hoeveel tijd tussen voedingen?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door moontje2008, 23 aug 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. moontje2008

    moontje2008 VIP lid

    7 aug 2008
    9.366
    87
    48
    Vrouw
    Docente Engels
    Achterhoek
    mijn dochtertje is nu bijna 6 weken en gaat nu over van 7 naar 6 voedingen. overdag en 's avonds komt ze ongeveer elke 3 uur, maar nadat ze haar laatste ochtend voeding heeft gehad rond 11 uur, wil ze eerst een tijdje knuffelen en spelen en valt dan na veel geprotesteer nog even in slaap..

    nu weet ik dat er niet meer dan 4 uur tussen de voedingen in mag zitten overdag, hoe doen jullie dat? maken jullie ze wakker? ze is niet duf of zo, af en toe wordt ze wakker, kijkt ff rond, rekt zich nog ff uit en legt dan weer heerlijk haar handjes onder haar hoofd en dut nog ff verder..

    ik maak ze nu maar weer wakker.. onee.. hoeft al niet.. mevrouw komt zelf al.. is precies 4 uur terug dat ze eten heeft gehad..

    maar ja.. hoe lang laten jullie jullie kleintjes 's middags liggen? En slapen die van jullie al door? Eefje heeft gisteren van 11 tot half 6 geslapen.. moet er zo aan wennen, ze kwam eerst elke 3 uur.. heb stiekem aantal keren gekeken vannacht...

    x
     
  2. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    Mijn dochertje is nu 1 maand oud en komt ook zo ongeveer om de 2 uur... s'nachts duurt het langer tot ze komt, soms 3 uurtjes.

    Ik let er niet heel streng op hoeveel tijd ertussen zit omdat het nog niet is voorgekomen dat ze langer dan 3 uur doorsliep.
    Geef dus gewoon op aanbod.

    Ik geef BV. Dan komen ze sneller, las ik. Gisteren KV geprobeerd, maar volgens mij sliep ze niet langer door..

    Ze heeft sinds kort ook meer last van krampjes dus wordt dan tussentijds iets vaker wakker en dut dan weer in.
     
  3. Lon enTijn

    Lon enTijn Fanatiek lid

    23 mrt 2007
    1.783
    0
    0
    Ik laat mijn dochtertje net zolang slapen als ze zelf wil. De laatste dagen zit er tussen de eerste ochtend voeding en de volgende zo'n 4-4,5 uur. Ze wordt altijd zelf wakker. Ik vind dat ze het prima zelf aan kan geven wanneer ze wil eten.

    De rest van de dag zit er wel zo'n 3 uur tussen de voedingen, maar korter kan ook, vooral in de avond.
    Mijn dochtertje slaapt nog niet door, ze wil meestal nog 2 keer voeding 's nachts. Ik geef borstvoeding trouwens. Lekker dat jouw kleintje zo goed slaapt 's nachts!
     
  4. thewiz

    thewiz Actief lid

    27 jun 2009
    331
    0
    0
    Thuismama
    Assen
    Ik (een echte schema freak) deed het dus ook altijd op schema. Maar na verloop van tijd kwam ik er wel achter dat voeden op behoefte veeeeeel beter is. Ik maakte haar ook altijd wakker voor de fles. Maar ja, die dronk ze dan niet altijd leeg omdat ze nog niet zoveel honger had. En ik dus weer in "paniek". Als ik het over zou kunnen doen zou ik het zeker anders doen en voeden op verzoek.
     
  5. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    23 jul 2008
    10.153
    63
    48
    Overdag maximaal 4,5 uur zodat ze de dag en de nacht niet om gaat draaien. Heb dit in de eerste paar weekjes 2x moeten doen en sindsdien heeft ze een mooi dag/nachtritme :). Ze geven meestal zelf wel aan wanneer en hoeveel ze willen eten.
     
  6. moontje2008

    moontje2008 VIP lid

    7 aug 2008
    9.366
    87
    48
    Vrouw
    Docente Engels
    Achterhoek
    ik geef gekolfde moedermelk... en doe het ook op verzoek... en idd als ik haar wakker maak laat ze ook de fles staan! het is ook echt alleen die ene voeding, lijkt wel of ze nu al een middagdutje ingeprogrameerd heeft staan.. ben trouwens ook meer gaan geven.. van 110cc naar 130cc.. had ze gewoon opeens trek in..

    en dat 's nachts doorslapen... hmmm.. kan zo weer over zijn.. ze heeft het nu een aantal keer gedaan en dan komt ze ineens weer om 3 en 6 uur.. maar nu ik er zo over denk.. volgens mij slaapt ze vooral door in de weekends.. zou dat toeval zijn?

    maximaal 4.5 uur ga ik nu doen, maar ik moet ook eerlijk zijn dat ik soms ook niet meer precies weet hoe laat ze de fles heeft gehad.. maar ja.. als ze honger heeft komt ze zelf wel..

    oooh ze worden zo snel groot!

    x
     
  7. tamtam78

    tamtam78 VIP lid

    12 jul 2008
    5.302
    38
    48
    Vrouw
    huisvrouw en schoonmaakster
    Gelderland
    Mijn zoontje is bijna 8 weken en ik voedde eerst ook om de 3 a 4 uur.
    De laatste voeding 's avonds tussen 22.00 uur en 23.00 uur moest ik hem altijd wakker maken.
    Ik had hier op het forum een vraag over gesteld en sommigen adviseerden mij om de laatste voeding weg te laten en hem zelf te laten komen, omdat hij dan in zijn diepe slaap ligt.
    Dit doe ik nu een paar avonden en hij komt dan zelf tussen 00.00 uur en 03.00 uur.
    Soms dus ook 2 keer zoals vannacht.
    Hij kwam om 00.15 uur en toen om 04.00 uur.
    Na de eerste nacht voeding komt hij meestal weer 4 uur later.
    Toen we hem 's avonds wakker maakte sliep hij daarna nog tussen de 3 en 5 uur, dus kwam ook nog 's nachts nu kunnen we eerder naar bed en hoeven we niet op die laatste voeding te wachten.
    Verschilt dus per nacht en hoelaat hij gaat slapen.
    De laatste avonden had hij last van een huil uurtje en krampjes, dus sliep hij tussen 20.00 uur en 21.00 uur.
    Soms had hij om 18.30 uur voor het laatst gegeten en kwam hij toch pas om 02.00 uur.
    Ik voed nu dus ook op verzoek.
    Vandaag wil hij ineens om de 2 uur al eten.
    Zal wel een regeldagje zijn denk ik.
    Overdag wordt hij meestal zelf wel wakker binnen 4 uur soms 4,5 uur.
     
  8. Sam1986

    Sam1986 Actief lid

    6 jul 2008
    437
    0
    0
    Onze dochter is nu ook 6 weken oud, maar vandaag gaan er maar 5 voedingen in. Ze is vannacht 1x gekomen om 5 uur (de laatste voeding was half 12. Ze melde zich daarna om 9 uur, vanmiddag lag ze te slapen en melde ze zich pas om 2 uur dus ze krijgt om 6 uur weer te eten (als ze wakker wordt) en dan de laatste rond 10 uur vanavond. Ik doe dan wel meer in haar flesje. Normaal krijgt ze 150 cc aangeboden en drinkt ze meestal 140 cc op. Nu krijgt ze 170cc en drinkt dat ook volledig op.

    Ik laat het gewoon een beetje van haar afhangen. Hij eigen biologische klok is een week stabiel geweest. Ze melde zich dan om 3 uur 's nachts en zo kwam ik wel op 6 voedingen uit. Vannacht heeft ze voor het eerst langer doorgeslapen.
     

Deel Deze Pagina