Niet welkom voelen in babywinkels

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Kimkommer, 27 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kimkommer

    Kimkommer Bekend lid

    15 mei 2011
    511
    63
    28
    NULL
    Hoi,

    Weet niet waar ik het neer moet zetten dus ik heb hem hier maar geplaatst.

    Het valt me de laatste tijd op dat wanneer ik een baby winkel instap er zo naar mij word gekeken. Alsof ik niet welkom ben zegmaar. Ik ben 22 en nog niet zwanger. In mijn omgeving zijn veel kennissen en collega's zwanger en ik heb er ook deze maand een neefje bij gekregen waar ik een leuk cadeautje voor wil kopen. Gister liep ik de prenatal binnen bij de Bijlmer, staat er een reus van een beveiliger bij de ingang. Het eerste waar hij naar kijkt is mijn buik, vervolgens naar mijn vriend en keek ons de hele tijd na met zo'n blik van "wat doen jullie hier?" Ik heb een hele snelle blik geworpen omdat ik me dus niet welkom voelde. Ik heb dit voornamelijk in de prenatal. Ervaren sommige jonge (toekomstige) moeders dit ook?
     
  2. Yolanthe

    Yolanthe VIP lid

    Is dat niet meer jouw gevoel? Want toen ik 22 was (en student nog) kwam ik er ook weleens, maar nooit dat gevoel gehad. Volgens mij komen er heel veel niet zwangeren nml om er een kraamcadeautje te kopen.
     
  3. MICH18

    MICH18 Fanatiek lid

    12 apr 2010
    2.667
    658
    113
    Vrouw
    Ik ben 21 en heb een kleintje van 9 maanden.
    Ik ken het wel, maar als ze me eenmaal horen praten dat is dat voor oordeel snel voorbij..
    Weet je wat het is.. mensen zijn eigenlijk alleen maar jaloers en gunnen elkaar eigenlijk helemaal NIKS..
    Gewoon lekker winkelen meis!
     
  4. Zanita

    Zanita Actief lid

    1 jan 2013
    326
    0
    0
    NULL
    NULL
    een aantal weken geleden gingen mijn man en ik naar babydump om gewoon even te neuzen en een voedingskussen te halen aangezien ik niet goed sliep. Ook bij mij werd gelijk naar mijn buik gekeken door alle medewerkers.

    Ik denk dat zij gewoon verwachten dat er alleen maar zwangere dames komen. Ik zag ze kijken, was niet prettig, maar deed gewoon lekker brutaal met vragen stellen haha :p
     
  5. Loki09

    Loki09 VIP lid

    2 okt 2009
    7.631
    2
    38
    Brabant
    Hahaha ik herken het helemaal van een paar jaar terug! Maar ik zeg wel eerlijk dat het wrs meer aan MIJ lag dan aan HUN. Ik voelde me er echt zo'n newbee :).

    Zelfs toen ik 25 was en zwanger voelde ik me er in het begin helemaal niet thuis. Moet zeggen dat ik wat later samen met mijn moeder ook totaal niet serieus werd genomen in de prenatal. Vreselijke winkel vind ik dat nogsteeds (door het personeel). Ach, ze hebben enkel een Stokke kinderwagen en een complete babykamer misgelopen met hun rare verkooptechnieken (als je het al techniek mag noemen). Babydump daarintegen een dikke pluim :D.
     
  6. Luja

    Luja Niet meer actief

    Nee dit ken ik totaal niet, ik was 18 en zwanger van mijn dochters.
    Heb me nooit niet welkom gevoeld, had juist t idee dat de medewerkers extra 'lief' voor me waren en extra goed hielpen :)
    Nu , ben ook 22, ervaar ik nog steeds niks van wat jij verwoord.
    Ik geniet echt van n dagje babyshoppen, voel me bij de babyzaken echt 'thuis'
    Alleen andere winkelbezoekers konden me van top tot teen opnemen en zelfs de brutaliteit hebben om te vragen of het wel gepland was (midden in de prenatal), maar dan antwoordde ik gewoon van "nee onze kleintjes zijn een kadootje, heb jij het wel gepland?" hadden ze een kop als een boei en liepen ze weg... Asociaal volk ;)
     
  7. gebakje

    gebakje VIP lid

    15 dec 2010
    5.130
    0
    0
    Heerle (NB)
    Niet alleen in de baby winkel , maar ik heb het heel erg in d ejumbo. Zodra je daar binnen loopt, met een maxi -cosi of wandelwagen ( want ja kind moet toch wel eens mee boodschapjes doen) dan kom ik in elk pad de beveiliger tegen.

    Terwijl ik daar meerdere keren per week kom.


    Nu snap ik dat er mensen zullen zijn die er enorm misbruik van maken en misschien spullen naast hun baby leggen. Maar als je me toch 3x per week, een aantal jaar ziet lopen. grrrrrrrrrr
     
  8. Lotje02

    Lotje02 Fanatiek lid

    18 jan 2012
    1.646
    3
    0
    Ik vind prenatal ook geeen fijne winkel, niet zozeer om hoe er gekeken wordt, maar omdat ik er tot 3x toe totaal geen hulp of advies kreeg. Toen ik voor een nieuwe bh kwam "moest ik maar aan het rek kijken en wat passen" en toen liep de verkoopster weg. Ik heb dus alle bhs lekker laten hangen! De keer erna zijn we totaal verkeerd voorgelicht over een kinderwagen. Er werd verteld dat de kleine de eerste 3 maanden in de maxicosi moet en daarna pas in de reiswieg. Toen ik de kinderwagen kwam ophalen werd me alleen gevraagd of ik alleen was, en toen kon ik 4 dozen alleen naar de auto sjouwen. Voortaan ga ik naar van asten in tilburg. Daar zijn we echt super geholpen en de verkoopster had alle tijd voor ons terwijl het best druk was.
     
  9. kinderwens88

    kinderwens88 Fanatiek lid

    6 aug 2011
    1.213
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb dat gevoel nooit gehad!!
     
  10. MamaPeetje

    MamaPeetje Niet meer actief

    Toen ik zwanger was van m'n eerste zag je bijna niet dat ik zwanger was door veel overgewicht. Ben toen ook weleens binnen gelopen bij babyzaken. Bij Babydump werd ik raar aangekeken van 'zoiets' kan toch nooit zwanger zijn met zo'n overgewicht :(. En we werden ook straal genegeerd bij de wipstoeltjes heel apart en treurig. Er kwam na ons nlk. een ander stel de trap op lopen en die werden meteen aangesproken met de vraag waarmee ze geholpen konden worden en wij stonden om ons heen te kijken omdat we iets wilden weten over zo'n stoeltje en wilden kopen. Stond er verderop zo'n muts door een catalogus te bladeren, keek ons een beetje afwezig aan en toen ik iets vroeg kreeg ik een heel dom en en kort antwoord zo van 'val me niet lastig want je gaat toch niks kopen' :x Heb alles dus bij de concurenten gekocht klaar d'r mee.

    Bij nr. 2 zag je wel heel goed dat ik zwanger was en toen reageerde het personeel in babywinkels heel anders. Was wel echt opvallend. (zei ook mijn man, dus lag niet aan mij..)
     
  11. Mariska121

    Mariska121 Actief lid

    2 jul 2007
    415
    0
    0
    Ik heb het bij de Prenatal nog nooit gehad, maar wel bij de Douglas, was ik toen samen met mijn schoonzus naar binnen gegaan om wat lekkers voor onszelf te gaan halen. We werden echt gewoon de winkel uit gekeken. Wisten hun veel dat we de bankpas van mijn schoonmoeder mee hadden :D Geld lekker uitgegeven bij een winkel waar we ons wel welkom voelden.
     
  12. Andrea85

    Andrea85 Fanatiek lid

    18 mrt 2011
    4.859
    1
    0
    Of misschien dacht die bewaker wel;'Goh, zou ze zwanger zijn? Ik zie volgens mij geen zwanger buikje, hmm nee... oeps, ik staar, oei, nu kijkt ze een beetje boos, kijk ik snel de andere kant op!' ;)
    Je moet je niets aantrekken van hoe iemand naar je kijkt joh, gewoon lekker winkelen! Er zal vast wel eens iemand iets negatiefs denken over je jas/schoenen/of je wel of niet zwanger bent/te jong/te oud, maar de meeste mensen zijn echt niet met dat soort dingen bezig.
     
  13. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.824
    2.674
    113
    't Gezellige Brabant
    Bij Prenatal heb ik het altijd. Maar dat komt door het personeel wat er staat. Ik ben daar nog nooit aangesproken of ze me konden helpen en bij de kassa sta je altijd achterlijk lang te wachten. Lekker als je met een dikke buik rondloopt of een kleintje bij je hebt. Nee, die hebben de zaakjes niet goed voor elkaar daar. Ik heb me nog nooit ergens niet welkom gevoeld in een winkel, maar daar....
     
  14. EdelHertje

    EdelHertje Niet meer actief

    Voor die beveiliger is het natuurlijk zijn werk, neemt niet weg dat het vervelend kan zijn.

    Ik heb denk ik dezelfde beveiliger gezien bij de Prenatal in de Bijlmer want ik kreeg ook zo'n gevoel. Ik heb hen vervolgens netjes en luid begroet :).

    Prenatal vind ik zoiezo een hele slechte winkel met een nog slechtere service dus ik zal niet snel meer daar naar binnen lopen.
     
  15. Shandy

    Shandy Fanatiek lid

    14 jan 2012
    2.603
    18
    38
    een beveiliger zal toch zeker moeten kijken wie de zaak binnenlopen... stel je voor dat iemand slank binnenkomt en er als zwangere uitloopt...met pakket'spullen onder haar kleding...:)
    Overal vriendelijk geholpen,terwijl je bij mij ook (nog) niets ziet ivm overgewicht. Bij babydump werd er bij binnenkomst gezegd; kijk rustig rond,als je hulp kunt gebruiken trek je een van ons gewoon aan ons jasje...
    Bij Prenatal was het wat opdringeriger, kan ik u helpen met zoeken...
     
  16. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.091
    4.265
    113
    Home
    ik vind het personeel bij de prenatal echt vreselijk.
     
  17. Emma86

    Emma86 VIP lid

    25 jun 2012
    5.153
    2.046
    113
    Vrouw
    Nederland
    Ben 3 maanden geleden ofzo ook naar de Prenatal geweest voor een cadeautje. Niks van gemerkt hoor dat je vreemd aan wordt gekeken. Maar... ik had wel een dikke winterjas aan, dus wie weet dachten ze dat ik wel zwanger was ofzo. Mijn man was ook ff mee.
    Ik heb zelfs een paar kleertjes gekocht (voor ons eigen toekomstige kindje, als het ons gegund is) die ik zoooo schattig en leuk vond dat ik ze niet wilde laten liggen :) Voelde wel een beetje raar om iets voor mezelf te kopen omdat ik niet zwanger ben maar ach, ze moeten niet zeuren, ze verdienen aan me.

    Het ligt echt aan het personeel zelf hoor of de ene winkel wel goed is en de andere niet. De een staat er in omdat ze geld willen verdienen en niks meer. Dus jou helpen of niet, dat boeit dan niet. Terwijl anderen juist met veel plezier in de zaak staan en mensen oprecht willen helpen.
    Was laatst bijvoorbeeld bij de Action. Nou daar zat me toch een stuk chagrijnig vreten! Terwijl je bij de andere kassa heel vriendelijk geholpen werd (ik kies altijd de verkeerde rij).

    Gewoon schijt aan dat soort mensen hebben hoor! En anders idd naar een andere winkel gaan die je wel bevalt.
     
  18. ukoldaatje

    ukoldaatje VIP lid

    2 feb 2008
    5.082
    0
    0
    Denk dat het je gevoel is meis..

    Aan heoveel vrouwen zie je de eerste 20 weken amper dat ze zwanger zijn?

    ALs je een dierenspeciaalzaak ingaat weet toch ook niemand hoeveel dieren je wel of niet hebt ;)

    Weet je, ik denk altijd dat mensen naar me kijken omdat ik flinke overgewicht heb na mijn bevalling. Ik denk ook dat ze roddelen enzo...maar das mijn eigen onzekerheid.

    Ms vond de bewaker je jas mooi. ;)

    Ik zie mensen ook vaak naar me kijken, ook op mijn werk, en dan denk ik, ohjeej heb ik vieze schoenen, tandpasta op mijn lip, uitgelopen mascara ;)

    En boeit het hen of je wel of niet zwanger bent, als je maar je geld uitgeeft, voor wie je dan shopt maakt ook niet uit, toch?
     
  19. Geen last van, voelde me alleen erg bekeken toen ik hoogzwanger was en bij de winkels liep.. of als zwangere op de scooter reed.
    Maar toen ik een babywinkel inliep op m'n 21e en nog niet zwanger was, voelde ik me ook zenuwachtig (van hier hoor ik eigenlijk nog niet). En dan voel je je gauw bekeken. Terwijl het eigenlijk reuze meevalt.
    En inderdaad, schijt aan hebben verder.. verkopers moeten het belangrijker vinden dat je dingen koopt toch?? Iedere klant is een klant:)
     
  20. MamaBenjamin

    MamaBenjamin Niet meer actief

    Ik herken het niet, hier is het personeel erg aardig. Hoor weleens verhalen over de Prenatal. Wij (man en mijn ouders) waren onlangs in de Prenatal en hadden het over flesjes. De dame stond vlakbij en haakte in op ons gesprek. Vond het juist fijn, want ze hoorde blijkbaar dat wij er niet uitkwamen. En een andere dame heeft ons lang geholpen bij iets anders. Erg behulpzaam.
    Bij de Babydump helpen ze ook altijd, erg vriendelijk en nemen echt de tijd voor je.

    Ik snap dat het misschien wat ongemakkelijk kan zijn als je niet zwanger bent, maar er komen daar wel meer mensen die een cadeau voor iemand anders zoeken, niks vreemds aan.

    Ze zien jou toch als betalende klant, met zwangere buik of zonder ;)
     

Deel Deze Pagina