Help! Wat is er met de ontlasting van mijn dochter aan de hand?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door rus05, 8 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. rus05

    rus05 Bekend lid

    31 mrt 2011
    643
    1
    0
    NULL
    NULL
    Hoi meiden,

    Ik maak me een beetje zorgen. Afgelopen donderdag heeft onze dochter haar 2e dktp prikjes gehad. Ze was daar vreselijk overstuur van en de volgende dag kreeg ze hoge koorts (39,1). Dat was gelukkig na 2 zetpillen verdwenen maar ineens is haar ontlasting vreselijk anders en heeft ze veel meer last van krampjes. We zijn deze dagen ook overgegaan van Dr Brown naar gewone Avent flessen dus daar kan het ook aan liggen; maar graag jullie advies:

    ze had altijd elke 3 dagen een flinke poepbroek, altijd een beetje mosterdkleur, vrij glad van structuur. Nu ineens heeft ze elke dag 1 of meer broeken, en de kleur van de ontlasting is groen; met allemaal brokjes erin. Is dat een teken van iets geks? de prikken? of zou het kunnen dat ze moet wennen aan de avent fles? ik heb het idee dat de speen van deze fles veel melk ineens geeft zodat ze misschien teveel in 1x binnenkrijgt?

    Tips zijn welkom, ben een beetje ongerust, bedankt!
    groetjes Rus05
     
  2. rus05

    rus05 Bekend lid

    31 mrt 2011
    643
    1
    0
    NULL
    NULL
    oh, nog vergeten erbij te zeggen, weet niet of het relevant is: ze is 3 maanden en kwijlt ineens een beetje. groetjes Rus05
     
  3. AnkeM

    AnkeM Fanatiek lid

    21 mei 2011
    2.278
    1
    0
    Veranderde ontlasting kan allerlei oorzaken hebben, misschien is ze verkouden. Tandje kan ook, of die andere fles. Of misschien een virusje, gaat ze naar het kdv? Daar zweeft vanalles rond. Denk niet dat het met de prikken te maken heeft. Zolang ze geen moeite heeft met poepen, ze voldoende drinkt en vrolijk is, kan er niet veel aan de hand zijn.
     
  4. rus05

    rus05 Bekend lid

    31 mrt 2011
    643
    1
    0
    NULL
    NULL
    Nou, vrolijk is ze bepaald niet :( normaal gesproken een heel vrolijk meisje maar nu ineens hangerig en huilerig. Ze is vorige week voor het eerst naar kdv geweest, en vandaag een grote pulk uit haar neusje gehaald, zou ze door een verkoudheid andere ontlasting kunnen hebben? Tandjes? Kan dat al met 3 maanden? groetjes Rus05
     
  5. rus05

    rus05 Bekend lid

    31 mrt 2011
    643
    1
    0
    NULL
    NULL
    Niemand verder een advies?
     
  6. HooyoShimbir

    HooyoShimbir Fanatiek lid

    20 aug 2009
    4.390
    1.665
    113
    Vrouw
    Randstad
    Het zou best kunnen dat ze op het kdv iets heeft opgepikt, dat gaat gewoon heel snel. Je zou ook kunnen proberen haar fles weer terug te veranderen om te zien of dan de ontlasting weer normaal wordt.

    Succes! Niet fijn om te zien dat j kleintje zich niet prettig voelt.
     
  7. Partyrocker

    Partyrocker Niet meer actief

    Hier ook gehad, hier was het niks raars.
    Nu krijgt hij vaste voeding dus het is elke dag een verassing hahaha.
     
  8. Inge88

    Inge88 Fanatiek lid

    22 mrt 2011
    2.264
    0
    0
    Ik zou wbt de krampjes zeker terug gaan naar de dr browns fles aangezien je zelf al het idee hebt dat met avent meer melk ineens naar binnen gaat. Dit kan natuurlijk voor krampjes zorgen..
     
  9. Partyrocker

    Partyrocker Niet meer actief

    Ja, ik zelf had bij avent het idee dat Dean lucht mee hapte, toen idd dr, brown en difrax gehaalt.
     
  10. Annemiek1975

    Annemiek1975 Fanatiek lid

    3 aug 2008
    2.165
    0
    0
    Filiaalleidster
    Neerkant
    Mijn zoontje zoog bij de avent flessen valse lucht mee, gevolg: krampjes. Ik gebruik nu de difrax s-fles en dat probleem is verholpen.

    Ik weet niet of hij op het kdv voeding krijgt die jullie meegeven of gewoon wat ze daar hebben?
    Wij gaven Thijs Friso hypoallergeen. KDV geeft wel frisi, maar dan gewone. Nu zijn wij voorzichtig gaan overstappen zodat de kans op krampjes het minst is (steeds een lepeltje mee gewone ipv HA) en hij had eerst legergroene poep en nu mosterdgeel. Dus misschien dat daardoor de kleur anders is.

    Hier ook het vermoeden tandjes op komt al vind ik het zelf mega vroeg. Zure spuitpoepluiers (gisteren zat het tot in zijn nekje), steeds vaker kwijlen en staads vaker rode wangetjes, maar in zijn mondje nog niks te zien.
     
  11. rus05

    rus05 Bekend lid

    31 mrt 2011
    643
    1
    0
    NULL
    NULL
    Bedankt dames!

    Ze krijgt op het kdv dezelfde voeding als bij ons thuis dus dat kan de kleur van de ontlasting niet verklaren.

    Merk wel dat ze vanochtend een beetje aan het niezen is, heb haar zoutoplossing van Otrivin gegeven. Kan door een flinke verkoudheid de ontlasting groen kleuren?

    En vandaag geef ik de hele dag haar Dr Brown fles. Het lijkt me dat als ze dan minder last heeft van krampjes dat ze dan inderdaad valse lucht meezuigt met die Avent fles. Toch gek, want gisteren overdag leek ze met die Avent fles nergens last van te hebben (en ik had het gebruik de dagen ervoor opgebouwd, telkens een flesje Avent erbij in plaats van Dr Brown), misschien dat dan opbouwt of zo?

    @Annemiek1975: het zou inderdaad voor onze kindjes heel vroeg zijn tandjes, maar het komt voor! En de knalrode wangen, groene ontlasting en kwijlen kunnen zeker een teken zijn! Ik zal vandaag kijken of ik wat kan voelen daar.
     
  12. heppiedepeppie

    heppiedepeppie Fanatiek lid

    6 apr 2011
    3.296
    1
    0
    leerkracht
    Eindhoven
    wat betreft die groene ontlasting: kan van krampjes komen maar kan ook komen als je kindje wat ouder wordt.
    Lucas heeft sinds enkele weken ook soms ineens groene poep met stukjes. Het lijkt dan net klei, is ook veel moeilijker van zijn billen af te vegen.

    Bij het CB zeiden ze ook dat dit kan komen omdat de darmen enz nu beter ontwikkeld zijn en dat daarom de ontlasting ook kan veranderen. Het spijsverteringsstelsel is na een paar maanden pas echt 'af' zeiden ze tegen ons.
     
  13. rus05

    rus05 Bekend lid

    31 mrt 2011
    643
    1
    0
    NULL
    NULL
    Thanks heppiedepeppie, misschien is dat het. Inmiddels is de ontlasting weer wat geler, maar wel nog met wat brokjes. Ze eet overigens ineens ook veel minder: de afgelopen weken zat ze rond de 900 ml en nu ineens nauwelijks 600! Ze was gisteren en vandaag hartstikke vrolijk, lachen en 'kletsen' dus het zal wel niets zijn, toch?
     
  14. heppiedepeppie

    heppiedepeppie Fanatiek lid

    6 apr 2011
    3.296
    1
    0
    leerkracht
    Eindhoven
    zo lang ze vrolijk is en lekker kletst en lacht en gewoon plasluiers heeft zou ik me geen zorgen maken!
     

Deel Deze Pagina