Baby 11 weken slaapt overdag nergens..huilen huilen huilen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Buurvrouw31, 18 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Buurvrouw31

    Buurvrouw31 Actief lid

    4 okt 2012
    441
    48
    28
    Utrecht
    Ik ben een beetje aan het einde van mijn Latijn. Mijn dochter wil nergens slapen, behalve in mijn armen. De eerste circa 7 weken heeft ze dus zo overdag geslapen. Ik probeerde haar wel weg te leggen in de box, wagenbak, op een voedingskussen naast me en soms in haar bedje maar dan begon ze te huilen. Mede omdat zij last van (verborgen) reflux heeft, heb ik haar daarom toch steeds maar weer bij mij laten slapen. Ik werd dat op een gegeven moment echt wel zat, ik zat van smorgens half 8 tot savonds met een meisje op de bank. Zodra ik haar waar dan ook neerlegde begon ze te huilen. We hebben nu met een kinderarts en pedagoog overlegt hoe we haar kunnen laten wennen aan alleen in slaap vallen, maar het lukt me gewoon niet. Ik verschoon, voed, hou 30 min omhoog ivm reflux en leg dan weg. Soms begint ze meteen te huilen, soms slaapt ze 30 minuten (vaak slaapt ze dan al in mijn armen) en als ze wakker wordt gaat ze alsnog huilen. Hoewel ik helemaal geen voorstander ben van mijn kind maar laten huilen, laat ik haar nu toch steeds best een tijdje huilen (ik ga dan wel steeds even kijken, maar vaak begint ze dan nog veel harder te huilen) en er ligt een susher in haar bed om haar een vertrouwd geluid te bieden. Maar ze huilt, huilt en huilt en wil nergens anders liggen dan in mijn armen. Ik ben werkelijk bekaf, kom nergens aan toe en moet binnenkort weer beginnen met werken. Heeft iemand nog tips...alles is welkom.
     
  2. Ballon

    Ballon Niet meer actief

    Oooh wat heftig joh 😢 Misschien inbakeren en het bedje iets schuin zetten? ( boeken onder de poten bij het hoofdeinde)
     
  3. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.489
    5.572
    113
    Vrouw
    Idd de leefregels voor reflex toepassen

    En heb je al een draagdoek geprobeerd?
     
  4. Bloemetje26

    Bloemetje26 Actief lid

    14 mei 2015
    133
    12
    18
    Is het een optie om je kindje bij je te dragen in een draagdoek. Dan heb je in ieder geval lekker je handen vrij... Hoe gaat het slapen 's nachts?
     
  5. Buurvrouw31

    Buurvrouw31 Actief lid

    4 okt 2012
    441
    48
    28
    Utrecht
    Bedankt voor jullie reacties. Snachts slaapt ze in een co sleeper. Savonds laat accepteert ze dat als bed en doet ze vaak een slaapje van enkele uren. Dan heeft ze geen last van reflux klachten. Als ik haar midden in de nacht voed en weer wegleg dan begint ze ineens te slikken, kuchen, verslikken, hikken etc (gek genoeg huilt ze dan niet) en dan haal ik haar uit bed en leg ik haar op mijn buik. Haar co sleeper staat schuin. Overdag hoef ik haar niet in de co sleeper te leggen want dan gaat ze, jawel, huilen. Een draagdoek heb ik geprobeerd maar ik vind het een gedoe met knopen en daarbij ga ik over enkele weken werken en zal ze toch los van mij moeten slapen. Ik vind het echt prima om haar overdag een tijdje met haar te zitten, maar niet de godganse dag.
     
  6. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.260
    3.497
    113
    Slaapt ze misschien wel op haar buik?
    Hier ook best wat getobt in het begin, maar al met 3 weken kwamen we er achter dat hij ook wel graag op z'n buik sliep.
    Dit deden we eerst alleen in ons bij zijn, dus op de bank, in de box of in de kinderwagen en de rest deden we dan inbakeren.
    Toen inbakeren ook alleen nog maar strijd gaf zijn we hem gewoon altijd op z'n buik gaan leggen, het werd geen goede slaper, maar hij sliep in elk geval.
     
  7. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.742
    6.923
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik zou ook kijken of op haar buik slapen helpt, hier hielp het wel een beetje. Krijgt ze medicijnen tegen de reflux? Dik je de voeding in? Sommigen zeggen dat indikken juist averechts werkt, maar mijn ervaring met indikken is juist goed. Doordat de voeding dan dikker is, kan het moeilijker omhoog komen.
     
  8. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Ken en volg je alle leefregels op?

    Geef je bv of fv?
     
  9. Buurvrouw31

    Buurvrouw31 Actief lid

    4 okt 2012
    441
    48
    28
    Utrecht
    Ik geef volledig bv. Er is nog een probleem: onze dame weigert pertinent de fles. Ik heb eerder wel 1 voeding pd ingedikt met jbpm. Daar spuugde ze minder van maar de voeding bleef wel steeds omhoog komen. We hebben toen een paar weken geen fles meer gegeven en nu lukt het niet meer. Inbakeren doe ik liever niet aangezien dl al op haar zij draait..
    Ze is doodop dat zie ik aan haar maar ze geeft zich niet over aan haar slaap..
     
  10. Iris86

    Iris86 Fanatiek lid

    21 apr 2014
    2.076
    283
    83
    Emmeloord
    Hoe was je bevalling? Kan het zijn dat er misschien een andere pijn achter zit. Zou eens een bezoek aan een osteopaat brengen. Kunnen vaak veel betekenen voor kleintjes.
     
  11. Buurvrouw31

    Buurvrouw31 Actief lid

    4 okt 2012
    441
    48
    28
    Utrecht
    Bevalling was supersnel. Het is mijn eerste maar ze was er vanaf de eerste wee na 1 uur en 3 kwartier. Ik ben ingeleid. Het gekke is natuurlijk dat ze savonds/snachts wel een paar uur achter elkaar zonder problemen slaapt. Als ze ergens last van heeft zou dat toch ook niet kunnen..
     
  12. fee90

    fee90 Fanatiek lid

    21 mei 2015
    1.679
    39
    48
    Idd buikslapen al geprobeerd?

    En als ze echt gesloopt is slaapt ze misschien daarom wat beter snachts. Zegt niet dat er misschien toch niet iets vast zit.
    Osteopathie?
     
  13. Buurvrouw31

    Buurvrouw31 Actief lid

    4 okt 2012
    441
    48
    28
    Utrecht
    Kinderarts heeft haar nagekeken en zegt dat er niets fysieks is wat haar belet te slapen. Buikslapen durf ik niet goed aan. Ik, en kinderarts, heb zelf het idee dat ze gewoon heel erg graag bij mij wil zitten en daarom weigert ergens anders te slapen. Dit muv de keren dat ze last heeft van reflux, dan laat ik haar echt niet liggem maar hier heeft ze lang niet altijd last van. Ik verwacht echt geen afgericht kind dat de hele dag in bed slaapt maar als ze al enkele keren per dag een kort slaapje of 1 lang slaapje op een andere plek zou doen dan ben ik al tevreden. Maar hoe leer haar dat ze ook alleen in slaap kan vallen.. Ze is super volhardend in het huilen en op een gegeven moment kan ik daar niet meer tegen en pak ik haar op. Ik weet zeker dat ze anders van voeding tot voeding huilt.
     
  14. Mjmw

    Mjmw Actief lid

    5 dec 2013
    221
    54
    28
    Thuis genieten van de meiden
    Winschoten
    Ik zou je aanraden deze website eens te lezen. Dit is van de praktijk waar ik met m'n dochters ben geweest. De 2e heeft 14 weken lang precies hetzelfde gedaan als jou meidje. Baby, peuter houdt hoofd scheef, heeft voorkeurshouding HCFS (KISS/KIDD)
    Er is veel meer te vinden over hcfs. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik er toen met een cynisch gevoel heen ben gegaan maar toen ik terug kwam heeft madame 3 uur lang geslapen in haar eigen bed! (Ben wel tig keer wezen kijken of het goed met haar ging, slaapt ze ist weer niet goed ;) ) Mocht je een uitgebreider verhaal willen zeg het gerust.
    Hier ook een méga snelle bevalling waardoor er zo'n druk op de nek komt waardoor het scheef is gegaan.

    Kan heel goed zijn dat de voorkeurshouding niet heel duudelijk is hoor. En een kinderarts zal het je ook niet snel aanraden. Aangezien het nog maar sinds kort wetenschappelijk is bewezen weet nog niet elke arts het of ze willen het nog niet weten... volg je eigen gevoel!
     
  15. Roty

    Roty Actief lid

    22 apr 2015
    449
    74
    28
    Wat een heftige tijd zeg. Ik heb ook goede ervaring met osteopathie, wel voor een ander probleem bij mijn dochter. Maar ik zag ook verschil.

    Bijna ieder kind wil graag geborgenheid voelen en bij je zijn, tenminste mijn dochter wel. Ik heb haar ook veel gedragen. Je zou eens kunnen kijken naar een draagzak, bijvoorbeeld de ergobaby adapt. Deze kan je al gebruiken vanaf de geboorte, klik klik en klaar. Je kan hem ook eerst huren bijvoorbeeld.

    Mijn dochter sliep ook niet zelf in, maar had geen reflux, ik bleef bij haar zitten met mijn hand op haar buik en kon zo steeds wat verder weg gaan zitten. Maar nog steeds is het soma drama.

    En een kinderarts kan wel zeggen dat er niets mis is, maar als ze steeds last heeft van de reflux kan ik me voorstellen dat ze niet wil liggen.

    En betreft buikslapen, je kan het eens proberen als je erbij bent overdag, aerosleep gebruiken.

    Onderstaande heb je misschien wat aan?https://www.borstvoeding.com/artikelen/kindjeaandeborst/al-even-bezig/spugen-1.html

    Sterkte
     
  16. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.742
    6.923
    113
    Vrouw
    Brabant
    Bij borstvoeding kan je wel een beetje indikken, namelijk een beetje borstvoeding indikken en met een lepeltje of spuitje geven. Werkt wel iets minder maar beter dan niets ;). Krijgt ze medicijnen?
    Ik zou buikslapen toch wel gaan proberen. Ik was er ook heel erg op tegen maar we moesten op een gegeven moment toch wat. En hier scheelde het heel veel.
    Hier sliep ze 's nachts ook heel goed, helemaal uitgeput door het slechte slapen overdag. En er was echt wel veel meer aan de hand dan alleen bij mij willen zijn (heftige reflux).
     
  17. Ballon

    Ballon Niet meer actief

    Hier ook goede ervaring met de osteopaat!
     
  18. grasspriet84

    grasspriet84 Fanatiek lid

    17 jun 2016
    1.778
    32
    48
    Ik heb ook een vrij snelle bevalling gehad voor een eerste kindje. Hierdoor had ZL veel spanningen in zijn bovenlijfje. Hij kom dus bijv niet boeren en door al die spanningen kon hij niet in slaap komen. Twee behandelingen bij een osteopaat deed wonderen!

    Ook kwam ik er na vijf weken achter dat hij een buikslaper is. Overdag legde ik hem in de box te slapen op zijn buik want dan was ik erbij. Hij kon zijn hoofdje al zelf draaien. In de nacht durfde ik het eerst niet. Tot het moment kwam dat ik tot 3:30 uur nog niet geslapen had omdat ZL steeds lag te huilen. Uit pure wanhoop heb ik hem op zijn buik gelegd, videofoon aan, en na een halve minuut sliep hij! Hik tukte zo door tot de volgende voeding. Sindsdien is het een stuk rustiger en sliep hij zelfs de nacht door na ong tien a elf weken.
     
  19. Dizzy

    Dizzy Fanatiek lid

    23 apr 2008
    2.758
    1
    36
    Het is niet heel erg verantwoord maar als je er echt even doorheen zit misschien af en toe in een wipper laten slapen? Hier werkte dat doordat hij dus heel erg schuin zat met zijn reflux heel goed, 5 minuten wipperen en hij sliep. Door de reflux wel hazenslaapjes maar dan had ik even mijn handen vrij.
     
  20. DearDeer

    DearDeer Bekend lid

    10 nov 2016
    560
    3
    18
    NULL
    NULL
    Hier hadden we een soortgelijk probleem bij reflux... Huilen huilen huilen. Wat ons verlichting gaf was medicatie (hielp onvoldoende maar wel wat). En een speciaal refluxbedje
    Ik had de stokke bounce n sleep
     

Deel Deze Pagina