welke fles pasgeboren baby

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door prachtigwonder, 4 nov 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. prachtigwonder

    prachtigwonder Niet meer actief

    ik ben aan het rondneuzen naar welke fles. maar er zijn zooooveel soorten en ik weet niet waar ik naar moet kijken.

    in eerste instantie wil ik borstvoeding geven maar voor het geval dit niet lukt is het wel handig om een fles in huis te hebben.

    heeft iemand een goede ervaring met een bepaalde fles en waar ik naar moet kijken.?

    ik lees ook vanalles over de soorten spenen op de fles.
    ik zie zoveel dat ik niet weet wat ik moet doen haha.
     
  2. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    6.849
    3.614
    113
    Vrouw
    Thuis
    In de blije doos van de prenatal zit een Avent flesje, dan heb je er in ieder geval eentje in huis. Voor de rest zou ik er nog geen kopen.

    Zelf hadden we goede ervaringen met de difrax flesjes, totdat ze allemaal gingen lekken, nu zijn we overgestapt op Avent.
     
  3. MamaVanSimone

    MamaVanSimone Fanatiek lid

    19 okt 2010
    3.250
    2
    36
    provincie Utrecht
    Wij hebben altijd Difrax gebruikt, ook naast de borstvoeding. Ik vind ze fijn vanwege het ventiel maar dat kan ook gaan lekken. Dat is vast te verhelpen met een nieuw rubbertje maar voor die ene fles per dag doen we er nu een spuugdoekje omheen. Zometeen met beeb2 ga ik ook gewoon weer Difrax gebruiken.
     
  4. Stefanie78

    Stefanie78 Fanatiek lid

    7 jul 2010
    3.744
    0
    36
    Friesland
    Als je wat van die zwangerschapsdozen krijgt heb je vaak al wat. Ik zou niet een set kopen want sommige kindjes zijn wat moeilijke drinkers en dan is het zoeken. Ik geloof dat in de blije doos een aventflesje zat, bij grote prenetal warenhuizen hebben ze gratis tommi tippi flesjes als sample (gewoon effe vragen), de kruidvat heeft in hun gratis tas (via voordeelkaart) ook een simpele fles. Ik heb naast deze ook nog een ongebruikte difrax van de eerste. Vaak zitten op flesjes die je koopt al de goede spenen. vaak nr 1 of S, in ieder geval het kleinste maatje.
    Ik zou als je bv wil geven in ieder geval niet te veel in huis halen, ik heb goede ervaringen met tommi tippi in ieder geval
     
  5. KiRaSeSe

    KiRaSeSe Fanatiek lid

    10 sep 2012
    3.187
    0
    0
    Noord Holland
    Hier Brede hals Dr Brown fles met fase 1 en fase 2 spenen.
    Ben benieuwd hoe die bevallen!
     
  6. prachtigwonder

    prachtigwonder Niet meer actief

    ik ben eens gaan kijken. want ik herinderde me ineens dat ik de kist die ik kreeg van de vk ook een flesje zat en dat was van tommie tippee. nr 1. wel een klein flesje.
    maar volgens jou is die goed genoeg? dan heb ik inderdaad iig deze.
     
  7. Arual83

    Arual83 Fanatiek lid

    11 jan 2012
    3.530
    0
    0
    Zuid-Holland
    Ik koop niets, de lactatiekundige zei dat dat echt niet nodig is.
    Indien er problemen met de borstvoeding zijn, neem ik toch contact met hen op en dan kan er met een cupje gevoed worden indien nodig. Zij gebruiken de breastflowfles het meeste hier (dubbele speen, groot oppervlak).
    Ik heb overigens wel de flessen uit de babydozen en ik heb een TommeeTippee staan.
     
  8. Bri

    Bri Niet meer actief

    Ik gaf BV, en had toch in de kraamweek een flesje nodig omdat het niet zo goed ging en ik even moest kolven (is helemaal goed gekomen, heb nog een jaar BV aan de borst gegeven).

    Ik heb gewoon het Avent flesje gebruikt met 0-speentje dat ik in een of ander babypakket had ontvangen. Ging prima. Hij dronk er goed uit, en is daarna zonder problemen terug aan de borst gekomen.
     
  9. fluitekruid

    fluitekruid Fanatiek lid

    5 okt 2011
    1.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij zweren hier bij tommee tippee. na veel flessen te hebben geprobeerd leek dit de enige waar zijn krampjes minder van werden.
     
  10. TrotseMama2012

    24 mei 2012
    55
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij hebben een medela fles gebruikt. Deze is zeker ideaal als je af en toe ook afgekolfte melk wilt geven. Deze werd ons aangeraden omdat deze het beste overeen komt met het drinken uit de tepel. Later overgegaan op de flessen van Avent.
    Maar zoals anderen ook al zeggen zou ik eerst kijken hoe het gaat met het geven van borstvoeding. Een fles heb je zo gekocht!
     
  11. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Hier precies hetzelfde. Mijn dochter heeft welgeteld twee keer afgekolfde melk uit het Aventflesje gedronken (uit de Blije Doos), en daarna altijd live uit de borst tot nu.

    Ik denk dus dat je met het Aventflesje wel even goed zit hoor. Als je bv wil gaan geven, kun je het beste niet teveel poespas in huis gaan halen. Mocht je langer een flesje nodig hebben en de Avent blijkt niet goed te gaan, kan je altijd overstappen naar een ander merk.
     
  12. Stefanie78

    Stefanie78 Fanatiek lid

    7 jul 2010
    3.744
    0
    36
    Friesland
    Wat hier ook gezegd wordt, als je echt je bv wil doorzetten dan heeft het de voorkeur dat als je in het begin moet bijvoeden dit met een cupje te doen (heeft de kraamzorg bij zich), wij moesten wegens uitdroging met de fles bijvoeden na 3 dagen omdat ze geen kracht had en dan kan je met zo'n klein flesje echt makkelijk toe. daar kan 150 ml in en dat drinken ze pas als ze een maand zijn ofzo. Ze kreeg toen 35 cc per voeding :)

    Tommi tippi beviel hier heel goed en als een fles je bevalt koop je extra bij. de grootse reden waarom moeders verschillende flessen proberen is of heel erge krampjes (sommige flessen hebben speciale ventielen enzo) maar nog veel meer als de baby de fles te snel leegdrinkt en dan niet voldaan is. Sommige kindjes drinken heel snel uit een difrax en andere weer langzaam etc. Elise had een avent zo leeg en de tommi toppi deed ze 10 minuten over.
     
  13. prachtigwonder

    prachtigwonder Niet meer actief

    een cupje? daar heb ik nog nooit van gehoord:)
    maar is tommie toppee ook geschikt voor afgekofde melk?
    als de kliene bijv een keer naar mijn moeder gaat voor oppas. heb ik natuurlijk wel een flesje nodig.
    ik koop ook pas een kolf als ik weet dat de borstvoeding gaat lukken.
    maar ben al wel een beetje aan het neuzen maar ook daar zit weer zoveel verschil in pff..
    hadden ze dat vroeger ook allemaal? haha.
     
  14. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Een cupje of vingervoeden wordt inderdaad vaker gebruikt als de baby niet live uit de borst kan drinken. Dit oa om zuigverwarring (tepel - speen van fles) te voorkomen.

    En de bv zal normaal gezien echt wel lukken! Vertrouw op jezelf en je kindje en onderzoek of er goede begeleiding is (vanuit het ziekenhuis of als je thuis gaat bevallen, of je vk er veel van weet of een lactatiedeskundige kan aanraden). Een goede melkproductie staat en valt bij die eerste dagen. Is dat goed gegaan, ben je meestal vertrokken. Het gaat erom de baby in die eerste dagen zo vaak mogelijk aan te leggen (10 a 12 keer per dag is normaal, kan ook vaker zijn). En dat je na 6 weken een dipje krijg in de productie is ook normaal. Steeds vaak aanleggen is dan de oplossing bij zogenaamde regeldagen (de behoeftes van je kindje veranderen en je productie heeft tijd nodig zich daarop in te stellen).

    Een kolf kan je ook beter pas aanschaffen als je het nodig hebt. Want daar zijn inderdaad ook veel keuzes in.

    Succes ermee, en ik wens je alvast een heel geweldige en ontspannende kraam- en bv-periode toe! Laat je niet gek maken en vertrouw op jezelf. Er zijn helaas veel fabeltjes over borstvoeding, maar laat je daardoor niet van de wijs brengen.
     
  15. Wen1975

    Wen1975 Fanatiek lid

    21 nov 2009
    3.619
    0
    36
    .
    Nederland
    Begonnen met Difrax, maar De Nuby natural touch had hier de voorkeur. Dit was de enige fles die mijn zoontje bijna niet vacuĆ¼m kon zuigen, hij had nl een behoorlijke zuigkracht altijd. Hierna terug overgestapt naar Difrax toen hij overging naar papflessen.
     
  16. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    In eerste instantie zal je tijdens de borstvoeding bijvoeden met een cupje of spuitje. Een fles is vaak niet nodig bij zulke kleine hoeveelheden melk.

    Het verschilt ook heel erg per kind. Mn dochter dronk eerst alleen maar uit tommy tippee en later ook avent. Mn zoon kreeg uit beiden niets voor elkaar, kokhalst ook van Difrax en drinkt netjes uit dr brown.
     
  17. MamiReg

    MamiReg Actief lid

    25 mei 2011
    274
    0
    16
    NULL
    NULL
    Hier zeer goede ervaring met Nuby. Tot 2,5 maanden gebruikt, toen overgegaan op Difrax. Bevalt nu prima maar zou voor een volgende baby als de BV weer minslukt/.ik moet kolven toch voor de eerste weken voor Nuby gaan.
     
  18. MamiReg

    MamiReg Actief lid

    25 mei 2011
    274
    0
    16
    NULL
    NULL
    Wij hebben ook 8 dagen gecupt en daarna nog 3 dagen met een spuitje. Wat was een Nuby flesje een verademing daarna!
     
  19. Chaii

    Chaii Niet meer actief

    Het is echt heel erg persoons gebonden welke fles het fijnst is voor welke baby..
    Bij mijn eerste dochter ging Dirfrax erg goed, ga deze dus maar weer kopen maar ik hou in mijn achterhoofd dat het voor mijn tweede misschien niet de fijnste zal zijn.
    Ik zal dus dan ook niet meer dan 2 flesjes kopen deze keer voor de eerste week.
    Bij mijn eerste had ik rond de 4 flessen van een ander merk en heb ze allemaal vrij snel weg kunnen gooien want ze waren zwaar knudde, het waren ook nog is niet de goedkoopste.
    Beter eerst dus even aankijken.
     
  20. Emmeken36

    Emmeken36 Bekend lid

    M'n dochter (borstvoedingskind) gilde het uit bij elke fles en speen die we probeerden tot we de Tommee Tippee probeerden, die wilde ze gelukkig wel. Daar dronk ze haar afgekolfde melk uit als ik aan het werk was en veel later ook de gewone koemelk (heb nooit kv gegeven, na een jaar wou ze geen bv meer en zijn we overgestapt op 'gewone' volle melk) altijd met de kleinste speen. En uhm, melk drinkt ze nog steeds alleen maar uit de TT met de kleinste speen ;)
    Bij d'r broertjes beginnen we dus maar meteen met TT als we ze een flesje aan gaan wennen ivm mijn werk. Vinden ze dan niks dan hebben we nog genoeg andere opties liggen die destijds door zuslief zijn afgekeurd haha ;)
     

Deel Deze Pagina