Fotoalbum eerste jaar

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Charmed, 18 jan 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Charmed

    Charmed Fanatiek lid

    16 sep 2012
    2.589
    79
    48
    Hoi,

    Ik vroeg me af hoe jullie het fotoboek hebben gemaakt van kindje zijn/haar eerste jaar (of meerdere).
    Hebben jullie online een fotoboek gemaakt, zoja, was het moeilijk? Kon je er tekst bij "schrijven" en was het duur?
    Of hebben jullie het ouderwets gehouden, en foto's geplakt en er zelf teksten bij geschreven (en misschien nog andere dingen bij geplakt?)

    Ik wil graag voor onze meiden een fotoboek maken van hun eerste jaar, maar twijfel zo op welke manier.
    Zo een online gemaakt fotoboek ziet er wel erg mooi uit, maar lijkt me best lastig om te maken en duur ook..
    Een plak album lijkt me superleuk, ook om te maken en veel goedkoper!
    Maar soms hoor je verhalen dat de foto's raar kunnen worden?!
    (mijn fotoboek is ook geplakt, maar is echt nog prima!)

    Dus, wat hebben jullie, en waarom? :)
     
  2. Vogelmeisje

    Vogelmeisje Fanatiek lid

    3 mei 2010
    1.009
    288
    83
    toevallig ben ik ermee bezig. Al weken. Wat een project! Was ik bijna klaar kwamen mijn ouders nog met tig foto's van hun thuis, dus ja ook die allemaal doorgekamd en gekeken welke erbij konden.
    Ik doe een digitaal boek, een xl formaat en dan 'schrijf ' ik er ook tekst in als er iets grappigs was, iets nieuws geleerd oid. Niet bij iedere foto en natuurlijk in welke periode de foto is gemaakt.
    Tsja ik ga wel uit van een boek van 100 euro max.. gok op 70 a 80 euro dat het zal kosten. Die kleintjes veranderen ook zo ontzettend, die grappige gezichten.. ja dat wil ik er allemaal wel in en fotos van opas en omas ooms en tantes.. ik heb ook een brief geschreven aan mijn dochter over hoe wij het hebben ervaren en een compilatie van mijn groeiende buik in het begin van het boek.. het stukje van zwanger zijn dat is 1 a 2 pagina's en daarna direct na de bevalling en zo door..
     
  3. Tash

    Tash Fanatiek lid

    7 sep 2011
    1.996
    0
    36
    Noord Holland
    Hier ook druk met haar eerste fotoboek! Ze is al 2 en dat boek is er nog steeds niet. Maar nu alle foto's uitgezocht en wat aan het bewerken om ze optimaal te krijgen.
    Ik heb ook zitten twijfelen, digitaal of zelf plakken. Ik heb gekozen voor een digitaal boek. Grootste voordeel vind ik is dat je het formaat van de foto makkelijk kan wijzigen. Een prachtige foto paginagroot en vijf kleine fotootjes op rij die een soort filmpje laten zien van een gebeurtenis (eerste keer in bad, eerste kennismaking fruithap, etc). Ook is het fijn dat je foto's mooi kunt laten overlopen, makkelijk teksten kan toevoegen en voor mij de snelheid. Ik zou er veeeeel tijd stoppen om er een waanzinnig boek van te maken met frutsels en mooi papier. ;)
    Nadeel van zo'n boek is de prijs. Echt een hoop geld! Daarom hebben we besloten om her 1e jaar alleen te doen en dan bvb 2 t/m 5 jaar samen. Vooral het eerste jaar maak je belachelijk veel foto's. :D
    Maar belangrijkste reden is dus het aanpassen van het formaat van foto's. Als ik van te voren zou moeten bedenken welke ik precies waar wil en hoe groot zou ik er niet uitkomen. En in een digitaal boek kan je blijven schuiven en aanpassen zo vaak je maar wilt.

    Succes!
     
  4. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Op welke websites laten jullie die fotoboeken maken? En hoeveel foto's gebruiken jullie?
    Ik ben al maanden een fotoboek aan het maken maar nog steeds niet begonnen :)
    Ik heb wel eens online gekeken en zag ook boeken van 20/30 euro. Is daar de kwaliteit niet goed van?
    Mijn doel is om niet teveel foto's te gebruiken. 200 foto's bekijken is ook niet zo heel interressant denk ik om in door te bladeren maar ik heb misschien 1500 foto's van het eerste jaar inclusief die van mijn oudeds dus dat word heel moeilijk. Dat is ook de reden dat ik nog niet begonnen ben. Mijn ogen beginnen al te draaien van het scheelzien als ik er nog maar aan denk :p
     
  5. Tara84

    Tara84 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    3.878
    0
    36
    Ik ben ook bezig. Maak hem bij hema.nl. Heb daar ook een boek laten maken van de zwangerschap en geboorte en ga er nu van ieder jaar één maken. De kunst is inderdaad uit duizenden foto's de mooiste te halen, haha. Pfff, echt een werk!
     
  6. Me26

    Me26 Fanatiek lid

    29 sep 2012
    4.743
    719
    113
    Wij maken al onze fotoboeken bij webprint, vind t niet ingewikkeld. Duur altviool wel mee. Je kunt m opslaan voordat je besteld, ze hebben vaak leuke acties, zoals bv... %korting. Dus dan maak je album, slaat m op en bestel als er leuke actie is.
    Het kan met tekst.
    De foto's sorteren kostte mij de meeste tijd, album maken ong 2 avonden.
     
  7. RoAn1981

    RoAn1981 Fanatiek lid

    17 nov 2011
    1.858
    461
    83
    Ik heb ook een album van Webprint en inderdaad, het is wel een enorm project...Ik heb het uiteindelijk terug weten te brengen tot 45 pagina's, haha! Maar via Webprint vond ik het supermakkelijk om te maken en het resultaat is super.
     
  8. Query

    Query Actief lid

    17 sep 2013
    278
    0
    16
    Hier ook bezig met een online fotoalbum van het eerste jaar.
    Ben er eigenlijk direct aan begonnen, dus is alleen een kwestie van bijhouden. Iedere keer nieuwe foto´s en teksten erin zetten.
    Het plan is om er maximaal 100 euro aan uit te geven.
    Ook hier al tijdens de zwangerschap eraan begonnen, dit zijn 2 pagina´s. Dan de keizersnede, dit zijn 4 pagina´s en dan door naar het eerste jaar.
    Haar eerste verjaardag zal dan als laatste in het boek komen voordat ik hem af laat drukken.
    Vind het geweldig, zo goed te zien hoe ze veranderen!
     
  9. LA85

    LA85 Fanatiek lid

    25 apr 2013
    2.018
    1
    36
    NULL
    NULL
    T/m zijn eerste verjaardag heb ik op de ouderwetse manier gedaan: uitzoeken, uitprinten en inplakken. Heel veel werk. Moet er nog een paar laten afdrukken (van zijn verjaardag) en dan zijn de foto's van het eerste jaar in ieder geval afgedrukt. Ik heb nergens nog wat bijgeschreven.. moet ik nog doen maar zie er tegen op om er aan te beginnen om de een of andere reden.
    Vanaf 1e verjaardag doe ik een digitaal album maken. Vind het ergens wel jammer.. maar het is bijna niet te doen op de "ouderwetse" manier - zoooooveel tijd gaat erin zitten :D
     
  10. Charmed

    Charmed Fanatiek lid

    16 sep 2012
    2.589
    79
    48
    Bedankt voor de reacties!

    Ah dus het is wel heeeel veel werk om het zelf te maken he, leek me wel leuk maar is natuurlijk ook erg moeilijk en neemt veel tijd!
    Nou hoeft het ook niet in 1 week af natuurlijk ;)

    Een digitale ziet er zo mooi uit, zo strak en inderdaad je kan het formaat wijzigen dat lijkt me heel handig!
    Maar pfoe tussen de 50 en 100 dus dus eigenlijk wel, en dat moeten wij keer 2. Ik wil wel graag voor elk kindje een eigen boek.. Had ik nou maar eerder geweten dat je zoiets kan opslaan en later gewoon verder kan werken hahah, ik dacht je maakt het en je moet meteen bestellen :)

    Ik ben ook benieuwd welke sites jullie allemaal gebruiken?
    Ik ga even op webprint kijken, lees ook veel over Hema en Albelli, iemand ook ervaring mee?

    De jaren daarna zijn wij ook van plan om bij elkaar te voegen, anders wordt het wel een hele dure hobby :p
    En ik heb nu denk ik wel 5000 foto's, per kind! *schaam*
     
  11. Sneeuwvlokjes

    Sneeuwvlokjes Fanatiek lid

    12 mrt 2014
    2.130
    1.209
    113
    Ik heb voor mijn dochter alle foto's, knutselwerkjes etc in plakboeken geplakt. Foto's zien er (na 9 jaar) nog steeds prima uit. Ik vind zo'n plakboek veeeel leuker dan zo'n online boek. Lekker beetje rommelig zo'n plakboek, op een positieve manier.
     
  12. Charmed

    Charmed Fanatiek lid

    16 sep 2012
    2.589
    79
    48
    Ja dat vind ik ook mooi, zo'n dik boek met allemaal frutsels!
    Heb je zelf dan de foto geprint of via een winkel?

    Ik weet t nu echt niet meer, beide heeft wel iets! :)
     
  13. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.578
    4.623
    113
    Hier ook een online album en dat werkt perfect! Je moet eerst de software downloaden op jullie computer. Vervolgens maak je een boek aan en dat kan je iedere keer bijwerken en opslaan. Je moet even leren omgaan met de software maar daarna is het heel makkelijk. Ook een tip om foto's op jullie eigen computer al goed te ordenen (maak mapjes per kind, per jaar of per maand. En gooi dubbele of mislukte foto's weg).

    De prijzen vallen wel mee en zijn natuurlijk heel erg afhankelijk van het aantal bladzijdes (je hebt een standaard aantal en kunt iedere keer bladzijdes toevoegen als dat nodig is). En hoe groter het boek hoe duurder natuurlijk. Wel zou ik kiezen voor een harde kaft dat blijft langer mooi. Er zit vrij weinig verschil tussen de boeken van hema, albelli of kruidvat (zelf goede ervaringen mee). Voordeel van de winkels is dat je het ook daarheen kunt laten sturen (gratis) en ophalen. Volgens mij heb je vanaf € 30/35 al een standaardboek (harde kaft en bepaald aantal pagina's). Je betaald vervolgens extra voor het toevoegen van een bepaald aantal (8/10) bladzijdes. Je kunt het dus zo duur maken als je wilt.

    Een plakboek is niet meer echt van deze tijd. Het is erg veel werk en zeker niet goedkoper (aanschaf stevig boek, uitprinten van alle foto's). Een ander leuk idee is om een foto te maken van leuke knutselwerken of tekeningen. Die kan je vervolgens inscannen en tussen de online foto's zetten. Of maak een aparte doos of boek met alleen de tekeningen. Een echt plakboek is gewoon veel te zwaar en te dik. Die nemen jij of je kind ook niet zomaar even mee. En het is juist leuk om de fotoalbums waar jij aan hebt gewerkt ook aan anderen (familie) te laten zien.

    Een online album is steviger, de foto's blijven langer mooi en ze zijn een stuk dunner en daardoor makkelijk in de boekenkast te zetten. Ook kan je de foto's heel makkelijk (bijna professioneel) bewerken en er teksten bijschrijven. En zoals gezegd kom je nooit pagina's tekort of hou je lege bladzijdes over. Alles kan je aanpassen aan het aantal foto's dat jij wilt verwerken.

    Tip kijk even op de website van de verschillende aanbieders voor voorbeeldalbums. Dan kan je ideeën opdoen voor een logische indeling en het bewerken van de foto's (Fotoboek voorbeelden voor creatieve tips | Kruidvat Kruidvat Fotoservice) .
     
  14. Charmed

    Charmed Fanatiek lid

    16 sep 2012
    2.589
    79
    48
    Bedankt voor je uitgebreide reactie Amberxx.
    Ik ben gaan kijken op webprint, en daar staat een pimpelmees album, ziet er superleuk uit, en het heeft wel een mixje van beide!
    Die ga ik even goed bekijken en vanavond aan mijn man laten zien, maar ik vind m nu al top! En zo ver ik het kan zien, valt de prijs ook erg mee!
     
  15. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
    Wij hebben een online fotoalbum/website gemaakt (dan kan de familie er ook in kijken). Wil ik wel ooit een boekje van maken, als ze 5 is ofzo.

    Heb wel eens boeken gemaakt via blurb.com, die werden wel mooi.
     
  16. Nathalie1988

    Nathalie1988 Actief lid

    24 jan 2013
    204
    0
    0
    Mijn fotoboek heb ik gemaakt bij het kruidvat. Denk dat ik uiteindelijk iets van 35 euro kwijt was. Heb gewacht totdat er een aanbieding met 25% korting was en je kunt je gespaarde punten ook inruilen voor 5 euro korting. (500 punten voor 5 euro, ik, weet niet of je ook meerdere keren dit op 1 boek kan doen).

    Fotoboek maken vond ik wel lastig, want je wilt natuurlijk alles erin zetten. Uiteindelijk ervoor gekozen om maximaal 4 a 5 pagina's per maand te gebruiken. Per maand 1 'verzamelpagina' met allemaal leuke foto's te doen en dan nog 3 a 4 pagina's met bepaalde handelingen (eerste hapje, eerste keer kruipen etc), uitjes etc., zodat het allemaal toch een beetje samenhangt.

    Uiteindelijk een mooi fotoboek geworden, voor een redelijke prijs. De kwaliteit is gewoon goed :)
     
  17. Shandy

    Shandy Fanatiek lid

    14 jan 2012
    2.603
    18
    38
    Ik laat alle foto's afdrukken via wij fotoservice.
    Af en toe ga ik zitten om foto's uit te zoeken die ik op wil plakken.
    Op een gegeven moment pak ik een foto album erbij en ga de foto's los op de pagina's leggen. Sommige laat ik elkaar wat overlappen of ik knip er wat af.
    Als ik tevreden ben ga ik plakken en daarna nog een rondje schrijven en tekenen en stickers plakken. Hartstikke gezellig en leuk.
     
  18. Saar22

    Saar22 Niet meer actief

    Ik heb een fotoplakboek voor de kids. Dat is gewoon een gelddingetje aangezien afdrukken gewoon goedkoper is dan een digitaal album die je laat afdrukken. Ik bestel 2 keer per jaar foto's, dan hou je het een beetje bij.
    Daarnaast heb ik van beide kids een boekje van Pauline Oud bijgehouden. Hierin kun je de eerste weken en daarna per maand bijhouden hoe de ontwikkeling gaat. Daarna komt er nog een boekje voor de leeftijd van 1-4 jaar.
     
  19. nijntje84

    nijntje84 Actief lid

    8 okt 2012
    359
    0
    0
    Postbezorger
    Hengelo
    Ik heb van het eerste jaar ook digitaal een fotoboek gemaakt en ben nu maandelijks bezig met het tweede jaar... Het is inderdaad met duizenden foto's een heel karwei, maar het gaat steeds sneller. Je leert het programma snel kennen.

    Ik doe het via Wij jonge ouders. Die hebben regelmatig acties (beste is rond vader en moederdag, dan krijg je 50% korting bij 3 stuks) En aangezien ik ook nog een vakantie boek en trouwalbum heb gemaakt, kan ik ze met moederdag mooi weer alle drie bestellen. En dan valt de prijs dus reuze mee!
     
  20. samarinde01

    samarinde01 Fanatiek lid

    11 dec 2012
    2.809
    1.023
    113
    #20 samarinde01, 19 jan 2015
    Laatst bewerkt: 19 jan 2015
    Ik vind juist zelf plakken makkelijker en leuker. Zo staat mijn eigen handschrift eronder. Dat maakt het persoonlijker vind ik. Ik archiveer mijn foto's eerst op de pc en laat ze dan allemaal in 1 keer afdrukken. Plakken maarrr.. Niet veel poespas. Soms veel fotos op 1 pagina, soms maar 1. Soms nauwelijks tekst en soms wat langere stukken. Ook heb ik wat dingen ingeplakt zoals het ziekenhuisbandje, geboortekaartje, navelklem, pleister van zijn eerste prikje, haarlokje enz..

    Een digitaal album vind ik veel lastiger, omdat de opties zo uitgebreid zijn dat ik niet kan kiezen :D En waar moet ik met die in te plakken spulletjes heen anders?
    Ik heb wel een volledig fotoalbum per half jaar. Een prachtig dik boek dat ik zonder problemen meeneem naar familie.
     

Deel Deze Pagina