ervaringen babyslaapgids

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door raspberry, 17 jul 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Hoi,

    ik klikte net even door naar baby-lekker-slapen.nl waar je een slaapgids tegen betaling kunt downloaden. Er wordt gesteld dat je in 3 nachten je baby door kunt leren slapen.
    Als dat echt zo is en het werkt echt-echt-echt, zou ik dat geld er wel voor over hebben, maar ik ben een beetje sceptisch, :)
    Iemand ervaringen ermee dus? :)
     
  2. L83

    L83 Bekend lid

    17 dec 2007
    627
    0
    0
    Hoi Rozemarijke,

    Wij hadden hem gedownload via een omweg (;)) en gelukkig dus geen geld aan uitgegeven want mijn inziens was het dat niet waard geweest.
    Het komt er eigenlijk op neer dat je je kindje gewoon laat huilen
    er staan wel wat tips in, van regelmaat, bedritueel badje etc.
    Maar verder is het eerste nacht 5 min. laten huilen, gaan kijken in bed troosten en weer weg gaan, ook al huilt je kindje nog, dan naar ... min. weer gaan kijken als je kindje nog huilt weer kijken of het goed ligt, niet heeft gepoept etc in bed proberen te troosten en weer weg gaan ook als hij/ zij nog huilt, volgende dag is de tijd dat je steeds gaat kijken weer langer etc.
    Korte samenvatting: is laten huilen en vooral niet uit bed halen, dan zouden ze snappen dat ze gewoon moeten slapen en geen eten krijgen etc.
    Als je dat idee aanstaat dan is het wat voor jou, staat het je niet aan dan zou ik hem niet bestellen.

    Hier ook hoop dat hij snachts eens lekker gaat doorslapen, een maand geleden deed hij dat ineens een week en nu ineens weer 2x per nacht wakker :(, ach ja gelukkig vanmorgen wel tot 09:00 uitgeslapen :)
    Succes ermee en als je de gouden tip hebt dan laat het maar weten :)

    ps: ik zal kijken of ik hem misschien nog op pc heb staan dan zal ik hem via pb aan je toesturen.
     
  3. L83

    L83 Bekend lid

    17 dec 2007
    627
    0
    0
    helaas, ik kan hem niet meer vinden, denk dat ik hem al heb weg gegooit, wij hebben het trouwens niet geprobeert omdat het me toen niet aansprak, maar kan dus zijn dat het wel werkt.
    Wat ik er ook nog van weet is dat het die dagen aan papa of andere verzorger is om de baby te gaan troosten omdat zeker bij borstvoeding mama eten betekend :D
    Er stond zelfs als tip in dat je als mama anders maar oordopjes moest indoen zodat je zelf goed kon slapen en het huilen niet zou horen ;)
    Maar goed ieder voor zich wat je mening daarover is natuurlijk.
    Misschien als mijn wallen ondertussen tot aan mijn knieen komen dat ik het dan wel ga uitproberen :D
     
  4. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @L83: nou, dat heb ik dus ook een beetje: als ik echt 's ochtends al helemaal omver rol van vermoeidheid, dat ik dan voor de kind-onvriendelijke manier ga.
    Tja, vanaf de website moet je maar gokken wat voor methode ze hanteren, maar die 5-minutenmethode daar hoef je toch geen gids voor te schrijven... zucht. Werkt hier trouwens toch niet.
    Ik merk de laatste week dat het stapje voor stapje beter gaat, en dat heeft voornamelijk te maken met overdag voldoende eten binnen krijgen. Vorige week heb ik voor mezelf gezegd dat ik wil dat ze 150 gram fruit en 150 gram groente binnen gaat krijgen. Inmiddels iets bijgesteld naar wat realistischer doelen: 100-150 gram fruit en 80-120 gram groente (eind van de dag gaat toch wat moeizamer). Als dat lukt, slaapt ze 's nachts al veel beter. Ze kwam toen na een paar dagen eerst nog 2 keer 's nachts, toen 2 keer waarvan maar 1 keer voor een voeding en 2 nachten later nog maar 1 keer. Nu is er de afgelopen dagen even een virusje tussendoor gelopen, maar vannacht kwam ze weer maar 1 keer. Is al een hele verbetering... alhoewel ik zelf nog steeds wel erg moe ben :( Wou dat ik overdag kon slapen :(
    Nouja, die gids hoef ik dus niet. Troosten in bed werkt hier uberhaupt niet... haha, dan krijst ze zichzelf helemaal overstuur. Ik pak 'r dus toch even op en zodra ze rustig is, gaat ze er weer in.
     
  5. L83

    L83 Bekend lid

    17 dec 2007
    627
    0
    0
    tja dat dacht ik dus ook, ik dacht dat het iets nieuws was maar het was de laten huilen methode, dus was blij dat ik het geld er niet aan had uit gegeven, maar goed volgens mij staat er op de site wel niet goed geld terug haha :D

    vond dit nog: http://www.zwangerschapspagina.nl/baby-dreumes/93444-babyslaapgids.html Ook wat mensen die het hebben toegepast/ ervaringen.

    Hier hoop ik ook dat hij wat beter gaat slapen als we straks met de bijvoeding gaan beginnen, maar we zullen wel zien.
    Hij heeft een tijdje doorgeslapen dus wie weet komt ie wel weer een keer op dat idee ;)
    Maar ik begreep uit andere topics dat Thirza ook een tijd wel heeft doorgeslapen of niet?
    Ik kan overdag ook niet slapen, daarbij met wisselende diensten lastig om in een goed ritme te komen.
     
  6. kemjansen

    kemjansen Actief lid

    20 nov 2008
    162
    0
    0
    Hoi,
    Wij hebben er hele goede ervaringen mee. Wij hebben het gebruikt voor het doorslapen. Binnen 3 maanden sliep hij door. De dagen die worden aangegeven klopte niet helemaal hoor. Het duurde bij ons wel wat langer. Maar bij ons kindje heeft het goed geholpen. Ik dat dat dit ook afhankelijk is van je kindje.

    gr Karin
     
  7. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Tja, hier helpt dat laten liggen dus niet: dat kost ons en Thirza veel meer energie. De truc lijkt hier toch echt te zijn: voldoende eten overdag.
    Thirza heeft idd een periode doorgeslapen. Helaas wel van 18-2/3, dus ik heb wel altijd aan en nachtvoeding vastgezeten :( Haar dan wakker maken voor een avondvoeding werkte niet: dan meldde ze zich een uurtje later, dus rond 3/4. Nouja, vor dat uurtje maakte het helemaal niks uit en liet ik haar dan wel lekker liggen dus...
    Overigens past het wel bij de gedachte dat ze gewoon voldoende eten binnen moet krijgen: ze is inmiddels groter en heeft dus meer nodig. En achteraf zijn hier de nachtelijke drama's dus erger geworden toen de tanden door begonnen te komen: met 4/4,5 maand is ze gaan spoken 's nachts en met 5 mnd kwamen de eerste tandjes door. Tand 4 is inmiddels in aantocht :( Doe mij bij een volgend kindje maar een kunstgebitje, :) PLaats ik die zelf wel als het tijd is voor vast voedsel, :D
     
  8. Marnick

    Marnick Fanatiek lid

    16 mrt 2008
    1.167
    0
    0
    Hahahahahahaha! :D

    Toch fijn dat je je gevoel voor humor nog steeds niet kwijt bent, hopelijk heeft Thirza dat van je geërfd?

    Wat die slaapgids betreft: ik ken hem niet, maar gezien de reacties denk ik niet dat voor jullie de oplossing is :(

    Ik hoop dat het klopt wat je denkt over voldoende eten overdag. Maar hoe doe je dat dan? Hier een kleine dame die haar mond echt OP SLOT doet als ze niet meer wil en dan krijg ik er echt niets meer in!

    Helpt het trouwens ook niet om haar wakker te maken voor een late voeding? Of zeg ik nu iets heeeeeeeel doms wat alleen een flessenmama kan bedenken? ;)

    En nee, ik ben dus niet op vakantie :p. Ga zo nog wel even reageren bij de nov. mama's.
     
  9. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @Hinke: altijd blijven lachen he? :) Scheelt de helft van de energie, ;) En Thirza is een echte lachebek, maar aangezien mijn man ook een vrolijke noot is, zal ze zelf ook wel echt een vrolijke tante worden. Is ze eigenlijk al: bij de gastouder zet zij als jongste spruit al de toon door iedereen aan het lachen te maken met haar grinnik, :D
    En verder: inmiddels wordt ze 's avonds dus wel zelf wakker, zo ergens tussen half tien en half elf meestal, soms wat later. Maar toen ze doorsliep tot een uur of 2/3 's nachts, stelde het wakker maken voor een avondvoeding het enkel een uurtje uit: te moe om goed te drinken dan...
    Wat betreft hoeveelheden: ik begin dus 's ochtends gelijk met de fruithap nu. Ik wachtte eerst steeds tot ze 's ochtends een keer Bv had gehad, maar dat is dan meestal pas tegen 9 uur, waarna ze gaat slapen. Dus nu geef ik haar ergens tussen 8 en half 9 een fruithap, en alles wat overblijft, probeer ik haar bij het volgende eetmoment erbij te geven, (is een boterham, waar ze toch nog maar weinig van eet). Op die manier krijgt ze per saldo wel evenveel eten binnen als wanneer ik dat niet doe, maar zo is de verhouding vast voedsel-borstvoeding anders: hoe meer vast voedsel ze krijgt, hoe beter ze slaapt 's nachts, lijkt het op, :) (als ze maar geen last van tanden heeft :().
    Dus, tja... hopen dat ze op deze manier ook snel leert om in minder eetmomenten evenveel eten naar binnen te werken, want heb tegenwoordig wel een beetj het gevoel alsof ik alleen nog maar met eten bezig ben...
    Nouja, tisunfase... gaat weer over.
     

Deel Deze Pagina