Condoom gescheurd...

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Sereh, 9 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sereh

    Sereh Niet meer actief

    Al een aantal jaar gebruiken wij alleen condooms als anti-conceptie en dat is tot nu toe altijd goed gegaan. Ik ben van m'n dochter gepland zwanger geworden.

    Ons liefdesleven is momenteel niet heel levendig omdat we allebei steeds sukkelen met griep, maar nu hadden we er weer eens zin in... ;) En nu is het condoom geknapt. :$ Terwijl ik zo'n twee weken geleden ongesteld was, dus ik zit ergens rondom m'n vruchtbare periode (dat voel ik ook aan m'n energie en wat kramp). :$ De komende tijd gebruiken we uiteraard ook weer gewoon een condoom.

    Zijn er ervaringsdeskundigen hier die mij wel of niet gerust kunnen stellen? :) Als er iets is "gebeurd" (lees: zwanger), dan is het zéér welkom natuurlijk. Al hadden we liever gewacht tot begin van de zomer met proberen omdat we nog gaan verhuizen komende maanden. :)
     
  2. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Hier 1x gebeurd en dat werd onze dochter. Sorry. :)
     
  3. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    Tja, wij hebben onze zoon ook zo gekregen. :)

    De morning after pil evt een optie? (Wij hebben dat bewust niet gedaan, als het zo zou zijn, was het welkom, en zo geschiedde.)
     
  4. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    23 jul 2008
    10.153
    63
    48
    Hier een gescheurd condoom en daarna een morning after pil.
    Het resultaat is nu 3,5 jaar...
     
  5. Sereh

    Sereh Niet meer actief

    Jeetje...! :$
     
  6. Sereh

    Sereh Niet meer actief

    Jullie reacties geven nog niet veel hoop op een negatieve test over 2 weken...! ;) De morning after pil voelt niet ok nu, aangezien we over een aantal maanden toch willen proberen. En ja, wat als het dan opeens niet lukt. Voelt wat raar in dit stadium. Dus, we wachten het even af en als het zo is, dan zijn we er zeer blij mee.
     
  7. Oceanna

    Oceanna Fanatiek lid

    12 okt 2015
    3.438
    1.423
    113
    Vrouw
    Sorry nog meer 'slecht'. Nieuws had ik in november ook. Ben nu dus bijna 13 weken zwanger. Ook wij wilden wachten tot de zomer om te gaan proberen. (Wilden in augustus gaan proberen nu komt ons kindje in augustus)
     
  8. LiveLifeLovely

    LiveLifeLovely Niet meer actief

    Hier ook zwanger van één geknapt condoom 😬😄
     
  9. Sereh

    Sereh Niet meer actief

    Ik ga toch maar een morning after pil halen morgenochtend. Ik trek het gewoon echt niet om nu weer zwanger te zijn. Raak er nu al gestresst van en m'n eerste reactie toen het condoom scheurde was ook "neeeeee". De verhuizing en m'n werk en een hele drukke peuter zijn voor nu even genoeg. Maakt het nog heel erg uit of het de morning after pil van de apotheek of etos is?
     
  10. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    Nee hoor.
     
  11. Sereh

    Sereh Niet meer actief

    Twijfel twijfel. M'n man vindt de morning after pil niet zo'n goed idee aangezien we over een maand of 5-6 toch willen gaan proberen zwanger te worden. Los van de ietwat slechte timing van een zwangerschap nu met verhuizen en al, maak ik me ook druk over het feit dat dit de eerste vrijpartij in 2 weken was (ook eerste zaadlozing in 2 weken). We waren ziek en onze dochter slaapt heel slecht. Ik draaf dan door en denk dan "is dat sperma dan wel goed" blablabla (heb ik ook over gevraagd in ander topic). M'n man is jong en gezond en denkt zelf dat dit onzin is.
     
  12. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.490
    5.572
    113
    Vrouw
    je man heeft gelijk, het is echt volslagen onzin en ja jij draaft ontzettend door.

    Weet je er is nooit een perfect moment voor een kindje, er is altijd wel iets waardoor over een maand of 2 maanden oid handiger zou zijn...

    als je toch al binnenkort voor een kindje wil gaan dan zou ik geen morning after pil nemen...


    En ook zwanger kan je verhuizen hoor ;)
     
  13. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.490
    5.572
    113
    Vrouw
    en buiten dat, wie weet ben je wel helemaal niet eens zwanger
     
  14. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Ik sluit me aan bij Biny. Maar het blijft uiteraard jullie keuze.
     
  15. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    Ik zou ook niet twijfelen, een evt. kindje is welkom toch?
    En als er een kindje ontstaat, is de kwaliteit voldoende geweest ;)
    En het komt nooit helemaal goed uit. Praktisch had het hier ook makkelijker geweest als we nog een jaar of 2 gewacht hadden met deze zwangerschap (we hebben een klein huisje met 3 slaapkamers, 2 kids Per kamer dus). Maar ik heb er vertrouwen in dat het allemaal wel goed komt, we zien wel.

    Maar inderdaad is het jullie beslissing.
    Ik zou wel een keuze maken, of voor de morning after pil gaan, of foliumzuur gaan slikken. Die 2 weken is dan toch maar mooi meegenomen als je zwanger bent en als je niet zwanger bent kan je er heel makkelijk weer mee stoppen en het potje bewaren voor over een paar maanden.
     
  16. Sereh

    Sereh Niet meer actief

    Dank allemaal voor jullie reacties. We hebben besloten geen morning after pil te halen. Als het gebeurt, gebeurt het en dan is het een cadeau. We weten ook hoe moeilijk het kan zijn om zwanger te worden, dus laten de natuur z'n gang gaan in dit geval. Het is niet alsof ik nog met een pasgeborene rondloop (dochter is 1,5) en verhuizen zou aan het eind van het eerste trimester zijn. En we wilden tegen de zomer dus toch gaan beginnen... Ik slik nog steeds VSM Mama vitaminen omdat ik die nog had van de borstvoedingsperiode en gewoon ben blijven doorslikken. Dat zit dus wel goed. M'n man neemt ook sinds de herfst wen multivitamine in, wie weet is dat ook goed. Nu maar even afwachten de komende weken (nu dag 15 van m'n cyclus).
     
  17. Sereh

    Sereh Niet meer actief

    Nu een week later en sinds gisteravond heel erg krampen, alsof ik ieder moment onwijs ongesteld ga worden. Maar dat is een week te vroeg. Dit had ik exact hetzelfde met m'n dochter en heb ik normaal niet. We wachten het nog even af...
     
  18. Ranja3003

    Ranja3003 Lid

    11 nov 2015
    23
    0
    0
    NULL
    NULL
    Spannend..

    Laat je het ons wel weten?
     
  19. PandaBeertje

    PandaBeertje Fanatiek lid

    19 nov 2015
    1.681
    4
    38
    Vrouw
    Ben benieuwd. Heb je al kunnen testen?
     
  20. Sereh

    Sereh Niet meer actief

    Ik heb gisteren voor de grap al getest, maar hageltjewit. Vrijdag moet ik in principe ongesteld worden, dus het duurt nog even...
     

Deel Deze Pagina