Difrax S fles 250 ml of 310 ml?

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door kh82, 28 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. kh82

    kh82 Bekend lid

    15 okt 2012
    569
    0
    16
    Nog een paar maandjes en dan komt ze! Ons 1e kindje. Spannend, maar we kunnen niet wachten...

    Bij diverse winkels/ in folders zien we nu allemaal aanbiedingen voor de uitzet.

    Bij de Etos is het 2e difrax product voor de halve prijs..... In mijn omgeving raadt iedereen mij de Difrax flessen (1,2,3 systeem) aan...
    Dus ik naar de Etos. Nu zie ik dat je flessen hebt van 175, 250 en 310 ml.... Op iedere fles staat te 0 tot .... jaar.

    Verschil is dat de 310ml fles breder is dan de 250 ml les..

    Wat is nu echt het verschil? Voor de eerste weken hebben we een klein Avent flesje (zat in zo'n box). Mijn doel is dus een goede fles voor daarna aan te schaffen...

    De Avent fles (uit de box) is net zo breed als de 310 ml fles van Difrax.
    De een zegt dat ik een vervolgfles moet nemen die net zo breed is als de beginfles, omdat de baby dat herkent (vertrouwt) en ze daarna anders niet wil drinken.

    De ander zegt weer dat de spenen op de grote fles te groot zijn voor een kindje.....

    Wie kan mij adviseren??


    Dan nog even een ander vraagje. Vanaf morgen zijn de Pampers in de aanbieding bij het KV. 3 pakken voor 25 euro. Als ik 3 pakken New baby koop, hoelang kunnen we daar dan ongeveer mee doen?

    Dank jullie wel..
     
  2. Englishwoman90

    Englishwoman90 Niet meer actief

    Ik ben de 1-2-3 fles pas vanaf een week of 8 gaan gebruiken. Ik vond het gat in de speen in de eerste instantie ook wel erg groot, mijn dochter moest er echt aan wennen. Ik ging over op die fles, omdat ze steeds in slaap viel tijdens het drinken uit de `beginfles`, het gat bleek te klein en ze moest te hard zuigen om er iets uit te krijgen. Maar goed, dit merk je vanzelf. Qua inhoud kun je je prima redden met de 250 ml. fles. Mijn dochter wordt volgende week 1 jaar en drinkt nu 2x per dag 210+7 (210 water en 7 schepjes melkpoeder, en nog wat schepjes bambix).

    Wat de pampers betreft weet ik het zo even niet. Ik verschoonde bij iedere voeding, dus ongeveer 6 a 7 pampers per dag. Als ze tussendoor poepte, natuurlijk vaker. Ik heb ze zaterdag ook gekocht, maar wat ik even niet in de gaten had was dat het om value pakken gingen. Terwijl ik normaal gesproken altijd de jumbo variant gebruikt. Volgens mij kost een pak newborn 7.50 euro dus 3x7.50=22.50, dus gaat bij deze aanbieding de korting niet op. Maar goed, ik kan de prijs mis hebben, dit moet je maar even nakijken. Ik heb zelf ongeveer 3 pakken gebruikt toen mijn dochter nog zo klein was, ze groeide als kool en stapte snel over op nr.3 (vanaf 4 kilo). Nr.2 heb ik maar 1 pak van gebruikt dacht ik. Maar van nr.3 heb ik wel heel erg lang gebruikt.
     
  3. Englishwoman90

    Englishwoman90 Niet meer actief

    Kruidvat luiers 1 Newborn Midpack, 27 stuks voor 2.80. Hier doe je ongeveer 3 dagen mee.

    Kruidvat luiers 1 Newborn Midpack, 56 stuks kosten zoals ik al zei inderdaad 7.49.

    Als ik jou was, zou ik niet van de aanbieding gebruik maken als je alleen newborn luiers wil. Wat je wel zou kunnen doen is 3x een valuepak maat 3 nemen (omdat je maat 3 erg lang gebruikt).
     
  4. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    123 speen is zeker te groot, je moet echt beginnen met een newborn speen. Zelf zou ik ook niet beginnen met avent en dan overgaan op difrax. En niet teveel kopen; mn dochter dronk het beste uit tommee tippee en avent, mn zoon juist uit dr brown, de spenen vd difrax pakt hij niet, wel als ik er een dr brown speen op zet.

    Een brede fles is handig met schepjes melk erin doen, maar 310 is bijna zo groot als een blikje cola, qua formaat heb je het dus echt niet nodig.

    Wbt luiers; 2 pakken mt 1 en 1 pak mt 2, of omgekeerd, is genoeg voor ca 3-4 weken. Koop niet teveel in mt 1-2, maar je kan ze onaangebroken vaak wel ruilen bij etos en kruidvat.
     
  5. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Pampers, geen kruidvat luiers
     
  6. Biene

    Biene Actief lid

    2 jan 2012
    410
    2
    0
    Ik zou als ik jou was niet te veel flesjes kopen.
    Ik weet wel dat ik in de kraamtijd een aantal verschillende merken geprobeert heb voordat we door hadden uit welke fles ons ventje lekker dronk. Toevallig was dat wel Difrax, maar dat is per kind verschillend.
     
  7. kh82

    kh82 Bekend lid

    15 okt 2012
    569
    0
    16
    Dank jullie wel voor de tips....

    Dacht met het kleine flesje van Advent wel een mooi beginnersflesje te hebben (omdat die in de Prenatal doos zat, heb ook geen idee hoeveel weken dat nodig is) en daarna over te stappen op de Difraxflessen.

    Ik moet van te voren toch al wel iets aan flesjes in huis hebben?
    Ik krijg namelijk na jullie ervaringen te hebben gelezen, de neiging de flesjes terug te brengen...

    Maar die van 310 is idd wel erg breed (gekocht omdat de verkoper zij dat dat slim was iv.m. het het startflesje van Avent dat in de Prenatalbox zit, maar is dat wel zo?)

    Maar als ik jullie begrijp is die 310 dus toch wel iets te groot?
    Dan kan ik die van 250ml nemen, maar dan zit er dus t.o.v. beginflesje Avent een dikteverschil in (Aventflesje uit de doos is dan dikker dan de 250 ml).

    ohhh... snap er echt niks meer van. Als dit nog maar goed komt ;)

    ohhh ja en over de pampers...
    Ik dacht gezien te hebben dat die New Baby tot 5 mnd gebruikt worden (volgens de site) Dacht al slim te zijn door weet ik hoeveel in te slaan, maar dan heb ik dus veel te veel New Baby? Hoelang gebruik je maatje 1 dan ongeveer?

    Begrijp ik het goed dat de pampers nu even duur zijn als de KV luiers standaard in prijs zijn?
     
  8. ukoldaatje

    ukoldaatje VIP lid

    2 feb 2008
    5.082
    0
    0
    Punt is dat je niet weet welke fles je kindje pakt. Dan heeft dat meer met de speenvorm te maken.
    Straks heb je flesjes gekocht en kan je e rniets mee.

    Ik ben begonnen met een flesje uit een gratis doos.

    Dat ging even goed, maar toen begonnen de hevige krampen. Ben toen overgegaan op de dr Brownfles. Nou dat hielp niet tegen de krampen.

    Difrax S fles was hier wel de oplossing. Zoontje doet het er goed op.

    Zeker geen 1 2 3 speen nog hoor, die gebruik ik nu met bijna 7 maanden voor de papfles!

    Ik heb 5 S flessen van 250 en 1 flesje van 150.

    De eerste weken is die van 150 voldoende.

    De komende maanden die van 250 ook. Mocht je een papfles gaan geven dan is een grotere fles handig, maar k gooi gewoon eerst de voeding erin, schudden, en dan pas de pap. (maw als je alles in 1 keer erin wil scheppen past het niet en valt alles eruit aan de bovenkant ;))

    Zou dus niet teveel flesjes aanschaffen, maar even uitproberen wat je kindje het prettigst vind.

    Zelfde voor spenen, ik had een heel arsenaal gekocht, maar hij pakt alleen de MAM spenen...en die izjn nou niet zo makkelijk te krijgen hier in de buurt...grrr ;)

    Luiers idem dito. Begin met een pak van een bepaald merk. Kijk of je kindje er uitslag van krijgt, of doorlekt, of gaat stinken....dat verschilt per kindje, omdat alle kindjes uniek zijn en net even iets anders gebouwd en anders of meer of minder plassen.

    Zelf heb ik altijd pampers gebruikt, en ben sinds een maandje over de kruidvatluiers. Dat vind ik de beste vervanger voor de pamper hier. Reden van overstappen: de prijs :)
     
  9. ukoldaatje

    ukoldaatje VIP lid

    2 feb 2008
    5.082
    0
    0
    De grootte van de flesjes maakt niets uit voor de baby hoor, de speenvorm en grootte wel. Staat alleen wel erg koddig, 30cc in een fles van 310 hahaha..denk ook moeilijker af te lezen hoeveel er over is bv.

    Over de luiers, ik zat vaak nog met een heel pak over en dan was hij alweer over op de volgende maat:D;) ik dacht slim te zijn om de aanbiedingen mee te pakken...

    ..maar er is elke week wel ergens een aanbieding...dus zou dan pas shoppen! Een pak is voldoende. Of 2;)
     
  10. Anne09

    Anne09 Fanatiek lid

    11 aug 2011
    1.290
    57
    48
    310 ml zal je zeker niet nodig hebben qua hoeveelheid. FV geef je op z'n hoogst 210ml + 7 schepjes voeding. Het wennen aan een flesje heeft vooral betrekking op de speen en niet zozeer op de dikte van de fles. Wanneer jouw kindje gewend is aan avent dan zou ik niet zo snel overstappen naar een andere fles.
    Niet te veel kopen van flesjes is sowieso verstandig. Ik had ook die avent uit de doos, maar toen ik met 6 weken een flesje ging geven dronk hij helemaal niet goed. Toen heb ik een Tommee Tippee flesje gekocht en daar drinkt hij wel goed uit. Ik vond tommee tippee ook een fijner idee icm borstvoeding omdat deze door de vorm veel natuurlijker drinkt.

    Met één pak luiers doe je ongeveer een week. Van maat 1 zou ik max. 2 pakken kopen want daar zijn ze soms heel snel uit. KV heeft ook vaak 1+1 gratis op de new baby van pampers dus dit is niet zo'n goede aanbieding voor jou. Ik dacht trouwens wel dat je hier soms een kruidvat voordeelkaart voor moet hebben.
     
  11. kh82

    kh82 Bekend lid

    15 okt 2012
    569
    0
    16
    Dank jullie wel voor jullie geduld en antwoorden!
    Deze pamper actie (3 pakken 25 euro) komt die vaker voor?
    Zo ja, 1x per jaar of vaker?

    In het verleden lette ik er nog helemaal niet op... Maar misschien is er regelmatig wel zo'n pamper actie?
     
  12. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Jahoor die acties zijn er elke zoveel weken wel hoor! Het is iig de 2e keer dit jaar al.
     
  13. Anne09

    Anne09 Fanatiek lid

    11 aug 2011
    1.290
    57
    48
    Ik gebruik al 13 maanden pampers en heb ze nog nooit voor de normale prijs gekocht. Er is altijd wel ergens een aanbieding.
    Via deze link pampers folder aanbiedingen op trefwoord kan je zien waar de pampers in NL in de aanbieding zijn.

    Wehkamp en bol.com hebben ook vaak megadozen in de aanbieding. Dat scheelt best wel en ze worden gratis thuis bezorgd. Maar voor de kleinere maatjes (new baby) zijn de aanbiedingen van de kruidvat vaak beter.
     
  14. kh82

    kh82 Bekend lid

    15 okt 2012
    569
    0
    16
  15. MamaPeetje

    MamaPeetje Niet meer actief

    Iedereen in mijn omgeving inclusief wijzelf gebruiken dr. Browns. Wat een uitvinding! Bij de eerste Avent gehad en wat een ellende. Nu zo goed als geen buikkramp meegemaakt met onze jongste, echt een genot om te mogen meemaken. Maarja zoveel mensen zoveel meningen. Ik zou 1 soort fles kiezen, niet teveel kopen. Indien die niet bevalt dan pas wat anders kopen.
     
  16. zwendel

    zwendel Niet meer actief

    idd luiers zijn elke week wel ergens in de aanbieding hihi. Qua fles zou ik het eerst met de avent proberen zoals je toch al wilt doen. Misschien heb je wel mazzel en is dit het juiste flesje voor jou kleintje. Zo niet dan is er zo een flesje bij gehaald hoor. zou me daar niet te druk over maken
     

Deel Deze Pagina