couveuse en geboortekaartje hoe en wat?

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door sa1980, 1 jul 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sa1980

    sa1980 Actief lid

    24 apr 2009
    430
    0
    0
    We hebben eigenlijk ons geboorte kaartje al klaar daar staat op dat ze na tel contact op kraamvisite mogen komen.

    Nu lijkt het zo te zijn dat ik eerder ga bevallen en de kleine in de couveusse terecht komt.

    Hoe kan ik duidelijk maken dat we bij thuiskomst pas kraamvisite willen hebben? en niet in het ziekenhuis? Ik wil het wel graag vriendelijk op het kaartje hebben staan.

    Hebben jullie ideeen en sugesties?
     
  2. AMS

    AMS Fanatiek lid

    14 mei 2009
    3.394
    4
    38
    EspaƱa
    Misschien kun je er een klein los kaartje bij doen met de mededeling dat zij/hij in de couveusse ligt en dat jullie graag pas thuis de kraamvisitie na een belletje ontvangen.
    Ik vind het zelf niet zo mooi om het op het geboortekaartje zelf te zetten..
     
  3. ProudMum

    ProudMum Niet meer actief

    Ik ben wat vroeg geboren,
    Ik ben wat teer en klein.
    Wil u nog even wachten met bezoeken?
    Dat vinden papa en mama reuze fijn.

    Graag even bellen voor het bezoek.
     
  4. mama1977

    mama1977 Actief lid

    23 jun 2009
    356
    0
    0
    limburg
    wij hebben de geboortekaartjes pas verstuurd toen pukkie thuiskwam. is wellicht ook een oplossing
     
  5. Mariebel

    Mariebel Fanatiek lid

    10 jan 2006
    2.373
    0
    0
    Drenthe
    Wij hadden er zoiets opstaan:

    (Naam) komt pas thuis over een onbekend aantal nachten, daarom moet het kraambezoek nog heel even wachten.
     
  6. MamavanMischa

    MamavanMischa Fanatiek lid

    4 mrt 2009
    1.164
    0
    0
    Hoi,
    Ik weet niet hoe lang je zwanger bent en hoe lang het er naar uit ziet dat je kindje in de couveuse zal moeten? Wij hebben helemaal niets over bezoek op het kaartje gezet en het heeft zichzelf geregeld. had de kaartjes twee weken na de geboorte verstuurd en na nog een week was Mischa thuis. Als je wel iets mee wilt sturen zou ik ook voor een los velletje kiezen dat je er in legt. Dan kun je die op het laatste moment zelf nog even aanpassen en misschien zelfs zelf printen, dat is wel zo makkelijk. Je hebt straks wel iets anders aan je hoofd dan over kaartjes nadenken...
    Succes met alles!
     
  7. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Bij ons heeft Benthe na de geboorte ruim 4 weken in het ziekenhuis gelegen. En de geboortekaartjes hebben we dezelfde dag besteld en de volgende dag verstuurd.

    Wij hadden er sowieso geen regeltje in staan wat betreft bezoek etc en er ook geen inleg vel bij laten maken/gemaakt omdat ze nog in het ziekenhuis lag ;)!

    Hier begreep iedereen wel dat we nu even geen bezoek wilde. Hier dus ook in die weken alleen een enkele keer de opa's en oma's op bezoek gehad en nog zeldzamere keer een tante/oom/nichtje/vriend/vriendin ;)!

    Je kan het ook gewoon bij je oorspronkelijke zinnetje houden, en bellen ze om langs te komen, dan zeg je gewoon eerlijk dat jullie daar nog even willen wachten tot de kleine lekker thuis is ;)! Niemand heeft daar problemen mee lijkt me en hebben ze dat wel is dat hun probleem. Je kindje lijkt me belangrijker dan het na de zin maken van familie/vrienden/kennissen ;)!
     
  8. sa1980

    sa1980 Actief lid

    24 apr 2009
    430
    0
    0
    Alvast bedankt voor de goede tips. Ik ben nu bijna 31 weken zwanger en aangezien ik sinds 1,5 week hoge bloeddruk heb zou het kunnen dat de kleine eerder komt. Daarom wil ik er nu graag over na denken ipv als het zover is...
     
  9. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    Je weet ook niet hoe je in die situatie reageert, wij vonden het wel fijn dat we bezoek kregen (tenminste, dat Sam bezoek kreeg natuurlijk). Wij wilden eigenlijk Sam aan iedereen laten zien.. (met in ons achterhoofd misschien een wat minder leuke reden). Na 3mnd ziekenhuis kwam er ook niet zoveel kraamvisite meer, en dat was niet anders geweest als ze niet in het ziekenhuis hadden mogen komen.

    Ik zou gewoon een "normaal" geboorte kaartje uitzoeken (wij hadden nog geen geboortekaartje uitgezocht, dus dat ging pas toen ik uit het ziekenhuis kwam, uiteindelijk ook na ongeveer 14 dagen kaartje verstuurd, maar iedereen wist het toch al wel), ik zou er eerder een inlegvel bijvoegen als je wilt aangeven voorlopig nog geen visite te willen ontvangen.
     

Deel Deze Pagina