op zoek naar zomerschoenen/sandaaltjes

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door teigetje1, 29 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Onze meid wordt aankomende zondag alweer 1 jaar :D, en nu de zomertijd aan begint te komen wil ik haar graag met d'r verjaardag leuke open zomerschoentjes geven en sandaaltjes. Ze kan al lopen, nog niet los maar dat duurd niet meer lang.
    Alleen zit ik nu met het schoenmaat dillemma. Welke maat zou ik dan moeten halen (voor de gehele zomer het liefst)? Zou ik schoentjes halen die 1 maatje te groot is of die nu goed passen (in de hoop dat haar voeten niet snel groeien), ik weet het niet. Help me!!!
    Ze heeft nu alleen nog maar dikke winterschoenen.
     
  2. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.225
    3.671
    113
    Naar een (goede) schoenenwinkel gaan en je laten adviseren.
    Hoe voeten groeien is lastig te zeggen. Mijn dochter deed met haar eerste paar schoenen krap 2 maanden, nu heeft ze alweer 3 maanden dezelfde maat. Schoenen vooruit kopen blijft gokken
     
  3. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    775
    113
    Je kunt het beste naar een betere schoenenzaak gaan en daar de voetjes laten opmeten. Daar kunnen ze je ook adviseren wat voor maat je het beste kunt nemen. Kindjes doen over het algemeen een maand of 3-4 met één maat, dus ik denk niet dat je de hele zomer met een zelfde paar schoentjes kunt doen. Succes!
     
  4. claudia2008

    claudia2008 Bekend lid

    14 jun 2008
    686
    0
    0
    Hoi!

    Schoenen moet je niet op de 'groei' kopen....omdat dat niet lekker loopt..het meest ideale is dat er een ruimte over is van max. ong een halve cm...maar ik zou gewoon naar een schoenenwinkel gaan..hoewel..ze daar niet altijd van die hele kleine maatjes hebben natuurlijk. Van te voren even bellen..
    Mijn dochter heeft nu voetjes van 10,5 cm en draagt bijna alleen nog maar leren slofjes, maat m (16-17). echte schoentjes worden pas aanbevolen als ze echt kunnen lopen....daarvoor is het meer een ballast omdat ze dan niet precies kunnen voelen HOE ze lopen en dat maakt het leren lopen lastiger.

    Succes!

    Groetjes Claudia
     
  5. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    0
    36
    Vraagje: ons zoontje heeft echt leren schoentjes gekregen die hij al wel aanpast maarrrr... hij loopt nog niet los!
    Nu is de zool flexibel zoals slofjes en zit er alleen bij de bal van de voet en bij de hak een dik rubberen anti slip gedeelte. Mag hij ze nu al aan of nog niet?!

    In jouw geval teigetje, zal ik toch even wachten tot ze echt stevig zelf los kan lopen. Kindervoetjes groeien nog best hard! Staks passen ze al niet goed meer of heb je er maar heel kort plezier van. Je hebt ook veel leuke slofjes in de vorm van een zomersandaal!
    Ons zoontje loopt al sinds ca 11 maanden als een trein achter zn loopwagen etc. En vanaf zn eerste verjaardag staat ie ook zelfstandig los. Nu is hij ruim 13 maanden maar loslopen doet ie nog steeds niet terwijl iedereen riep dat t vast snel zal gebeuren! Je kan er niets over zeggen...
     
  6. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Ik zou ze pas op t laatste moment halen dan.. de voetjes kunnen in een een groeispurt krijgen. Justin paste zijn sandalen eerst nog ruim en 2 maanden later helemaal niet meer..
     
  7. fiona1987

    fiona1987 Fanatiek lid

    16 mrt 2009
    1.074
    0
    0
    renkum
    ik zou 1 paar schoentjes in de maat halen die ze nu heeft en een paar sandaaltjes een maatje groter voor als het hoog zomer is
     
  8. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Daar zat ik ook aan te denken.

    Ik zie de tip slofjes voorbij komen maar daar ben ik net zo zeker van. Binnenshuis loopt ze altijd op blote voeten, maar wij zijn buitenmensen en onze meid dus automatisch ook (zolang het droog is zijn we buiten, en ze vind het nog leuk ook). Dus daarom ben ik op zoek naar zomerschoentjes voor buiten. Ik heb ook aan slofjes gedacht, maar omdat ze redelijk lang buiten loopt heb ik liever dat ze op schoentjes loopt (met een goede flexibele zool) dan op slofjes.
     
  9. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    JA zolang de zool gewoon echt flexibel is, net als de normale babyschoentjes, mag dat gewoon.
    Rebecca heeft ook zulke schoentjes, echt leer maar wel zacht en flexibel.
     
  10. Yolanthe

    Yolanthe VIP lid

    Klopt je kunt niet inschatten wanneer ze los gaat lopen, mijn dochter liep met 9 mnd al door de box. Met 10 mnd kroop ze ergens heen en ging dan lopen, ze stond ook al regelmatig heel even los. MAAR pas met 16,5 mnd liep mevrouw los (gewoon een held op sokken hoor, want ze liep opeens in het bad rond en toen wij zeiden dan kun je het ook op de vloer liep ze ineens los rond).

    Mijn dochter had ook al schoentjes voor buiten voordat ze los liep, want ze liep al vanaf 13 mnd hele stukken aan mijn hand. Ik zou gaan voor hele flexibele schoentjes bijv elefanten of dr visser. Mijn dochter paste haar eerste schoenen wel 6 mnd, maar ze groeit helemaal niet hard. Het is eigenlijk niet te voorspellen.
     
  11. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    0
    36
    Bedankt voopr je reactie! Nou, niet zo flexibel als leren slofjes natuurlijk, maar er zitten maar 2 harde dikke rubberen stukken op, tis niet dat de hele zool van rubber is. Dan kan het dus wel als hij nog niet losloopt?
     
  12. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    ja, als het net zo is als ik mij inbeeld wel.
     
  13. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Nou, vandaag op pad geweest met onze meid om voor schoentjes te kijken. Schoentjes van Dr visser en elefanten vielen al snel af omdat de zool echt hard was. Nu ben ik naar een (wel wat duurdere) schoenmodezaak geweest en daar hebben ze uitgebreid de voetjes gemeten (maat 18), en nu heb ik deze schoentjes uitgekozen (wel een tikkeltje te groot, de meeste schoentjes beginnen bij maat 19).
    * De zool is lekker flexibel
    * Het is een lekkere lichte, open schoen
    * Alleen was het wel wat prijzig, maar goed alles voor de kleine spruit, en het is ook voor d'r verjaardag (samen met nog wat leuks)

    En wat vinden jullie?

    Shoesme ballerina zijbloemen | Babyschoenen | Gigagaaf.nl ballerina zijbloemen
     
  14. Loesjuh

    Loesjuh Niet meer actief

    Die schoentjes zijn echt gaaf! (heb ze zelf ook voor mijn meisje haha)
     

Deel Deze Pagina