Koeka dekens kenners: welke aan te raden voor februari

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Hummie, 2 nov 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hummie

    Hummie Fanatiek lid

    17 nov 2008
    1.503
    0
    36
    hoi meiden!

    Ben helemaal verslaafd aan alles van koeka, echt geweldig en mooi spul!! :D Ben alles bij elkaar aan het sparen hihi.

    Zoals mijn vraag al luid twijfel ik erg welke deken ik nou moest nemen voor februari. Heb vanmiddag de dubbele wafeldeken ledikant aangeschaft. Is deze warm genoeg voor februari en daarna? De wafel met teddy lijkt me voor het voorjaar en zomer weer zo warm. En omdat de dekens nogal prijzig zijn schaf ik liever de goede aan. Ik dacht zelf, als het toch iets te koud dreigt te worden kun je het kindje altijd een winterslaapzakje aan doen toch? :)

    Hoor graag jullie reactie en ervaringen!

    liefs hummie
     
  2. pienepien

    pienepien Lid

    12 jul 2007
    61
    0
    0
    Slaapzakje iig niet doen! Niet voor pasgeborene. Volgens mij is de wafeldeken warm genoeg, anders kun je tussen het lakentje en de deken altijd een katoenen badhanddoek doen of een flanellen luier. Je bent eind februari uitgerekend zie ik, vlak daarna is het al mooi weer!
     
  3. Lynn77

    Lynn77 VIP lid

    29 dec 2007
    10.546
    1
    0
    Zuid-Holland
    Ik heb voor de wieg de wafel/teddy dekens, de wieg hoop ik zo'n 4-6 maanden te gebruiken.
    Voor ledikant heb ik idd ook de dubbele wafel deken, zelfde gedachte als jij, als het echt te frisjes zal zijn, dan doe ik kindje gewoon een extra slaapzakje aan...
     
  4. pienepien

    pienepien Lid

    12 jul 2007
    61
    0
    0
    @Lynn

    jij moet de hele winter door met die deken, TO is bijna 4 maanden later uitgerekend. Mij is in de winkel geadviseerd om geen duodeken voor de kinderwagen/wieg te kopen maar gewoon een simpel dekentje. Er kan gewoon een luier of een handdoek of iets anders van katoen onder voor extra warmte, de mooie deken doe je gewoon bovenop. Ik ben begin feb uitgerekend overigens.
     
  5. Lynn77

    Lynn77 VIP lid

    29 dec 2007
    10.546
    1
    0
    Zuid-Holland
    Maar de duo deken gebruik je toch ook de winter daarna weer? ...en juist omdat koeka dubbele wafel dekens ook enkel te gebruiken zijn (in de zomer)(of je combineert de kleuren eens met elkaar) vind ik juist de dubbele deken het handigst voor het ledikant...

    Voor de wieg hebben ze geen dubbele wafel dekens, alleen de wafel/teddy of de wafel/flanel. Maar denk juist dat bijv. een wafel/teddy deken in de zomer, te warm is, en met de dubbele wafel deken kan je juist fijn enkel opdekken in de zomer en dubbel opdekken in de winter...
     
  6. Hummie

    Hummie Fanatiek lid

    17 nov 2008
    1.503
    0
    36
    #6 Hummie, 2 nov 2009
    Laatst bewerkt: 2 nov 2009
    nee hoor, ik begin met ons kindje in een wiegje op onze kamer als ze net geboren is. Had ik er idd ook niet bij gezet! ;) Daar ligt ze gewoon onder een lakentje met een wollen dekentje. Pas als ze naar haar ledikantje gaat wordt dus de wafeldeken in gebruik genomen (na 2 maanden oid, afhankelijk van hoe lang ze in het wiegje ligt, dat kan ook 2 weken zijn.... dus dan zou eventueel een slaap/trappelzakje erbij kunnen, maar dan is het ook alweer april.) bedankt voor je raad! :)

    liefs humm
     
  7. Hummie

    Hummie Fanatiek lid

    17 nov 2008
    1.503
    0
    36
    ok! thanx voor jullie raad meiden! :) goed te horen dat de wafeldken bij jullie ook bevalt!

    en net wat ik al tegen pienepien zei, tegen de tijd dat ze naar haar ledikantje gaat is het ook alweer iets warmer. voel me helemaal gelukkig met de wafeldeken (op het moment zitten we er zelf onder op de bank hahaha!!!) :D

    liefs humm
     
  8. marijntje28

    marijntje28 Fanatiek lid

    8 sep 2008
    1.138
    0
    0
    Ik heb eind april een kindje gekregen. Heb een wiegdeken van koeka (wafel flanel). In de wieg kan hij dubbel. In begin legde we er nog een extra katoenen dekentje overheen (of eronder, net wat ik mooier vond bovenop ;)).
    Nu ligt mevrouw in grote bed. En omdat ze nog niet zo groot is ligt nog steeds de wiegdeken in ledikant (in de breedte ipv in de lengte). Ze heeft het nog steeds warm genoeg hiermee. NB ze heeft wel een slaapzak aan en toen het laatst kouder was; een winterslaapzak.

    Er werd met uitroepteken aangegeven geen slaapzak voor pasgeborene. Maar kan wel hoor.
    Lotte had al snel een slaapzak aan omdat ze anders bovenaan in bed en wieg lag. Ons kleine draakje ging helemaal naar boven als ze even huilde. Dat is pas fris ;)
    Bij hema verkopen ze slaapzakjes in maat 50. Prima dus.

    Sommige babys hebben het heel warm. Ik denk dat de teddy uitvoering dan de kast in gaat, zonde dus.
    Kindje van vriendin van mij ligt altijd in een gewone dunne slaapzak met een gewone katoenen deken (zo eentje als van prenatal bijv.) en heeft het hier nog nooit koud mee gehad. Zelfs niet op winterspot.
    Dus de duo deken lijkt me prima optie.

    Ik heb een gewoon goedkope van prenatal. Leg er straks de koeka deken bovenop omdat ik die mooier vind ;)

    Suc6 met kiezen!
     
  9. Hummie

    Hummie Fanatiek lid

    17 nov 2008
    1.503
    0
    36
    thanx marijntje voor jouw raad! goed om te horen. ;)
     
  10. Lynn77

    Lynn77 VIP lid

    29 dec 2007
    10.546
    1
    0
    Zuid-Holland
    ik heb vrij veel van koeka, ik vind alles super van kwaliteit! Het komt uit de wasmachine alsof het nog nieuw is, en van de kleertjes blijft de pasvorm ook mooi na het wassen!

    Ik kan iedereen koeka spullen aanraden, zulk mooi spul, en net wat je zegt, de ledikant deken kan je ook gebruiken als speeldeken, deken op de bank, of straks lekker op het gras neerleggen in de zomer, omdat het zulk mooi spul is, denk ik dat je er na het baby/peuter tijdperk, nog steeds veel plezier van kan hebben!
     
  11. lunanoa1

    lunanoa1 Actief lid

    11 okt 2009
    213
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik vind ook alles van Koeka geweldig. Ik ben begin nov uitgerekend en heb 2 ledikant dekens gekocht; de wafel teddy en de dubbele wafeldeken. Ik kon niet kiezen ;) en ze zijn beide toch handig voor de verschillende seizoenen. Ze zijn idd duur, maar ze zijn van goede kwaliteit waar je heel lang plezier van zult hebben. De dekens zijn straks als de kinderen niet meer in een ledikant liggen goed te gebruiken als plaid voor over de bank of als speelkleed.
    Verder wil ik nog een boxkleed ervan kopen en aan familie vraag ik de boxzak en/of een aankleedkussen hoes.
    Ik heb nog wel een opmerking: op de dekentjes staat dat je ze kunt wassen bij 40 graden. Nu heb ik ze afzonderlijk gewassen de eerste bij 30 graden, maar dan vervaagt het merknaampje al bijna. Daarom de 2e deken koud gewassen en alles ziet er nog goed uit.
     

Deel Deze Pagina