welke leuke dingen doen jullie met jullie baby.. 9m - 1 jaar.. ??

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door FairyLaughs, 6 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. FairyLaughs

    FairyLaughs Niet meer actief

    ik probeer echt mijn best te doen, om leuke dingen te doen met mijn meisje.. maar soms denk ik. doe ik wel genoeg?...

    welke leuke dingen doen jullie met jullie kindje van 9 maand tot 1 jaar ong?...
    van spelletjes thuis, tot kinderboerderij en alles daartussen in?
     
  2. Ennas86

    Ennas86 VIP lid

    19 jul 2008
    5.468
    1
    36
    lekker stukjes fietsen, vind finn altijd erg leuk.
    Lekker over de markt heenlopen (maar denk dat mama dat leuker vind!;)), op bezoek gaan bij collega-mama's.
     
  3. doenja

    doenja Actief lid

    3 feb 2009
    115
    0
    0
    Ik ben vorige week een dagje naar het bos geweest, lekker genieten van het mooie weer. In het amsterdamse bos is een speelweide met een kinderbad waar het lekker vertoeven is voor allebei(tip neem een vriendin mee en wissel om het half uur af met opletten, dan kun je allebei relaxen)
     
  4. Maia

    Maia Niet meer actief

    hier vind ze winkelen al enorm leuk, want ze krijgt van iedereen aandacht ;)

    thuis samen op de grond zitten met haar blokjes spelen, kiekeboe, wat vingerspelletjes doen, heel veel liedjes zingen.

    Verder wandelen we, boodschap doen, even samen ergens op de schommel.

    En als m'n inspiratie op is gaat ze even in de box ;)
     
  5. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.591
    3.483
    113
    Boodschappen, winkelen, de hond uitlaten, naar het speeltuintje, terrasje pakken, op visite etc. Hij vindt het eigenlijk allemaal wel prima. Eigenlijk gaat zijn zus ook zo'n beetje overal mee naartoe.
    Thuis en in de tuin vermaakt hij zich prima. Hij maakt zelf de zandbak open 's ochtends en kruipt er dan in en verder speelt hij veel in het houten kinderhuisje. Oh ja, we hebben ook een schommel waar hij regelmatig op zit (gewoon zo'n bakje) en dat vindt hij ook leuk. Verder kruipt hij uit zichzelf de glijbaan op via de gladde kant. Als hij boven is, gaat hij goed liggen en glijdt dan zo naar beneden. Dat herhaalt hij gerust een keer of 25 achter elkaar. Verder liedjes als 'klap eens in je handjes' vindt hij erg leuk om te doen.
     
  6. KleinWondertje

    KleinWondertje Niet meer actief

    Zolang jij het gevoel hebt dat je kindje tevreden is en je zelf gelukkig bent doe je meer dan genoeg!
    Vind zelf dat je niet hele dagen op stap hoeft om het leuk te hebben. Mijn dochtertje is heel ondernemend en wordt vreselijk moe al zijn we maar een uurtje op stap. Geen dierentuin, parken etc tot nu toe gezien dus.

    Vorige week heb ik boodschappen gedaan en heeft ze voor het eerst in het zitje van het winkelwagentje gezeten. Kleine moeite, hele belevenis! Thuis zit ik vaak bij d'r op de grond of ga ik liggen en gebruikt ze me als klimtoestel. Verder dans en zing ik veel met d'r.
     
  7. Annemarie76

    Annemarie76 Fanatiek lid

    25 nov 2008
    2.765
    0
    0
    wijkziekenverzorgende
    West-Stellingwerf
    ik doe vrij weinig buitenshuis met Gijs.. de wekelijkse boodschappen vind ik samen doen niet handig,om verschillende redenen... We wonen buiten een dorp waar al niks is, dus een loopje naar de buurtsuper is hier niet.. Kinderboerderij is een 30 km verderop, dus ook niet dat je "ff " doet..

    Wij gaan hier samen bij papa kijken, achter op t erf.. of samen bij de koeien kijken.. of mee met ophalen van de koeien.. en inderdaad.. lekekr samen binnen spelen.. met een bal.. die ik naar Gijs rol en dan maar zie hoe die weer terug komt.. samen door de kamer kruipen... kiekeboe is ook leuk..

    De eerste zin die KleinWondertje schrijft, klopt als een bus....
    Een kinderhand is gauw gevuld...
     
  8. Emme

    Emme Niet meer actief

    Eigenlijk alles wat hierboven ook al staat ;). En wat hij bijvoorbeeld ook geweldig vindt, is als ik bellen blaas (met een bellenblazer dus). Dan probeert hij ze te vangen en moet echt keihard lachen.
     
  9. Gentle

    Gentle VIP lid

    10 okt 2007
    6.979
    1
    36
    Overijssel
    Ik probeer altijd regelmatig wat leuks te doen, en dan wel 1 of 2 keer per week een dag echt thuis, dat we alleen boodschappen hoeven te doen ofzo. Ik vind dat ze die rust ook wel verdient.

    Soms is het uitje gewoon dat ze naar mijn moeder "moet" omdat ik moet werken, dat vindt ze ook al heel leuk en anders. We hebben hier elke week een baby-/dreumes instuif bij de PSZ, waar alle kindjes van 0-2 jaar welkom zijn om lekker te spelen, liedjes zingen, beetje in een gymzaal dollen. Dat doen we dus ook elke week, vindt ze geweldig! Stuk of 5 kindjes en zij maar kijken en lachen!

    We gaan ook wel eens echt weg (kinderboerderij ofzo), maar niet zo heel vaak. Op zondagmiddag gaan we naar de kerk, en is ze daar in de creche (ook een uitje). Verder doen we eigenlijk niet heel vaak iets extra's. Veel dingen vind ik nog te moeilijk voor haar. Een dierentuin zou ze alleen leuk vinden door al die interessante mensen die rondlopen, maar ze zou de dieren niet eens zien!

    Ze kan nu wel bijna lopen, dus dat soort dingen (gewoon lekker even een stukje stappen) lijkt me over een poosje ook leuker worden. Fietsen vindt ze ook geweldig, maar dat doen we vaak gewoon tussendoor al. Als we niets te doen hebben, ga ik ook wel eens gewoon een uurtje met haar fietsen een rondje, maar niet zo heel vaak. Ze vindt dat wel heel gezellig!
     
  10. Terra

    Terra Bekend lid

    22 dec 2008
    668
    0
    0
    Medewerker gehandicaptenzorg
    gelderland
    ik haal dit topic even naar boven...

    ik verveelden me vanmiddag echt helemaal dood samen met mijn zoontje. hij keek me verveeld aan van '' en nu?'' en ik had zoiets van '' ja en nou? ''

    toen gingen we maar aan tafel zitten en een koekje met water drinken.

    de tijd gaat dan zooooo ontzettend langzaam terwijl ik zo toe was aan een dutje. en dat doe ik als hij slaapt.

    wat voor activiteiten binnenshuis doen jullie als je kindje zich verveeld?
     
  11. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    @ terra: met dit weer had ik een badje opgezet (aangenomen dat bij jou net zoals hier de zon schijnt). Normaal gesproken ga ik altijd naar buiten met de wandelwagen als ik me verveel, maar daar is het dus wellicht te warm voor.
     
  12. Terra

    Terra Bekend lid

    22 dec 2008
    668
    0
    0
    Medewerker gehandicaptenzorg
    gelderland
    ik woon in een flat dus een badje kan helaas niet. anders moeten medegalerei bewoners door het badje heen stappen om bij de deur te komen haha. :D

    wandelen hebben we vanmorgen gedaan toen het nog lekker koel was.
    ben echt op zoek naar acti binnenshuis. heb het gevoel dat het speelgoed wat hij heeft nét niet meer bij zijn leeftijd/ behoeftes past. kan zich nergens écht meer mee vermaken
     
  13. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    Lastig... het is ook wel een lastige leeftijd met speelgoed kan ik me herinneren. Mijn zoontje komt nu gelukkig in een fase waarbij ie echt de fantasiespel ontwikkelt en zich daardoor uren kan vermaken. Eindelijk! Daarvoor was het ook regelmatig lastig...
     
  14. Annemarie76

    Annemarie76 Fanatiek lid

    25 nov 2008
    2.765
    0
    0
    wijkziekenverzorgende
    West-Stellingwerf
    Ik zit 's middags ook binnen met Gijs.. Volop zon, geen schaduw en geen wind in de tuin.. Er is er niet te wezen..

    Dus: gaan we samen een boekje lezen, samen een oude gids of tijdschrift verscheuren, "stoeien" ( achter elkaar aan kruipen, vliegtuigje spelen, door kietelen, met een bal rollen; ik naar Gijs en Gijs de hele kamer door, toch maar weer voor de Bumba dvd, maar na 1 of 2 filmpjes is de lol er af...

    Dan eens ff een kleine pauze met wat drinken en klein koekje of als dat ff niet gaat een yoghurtje...

    Gelukkig heeft Gijs ook wel momenten dat ie zich prima zelf vermaakt.. en ineens zie ik dat Gijs moe word.. en dan is t tijd voor siësta!!

    's middags na 16 uur hebben we voor op t gazon wel schaduw, maar er staat geen hekwerk voor, en de sloot is dichtbij..:(
     
  15. meisje0123

    meisje0123 Fanatiek lid

    24 aug 2007
    3.343
    0
    0
    Noord Brabant
    Hier ook veelal buiten-activiteiten.
    En we hebben een kindje dat zich gelukkig heel goed zelf kan vermaken, hij speelt vlot een half uur of langer op een speelkleed op de grond.
    Vooral met V-tech speelgoed (waar ikzelf niet zo van houd, maar hij vindt het prachtig!) maar ook met knuffels, boekjes en bijvoorbeeld lege plastic bekers of iets anders eenvoudigs.
    Televisie vindt 'ie weinig aan, daarvoor heeft 'ie maximaal 10 minuten aandacht en dan is het klaar.
     
  16. Terra

    Terra Bekend lid

    22 dec 2008
    668
    0
    0
    Medewerker gehandicaptenzorg
    gelderland
    voor tv heeft mijn zoontje nog geen 4 min aandacht.

    met 9 maanden zoals Ties kon hij zich ook prima vermaken, op de grond spelen met dingen die eigenlijk geen speelgoed zijn :p

    maar nu is niets echt meer leuk. vraag me af wat kindjes van 10 maanden doen op een dag dat je binnen bent.
     
  17. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
    de mijne kruipt door t huis achter de bal aan die ze zelf weggooid/per ongeluk wegslaat :)
    trekt de was van t wasrek af
    sjort de internet kabel er lekker uit..
    kortom vermaakt zich prima in huis

    Nee, om seriues te zijn, thuis kruipt de mijne flink door.. ik heb de mzzl dat ze zich erg goed kan vermaken. Vooral met een doosje dat open kan en weer dicht..mega spannend als er dan ook nog wat in zit :)

    Vandaag ben ik voor de lol een keer naar tunfun geweest. Dat is een indoorspeeltuin in amsterdam bij het waterlooplein. Ben maar een half uurtje binnengeweest, maar de indrukken die ze daar op doet en t zitten in de ballenbak is mega natuurlijk. Na afloop ff over t waterlooplein slenteren en moeders is ook weer happy:)

    Wat wel erg leuk is nu om mee te spelen is de bal van v-tech Geloof dat hij 20 euro kostte bij de intertoys maar zag hem al op marktplaats ook. Deze rolt uit zichzelf met liedjes en al door t huis.. daar kruipt ze dus graag achter aan.

    Succes :)
     
  18. Puppy78

    Puppy78 Fanatiek lid

    16 apr 2008
    2.099
    0
    0
    Jammer dat je geen badje kan neerzetten, dat vindt mijn zoon met dit weer echt geweldig. Binnenshuis speelt hij vaak op zijn kleed, of we gaan samen aan tafel zitten om wat te eten. Een krant verscheuren is ook een succes. En als ik geen zin heb om zijn badje te vullen dan doen ik hem in het gewone bad, ook goed. Buitenshuis gaan we regelmatig de eendjes voeren, boodschapjes doen, een stukje fietsen of wandelen.
     
  19. MamavanJurre

    MamavanJurre Actief lid

    3 nov 2009
    287
    0
    0
    Gelderland
    Jaaaa die hebben wij ook en hier is hier ook een grote favoriet! Mijn zoontje is wel een maandje jonger maar kan zich tot nu toe ook erg goed alleen vermaken. Heeft net het tijgeren ontdekt en kruipt de hele kamer door. Kan erg lang spelen met bakjes, bekertjes, een auto (gewoon bestuderen, aan de wielen draaien etc.). De sleutelbos is hier ook favoriet!
     
  20. Elfje81

    Elfje81 Bekend lid

    3 jan 2009
    509
    3
    0
    Jara heeft van jongs af aan altijd goed zelf kunnen 'spelen', ook van het KDV horen we dat terug. Natuurlijk lukt het de ene keer beter dan de andere. Soms kan ze haar draai niet zo vinden, de andere keer speelt ze een half uur met 'niks'. Wat ze op het moment erg leuk vindt: babyrollator met vormenstoof en geluidjes van Chicco. Echt een top ding! Ze kan nu zelf ballen in de stoof gooien en vindt zichzelf dan heel knap! Ook kan ze het muziekje aanzetten en dan gaat ze 'dansen'. Verder vindt ze het ballenbad (opblaasbad met ballen van de Hema) leuk, stapelbekertjes, ringentoren, kiekeboebal (volgens mij ook van Vtech) en boekjes waar 'iets' mee kan --> daar kan ze zich ook uren mee vermaken!

    En samen spelen vindt ze helemaal geweldig! Als één van ons op de grond gaat zitten / liggen wordt ze gelijk helemaal enthousiast! Kiekeboe, kietelen, achter elkaar aankruipen, ballen rollen, ze vindt het allemaal geweldig! Haha...
     

Deel Deze Pagina