Wat zouden jullie aanraden?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Luciaatje, 8 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Luciaatje

    Luciaatje Fanatiek lid

    15 nov 2011
    2.347
    0
    36
    Psycholoog
    Hoi allemaal,

    Sinds kort ben ik aan het daten met een man waar mogelijk wel toekomst in zit:D Bij mijn vorige vriend (was mijn eerste) gebruikten we altijd condooms en was ik niet aan de pil o.i.d. Ik ben nogal kritisch op de pil, vooral nu je zoveel in het nieuws hoort over de diane-pil. Van vriendinnen hoor ik soms ook erg vervelende bijwerkingen als hoofdpijn en vergrote borsten (heb al cup D en wil echt niet groter ;)).

    Maar nu komt het: ik heb nogal last van PMS, erge stemmingswisselingen/ depressie de dagen voor m'n menstruatie. Dit in combi met m'n nieuwe vriend toch weer aan het denken geslagen of de pil niet zou kunnen helpen?

    Wat denken jullie ? Zou ik het bij condooms houden (indien nieuwe riend dit ook goed vind, zo ver is het nog niet gekomeN), of zou anticonceptie mijn stemmingswisselingen wel helpen en valt het mee met de bijwerkingen??

    Er zitten hartziekten in de familie. Verder rook ik niet, ben ik misschien 2 of 3 kilo te zwaar dus valt mee, en beweeg ik genoeg. Ik heb wel veel hoofdpijn en wil dus absoluut niet nog een grotere cupmaat.

    Ga trouwens volgende week naar de huisarts voor mijn vragen hierover, maar was benieuwd naar ervaringen en jullie adviezen!
     
  2. Lov23

    Lov23 Niet meer actief

    Hmmm ja zou persoonlijk toch voor een pil gaan of Mirena?
    Je hebt ook lichtere pillen...
     
  3. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik ben blij dat ik van de pil af ben. O.a. hoofdpijn kwam bij mij vaker voor onder invloed van de pil. Aan de andere kant had de pil ook voordelen: ik slikte hem altijd drie strips achter elkaar door en werd dus miet vaak ongesteld. En aangezien ik daar ook altijd wel veel last van heb, was dat dan wel weer fijn!
    Maar bij een nieuwe relatie zou ik toch wel de pil combineren met condooms hoor. Alleen condoom zou voor mij niet veilig genoeg voelen om een zwangerschap te voorkomen. (En zonder condoom zou ik in die situatie niet doen voor een medisch onderzoekje :)). Eventueel zou je in plaats van de pil ook kunnen kijken voor bijv. een hormoonspiraal of de nuvaring ofzo. Daar is de dosering lager. Koperspiraal zou natuurlijk ook kunnen, dat is helemaal zonder hormonen.

    Er zijn wel wat websites waar alle voor- en nadelen van verschillende soorten anticonceptie genoemd worden. Volgens mij bestaan er geen ac-middelen zonder nadelen, dus het blijft een kwestie van afwegen natuurlijk.
     
  4. Talvi

    Talvi Niet meer actief

    Ik gebruik nu Microgynon 30 maar ik ga overstappen op het Implanon staafje. Ik vergeet nog wel eens een pil en dat wil ik niet meer. Ik hoor ook veel positieve reacties,dat telt voor mij ook mee.
     
  5. Luciaatje

    Luciaatje Fanatiek lid

    15 nov 2011
    2.347
    0
    36
    Psycholoog
    Thanks meiden! Talvi het implanon staafje ken ik eigenlijk niet zo, hoe werkt dat precies?

    Wat denken jullie verder over m'n stemmingswisselingen? Op internet lees ik dat de Yasmin pil daar goed voor is. Iemand ervaring mee? En vinden jullie 't niet eng, die hogere kans op longembolie enzo? Ik ben echt geschrokken van 't nieuws over de Diane 35. Heb begrepen dat 't ook niet alleen voor die pil geldt. Lastig lastig.. Ga 't sowieso aan m'n huisarts voorleggen hoor, alleen dat is een oude man :p Wel een hele aardig, dat dan weer wel :p
     
  6. Talvi

    Talvi Niet meer actief

    Het staafje wordt in je arm onder de huid aangebracht door de huisarts of gynaecoloog. Het werkt voor 3 jaar en dan wordt het staafje weer uit je arm gehaald. Geen gezeur meer met pillen oid, lijkt me erg fijn haha.
     
  7. Miscalculated

    Miscalculated Fanatiek lid

    2 nov 2013
    1.722
    1
    38
    Overijssel
    Ik zou gaan voor een Mirena spiraal. Weinig tot geen omkijken naar ;).
     
  8. blossom85

    blossom85 Fanatiek lid

    4 jan 2013
    4.621
    1.576
    113
    Vrouw
    het oosten
    Ik zou gaan voor mirena of koperspiraal.
    Als je al last hebt van depressieviteit, blijf dan maar van de nuvaring af. Veel vrouwen hebben daar depressieve klachten van incl ik zelf. Vreselijke nachtmerrie.
     
  9. LovexxFay

    LovexxFay Lid

    30 okt 2013
    17
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik zit een beetje in hetzelfde schuitje als TS.
    Een spiraal lijkt me zo eng datdat dan in je zit , kan toch ook gaan zweven?
     
  10. Talvi

    Talvi Niet meer actief

    Bij mij wordt vrijdag het staafje geplaatst en ik vind het best spannend. Maar wel fijn dat ik nergens meer om hoef te denken :)
     
  11. Chiggy

    Chiggy VIP lid

    29 aug 2010
    12.876
    25
    38
    Rotterdam
    Misschien vind je de Nuvaring wat? Ik vind het zelf echt ideaal, de pil vergat ik nog wel eens :)
     

Deel Deze Pagina