Omgeving en doorslapen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Mevrouw Pinguin, 25 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mevrouw Pinguin

    Mevrouw Pinguin Fanatiek lid

    22 mrt 2015
    1.042
    8
    38
    Vrouw
    Als ik hier op zp zo rondlees is het doodnormaal dat kinderen de eerste 3 jaar niet doorslapen. Ze moeten dat namelijk leren.
    Gisteren was Ik in gezelschap van andere moeders en ik werd heel raar aangekeken dat mijn 11 maanden oude zoon 'Nog steeds niet' Door slaapt. Mijn dochtertje sliep met 2,5 jaar pas Door. Maar gisteren kreeg ik de indruk dat we daar wel wat 'aan moeten doen' want het is heel abnormaal dat je met 11 maanden nog zo vaak je nest uit moet. Bij deze moeders sliepen de baby's met 4 weken Door. Ik zei dat ze daar dan heel veel geluk mee hebben gehad, maar ik had de indruk dat ze vonden dat er iets aan mijn kinderen of mijn manier van opvoeden mankeerde...
     
  2. Spring

    Spring Fanatiek lid

    17 sep 2012
    1.430
    174
    63
    NULL
    NULL
    Volgende week 1 jaar, nog nooit doorgeslapen.. Mijn omgeving vindt dat ook raar..
     
  3. Mevrouw Pinguin

    Mevrouw Pinguin Fanatiek lid

    22 mrt 2015
    1.042
    8
    38
    Vrouw
    Dus mijn vraag, zo gek is het niet toch? Ik ga helemaal aan mezelf twijfelen.
     
  4. Mevrouw Pinguin

    Mevrouw Pinguin Fanatiek lid

    22 mrt 2015
    1.042
    8
    38
    Vrouw
    oh en ze dachten ook dat het kwam doordat ik bv geef en hem niet zo lang laat huilen. Een kwartier laten huilen moet wel kunnen volgens hen. Ik geloof niet dat die van mij dan slaapt overigens..Dus jij loopt er ook tegen aan Spring.
     
  5. MamaLe

    MamaLe Fanatiek lid

    28 mrt 2015
    1.998
    221
    63
    Wij hadden het geluk! dat onze dochter de eerste 6 maanden door sliep. Dit betekend in de kraamweek van 23-6 en na 3 weken van 22-9. Ze had geen speentje en ik hoefde er dus nooit uit. Echter sinds ze 6 maanden is wisselen periodes van doorslapen zich af met periodes van wakker zijn s nachts (langer of korter) en nu sinds ze in een groot bed ligt mogen we meest van de nachten er wel 3 x uit. Vaak alleen deken even goed doen (en we hebben het idee een check dat wij er nog wel zijn, gaat natuurlijk ook behoorlijk wat veranderen... Zie banner). Maar toch je moet er even uit. Wat ik ook vaak merk in gesprekken met andere moeders is dat ze zeggen dat de kleine doorslaapt maar dat ze wel enkele keren per nacht eruit moeten voor bijvoorbeeld een speentje etc.

    Conclusies, voel je niet apart. Ook babys die vanaf het begin doorslapen kirjgen uiteindelijk periodes waarin ze het niet doen en dat zal best nog wel een tijdje duren denk ik zo. Overigens ga ik er ook niet vanuit dat deze nieuwe uk ook direct doorslaapt. Heb niks bijzonders gedaan bij onze dochter dus het is echt puur geluk geweest.
     
  6. MamaLe

    MamaLe Fanatiek lid

    28 mrt 2015
    1.998
    221
    63
    O en onze dochter kreeg borstvoeding... Juist toen ik die ging afbouwen (rond 6 maanden) begon ze s nachts wakker te worden dus geen garanties voor flesvoeding hoor!
    Laten huilen hebben wij wel eens gedaan toen ze wat ouder was omdat steeds troosten, bij ons in bed, bij blijven, alleen maar averechts effect had.
     
  7. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    Hier ook een dochter die niet altijd top slaapt.
    Tot 4 maanden heeft ze doorgeslapen. Daarna begon het gerommel.
    Was dan eigenlijk alleen speen geven en dan sliep ze weer.
    Maar soms moest ik elk uur lopen. Op gegeven moment advies gekregen om haar paar min. Te laten huilen voordat ik weer een speen ging brengen.
    Dit werkte super. Ze ging weer beter slapen. Soms maar 1x eruit en soms helemaal niet.
    Helaas pas ziek geworden met hoestaanvallen dus ja dan ga ik haar niet laten huilen. Nu is dat weer op zijn retour. En ga ik toch haar weer laten huilen om haar te leren weer zelf in slaap te vallen.
    Voor mij is 4-5min huilen de max.
     
  8. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.095
    5.273
    113
    Raar vinden ze het niet maar wel vervelend voor ons. Wat meisje zegt werkt hier ook, even laten huilen.
     
  9. Shiela88

    Shiela88 Actief lid

    15 okt 2015
    103
    23
    18
    NULL
    NULL
    Wauw, dit had exact mijn verhaal kunnen zijn, zelfs ook met een meisje van maart 2016 :p
     
  10. LiveLifeLovely

    LiveLifeLovely Niet meer actief

    Om eerlijk te zijn vind ik ook dat je een baby van elf maand gerust mag huilen. Dat hoeft niet gelijk een kwartier te zijn, maar dat kun je rustig uitbouwen. Ik zou het in ieder geval proberen. :D
     
  11. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Hier laat ik niet huilen.niet nodig en in mijn ogen gaat het tegen de natuur in.een baby kan alleen maar huilen om aan te geven dat er iets is en als ouder heb je de taak daar gehoor aan te geven(mijn mening).betekend niet dat ze hier nooit huilen of nooit doorslapen maar dat als ze huilen ik ze gewoon oppak en troost.vind het ook behoorlijk vervelend als ik met 1 van de andere bezig ben dat ze dan soms moet wachten.
    O en meestal als je door vraagt aan mensen die zeggen dat de baby door slaapt krijg je alsnog te horen dat ze tussendoor de speen terug geven of met ziek zijn,tandjes,nachtmerries ect er alsnog uit moeten.
     
  12. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Soms moet je baby's gewoon léren hoe ze weer verder moeten gaan slapen als ze wakker worden 's nachts. Op elf maand hebben wij dat inderdaad met onze dochter gedaan door haar te laten huilen (maar wel steeds even te gaan troosten zonder haar op te pakken). Op twee nachten had ze dat eindelijk geleerd. Het verhoogde niet alleen onze slaapkwaliteit en humeur, maar ook dat van haar. Toch ook heel belangrijk.
     
  13. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Mijn dochter slaapt soms door en soms niet. Niet perse een aanleiding als tandjes ofzo, gewoon random. En als je wakker bent krijg je hier gewoon een slokje drinken en een dikke kus.

    Nu heb ik geen 'spookkinderen'. Gewoon een keertje wakker, papa/mama zien en weer slapen. Max 1x per nacht. Ziek zijn zonder ik hier even van uit.

    Kan er niet mee zitten. Kan me wel voorstellen dat het sloopt om meer dan 5x per nacht uit bed te moeten of je kind 's nachts in de auto in slaap te rijden.
     
  14. LiveLifeLovely

    LiveLifeLovely Niet meer actief

    Eens!!

    Als kind of volwassene wil je soms ook even je emoties uiten toch. Dan moet er ook de tijd gegeven worden om de emoties daadwerkelijk te uiten, ipv dat ze altijd gestopt worden.

    Mijn inziens werkt het prima om een kindje te laten huilen en daarmee in te laten slapen.
     
  15. madelein

    madelein VIP lid

    28 feb 2011
    6.755
    623
    113
    Jemig....
    Wij hebben een dochter van13 mnd. Die komt ook nog minimaal 1x per nacht ( geef ook nog bv). Laten huilen vinden wij echt geen optie en onnodig. Waarom zou je? Als onze dochter huilt is er iets aan de hand. Ze voelt zich niet veilig, heeft behoefte aan geborgenheid, of wat dan ook. Ik ga haar dat niet ontzeggen, ook al kost dat af en toe mijn eigen nachtrust. Dat je een baby van 11 maanden gerust kunt laten huilen vind ik echt van de zotte eerlijk gezegd. Arm kind.

    Doe vooral wat je gevoel je ingeeft. En trek je niks aan van anderen die zo nodig hun mening voor je voeten moeten gooien...
     
  16. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Waarom is dat van de zotte? Mijn dochter bijvoorbeeld werd alleen maar hysterischer als ik haar steeds weer uit bed haalde en er weer in legde. Niet alle kinderen reageren zoals jouw kind.
     
  17. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    11.958
    6.076
    113
    Happyland
    Mijn dochter sliep vanaf 4 maanden door, ze hoefde geen nachtvoeding meer. Wel moest ik er geregeld uit om haar speen te geven. Vanaf 7 maanden sliep ze officieel door, toen hoefde ik er niet meer uit voor die speen.
    Hier ook een lastige fase gehad met 11 maanden en er uiteindelijk voor gekozen om haar steeds kort te laten huilen, begon met 1 minuut en uiteindelijk max 5 minuten. Kan echt geen kwaad hoor. Het was het enige wat hielp, naast bij ons in bed. Maar ik sliep zelf nauwelijks meer, dus snel daarmee gestopt.
    En tot op de dag van vandaag is ze een voorbeeldige slaapster. 😊
     
  18. vlinder1981

    vlinder1981 Actief lid

    25 jan 2011
    347
    1
    18
    Zeeland
    Doe waar jij je goed bij voelt.
    Elk kind is anders en elke opvoeden is anders.

    Moeders onderling ...... kunnen zo gemeen zijn. Bewust of onbewust dan. Natuurlijk mag je lekker ongezouten je mening geven maar "al hun kinderen sliepen door vanaf 4 weken?" Knap hoor. Maar zoals ik al zei: elk kind is anders.
    Niet zo hard zijn voor jezelf hoor
     
  19. madelein

    madelein VIP lid

    28 feb 2011
    6.755
    623
    113
    @shakes: dus jij gooit de deur ligt en laat je kind alleen huilen? ( zo te lezen aan je vorige post doe je dit niet maar ben je wel gaan troosten. Dan laat je het dus niet alleen huilen ;)) Ja dat vind ik schrijnend. Een kind huilt niet voor niets. Als jij je er goed bij voelt dat zo op te lossen js dat voor jou de manier.

    Maar ts voelt zich hier blijkbaar niet goed bij, en doet het anders. Helemaal goed, dat kan ik alleen maar toejuichen.
     
  20. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Ik reageerde enkel op jouw stelling dat een baby laten huilen van de zotte is. En nee, ik gooi de deur niet dicht. Maar ik blijf niet de hele tijd bij haar. Ik troost, ga weer weg, blijf enkele minuten weg, troost weer, etc.
     

Deel Deze Pagina