hoe ritme in dag krijgen met baby van 5 weken?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Dwezelin26, 22 aug 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dwezelin26

    Dwezelin26 Actief lid

    20 nov 2008
    308
    0
    0
    Ik heb dus een meisje van 5 weken en sinds week 2 totáál geen ritme meer in de dag. In de kraamweek was het opstaan, voeden, dochter terug naar bed, ik in douche, was doen, poetsen, eten, en dan weer voeden etc. dochter weer naar bed etc etc.

    Nu is dat na een drama rond de voedingen en de regeldagen helemaal verdwenen. Ik kan haar 's morgens voeden, terug in bed leggen en hopen dat ze er 3 uurtjes blijft. Daarna voeden en dan haal ik haar naar beneden naar de box. Daarna blijft ze wakker of gaat ze huilen. Leg ik haar weer in bed dan is het huilen en daar houd ze niet meer mee op. Dat geld ook voor de rest van de dag, na een voeding krijg ik haar niet meer aan het slapen in bed en ze huilt veel. Heeft héél véél last van kramp na de borstvoeding en huilt dus steevast. Ik loop de hele dag speentjes erin te doen, op de arm te nemen, rond te lopen etc etc. maar andere dingen doen zit er niet meer in. Ik krijg nog geen vaatwasser uitgeladen op een dag omdat ze eigenlijk als ze wakker is zonder speen altijd huilt.

    Heeft iemand tips voor een ritme en moet ik haar gezien haar leeftijd voeden, naar bed,voeden, naar bed etc? Ik weet niet goed hoe lang ik haar wakker mag hebben zeg maar. Als ze wakker is dan huilt ze meestal en hapt ze in het rond. Ze is altijd aan het happen. Dat doet ze niet na een flesvoeding trouwens, dan is ze zo een uur of 4 of 5 tevreden.

    Tips please!
     
  2. flapuit27

    flapuit27 Lid

    23 feb 2009
    89
    0
    0
    rayonmanager
    Amstelveen
    Ik kan je geen tips geven, maar lees graag mee!
    Suc6!
     
  3. Michelle04

    Michelle04 Fanatiek lid

    6 aug 2008
    1.805
    0
    0
    #3 Michelle04, 22 aug 2009
    Laatst bewerkt: 22 aug 2009
    Hoi Dwezelin26,
    Ik herken dit gedrag ook van mijn zoontje rond die leeftijd. Had er toen ook zelfs een soortgelijk topic over opgestart. Volgens mij was het ook om en nabij de eerste regeldagen dat ik het ritme helemaal kwijt was. Mijn zoontje was ook de hele dag nog hongerig en aan het huilen. Op een gegeven moment kwam het er op neer dat ik alleen nog maar aan het voeden was. Ik wilde liever niet stoppen met de BV maar dit was ook geen doen. Ik ben toen na een voeding begonnen met het geven van een flesje KV van 90cc. Ik zal misschien wel een hoop mensen over me heen krijgen nu maar dit werkt tot op heden wel. Mijn zoontje is nu na een voeding wel verzadigd en slaapt langer (behalve de afgelopen week maar dat is een ander verhaal). Mama blij want die geeft nog steeds de BV en kindje blij want die is nu eindelijk verzadigd. Sterkte met je kleintje, miss dat je er wat aan hebt.
    Groetjes Michelle
     
  4. oleander1986

    oleander1986 Fanatiek lid

    20 aug 2009
    1.298
    0
    0
    zelfstandige
    Midden Nederland
    Ik heb dat ook een beetje gehad in het begin. Na die kraamweek val je echt even in een gat; wat nu? haha
    Je moet met bv oppassen dat je niet in een cirkel terecht komt, van huilen, (te) snel weer aanleggen. Zo drinken ze steeds een beetje en hebben dus ook sneller weer honger. Beter is om echt te proberen om op zijn minst 2-3-4 uur er tussen te laten. Drink hij echt goed de hele borst(en) leeg?
    Bij mij hielp wat doen erg goed. Het dorp in, naar het bos, op bezoek bij iemand en ik heb vrij snel een speentje aangeschaft om die zuigbehoefte te bevredigen. Dat mocht ook van mijn kv, omdat het drinken super ging, dus geen verwarring mogelijk. Als hij niks had om op te zuigen, ging hij inderdaad huilen en legde ik ook maar weer aan uit wanhoop. En verder is het ook gewoon een beetje passen en meten in het begin. Denk ook niet dat iemand anders een schema voor je kan uitstippelen, ieder heeft zo zijn leven en doet ook op andere momenten ander dingen. Je zult vanzelf een ritme vinden!
    Sterkte en suc6!
     
  5. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    haai haai

    dit verhaal lijkt ook erg op wat ik met sam had.
    de eerste tijd na de kraamweek ging het goed. met de bv, maar ook rond 5 weken ging sam hele tijden huilen, en na elke bv bleef hij happen en werd ie woest!

    ik heb van alles geprobeerd, van om de 3 uur voeden, tot voeden op verzoek, heel zn kastje lag vol met anti darmkramp middeltjes, warme badjes, maar niets hielp.

    ik ben toen een keer gaan kolven. en ik kreeg na een HALF UUR!!@@ echt heeeel weinig uit mijn borsten. ik weet dat het niet echt te vergelijken is met drinken van een baby uit de borst (die schijnen er meer uit te kunnen krijgen dan een kolf)
    maar mijn borst was echt gewoon totaal leeg na een tijdje kolven en er zat echt veel te weinig in de fles voor sam

    hoe hard ze ook soms beweren dat je nooit te weinig kunt hebben, bij mij was dat wel degelijk zo. de bv liep gewoon echt niet lekker.

    Ik heb toen een keer een fles gegeven, nutrilon.... nou meneer heeft nog nooit zo voldaan gekeken nadat hij m ophad!!! heerlijk!

    we hebben toen elke avond voor t slapen een fles gegeven, en hij sliep echt zo lekker daarop!

    Ik ben toen ook begonnen met afbouwen van de bv. dus elke week 1 voeding laten vallen. en sinds ik helemaal over ben op fles slaapt ie (nu al bijna 2 maanden) elke avond van 8 uur savonds tot 7 uur smorgens.

    en ik wil je echt niet van je borstvoeding afpraten, maar als het niet gaat raak je op een gegeven moment zo gefrustreerd en dat voelt je baby ook weer, en zo krijg je echt een hoop stress.

    dus mijn tip. probeer eens te kolven, en kijkhoeveel je eruit krijgt.
    stop dat in een fles, en probeer eens een fles vol te verzamelen, die te geven en kijk dan hoe hij daarop reageert.

    hopelijk heb je er iets aan!!

    liefs Muis
     
  6. Dwezelin26

    Dwezelin26 Actief lid

    20 nov 2008
    308
    0
    0
    Oké, lotgenoten, super (voor de hulp dan)! Ik ben op een gegeven moment gaan kolven vóór een voeding om de eerste druk van de borst te halen. Ze kan niet goed aanhappen. Ik heb cup F en zij een klein mondje met een ingevallen onderlipje. Een grote hap met een gekruld lipje valt dus tegen.

    Ook gaat het kolven eigenlijk redelijk goed naar mijn idee. Ik heb een handkolf van Avent en kolf 60CC aan elke volle borst. Het gaat heel snel maar geen idee of het voldoende is voor deze tijd (ze is dus 5 weken). Zou ik meer moeten kunnen kolven?

    Of ze de borst goed leegdrinkt weet ik niet. Ik heb niet echt de feeling of dat een borst "leeg"is. Ik weet wel dat ze 's nachts niet langer als tien minuten drinkt aan één kant (en dan is ze niet meer wakker te peren) en komt na een uur weer jengelen, waarschijnlijk nog honger. Als ze wél lang drinkt kan ze zo aan de ene borst een minuut of twintig drinken en aan de andere een kwartier. Wanneer zijn mijn borsten dan leeg?

    Verder krijgt ze dus normaal overdag borstvoeding en 's nachts en 's avonds voordat wij naar bed gaan een fles met 60 CC gekolfde melk en 30 CC (of soms iets meer) Nutrilon tegen darmpkrampjes (Omneo). Hiervan is ze direct voldaan (glimlachen en tevreden kijken) en slaapt ze makkelijk 4 uur of langer. Als ze overdag BV krijgt, is ze na een voeding ontevreden, huilerig en slaapt niet. Ook heeft ze dan altijd na een half uur verschrikkelijke krampen die de hele dag duren. Dat hebben we met fles bijna niet (?)

    Tja... moeilijk allemaal. Het is wel verleidelijk om haar FV te geven omdat ze daar véél tevredener op is maar ja, ik wil toch zo lang mogelijk BV geven, vanwege de goede stoffen bla bla en omdat ik het veel handiger vind onderweg en zo (gemakzucht).
     
  7. mootjen

    mootjen Bekend lid

    10 mrt 2008
    575
    0
    0
    hoi hoi
    ik weet nog heel erg goed die eerste paar maanden. Ritme was hier ver te zoeken tot ik uiteindelijk ben gaan inbakeren, toen ging het beter.
    rond de 6 weken is er trouwens een sprong als ik het goed heb, daar kunnen ze behoorlijk van slag zijn. En rond 6 weken heb je volgens mij ook een piek wbt huilen en zo. na 3 maanden gaat het een stuk beter hoor!
    succes en je bent niet de enigste die het allemaal niet weet hoor ;)
     
  8. Klaartje78

    3 mrt 2009
    77
    0
    0
    amsterdam
    Ik kan alleen maar zeggen: geen paniek! Probeer in het ritme van je kindje mee te gaan, ze is zo jong! In het begin had ik ook helemaal geen ritme met mijn zoontje. Als ik er nu op terugkijk heeft het echt tijd nodig om je kindje goed te leren kennen. Ze heeft waarschijnlijk nog veel behoefte om bij mama te zijn op zo'n jonge leeftijd.
    Meestal willen moeders zo snel mogelijk een ritme omdat ze zelf onzeker zijn. Geloof me, je doet het vast heel goed! Het gaat allemaal vanzelf. Nu 6 maanden later zitten we in een prima ritme en dat begon zo rond de 3 maanden. En soms gooit hij het nog wel eens helemaal om voor een paar dagen.
    Mijn vriendin probeerde met haar baby ook een vast ritme vanaf de eerste weken. Hij MOEST dan slapen en dan ging ze heel krampachtig haar kindje neerleggen en rondrijden. Nog steeds is het altijd een drama rond het slapen gaan. Ik geloof er heilig in om het zoveel mogelijk los te laten maar wel wat structuur aan te reiken.
    Maar het neemt niet weg dat het voor jou heel vermoeiend is, ik begrijp je wel!
     
  9. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.023
    2.159
    113
    Ik denk dat het heel normaal is voor rond 5 weken, maar ik weet hoe vermoeiend het is en hoe onzeker je ervan kunt worden. Misschien heb je wat aan deze tips:
    - een speentje kan helpen om te voldoen aan de zuigbehoefte. Misschien heeft ze best genoeg gehad, maar wil ze gewoon graag nog wat verder zuigen en is ze daarom zo onrustig na de voeding.
    - Rond 6 weken heb je ook weer regeldagen, dus misschien heeft ze inderdaad niet genoeg. Dan helpt maar 1 ding en dat is aanleggen aanleggen aanleggen, tot ze wel genoeg krijgt. Aanvullen met kunstvoeding zou ik dan niet doen, want dan leert je lichaam nog neit dat het meer melk moet maken.
    - als je baby echt heel onrustig is zou je in overleg met het consultatiebureau kunnen gaan inbakeren. Dat helpt ook heel goed bij sommige babies.
    - soms hebben die hele jonge babies ook wel mamahonger en willen ze gewoon lekker bij je zijn. Een draagdoek kan dan heel handig zijn, dan heb jij je handen vrij en je kindje is toch lekker dicht bij je. De mijne kon zo wel 3 uur achter elkaar slapen op momenten dat hij anders uren lag te brullen.

    Sterkte, soms is het gewoon om hopeloos van te worden, maar het is echt een fase, over een paar weken gaat het vast al veel beter.
     
  10. inkie1980

    inkie1980 Bekend lid

    13 mei 2007
    557
    0
    0
    rozenburg
    wij maakten steeds nieuwe schema's betreft voedingen.
    en hielden ons daar grotendeels ook aan.niet strikt helemaal....dus als ze om 4 uur n fles moest,kon t ook half 4 zijn of half 5 ofzo....
    en betreft slapen deden we eten,ff op en weer slapen.en op n gegeven moment deden we sochtends wakker,fles ff wakker,ochtendslaapje van 10 -12 ongeveer,fles en dan om 2 uur naar bedje,tot half 5 /5 uur ongeveer, en dan om half 8 weer naar bed,en dan snachts rond 12 uur dr fles en dan rond 4 uur weer een fles en dan sochtends er weer uit rond 8 uur.
    en op een gegeven moment haalde we dr snachts niet meer eruit en sliep ze van 12 tot 7 of 8 uur.
    maar we deden zoveel mogelijk een schema.waardoor we een een aardige regelmaat kregen en ritme.
    en we lieten dr zoveel mogelijk in dr eigen bedje slapen.
    ik vindt dat de box om te spelen is en bed om te slapen.ze slapen dan veel rustiger,en ze leren toch echt om in hun bedje te slapen.
    en we hebben vannaf begin af aan aangeleerd:
    savonds naar bed (is nu rond 18.30/19.00 uur) is naar boven en niet meer naar beneden.
    waardoor ze zonder problemen gaat slapen.
    ze gaat zelf naar boven en geeft zelf aan dat ze naar bed ook wil echt soms.maar ze weet dat als ze op bed ligt t ook echt bedtijd is omdat ze savonds echt niet meer beneden komt.
    ik ben zo blij dat we dat ritme aanhouden.zo heb je savonds heel de avond voor jezelf.heerlijk...heb je echt nodig aan t eind van de dag.geen idee of je er wat aanhebt...maar bij ons werkte het super.
    als ik eerder had geweten dat ik met slapen veel meer regelmaat moest houden had ons dat een hoop gehuil en frustraties gescheeld.
    achteraf huilde ze veel meer omdat we iets te makkelijk waren in t begin.en huilde ze gewoon omdat ze moe was.
    we hadden dr veel sneller op bed moeten leggen.maar gelukkig begonnen we dr snel aan en werkte t hier prima.

    succes!!
     
  11. Ummy

    Ummy Actief lid

    7 okt 2008
    361
    0
    0
    sluit me aan bij klaartje en luppy,
    je kindje is nog zo jong en vaak regelen die kleintjes het vanzelf wel, ookal maakt het je soms onzeker,
    zoals dat voorbeeld van die vriendin van klaartje: ik heb nooit begrepen waarom baby's in een bepaald ritme 'gedwongen' worden,
    nu heb ik makkelijk praten omdat mijn dochter erg makkelijk was/is maar heb me altijd aan haar 'ritme' gehouden en dat ging prima!
    na het voeden wilde ze toen ook niet altijd gelijk slapen, dus bleef nog even lekker met haar op mijn arm of naast me liggen op bed/ bank en later legde ik haar dan op bed, ze gaf zelf duidelijk aan wanneer ze moe was.
    sterkte ermee!!
     
  12. Dwezelin26

    Dwezelin26 Actief lid

    20 nov 2008
    308
    0
    0
    Hier gaat het sinds gisteren beter. Ik sta nu 's morgens na de voeding meteen op (tussen 7.00 en 9.00 uur) en dan slaapt ze makkelijk weer in na de voeding. Dan hoop ik 's middags na de voeding zelf nog wat slaap te pakken dan gaat het wel.
    Soms red ik mijn eigen slaapje niet omdat ze 's middags niet wil slapen maar dat komt wellicht ook nog wel goed.

    Heb wel gemerkt dat als we ergens heen gaan, bezoek, winkel, lopen of wat dan ook, dan slaapt ze sowieso uren achter elkaar. Eerst was ik bang dat ze alleen maar stil is als ze slaapt en niet goed wakker kan zijn maar ja, nu laat ik haar gewoon maar slapen, slapen, slapen en denk dat het "tevreden wakker zijn" vanzelf wel komt dan.
     

Deel Deze Pagina