ervaring op-de-zij-slaap-kussen voor baby's?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Lynn77, 10 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lynn77

    Lynn77 VIP lid

    29 dec 2007
    10.546
    1
    0
    Zuid-Holland
    Bij de thuiszorg kun je zo'n speciaal kussen aanschaffen dat je kindje op zijn/haar zij kan slapen, dus een steuntje in de rug en voor de buik, zodat ze niet kunnen omrollen. heeft iemand dit en wat zijn de ervaringen?
    Mijn meisje wil niet op haar rugje liggen ivm pijn, dus nu zit ik dit te overwegen, maar weet niet of het wel zin heeft/veilig is?
     
  2. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    Mijn zoontje heeft er 3 maanden in geslapen en mijn nieuwe baby zal er ook in slapen. ik wissel wel elke dag van zij, ivm met hoofdje.
     
  3. maartjev

    maartjev Fanatiek lid

    9 mrt 2009
    1.534
    0
    0
    wij hebben het kussen gebruikt voor N. zijn voorkeurshouding. Door de fysio werd gezegd dat we het niet in bed mochten gebruiken!! Ook al heette het Babysleep!!
    Het was niet zo'n succes doordat ons mannetje erg beweeglijk was/is, hij wist toch te draaien in het kussen..
    Je kunt het trouwens ook goed in de wandelwagen en box gebruiken! Of als je de kleine te slapen legt bij je in bed bijv..
     
  4. debsje1977

    debsje1977 Niet meer actief

    hoi hoi,

    onze kleine meis heeft er tot afgelopen maandag gebruik van gemaakt en ik moet zeggen...vond hem geweldig....wij hadden hem in bruikleen van de fysio dus hij moest weer terug bij 6 maanden....nu ligt ze nog steeds op haar zij overdag en totdat wij naar bed gaan...kan hem je ten zeerste aanraden in iedergeval ;)
     
  5. Jubbos

    Jubbos Niet meer actief

    Wij hebben hem ook gebruikt ivm afplatting van het hoofdje van ons zoontje, wat ze bij ons bij de thuiszorg wel vroegen is of het op "recept"is dus op advies van de fysio en of je goed het gebruik ervan weet.

    Hier overigens dag en nacht gebruikt ook in bed, geen problemen mee gehad anders zou het ook niet voldoende helpen om van de afplatting af te komen, sinds hij 5 maanden is slaapt hij zonder.
     
  6. Mariel77

    Mariel77 Bekend lid

    17 aug 2007
    969
    0
    0
    Brabant
    Wij hebben hem ook gebruikt i.v.m. voorkeurshouding en afgeplat hoofdje. Lenn lag er altijd in en dat ging prima. (ook in wandelwagen) Hij heeft dit maanden volgehouden en hierdoor is een helmpje niet nodig geweest.
    Van het CB mocht het niet, maar de fysio adviseerde het juist. ;)
     
  7. rinslll

    rinslll Bekend lid

    19 jun 2009
    624
    0
    0
    Heb er vorige week een via marktplaats gekocht (zoeken op stabiliteitskussen) onze zoon moet er wel ff aan wennen en gebruik het s nachts neit maar overdag wel.
     
  8. spinnie1978

    spinnie1978 Actief lid

    17 feb 2009
    358
    22
    18
    Wij hebben deze ook aangeschaft, en hebben er alleen maar goede ervaringen mee. We hebben verschillende adviezen gekregen van het consultatieburo en de huisarts. Niet gebruiken om te slapen etc, maar zelf zij we er zeer tevreden mee. De voorkeurshouding en de afplatting is zo goed als weg.
     
  9. Kim77

    Kim77 Lid

    15 sep 2008
    39
    0
    6
    Elsloo
    Onze zoon slaapt er al in vanaf 6 weken. Hij is nu 6 maanden. In eerste instantie op advies van de fysio, ivm met zijn afgeplatte hoofdje en zijn voorkeurshouding. Dat was na 3 maanden weg, maar hij ligt er heerlijk in. Op zijn rug zal hij niet snel in slaap vallen. In de box gebruik ik het niet, alleen in zijn bedje. Als hij in de box in slaap wil vallen, draait hij nu al automatisch naar de zij.
    Sinds een dag draait hij nu van rug naar buik, dus ik denk dat we het kussen bijna uit zijn bedje moeten gaan halen.....
     
  10. Nachtzon

    Nachtzon Fanatiek lid

    12 nov 2009
    4.847
    2
    0
    Wervik- België
    ik heb het ook voor allebei mn kindjes gebruikt en vond het super!!!
     
  11. basbousa

    basbousa Bekend lid

    6 jul 2009
    678
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hmmm, ik heb twee kindjes gehad met voorkeurshouding. De eerste is er vanzelf afgekomen (door intensief opletten door ons), de tweede zal met een enorm plat hoofdje door het leven moeten (helmpje was geen succes, lang verhaal).
    Zou ik nu 'preventief' zo'n ding kunnen gebruiken?
     
  12. Toys

    Toys Fanatiek lid

    21 jul 2006
    3.326
    0
    0
    Ja dat heb ik ook gedaan met de tweede. Vanaf het begin direct in het zijligkussen gelegd ..ideaal! Ze heeft nu een mooi rond bolletje!
     
  13. Chingy

    Chingy Actief lid

    28 apr 2009
    356
    0
    0
    Brabant
    Je hoeft niet perce zo'n kussen te kopen.
    Je kunt ook een grote badhanddoek in de lengte 3 keer dubbel vouwen en dan de uiteinden naar elkaar toe rollen. Dan krijg je twee rollen. De ene rol moet wel iets dikker zijn dan de andere rol. Als je dan het geheel omdraaid kun je je kindje ertussen leggen. (Kleine rol tegen de buik, grote in de rug)
    Dat werkte bij ons heel goed. Je kunt het ook iets langer gebruiken omdat de steuntjes dikker zijn en ze er daardoor niet overheen kunnen rollen.

    Hoop dat ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd :(
    Anders moet je het zeggen dan plaats ik er wel een foto bij ;)
     
  14. Astrid0482

    Astrid0482 Actief lid

    26 nov 2008
    454
    0
    0
    Mijn zoontje heeft er ook in gelegen werkt prima. Alleen toen mijn zoontje groter en sterker werd bleef hij niet meer op één zij liggen maar wist hij zich als nog half op zijn rug te leggen in het kussen, sindsdien gebruiken we het niet meer.
     
  15. Jubbos

    Jubbos Niet meer actief

    ik heb er overigens nog een te koop voor 10 euro, wel ophalen in Utrecht.

    Je zou hem preventief kunnen gebruiken maar je kan ook eerst even kijken hoe je kindje geboren word, ons zoontje werd met een punt en afplatting geboren en dus al heel snel ermee begonnen.
     
  16. Lynn77

    Lynn77 VIP lid

    29 dec 2007
    10.546
    1
    0
    Zuid-Holland
    Ik heb hem niet nodig voor het hoofdje, maar omdat mijn meisje KISS heeft en niet op haar rugje wil liggen...maar ik kreeg eerst de tip om haar op haar zij op het voedingskussen te laten liggen, maar dat wil ze ook niet.
    Dus ik ben bang dat ook zo'n zijkussen niet gaat werken hier...bedankt voor de reacties meiden!
     
  17. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.042
    2.174
    113
    Wij hebben dat dingetje ook gebruikt bij onze oudste, ivm een voorkeurshouding en op advies van de fysio. Het heeft goed gewerkt, natuurlijk wel samen met allerlei oefeningen van de fysio, het platte koppie van mijn oudste is helemaal bijgetrokken.

    Ik heb hem nog liggen, je kunt hem wel overnemen als je wilt, stuur maar een pb-tje
     
  18. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.042
    2.174
    113
    Bij de tweede heb ik het ook preventief gedaan, maar die had helemaal geen problemen met een voorkeurshouding, dus daar zijn we al snel weer mee gestopt. Dat ging gewoon vanzelf goed.
     
  19. Sharon20

    Sharon20 Fanatiek lid

    19 feb 2008
    3.365
    0
    36
    essen
    ik heb niet alle pagina's gelezen maar ik deed de gewoon 2 handdoeken oprollen en dan een hydrofiele doek eromheen knopen zodat hij zeker niet los kan! en dan eentje in zijn rugje leggen en eentje in zijn buikje.. werkte prima!
     
  20. Rose1982

    Rose1982 Niet meer actief

    Wij zijn ook met onze dochter bij de fysio omdat ze een erge voorkeurshouding heeft voor rechts. Vorige week hebben ze haar hoofdje opgemeten, Nu gaan ze over 2 maanden weer opmeten en anders komt ze in aanmerking voor een helmpje. We hebben nu oefeningen meegekregen en ik wil ook gaan proberen met z'n stabiliteitskussen hopen dat het werkt. Eerst eentje kopen ;)
     

Deel Deze Pagina