Hypospadie

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door joyce81, 8 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. joyce81

    joyce81 Fanatiek lid

    26 nov 2008
    4.372
    0
    0
    Eindhoven
    Hoi!

    Ik ben op zoek naar meiden die ook een zoontje hebben met hypospadie. Ik ben namelijk benieuwd naar de ervaringen met de operatie.
    Mijn zoontje heeft een vorm waarbij de plasbuis goed zit, maar de voorhuid is een monnikskapsvoorhuid en de onderkant van de penis is te lang.
    eind oktober word hij geopereerd en word de voorhuid gebruikt om de onderkant te verlengen en daarna heeft hij dus een besneden penis, of nou ja zo ziet het er uit.
    hij word dan op maandag geopereerd onder narcose en dinsdag naar huis voorzien van kathether en verband. hij mag dan allleen in bed en box.
    zaterdags weer opgenomen en verband uitgepakt en als alles oke is en hij naar huis mag

    Hebben er nog ervaring met de oepratie en de tijd er na? hoe ging het? veel last? etc

    En waar ik ook nieuwsgierig naar ben: zijn er ook meiden waarvan de partner hypospadie had als kind?? en had dit voor of nadelen?
     
  2. joyce81

    joyce81 Fanatiek lid

    26 nov 2008
    4.372
    0
    0
    Eindhoven
    niemand!?
     
  3. Caruli

    Caruli VIP lid

    15 nov 2007
    31.699
    91
    48
    Zorgverlener
    Noord - Brabant
    Heb er geen ervaring mee, maar wil je wel heel veel succes en sterkte wensen voor de operatie.
    Hopelijk verloopt alles voorspoedig en heeft hij er niet te veel last van.
     
  4. Mlien

    Mlien Fanatiek lid

    24 jun 2010
    3.756
    0
    0
    In een klein dorpje
    Mijn zoontje is geholpen op 30 maart, zijn plasbuis zat net aan de onderkant van zijn eikel en had maar zijn halve voorhuid. Alles is heel goed gegaan bij hem, ik ben meegegaan tot op de OK en hij is onder gebracht met een kapje omdat ze geen mooie ader zagen op zijn hand of voet, hij was wel flink aan het tegenstribbelen en huilen, maar daar moest ik even doorheen bijten. De operatie zelf duurde ongeveer een klein uurtje en toen sliep hij nog zo'n 20 minuten door op de uitslaapkamer waar ik ook weer bij hem mocht zijn. Hij was erg aanhankelijk en moe, maar had gelukkig geen pijn die dag.

    In het ziekenhuis hebben ze ons verteld hoe we met de wond om moesten gaan, om de 3 uur verschonen de eerste dagen, ook 's nachts was even flink pittig moet ik zeggen. Hij had in eerste instantie een groot drukverband om zijn piemeltje, in de eerste luier knipten we een gat waar het doorheen ging en de splint/katheter hing dan in de 2e luier. Na 2 dagen ging het drukverband er vanaf en bleef alleen de splint nog 3 dagen zitten. Zijn piemeltje zag er niet uit! Het was net een in plastic verpakt bloedzakje en het was erg gevoelig, luiers verschonen was erg pijnlijk voor hem, maar dat kwam ook omdat wij de tip niet gekregen hadden om vaseline te smeren zodat de wond niet zou gaan plakken, doe dit dus zeker wel!!!!

    Zoonlief heeft niet echt last gehad van de hechtingen en splint die verwijderd moesten worden maar was duidelijk opgelucht toen hij er uit was en het luiers verschonen (na de vaseline tip) geen pijn meer deed. Wat wel erg lastig was is dat hij niet op zijn buik mocht liggen en tijgeren, in bed hebben we met een sjaal zijn slaapzak vastgelegd zodat hij niet kon draaien.

    Nu is het ondertussen alweer een half jaar geleden en helaas was na de operatie een klein stukje nieuwe huid onder zijn eikel afgestorven dus daar zit nog steeds een zwelling. Wij hebben de nacontrole ook al gehad en volgens de uroloog kan dit nog wegtrekken. We moeten sowieso met een jaar of 4/5 terugkomen om een plastest te doen, hierbij meten ze de kracht van de straal en daarmee kunnen ze meten of het gaatje nog goed open is.

    Als je verder nog vragen hebt, dan stel je ze maar!
     
  5. Mlien

    Mlien Fanatiek lid

    24 jun 2010
    3.756
    0
    0
    In een klein dorpje
    Op Trefpunt Hypospadie is een forum te vinden en daar hebben ook meerdere, nu volwassen, mannen geschreven over hun ervaringen!
     
  6. joyce81

    joyce81 Fanatiek lid

    26 nov 2008
    4.372
    0
    0
    Eindhoven
    mlien dank je voor je reactie. Bij jou zoon hebben ze dus ook iets aan de plasbuis gedaan? Bij de mijne gaat't alleen om huid plastiek volgens de uroloog. Hmm ook's nachts was ons nog niet verteld. Alleen wel regelmatig controleren op poep luiers. Is't raar om hem nu te verschonen? Ik bedoel ik heb nog nooit gehad dat z'n piemeltje omhoog ging om te plassen maar straks gaat dat wel gebeuren en lijkt me zo raar... Voor't trefpunt moet ik nog'n account aanmaken
     
  7. Mlien

    Mlien Fanatiek lid

    24 jun 2010
    3.756
    0
    0
    In een klein dorpje
    Bij mijn zoon hebben ze inderdaad wat aan de plasbuis gedaan en omdat hij maar een gedeeltelijke voorhuid had deze verwijderd. Ik had dus al ruimschoots ervaring met het plassen alle kanten op. Moet zeggen dat ik dat na de operatie niet meer heb meegemaakt omdat hij 'zindelijk' is tijdens het luierverschonen. Ik zou zeker nog wat ervaringen lezen op het trefpunt, is wel prettig vond ik zelf.
     
  8. joyce81

    joyce81 Fanatiek lid

    26 nov 2008
    4.372
    0
    0
    Eindhoven
    mlien. Heb op trefpunt een andere ervaring gelezen en vandaag is't zover. Ik Zal hier ook posten hoe't was gegaan.
     
  9. Mlien

    Mlien Fanatiek lid

    24 jun 2010
    3.756
    0
    0
    In een klein dorpje
    Sterkte vandaag en de komende week!!
     
  10. joyce81

    joyce81 Fanatiek lid

    26 nov 2008
    4.372
    0
    0
    Eindhoven
    Balen... We zijn weer thuis. Na narcose probeerden ze de katheter te plaatsen maar helaas... Yoeri hoort bij de 1% waarbij de afwijking niet alleen van buiten te zien is... Nu moeten we naar nijmegen waar ze ook de plasbuis gaan verbouwen... Heb al flink wat gehuild...
     
  11. Mlien

    Mlien Fanatiek lid

    24 jun 2010
    3.756
    0
    0
    In een klein dorpje
    Hoi Joyce,

    Wat ontzettend naar dat er toch meer aan de hand blijkt te zijn dan in eerste instantie gedacht werd!

    Lijkt me inderdaad erg moeilijk om je nog een keer voor te moeten bereiden op een operatie die dan toch een stuk zwaarder en heftiger is. Hopelijk kunnen jullie snel in Nijmegen terecht.
     
  12. Tannie

    Tannie Bekend lid

    16 nov 2011
    552
    60
    28
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Hoi Joyce,

    wat vervelend dat er meer aan de hand is dan ze aanvankelijk dachten! Heel veel sterkte de komende tijd!!

    Onze jongste zoon is op 14 september j.l. geopereerd in het Sophia Kinderziekenhuis. Bij hem zat de uitgang van zijn plasbuis iets te laag (randje van de eikel) de voorhuid was niet gesloten en er zat een kromming in zijn piemeltje van ongeveer 70 graden.
    De operatie ging goed, hij was snel weer wakker daarna. Aan het einde van de dag mocht hij met katheter en drukverband mee naar huis. Wat een drama was het verschonen, dat moesten we echt met z'n 2en doen! Na 2 dagen ging het verband eraf, alles was blauw/zwart en heel dik. Na weer 3 dagen ging de katheter eruit, het hechtinkje zat vast en dat was erg pijnlijk. Daarna nog 1 dag pijn en drama met verschonen en toen ging het elke dag beter en zag het er steeds mooier uit. In totaal heeft onze zoon 3 weken rustig gedaan, veel in de wagen gezeten. Hij mocht wel op zijn buik slapen en in bed kruipen en staan. We zijn nu 1,5 maand verder en het ziet er nu heel mooi en 'normaal' uit. Het is niet meer dik of verkleurd en behalve dan dat hij besneden is, zie je er weinig meer van. Volgende maand hebben we een afspraak bij de chirurg om te kijken of alles goed is en daarna om de 5 jaar ongeveer op controle. We zagen er erg tegenop, logisch natuurlijk, maar het is ons meegevallen.

    Hopelijk is het voor jullie ook snel achter de rug!!!
     
  13. joyce81

    joyce81 Fanatiek lid

    26 nov 2008
    4.372
    0
    0
    Eindhoven
    fijn om't positieve verhaal te lezen. We hebben er net weer'n ritje op zitten. Eikel en Voorhuid zagen er echt niet goed uit en huilen!! Wat blijkt? Ze hebben de Voorhuid ook al los gehaald en dat is'n beetje geïrriteerd noemen ze dat. Tja. Als je denkt alleen poging tot katheter en Voorhuid is los dan verwacht ik dat niet!! Nu elke dag in bad en goed spoelen en antibiotica zalf smeren en 3x per dag Paracetamol. Handig ook dat ze dat verteld hebben!! Grr
     
  14. joyce81

    joyce81 Fanatiek lid

    26 nov 2008
    4.372
    0
    0
    Eindhoven
    Even'n Update. Inmiddels is alles genezen al heb ik wel't idee dat eea gevoeliger is voor bijv tandenpoep en dus sneller rood en geïrriteerd of schimmel krijgt. 11dec moeten we naar nijmegen voor intake bij uroloog en anesthesist. Ik hoop zo dat't meevalt!! Maak me soms best zorgen over de toekomst en Hoop dat hij er later geen last van krijg en dan bijv weer.mores moet..
     

Deel Deze Pagina