baby 3 mnd weinig gegroeid

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Roanna, 18 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Roanna

    Roanna Bekend lid

    24 aug 2015
    848
    365
    63
    Mijn dochter van exact drie maanden :D krijgt volledige borstvoeding. Ik heb echt even door de zure appel heen moeten bijten aan het begin, maar ben nu super blij dat het gelukt is! Voel me er heel fijn bij dat ze op verzoek drinkt.

    Maar... Van de week was ik op het bureau en ze was in 4 weken tijd maar 300 gr. gegroeid, wel 2 cm langer geworden. Dat was wel een beetje te weinig. Volgende week moet ik terugkomen, maar wat als ze nog niet genoeg aangekomen is?

    Ik weet niet goed hoeveel voedingen ze krijgt (op verzoek ;)), overdag laat ze er een uur of drie tussen, 's avonds clustert ze tot een uur of 24.00 en daarna slaapt ze de hele nacht tot 8.00 ongeveer (sinds 1,5 week)

    Wat is jullie advies? Zal ik haar toch maar 's nachts wakker maken voor een voeding? (wel een beetje jammer dat ik net volgende week weer aan het werk ga, maar that's life)
    Of zou ik zelf (nog) meer moeten eten zodat er meer voedingsstoffen in de bv komen (of is dat een fabeltje)?

    Ik hoor graag jullie ideeën! Wil graag lang voeden..
     
  2. Jillzz

    Jillzz Fanatiek lid

    17 aug 2015
    2.024
    320
    83
    Mijn ervaring is dat ze sprongsgewijs groeien. Soms wat meer en soms wat minder. Soms alleen in de lengte en daarna weer alleen in de breedte.
    Als ze gewoon mag drinken wanneer ze wil, na een voeding tevreden is en voldoende plast en poept zou ik me nog geen zorgen maken.
    Een keertje extra wegen kan geen kwaad, maar na een week lijkt me niet dat er opeens heel veel bijgekomen is.
     
  3. Moeder2017

    Moeder2017 Actief lid

    2 jan 2017
    281
    2
    18
    Mijn zoontje heet ook een tijd stil gestaan met zijn groei dat was met een maand of 6 toen was die maar 300 gram aangekomen in 3 maanden tijd hij is nog steeds erg licht en slecht gegroeid maar ik weet nu waarom hij had veel te grote amandelen die zijn eruit en nu schiet zijn gewicht ook omhoog

    Even terug op je vraag ik zou zeker snachts een droomvoeding geven gewoon slapend aanleggen en terug leggen en dan na een weekje kijken hoeveel ze aangekomen is

    Zou niet te snel fv gaan doen hoor
     
  4. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Het is aan de krappe kant maar een volle luier net voor het wegen kan al veel verschil maken. Ik zou even goed kijken naar je baby tijdens en na het voeden, is ze tevreden,hapt ze goed aan, drinkt ze de borst goed leeg,Hoe zijn de luiers. Verder heb je rond 3 maanden regeldagen dus let goed op de voedingssignalen en leg op tijd aan. En een keertje extra aanleggen op jouw verzoek is ook goed.
     
  5. 1Hanneke

    1Hanneke Fanatiek lid

    4 apr 2014
    1.698
    423
    83
    Vrouw
    Capelle aan den IJssel
    Nachtvoeding lijkt me handig om op jouw verzoek te doen, kans dat ze dat ook uit zichzelf al gaat doen aangezien je begint met werken. Je kan ook aan het eind van de voeding borstcompressie doen, zodat ze net even wat extra binnen krijgt.
    Verder zou ik zorgen dat je een plan hebt als zometeen op het CB blijkt dat ze (volgens hun) niet genoeg gegroeid is. CB is niet altijd zo borstvoedingsvriendelijk, dus zorg dat je een weerwoord hebt voor het geval ze flesjes kv aan gaan raden of dergelijke. Misschien is het nuttig eens met een lactatiekundige of LLL te bellen voor tips, zodat je goed kan beargumenteren wat je wel en niet wil doen.
    Zelf extra eten helpt helaas alleen als je tot nu toe ondervoed was volgens mij ;) Toch meer kwestie van proberen of ze net wat vaker of iets meer per keer wil drinken.
     
  6. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.736
    734
    113
    M heeft geen borstvoeding gekregen, maar is ook een periode bijna niks aangekomen (in 5 weken 150 gram). Na 3 maanden kwam ze wel normaal aan. Het cb zei dat groeien in de lengte belangrijker is. Niet alle baby's komen even snel aan, ze mogen alleen niet een hele afbuigende lijn gaan volgen.
     
  7. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Hoe gaat het nu?
     
  8. Roanna

    Roanna Bekend lid

    24 aug 2015
    848
    365
    63
    Even een update: vorige week weer gewogen, 50 gram gegroeid en 1 cm langer in een week tijd. Cb arts zei dat er dan wel voldoende voeding in de bv zit. Hij adviseerde om 's avonds na ht drinken bij mij, ook no 30cc met de fles aan te bieden. Dat doen we nu (afgekolfde melk zodat mijn productie wel op peil blijft). 's nachts laat ik haar toch nog maar slapen, heb zelf mn rust hard nodig. Als ze komende week toch te weinig gegroeid is, kan ik haar alsnog 's nachts wakker maken.

    Ze is verder een heel vrolijke, alerte baby met voldoende poep- en plasluiers.
     

Deel Deze Pagina