Zijslaper

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door renaatje86, 26 sep 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. renaatje86

    renaatje86 Bekend lid

    4 feb 2011
    597
    22
    18
    Ik ben kapster
    in het mooie drenthe
    Hallo!!!

    Mijn zwangerschap schiet alweer mooi op en ben al echt aan het aftellen! Ik heb in principe alles wat ik moest(en wou) hebben. Nou heb ik alleen nog een vraag. Ik wil graag als de kleine geboren is dat hij/zij op de zij gaat slapen en niet op de rug, ik vind het zelf een veiliger idee op de zij. Nou zullen de hele kleintjes nog niet zelf omrollen maar als ze ietsje ouder zijn wel, ik hoor van verschillende mensen dat ze een zij slaper ofzo hebben. Iets wat je achter de rug van de kleine legt. Is dat echt noodzakelijk of kan bv een (lege)kruik ook. Ik heb een aorosleep matras wat ik wel een fijn idee vind!

    Ik hoef niet te weten wat de meningen zijn over op de rug of op de zij slapen want dat is iets persoonlijks vind ik. Alvast bedankt!
     
  2. Loki09

    Loki09 VIP lid

    2 okt 2009
    7.631
    2
    38
    Brabant
    Hier had ik ook een heel eng idee bij rugslapen de eerste weken omdat ze nogal spuugde. Wij hebben in de kraamweek dus een zijslaper aangeschaft.
    Deze heb ik gebruikt tot een week of 6 en toen ook geregeld op het rugje te slapen gelegd omdat een zijslaper gevaarlijk is als ze gaan omrollen (of doorrollen dus, als ze al op de zij liggen).
    Ik vond het een prettig ding en kon zo ook mooi hoofdafplatting voorkomen (ze heeft een voorkeurshouding) dus daar ben ik achteraf ook blij mee.
     
  3. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Mijn neefje heeft inderdaad ook zo'n kussen gehad omdat hij veel spuugde. Op de rug was dan ook gevaarlijker volgens de kraam/CB.

    Zo'n kussen is vooral om te voorkomen dat ze doorrollen. Een kruik in de rug kan, maar als ze dan doorrollen op hun buik, heb je dat weer. En als je dan voor en achter een kruik moet doen, dan zou ik toch kiezen voor zo'n kussen.



    Al draaide mijn neefje al bij 2 maand ook al eens met kussen en al om.. Koppig ventje.
     
  4. Babystew

    Babystew Niet meer actief

    Maar als ze per ongeluk doorrollen op de buik met een aerosleep is er eigenlijk toch ook niet veel aan de hand?
     
  5. 1988

    1988 Niet meer actief

    gewoon een deltasleep aanschaffen meid! hier ook altijd op ze zij hoor! Ik heb ook een as matras geweldig en hij slaapt altijd op ze buikje nu gewoon een veiligidee dat hij gewoon lucht door het matras krijgt en dat de spuug gelijk wegloopt.

    je kan hem ook zo in de was doen.
     
  6. zeehondje

    zeehondje VIP lid

    30 okt 2007
    5.754
    0
    36
    Leerkracht
    Zuid-Holland
    Je hebt inderdaad dat kussen, maar je hebt ook een soort doek die je om het matras doet en waar je je kindje in vast kan leggen (rug of zij). Zoek maar eens op snoozzz.
    Ik heb er geen ervaring mee. Maar ik lees ook steeds meer verhalen van zijslapers en toen kwam ik dit tegen.
     
  7. renaatje86

    renaatje86 Bekend lid

    4 feb 2011
    597
    22
    18
    Ik ben kapster
    in het mooie drenthe
    Ok! mooi bedankt voor de tips! Zal eens even wat rond snuffelen op internet! Zo grappig dat je nu dus van de kraamhulp je kindje op de rug moet leggen terwijl ze in het ziekenhuis de baby's ook op de zij leggen! Ik denk dan aan de stabiele zijligging voor mensen die bv onwel zijn geworden, die worden ook niet op hun rug gelegd!
     
  8. tetta

    tetta Fanatiek lid

    19 apr 2011
    3.430
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb een Baby Sleep EZ. Leek me ook echt een handig ding maar de kraamhulp zei tijdens de intake dat ze er niet kapot van is. De kleine kan zich tussen de 2 kussen inwurmen en stikken. Dan nog liever een opgerolde handoek in de rug mar hun raden ook aan om de kleine op de rug te leggen. Ik weet het ook niemeer, ze zeggen toch allemaal wat anders.
     
  9. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Tja, hier ook een op zijn zij slapend kindje, ik legde een stevig gerold groot baddoek achter zijn rug (in het zkh geleerd) en het werkte prima. Ga bij onze tweede ook zo doen…
     
  10. Rozaly

    Rozaly Bekend lid

    26 apr 2011
    736
    0
    16
    Ik heb op aanraden van het CB een delta baby gekocht, werkt super. Moet nu alleen inbakeren en dan mag het weer niet..
    Ik legde wel altijd de arm van mijn zoon boven het buikgedeelte. Dan kan ie niet naar beneden zakken. En mijn zoon heeft een voorkeur voor rechts, dus meestal lag hij 's nachts gewoon in zijn bed en overdag in het kussen naar de linkerkant.
     
  11. Elines

    Elines Fanatiek lid

    23 mei 2010
    1.252
    1
    36
    Holland
    Ik heb ook zo'n zijlig kussen maar dit wordt door mijn CB sterk afgeraden. Volgens hun zou het afgekeurd zijn door het TNO :( omdat de kindjes alsnog op hun buik kunnen draaien en dan vast liggen. Kan ik overigens niks over vinden maar ze hebben mij voldoende bang gemaakt en nu slaapt ze toch maar op haar rug ;) Ik heb ook een aerosleep maar als ik haar 'gewoon'op haar zij leg, draait ze zich op haar rug.
     
  12. mama van ruben

    mama van ruben Fanatiek lid

    2 aug 2010
    1.094
    0
    0
    NULL
    NULL
    Goh wat een wisselende adviezen van het CB en de kraam. Hier bij de oudste op advies van de vk een easy-sleep (twee van die driehoekjes) gekocht omdat hij binnen een week al dwars over in bed lag en veel spuugde. De jongste heeft er ook ingelegen. De kraam had er helemaal geen probleem mee.
     

Deel Deze Pagina