Flessen wel/niet kopen als je borstvoeding wilt gaan geven?

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Ireen79, 26 jun 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ireen79

    Ireen79 Actief lid

    4 jun 2007
    109
    0
    0
    Hallo dames,

    De titel van het topic zegt het al: als je borstvoeding wilt gaan geven, is het dan nodig om toch al van tevoren flessen en zo in te kopen?

    Zelf dacht ik dat het handig was om alvast wat flessen aan te schaffen en eventueel ook een magnetronsterilisator/borstkolf/flessenwarmer, maar in de uitzetlijstjes die ik heb van de kraamzorg en verloskundige staat het niet.

    Loop ik te hard van stapel? Wat hebben jullie gedaan?

    Groetjes,

    Irene
     
  2. Carla1980

    Carla1980 VIP lid

    16 jul 2006
    5.833
    1
    0
    Lerares basisonderwijs
    Noord-Brabant
    als ik jou was zou ik idd zorgen dat je een flesje in huis hebt en voeding, stel dat de borstvoeding nou niet lukt dan heb je het toch meteen bij de hand...
     
  3. Yvon

    Yvon Actief lid

    25 okt 2006
    319
    0
    0
    Een flesje is inderdaad wel makelijk. Maar met een kolf en dergelijke zou ik nog even wachten.
     
  4. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    flesjes wel halen want stel borstvoeding lukt niet hoef je dit niet meer aan te schaffen. voeding hoef je nog niet te halen want stel dat borstvoeding niet lukt weet je nog niet wat voor voeding aanslaat bij je kindje. een kolf etc ook nog niet halen dit adviseerde mijn vk ook, dit kun je altijd huren bij de kraamzorginstantie of in het ziekenhuis voor niet al te veel geld
     
  5. Beccaatje

    Beccaatje Fanatiek lid

    29 mrt 2007
    2.958
    0
    0
    kunt ook een avent kolf startset kopen, zitten wat flesjes in en een kolf kan nog best goed van pas komen, nietwaar?
     
  6. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    28 sep 2006
    2.574
    4
    38
    Midden van NL
    ik heb helemaal geen flesjes in huis. Als het borstvoeden op de een of andere manier niet lukt kun je altijd nog iemand langs de winkel sturen..

    En als je voor het gemak toch iets in huis wilt hebben dan zou ik alleen een of twee flesjes halen.
    Een kolf is een beetje zonde van het geld als je die in huis hebt en de bv lukt niet. Magnetronsterilisator kan je ook later aanschaffen. Met een pannetje en heet water kom je ook wel een dagje door.
     
  7. Andrea mv Ryan

    Andrea mv Ryan Fanatiek lid

    31 dec 2006
    1.052
    0
    0
    Groepsleidster kinderopvang
    Noord-Brabant
    Ik had het niet in huis. Mijn borstvoeding kwam wel goed op gang, maar Ryan pakte de borst niet zo goed. Dus...Kolven en via finger feeding afgekolfde melk geven en dan heb je niet meteen een flesje nodig. Bij de kolf zat een flesje (In dit geval bij het ziekenhuis en anders is het zo gehaald) en de melk geef je met 1 vinger in de mond van de baby voor het zuigeffect en een spuitje om de melk in de mond te spuiten.

    Je kunt voor je eigen geruststelling 1 flesje kopen, maar als het echt nodig is, is het zo gehaald.
     
  8. Robyn

    Robyn Bekend lid

    23 mei 2006
    732
    0
    0
    Ambtenaar
    Naarden
    Ik zou zeker zorgen dat er iets in huis is, al is het alleen maar voor je eigen geruststelling.
     
  9. marsja

    marsja Actief lid

    26 mrt 2007
    114
    0
    0
    1 flesje met speen voor de zekerheid, gewoon een simpele eigen merk van de drogist of zo. Maar echt nodig is het niet. De eerste dagen moet de borstvoeding op gang komen, dus dag 1 en 2 zal je waarschijnlijk nog weinig tot geen voeding hebben. Zo snel merk je toch niet of het wel of niet gaat lukken. Snel genoeg gehaald als het nodig is. En als je echt bij moet bijvoeden bij de borstvoeding kan je beter een klein bekertje (cupje) gebruiken. Een kolf zou ik pas kopen als je er een nodig hebt.

    Groetjes, Marsja
     
  10. Zeeuwsmeisje

    Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

    9 aug 2006
    3.051
    1
    0
    zeeuws-vlaanderen
    Ik had wel alles in huis maar niet met het idee voor als het niet lukt... ik zou zowiezo bv geven al moest ik alles afkolven. Bij de eerste had ik het niet nodig maar bij de tweede heb ik de eerste 4 weken gekolfd en alles gegeven met een cupje (geen flesje ivm tepel/speenverwarring) Een kolf kwam dus heel goed van pas... je kan je op zn minst inlezen welke er zijn. Is die dan nodig dan ka je hem meteen bestellen/kopen. In geval van nood heeft de kraamhulp vaak ook wel een kolf bij zich.

    Voeding hoef je niet te halen, als het echt nodig is is het zo gehaald, als je het in huis bent ben je misschien ook eerder geneigd het te gebruiken wat de bv weer niet te goede komt
     
  11. Ireen79

    Ireen79 Actief lid

    4 jun 2007
    109
    0
    0
    Dames,

    Bedankt voor jullie antwoorden! Misschien dat ik een flesje haal voor de zekerheid, maar als ik het zo lees is dat niet eens echt nodig.

    Het stomme met dit soort dingen is altijd dat je, als je voor het eerst zwanger bent, niet goed weet wat je nou wel en niet meteen nodig hebt...dit is zo'n typisch voorbeeld voor mij.

    Nou ja, het scheelt weer dingen kopen van tevoren ;)

    Groetjes,

    Irene
     
  12. Zeeuwsmeisje

    Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

    9 aug 2006
    3.051
    1
    0
    zeeuws-vlaanderen
    Als je kind niet meteen goed aan de borst zou kunnen drinken en je wil toch bv geven kan je het dan beter in een cupje geven of met een spuitje ipv met een fles, maar als dat zo is zul je ook een kolf nodig hebben en daar zit meestal wel een flesje bij om het eerst in op te vangen..

    Als je kind de borst niet pakt en je wil toch bv geven en je geeft meteen een fles heb je kans dat het aan de borst brengen van je kind veel lastiger gaat. Mijn zoon heeft 4 weken uit een cupje gedronken maar heb ik daarna toch aan de borst gekregen, na 4 weken aan een fles was dat een veel groter probleem geweest, soms zelfs onmogelijk.
     
  13. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    Idd het hoeft niet maar als het jou geruststelt dan vooral doen. Maar zoals zeeuwsmeisje al zegt als je je kindje echt aan de borst wil en de bv wil niet dan liever geen flesje geven. Maar of fingerfeeding, cupje, of borstvoedingshulpset.
    Als je ook voor de zekerheid kv in huis wilt hebben adviseer ik om van die kant en klaar pakjes te kopen. Als je een blik kv open maakt is het maar beperkt houdbaar, beetje zonde dus als je maar 1x bijvoedt.
     
  14. Sijke

    Sijke Bekend lid

    hoi,

    volgens mijn kraambureau moet je juist niets in huis halen als je borstvoeding wilt geven. De kraamhulp heeft altijd materialen voor als het toch niet mocht lukken (ook in weekend etc. als je niet zo naar de drogist kunt rennen, daarnaast kun je altijd nog bij de apotheek terecht mocht het niet lukken). Zij gaven als reden dat mocht het niet direct op gang komen je anders snel geneigd bent naar de fles te grijpen (hihi, klinkt alsof het over een alcoholist gaat) en als je dat niet in huis hebt ben je wat meer geneigd het toch nog te proberen. Ik ben ook zo dat ik eigenlijk maar het liefst goed voorbereid ben op alles, maar heb nu dus toch niets in huis. Geldt ook voor een kolf, die kun je ook beter later aanschaffen en kun je 24 uur per dag 7 dagen per week huren via kraambureau mocht dat nodig zijn.
    Succes ermee
     
  15. jingels

    jingels VIP lid

    8 jul 2006
    7.742
    1
    0
    Ik geef ook BV naar alle tevredenheid. Maar had wel 2 kleine flesjes van Avent in huis. En nu had ik helemaal NIET het idee om kv te gaan geven , maar ik had een klein proefpakketje in huis voor het geval dat. De kolf heb ik ong. een maand na de geboorte gekocht, en dan is het makkelijk als je een paar flesjes hebt staan. De flesjes zijn m.i. niet zo heel duur, bovendien gebruik je ze later wel weer voor ander drinken. M.i. ben je er niet aan bekocht.
     
  16. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Ik had niks gekocht en nog steeds niet trouwens...
    Zoals al werd geschreven; je verloskundige of kraamhulp heeft vaak een kolf of voeding mocht het toch nodig zijn.

    Groetjes, Anakin.
     
  17. marilyn

    marilyn Actief lid

    3 okt 2006
    344
    0
    0
    Administratief medewerkster bij Justitie.
    Nootdorp
    Joh, zo'n fles is 2 euro. Gewoon kopen en dan zie je wel of je 'm gebruikt of niet toch?
     

Deel Deze Pagina