met baby 6maanden naar Menorca of Ibiza

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door britt85, 21 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. britt85

    britt85 Nieuw lid

    10 dec 2012
    1
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hallo,

    Wij willen in september met onze dan 6,5 maanden oude baby op vakantie naar Menorca of Ibiza. We hebben er erg veel zin in maar we vinden het ook erg spannend.
    Heeft iemand ervaring met een vakantie op een van deze eilanden? Ik heb gelezen dat Menorca geschikt is voor een zonvakantie met een baby en het is maar 2;15 min vliegen. Weet iemand een goed hotel of app. We zitten te twijfelen tussen een all inclusief of een app waar we zelf alles moeten halen. Het heeft beiden voor en nadelen. Ik hoor graag jullie ervaringen en in welk hotel/app zijn jullie geweest en hoe beviel dit? We hadden gekeken voor een bungalow of app die dichtbij of aan het zwembad ligt. Als de kleine ligt te slapen kunnen wij lekker op het terras voor de bungalow zonnen en om de beurt een duik nemen in het zwemnbad. Van te voren weet je helaas niet of je zo'n app/bungalow toegewezen krijgt.
    Alle tips of ervaringen over een zonvakatie met een baby zijn welkom!
    Dit geldt ook voor het vliegen....

    Groetjes Britt
     
  2. annasskies

    annasskies Actief lid

    23 feb 2013
    370
    0
    0
    docent geschiedenis
    Het enige waar je aan moet denken bij all inclusive is dat er vaste tijden zijn om te eten en je dus niet moet hebben dat je kindje dan net slaapt... Zou me verder niet zo druk maken. Wij zijn met Nova drie weken wezen kamperen in Frankrijk met zes mnd, ging allemaal prima.
     
  3. ashleyp

    ashleyp Niet meer actief

    Ik wilde hier net een topic over openen dus ik lees lekker mee :D
    Wat ik mij met name nog afvraag:
    - buggy's gaan het ruim in. Moeten hier extra kosten voor worden betaald?
    - Mag je voor de baby een extra koffer inpakken?
    - Waar verblijft de baby tijdens de vlucht? Op schoot, of word deze net als in de auto in een zitje vast gemaakt?
    - Behalve voldoende water mee op zak, insmeren, petje op, schaduw opzoeken en verkoelen nog andere zaken waar op moet worden gelet bij een baby?
     
  4. sandraske

    sandraske VIP lid

    23 jul 2010
    14.043
    0
    0
    Noord-Brabant
    Wij hoefden niet extra te betalen voor de buggy, mochten voor onze dochter 10 kg en een buggy meenemen (arkefly). De baby moet tijdens stijgen en landen op schoot, wordt met speciale riem vastgemaakt. Als je geluk hebt, is er naast je een lege stoel en kun je hem de overige tijd daar laten zitten of slapen... In ons geval was dat niet zo dus onze dochter van bijna twee heeft hele vlucht op schoot gezeten...
     
  5. Sunlover

    Sunlover Bekend lid

    26 jan 2011
    764
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij zijn naar can picafort gegaan (mallorca) en ging prima. Wik zaten in app alzinarmar. Prima hotel, avondeten om 18u. All in. Lunch pas om 13u dus wij kochten brood bij supermarkt (2min lopen) en aten in ons app de lunch zodat D om 13u naar bed kon.

    Vorig jaar turkije (7mnd) en daar was eten pas vanaf half 8 dus namne we se babyfoon even mee. Die van ons slaapt alleen in bed..
     
  6. mirriemeis

    mirriemeis Actief lid

    17 okt 2011
    143
    0
    0
    wij zijn met de kleine toen 4 maand naar Turkije geweest. hadden een 2ehands wandelwagen gekocht die geheel plat kon.
    die mocht mee tot je het vliegtuig in ging. in het vliegtuig moest ze op schoot. Inderdaag met landen en opstijgen krijgen ze een speciale gordel om.
    wij hadden all in. als ze sliep tijdens het etne kon ze lekker in de wandelwagen liggen.
    geen moment spijt gehad. een heerlijke vakantie.
    Ook wij mochten 10 kilo meenemen.
    succes!
     
  7. Ilse73

    Ilse73 Actief lid

    9 jan 2013
    208
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij zijn naar Menorca geweest in Cala Bosch. App. Roc Lago park. Erg leuk geweest en overal dichtbij. Ben nooit op Ibiza geweest dus geen idee hoe het daar is. Menorca wordt ook wel 'buggy eiland' genoemd:). Erg gericht op kleine kinderen. Veel plezier!
     
  8. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.504
    872
    113
    Wij vorig jaar naar Ibiza geweest met zoon van toen 8 mnd. Appartement tropical garden. Prima! Wij willen nu nog geen all in vinden en dat nog niet echt meerwaarde hebben nu en we houden wel van lekker boulevard slenteren en elke avond ergens anders eten.

    Gaan as week naar Mallorca ook weer appartement.

    Vliegen is idd maar ruim 2uur.
    Buggy mag mee (paraplu buggy) kosteloos. Inleveren doe je net voordat je het vliegtuig in stapt.

    Kindje heeft geen eigen koffer. (Tip: doe in 1 trolley die handbagage proof is zoveel mogelijk voor de kleine,ook handig bij vertraging/koffer kwijt etc.) en dan 1 tas als eigen handbagage.
    Baby gaat op schoot met een extra riem om nou riem.

    Verder net doen zoals thuis eenmaal op bestemming. En omgaan met de zon zoals je hier doet met warm weer. Mijn zoon paste zich direct aan dmv later slapen en in de avond langer op als het koeler is.

    Tip; geen airco laten draaien in de nacht als kleine op de kamer slaapt! Wij deden airco op slaapkamer even aan voordat hij ging slapen zodat het koel was als hij ging slapen,maar lieten hem niet draaien.
     

Deel Deze Pagina