Ga terug   Zwangerschapspagina > Weblogs > dinh

Rating: 2 votes, 5,00 average.

Je bent opnieuw zwanger na een doodgeboren kind.

Voeg "Je bent opnieuw zwanger na een doodgeboren kind." toe aan Google Voeg "Je bent opnieuw zwanger na een doodgeboren kind." toe aan NUjij Voeg "Je bent opnieuw zwanger na een doodgeboren kind." toe aan Twitter Voeg "Je bent opnieuw zwanger na een doodgeboren kind." toe aan Facebook
Geplaatst 14 maart 2012 om 10:42 door dinh

We spreken februari 2011. Doordat mijn ega al een tijd niet ongesteld was, gingen we maar eens testen of ze wellicht in verwachting zou zijn. De test was zeer positief, waardoor er een juichstemming kwam, omdat we zwanger waren. Althans, de juichstemming was er bij mij, bij mijn ega was het meer ongeloof. Het besef van zwanger zijn kwam bij haar later.

De baby was niet gepland, maar wel gewenst. Gauw zou ook een dikke streep gehaald worden door de jaarplanning. Het plan was, om in 2011 met 7 personen (twee zwagers, twee zussen en een nichtje) naar Vietnam te gaan, om daar de bruiloft van de jongste zus bij te wonen. En die jongste zus en mijn ega, dat zijn twee handen op een buik. Door de zwangerschap, konden wij niet heen en de rest van de familie is dus vertrokken zonder ons.

Nadat zij al weer terug waren, toen begon de ellende. Een week na terugkomst, bleek bij een routinecontrole, dat het hartje van onze dochter stilstond. Overleden in de baarmoeder.

Uit onderzoek is gebleken, dat ze is gestorven aan een harstilstand. Kleine kans op herhaling. Mijn genen zijn goed, haar genen zijn goed. Geen problemen om nog een keer zwanger te geraken. Ook het gegeven, dat mijn ega in een nagelstudio werkt, is geen oorzaak geweest.

We hadden wel al een naam voor onze dochter. Hayley. Daarom noem ik haar ook Hayley en als ik het over Hayley heb, dan bedoel ik ook echt mijn dochter.

We spreken januari 2012. We hebben besloten, om weer een poging te wagen. De eerste keer feest tussen de lakens was geen feest, in februari bleek dat ze niet in verwachting was. Dit werd anders, toen het carnaval werd. Maar twee weken later pas, weet je de uitslagen. Op mijn verjaardag werd ze niet ongesteld, en op haar verjaardag hebben we een test gedaan. Positief!!!!

En dan nu? Je bent zwanger, het was niet zo'n juichsessie als vorig jaar. Maar meer van: Yes! Blij dat je zwanger bent.

Veel mensen zeggen: Gefeliciteerd! Tsja, ik kan pas echt blij zijn, als ik mijn baby straks in mijn armen heb, levend, wel te verstaan. Want Hayley heb ik ook in mijn armen gehad. Pas dan mag je mij pas echt feliciteren.

Maar wat ik nu ervaar... het is zeker geen zorgenloze zwangerschap. Het is geen zwangerschap als vorig jaar. Maar meer van: als het maar goed gaat. Ik kan pas echt genieten, als de baby geboren is. En ik hoop dat ik op dat moment ook kan genieten van de maanden voor november... als de baby komt. Wellicht genieten in de nahand

Voor nu is dit even genoeg, maar ik ken mezelf.... er zullen meer van dit soort blogs volgen.
Geplaatst inStandaard
Bekeken 6190 Reacties 7

« Vorige     Index     Volgende »
Totaal reacties 7

Reacties

 1. Old Comment
  Veritas87's avatar
  Wauw, wat lijkt me dit verschrikkelijk zeg. Ik duim voor jullie dat het allemaal goed gaat komen! Hou je ons op de hoogte?
  Geplaatst 14 maart 2012 om 15:04 door Veritas87 Veritas87 is offline
 2. Old Comment
  dinh's avatar
  Ik houd jullie uiteraard op de hoogte. Zal ook regelmatig een blog gaan schrijven. Komt goed.
  Geplaatst 14 maart 2012 om 15:06 door dinh dinh is offline
 3. Old Comment
  chantal85's avatar
  Wat ongelofelijk verdrietig! Ik herken veel in jouw verhaal in het verhaal van mijn vriendin waarbij haar dochter met 33wkn overleed in haar buik. zij is nu inmiddels 25 weken. Het is verre van een zorgeloze zwangerschap. Dat zal het ook niet worden. Ik hoop dat jullie je kindje levend in handen krijgen. Mocht het een meisje worden bij mijn vriendin, dan gaat het Faith heten. Ze vroeg mij om een mooie naam, ik opperde deze. Toch symbolisch.

  Wel "leuk" om hier eens iets van een man te lezen.
  Ik ga je volgen!
  Sterkte!
  Geplaatst 14 maart 2012 om 20:35 door chantal85 chantal85 is offline
 4. Old Comment
  Wat verschrikkelijk dat jullie Hayley moesten afstaan. Ik ben zelf ook mijn dochter verloren, afgelopen oktober gebeurd. Met welke termijn is jullie dochter overleden?

  Hayley zal waken over haar kleine broertje of zusje. Je zult pas juichen als je je kind gezond en wel in je armen zult houden.. dat is voor mij heel herkenbaar, al ben ik nog niet opnieuw zwanger.

  Hopelijk blijft alles dit keer goed gaan en mogen jullie over een tijdje een gezond kindje in de armen sluiten.
  Geplaatst 17 maart 2012 om 16:14 door Babyengel Babyengel is offline
 5. Old Comment
  dinh's avatar
  Hayley is na 31 weken overleden. Wij geloven ook, dat Hayley nu waakt over haar broertje of zusje. Het gebeurde in augustus, dus al een hele tijd geleden. Hebben ze bij jullie een oorzaak gevonden? En na hoe lang was dat?
  Geplaatst 18 maart 2012 om 02:44 door dinh dinh is offline
 6. Old Comment
  Net alsof deels mijn verhaal hier beschreven staat. Hoe herkenbaar! Bij ons ook wel ene beetje blijdschap dat ik weer zwanger ben, maar het geloof komt pas echt als het kind levend in onze armen ligt.

  In november komen er gewoon wolken van baby's, ok?
  Geplaatst 4 april 2012 om 20:09 door
 7. Old Comment
  Diepe indruk maakt deze blog op mij. Wij zijn ook onze dochter verloren, zij is levend geboren met 23 weken zwangerschap, maar is direct daarna overleden. Bij mij had de placenta volledig lisgelaten enbraken de vliezen.

  Na Sophie ben ik nog 2x zwanger geweest, 2x een miskraam helaas. Nu ben ik opnieuw in verwachting, maar totaal niet zorgeloos.........

  Heel veel geluk en succes jullie kant op!
  Geplaatst 2 juli 2012 om 22:41 door WmvSS WmvSS is offline
 

© 2005 - 2016 Zwangerschapspagina.nl