papa wilt plots andere namen

Discussie in 'Babynamen' gestart door Bounce, 13 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bounce

    Bounce Lid

    30 dec 2010
    89
    0
    0
    Antwerpen
    Hoi dames,

    We hebben nog weken te gaan maar het eerste gekibbel over de naam begint te komen.

    Al van in het begin hebben mijn vriend en ik drie namen in ons hoofd. We wilden graag een vrij korte, krachtige maar toch lieve naam voor ons meisje, en de keuzes waren Maité, Nina en Amy.

    Handig, dacht ik, hoe minder keuze hoe makkelijker toch?

    Maar nu komt papa in spe plots met heel andere soort namen af die perse mee in het lijstje moeten (genre Aurore, Kayleigh, Eveline) en ik heb erg veel moeite om me die namen in te beelden als 'onze dochter'.

    Dring ik nu te hard mijn mening op? Hij heeft namelijk het gevoel dat ik alles waar hij mee afkomt afkeur, terwijl dat helemaal mijn bedoeling niet is! Iemand ervaring mee?
     
  2. Pip1986

    Pip1986 Niet meer actief

    Ja lastig lijkt me. Toch vind ik beide keuzes niet erg van elkaar afliggen. Dus jullie komen er vast wel uit..

    Misschien is de naam Olivia iets?
     
  3. Luciaatje

    Luciaatje Fanatiek lid

    15 nov 2011
    2.347
    0
    36
    Psycholoog
    Oei lastig... nee kun jij niets aan doen, ook je hormonen spelen mee. Ik zou voor degen die je noemt voor Nina gaan, vind ik leuk. Aurora vind ik wel leuk ;)
     
  4. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Jullie hadden de eerste 3 echt samen bedacht? Want soms willen mannen nog weleens ja en amen zeggen terwijl ze niet goed luisterden (dus bedoel meer van echt samen gekeken wat leuk is, of jij gekeken en aan hem voorgesteld waarop hij ja zei).

    Gelukkig hebben jullie nog even ;)
     
  5. Bounce

    Bounce Lid

    30 dec 2010
    89
    0
    0
    Antwerpen
    Ik vind ook Aurore best wel mooi. En ik wou dat ik zo kon zeggen van 'ja dat wordt em!' maar het rolt niet zo vlotjes van mijn tong denk ik.

    De eerste drie namen hebben we half en half samen gekozen. twee voorstellen kwamen van mij, en eentje van hem en we hebben echt met zen twee een paar dagen tegen mijn buik staan praten en de namen 'geoefend' dus hij kan niet zeggen van Ja maar ik had je niet goed begrepen :D
     
  6. Poppe

    Poppe Bekend lid

    3 dec 2009
    504
    0
    0
    Rotterdam
    Jullie hebben nog even de tijd dus ik zou hem wel gewoon namen aan het 'lijstje' laten toevoegen. Het kan andersom ook gebeuren dat jij morgen opeens nog 1 of 2 leuke namen bedenkt, dan zou je die toch ook willen toevoegen aan de mogelijkheden.

    Zo geef je hem niet het idee dat hij niks mag inbrengen, en ondertussen laat je alle namen een paar weken bezinken. Wie weet wordt het toch nog 1 van de nieuwe, zo niet kun je uiteindelijk alsnog voor een van de oorspronkelijke namen gaan (desnoods met wat meer geweld je zin doordrijven :) )
     
  7. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    Heel herkenbaar... Wij hebben best een andere smaak...hij komt ook amper met namen... En dan komt hij na een hoop aandringen met een lijstje en dan vind ik het merendeel van waar hij mee komt echt niet leuk... Maar omgekeerd vind hij het merendeel van waar ik mee kom ook niet leuk...dus ja... Hier komen dan ook alleen namen op 'Het Lijstje' waar we het allebei mee eens zijn...de rest blijft op 'ons eigen lijstje' staan. We zien het allebei niet zitten de ander de illusie te geven dat een naam een kans maakt als hij dat echt niet doet.
     
  8. nancy1981

    nancy1981 Fanatiek lid

    22 mrt 2007
    1.823
    0
    0
    helmond
    dat is idd lastig
    Gelukkig zaten wij qua jojngensnaam op een lijn en werd het ook een jongen
    maar wat betreft meiden namen ook totaal verschillend en dat is idd moeilijk
    Amy en Nina vind ik erg leuk
    en als jullie bv een van die 3 namen van jullie samen als roepnaam nemen en dan een van hem als 2e naam
    succes met jullie keuze
     
  9. 2012mama

    2012mama Fanatiek lid

    12 aug 2011
    3.324
    158
    63
    Vrouw
    Drenthe
    Ik zou "zijn" namen ook gewoon even op het lijstje zetten, en dan even een paar weken laten bezinken. Daarna het er nog een keer samen over hebben.
     
  10. Amaryllis

    Amaryllis Fanatiek lid

    24 aug 2008
    3.708
    3
    38
    Ik zou 'zijn' namen er idd ook bij zetten op het lijstje, om ze bij jullie allebei nog even de tijd te geven. Als hij het gevoel heeft dat je alles afkeurt waar hij mee komt, is het dan een idee om opnieuw te gaan zoeken? Maar dan naar namen in die andere stijl, die jij ook mooi vind? Nee heb je...Al is het maar om te laten zien dat jij ook open wilt staan voor hem! En dan kun je later altijd nog zeggen dat je toch bij de eerste opties blijft, maar heb je het wel geprobeerd. Hier heeft dat goed geholpen ;)
     

Deel Deze Pagina