel dat het niet allemaal is zoals het zou moeten zijn daarbinnen :(.

    Enneuh...hoofdpijn, kan dat van het spiraal komen? Heb er tegenwoordig ook zoveel last van! (vroeger nooit!)

    Groetjes!

    Isamama
     
  5. Adriana85

    Adriana85 VIP lid

    20 okt 2010
    6.081
    25
    48
    Jeetje dat lijkt mij echt niet normaal hoor! Eerder gevaarlijk als je zóveel bloed verliest. Sowieso lijkt het me niet onverstandig om even een arts te laten kijken daar vanbinnen omdat je spiraal is afgestoten.
    Ik zou toch echt een afspraak bij de huisarts afdwingen, je kan toch niet normaal functioneren met zoveel bloedverlies en krampen.

    Hoofdpijn kan wel komen doordat je mss wat bloedarmoede hebt. Als je van jezelf al een laag hb hebt kan de koperspiraal zorgen voor een tekort aan ijzer waardoor je weer hoofdpijn kan krijgen, en moe kan worden.
     
  6. Sammelskee

    Sammelskee Bekend lid

    16 jan 2013
    543
    1
    18
    Roosendaal
    Ik heb een mirena gehad (2 keer zelfs) maar die zat niet goed en is er uit gehaald. Daarna wel wat bloedverlies gehad, maar niet zo extreem als jij beschrijft. Ik zou voor de zekerheid er toch even naar laten kijken. Ook omdat de spiraal er zelf uit is gekomen en niet door een dokter of gyn is verwijderd.
     
  7. caat

    caat Fanatiek lid

    5 sep 2012
    1.195
    1
    36
    Bij het plaatsen van mijn mirena heb ik een paar dagen enorm veel bloedverlies gehad, zo erg dat ik een matrasbeschermer nodig had omdat maandverband of zelfs kraamverband die ik nog had liggen niet voldoende was, een bloedbad idd.... baarmoedermond was beschadigd bij het afklemmen en die moest dus bij de gyn nogmaals worden dichtgedrukt na een paar dagen ellende. Misschien bij het verliezen van je mirena ook ergens een wondje gemaakt?
     
  8. s82

    s82 Actief lid

    10 mei 2011
    451
    18
    18
    Hoe is het afgelopen?
     

Deel Deze Pagina