Wanneer in de eetstoel en autostoel?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Beertje09, 13 sep 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Beertje09

    Beertje09 Fanatiek lid

    21 okt 2008
    1.238
    1
    0
    Belgie/NL
    Hallo allen,

    Ons zoontje van 6,5 maand, kan al aardig goed en lang zitten, maar hij doet dit niet zelfstandig. In zijn wipstoeltje gaat hij ook altijd rechtop zitten, en ook op de grond, ik doe dan altijd voor de zekerheid wat kussens aan de zijkant en achter hem.

    Nu is mijn vraag, wanneer mag hij in een autostoel, moet hij hiervoor echt goed en zelfstandig kunnen zitten? En wanneer mag hij in de eetstoel enkel voor het eten?
     
  2. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Eetstoel deed ik toen wel al, voor korte momenten kan het denk ik geen kwaad. Autostoel zou ik mee wachten totdat je kleine niet meer in de maxicosi past/wil.
     
  3. mama van 2 meiden

    mama van 2 meiden Niet meer actief

    Eetstoel kan je al korte periodes proberen
    |Autostoel zou ik nog echt niet doen. Maxi Cosi is veiliger. Onze dame zat daarin zolang t paste...
     
  4. Magdalena6

    Magdalena6 Fanatiek lid

    5 mrt 2008
    1.492
    0
    0
    de eetstoel kan je proberen , maar ligt ook aan welke stoel je hebt, sommige stoelen kun je al met een maand of 3 al gebruiken..
    esmee zat er met een maand of 6 al in,..
    en de autostoel zal ik ook nog mee wachten ! voor 6.5 maand is hij daarvoor nog te jong. zolang hij past en wil , moet je hem echt in de maxi cosi houden !
    esmee ging met 9 maand in de autostoel , wou er absoluut niet meer in !!
     
  5. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.152
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    De eetstoel is een kwestie van uit proberen. Het hangt ook erg af van de stoel die je hebt. In de Ikea stoel, zitten kindjes al vrij snel vrij goed. Die vorm is heel prettig. In wat vierkantere stoelen, duurt het meestal wat langer, hoewel je die ook wat op kunt vullen met handdoeken, voor wat meer steun.

    Autostoel sluit ik me bij de eerdere berichten aan: Zolang mogelijk in de maxicosi vervoeren. Mogelijk kun je de maxicosi wel gewoon vast in de auto laten staan, als stillen te zwaar wordt.
    Mijn dochter is niet zo groot en zit nog steeds in de maxicosi (in mijn auto tenminste, in de auto van m'n man staat de autostoel sinds 10 maanden, omdat het te zwaar werd om te wisselen telkens).
     
  6. Keiko

    Keiko Actief lid

    28 jul 2008
    497
    0
    0
    Als je met autostoel een groep 1 stoeltje bedoelt: dat mag vanaf 9 kilo.
    kinderzitjes.nl - Welk zitje?
    Maar achteruit rijden blijft het veiligst, ook na 2 jaar nog.
     
  7. Beertje09

    Beertje09 Fanatiek lid

    21 okt 2008
    1.238
    1
    0
    Belgie/NL
    Vanaf 9 kilo, maar kan dat dan ook al als je kleine nog niet zelfstandig kan zitten?

    Zijn voeten/benen steken uit de maxi cosi, ik heb begrepen dat dat niet zo erg is, als zijn hoofd er maar niet uitsteekt. Nu zit zijn hoofdje al op de rand zeg maar, dat lijkt me ook niet heel erg fijn. Hij gaat er wel altijd heel lief in, klaagt niet ofzo hihi gelukkig......

    Ik heb de Bambino houten kinderstoel kado gekregen, kan hij hier al in?
     
  8. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Hmm mijn rijinstructeur vertelde toevallig dat hij ooit met zn dochter in de auto is aangereden.. in de maxicosi
    precies in de deur waar zijn dochter achter zat
    en het plastic van de mc was helemaal gebarsten.. maar zn dochter had helemaal absoluut niets.

    en idd.. niets aan de hand zolang het hoofdje er niet uitsteekt
    wij hebben het ook volgehouden tot het echt niet meer wilde
    en toen bleek ook meteen punt 2... autostoeltje slaapt duidelijk minder lekker dan een mc
    en inmiddels kan ze ook uit het raam kijken... dus nu is er helemaal geen slapen meer bij :/

    eetstoel is minder intensief zitten omdat het max. een kwartiertje duurt... afhankelijk hoelang je bezig bent met voeden...
    maar als hij zelf rechtop gaat zitten inde wipper.. dan is dit in principe toch ewoon zelfstandig? (en nahja.. vooral onstabiel omdat een wipper nou eenmaal tja.. wipt?)
     
  9. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Ik zou bijna denken dat je zelf autostoeltjes verkoopt die je achteruit kunt plaatsen Keiko.
     
  10. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Mijn zoontje zit sinds kort in de volgende autostoel omdat de maxicosi echt te klein werd voor hem (zeker met jas aan), maar hij slaapt gelukkig in deze stoel net zo goed als in de maxicosi (dwz, in de maxicosi sliep ie ook al niet zoveel meer ;)). Die van ons kun je wel schuin zetten, weet niet of dat met alle stoelen zo is.
    En ik vind het een zaligheid dat ik hem nu gewoon kan zien tijdens het rijden!
     
  11. nazli21

    nazli21 VIP lid

    28 jul 2006
    7.052
    9
    38
    fulltime mama
    Isa ging met 9 maanden in de autostoel, maar hij was ook met 9 maanden 9 kilo en hij mocht pas ook in als hij 9 kilo werd.
     
  12. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
    Met 7 maanden ben ik haar in de kinderstoel gaan zetten en met 11 maanden in de autostoel. Ik sluit me bij de rest aan, zo lang mogelijk in de maxicosi laten zitten.
     
  13. Keiko

    Keiko Actief lid

    28 jul 2008
    497
    0
    0
    Dit vind ik nou een stomme domme rotopmerking!
    Ik ben gewoon begaan met de veiligheid van kindjes!
    En het is hier in NL helaas, door onwetendheid van ouders, de gewoonte om levensgevaarlijk vroeg over te stappen op een vooruitgericht zitje. Onder het mom van het wordt verkocht dus zal wel veilig zijn, nou nee, er zijn gewoon onveilige stoeltjes op de markt die ook het goedkeuringslabel mogen dragen want dat label stelt niet veel voor.

    Daar zeg ik vaak wat van ja, en ik doe daarbij mijn best om niemand te pushen want iedereen moet het zelf maar weten natuurlijk maar het is zoooooo zonde, als je wat overkomt, en je kindje breekt z'n nek omdat het te vroeg vooruit is gezet. Want DAT is het risico wat je je kindje volkomen onnodig laat lopen.

    Joel's Journey

    Kijk even hier, als je durft, jochie van 18 maanden zat vooruit in een veilig verklaard stoeltje, kreeg met gematigde snelheid een frontale aanrijding. En hij heeft het dan tenminste nog overleefd....
     
  14. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    @ keiko: je overdrijft naar mijn mening. En in mijn ogen ben je hier je mening behoorlijk aan het opdringen. Bij mij moet je overigens al helemaal niet met 1 verhaal aan komen zetten. Zeker niet dmv zo'n belachelijke commerciele amerikaanse website.
    Daarbij is te vroeg overstappen op een autostoel iets anders dan stellen dat het onveilig zou zijn een dreumes in een reguliere (vooruitkijkende) autostoel te zetten.
    En als laatste, heb jij nou eens antwoord op mijn vraag hoe dat dan zit met achterwaartse botsingen en achterwaarts vervoeren??
     
  15. Keiko

    Keiko Actief lid

    28 jul 2008
    497
    0
    0
    Merijn, aangezien deze thread bol staat van de opmerkingen dat kindjes zo lang mogelijk in de MC moeten blijven zitten, dat zeg je nota bene zelf, is je reactie helemaal niet inhoudelijk gericht op mijn reactie, maar op mijn persoon.

    Als je zo'n hekel aan me hebt dan raad ik je aan om mijn berichten voortaan gewoon te negeren. Daar is je negeerlijst voor.

    Ik heb je reactie aangegeven bij de moderatoren. Ik ga verder niet op jou in want je hebt al te vaak laten zien niet voor rede vatbaar te zijn.
     
  16. Josien

    Josien VIP lid

    27 jun 2006
    9.956
    5
    38
    Vrouw
    Loonadministrateur
    Noord-Brabant
    Dames, dames... zouden jullie even de PB-knop willen gebruiken en dit topic bewaren voor tips?

    Groetjes,
    Josien
     
  17. mychat

    mychat Actief lid

    3 jun 2008
    214
    0
    0
    Dag dames,

    Bij ons is het zo dat onze dochter van 12 maanden nog tot haar zusje in december wordt geboren in haar Maxi-cosi zit (tenzij ze er echt niet meer in past). Daarna gaat zij in de autostoel.
    Ik heb toch ook echt begrepen dat het meest veilig is om je kindje zo lang mogelijk achteruit te vervoeren, inderdaad zelfs tot na het 2e levensjaar. Dus ik deel die mening van Keiko zeker, maar hoe zouden we dan massaal zo'n stoeltje moeten kopen hier in Nederland? Het probleem is dat die stoeltjes bijna niet verkocht worden, alleen in Scandinaviƫ geloof ik.
    Maar er zijn gelukkig ook erg goede stoeltjes waar ze vooruit in zitten, en daar moeten wij het in Nederland dan gewoon mee doen.
     
  18. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.453
    1.634
    113
    Brabant
    In de mc voorlopig nog niet, het hoofdje mag tot halverwege boven de rand komen, dan nog is hij veilig!

    ik kan zo snel de website niet vinden, maar ik heb laatst op een website zitten lezen waarbij verschillende onderzoeken en dokters aan het "woord kwamen" en die allen pleitten voor tegen de rijrichting in plaatsen tot kinderen 2 jaar zijn.
    Wij kiezen hier niet voor omdat die stoeltjes 1 onbetaalbaar zijn en 2 onpraktisch, ze kunnen hier vaak minder lang in en ze hebben veel ruimte in de auto nodig, hebben we niet.
    maar dat terzijde dus...
     
  19. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    @mychat: in scandinavie stellen ze ook veel zwaardere eisen aan autoos...
    was toevallig een keer in finland.. en toen las ik daar in de krant dat als ze alle nederlandse autoos in finland zouden laten keuren.. 75% van die autoos daar de weg niet eens op zou mogen.
    (iets met extremere weersomstandigheden en dus strengere veiligheidsmaatregelen)

    maar ik ben het wel eens met het idee dat iets niet perse veilig, goed of zuinig is omdat de fabrikant dat erop gezet heeft :)
    die labels worden namelijk door de fabrikanten zelf betaald.. dus ze hebben er heus wel belang bij om zo veel mogelijk de grenzen op te zoeken van wel/niet veilig EN wel/niet binnen het label.
    wat overigens niet automatisch een slecht zitje ineens veilig maakt... maar andersom wel degelijk van toepassing kan zijn.
    (net als dat light chips niet goed voor de lijn is.. maar hooguit minder vet bevat.. en dus wel meer suiker en alsnog slecht voor je is als je de zak in 1x leeg eet)
     
  20. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Kun je dit onderbouwen?

    Ik geloof trouwens wel dat achterwaartse rijrichting veiliger is, maar ben er niet van overtuigd dat dit een noemenswaardig voordeel oplevert in Nederland. Wat Saskia al zegt, de verkeerssituatie van Nederland is niet te vergelijken met die van bijvoorbeeld Finland, met de bijbehorende cijfers wat betreft aantal verkeersongelukken, letsel, etc. Dus het voordeel weegt voor mij (nog) niet op tegen het nadeel. Zolang er voorwaartse autostoeltjes als veilig worden bestempeld en het verkoopbeleid/regels in Nederland niet wordt aangepast, heb ik geen reden om over te stappen.
     

Deel Deze Pagina