Ga terug   Zwangerschapspagina > Zwanger zijn > De bevalling

De bevalling Vragen, tips en ervaringen over de bevalling plaats je hier.

Onderwerp gesloten
 
Onderwerp tools
  #1  
Oud 28 juli 2010, 17:08
Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2009
Berichten: 102
Standaard Ervaringen inleiden en strippen gevraagd

Hallo dames

Ik ben momenteel 38+2 weken zwanger en ze willen me aanstaande maandag 2 augustus gaan inleiden. Dit omdat ik er lichamelijk zwaar doorheen zit en nog een kleine van net een jaar heb rondrennen en het fysiek en emotioneel amper nog trek. Waarschijnlijk is dit het gevolg van oa een operatie gedurende de zwangerschap en daarna nog hevige ziekte en uitdroging waarvoor ik ook weer opgenomen moest worden. Door deze zaken is mijn lichaam blijkbaar 'op'.

Begrijp me aub niet verkeerd ben dolgelukkig met mijn zwangerschap en kleine meid op komst, we wouden graag twee kleintjes achter elkaar en is ons ook gegund geweest . Een ware zegening ! Alleen loopt het nu de laatste weken erg zwaar tot niet. Ben niet de moeder en vrouw die ik wil zijn omdat ik het fysiek niet meer kan.

Vandaar dat ze me met 39 weken willen inleiden. Echter wou en wil ik dolgraag een thuisbevalling en om die reden ben ik ook vandaag gestript in de hoop dat maandag niet nodig zal zijn.

Wie heeft er ook ervaring met strippen rond de 38 weken en had het effect?

En wie is er ook ingeleid en hoe hebben jullie het ervaren? Want twijfel soms om de afspraak af te bellen uit angst dat slecht zal zijn voor de kleine. Maar weet ook dat als nog lang duur geen kracht meer heb de kleine eruit te persen :S.

Sorry voor lange verhaal... was niet de bedoeling hehe. En alvast bedankt voor alle ervaringen en adviezen. Kan ze goed gebruiken.

Liefs Naamgebruiker
__________________
  #2  
Oud 28 juli 2010, 17:14
Jucade's avatar
Expert member
 
Geregistreerd: 20 juli 2006
Berichten: 17.696
Standaard Re: Ervaringen inleiden en strippen gevraagd

Hoi, ik ben rond 39 weken gestript ivm bloeddruk die hoog en laag en dan weer hoog was. Bij mij hielp t in 1x. Smorgens 11 uur gestript. Savonds wat weeŽn, rond 0.00 serieus werk en smiddags kwart voor 1 was Justin er.
__________________
J. 28-02-2007
C. 03-12-2010
D. 03-12-2010
  #3  
Oud 28 juli 2010, 17:16
giraf
Niet meer actief
 
Berichten: n/a
Standaard Re: Ervaringen inleiden en strippen gevraagd

Mij hebben ze 3x proberen te strippen, met 40 weken, 40+4 en 41+1, maar dat heeft dus niet geholpen. Vond het strippen best pijnlijk en vervelend, maar ik wilde heel graag bevallen, en daar had ik veel pijn voor over..

Met 41+5 dagen ben ik ingeleid dmv een hormoonveter. 2 uur nadat ze de veter hadden ingebracht kwam ik in een weeenstorm terecht en 4 uur en een kwartier later was onze dochter er!
Ik was heel blij met het inleiden op dat moment, want ik was het zwanger zijn echt ontzettend beu.
Ik weet niet of een bevalling na inleiden slechter of pijnlijlker is dan een "gewone" bevalling, aangezien dit mijn 1e kindje is.
  #4  
Oud 28 juli 2010, 17:26
Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2009
Berichten: 102
Standaard Re: Ervaringen inleiden en strippen gevraagd

Oorspronkelijk geplaatst door Patroeschka Bekijk bericht
Hoi, ik ben rond 39 weken gestript ivm bloeddruk die hoog en laag en dan weer hoog was. Bij mij hielp t in 1x. Smorgens 11 uur gestript. Savonds wat weeŽn, rond 0.00 serieus werk en smiddags kwart voor 1 was Justin er.

Hoi,

Dank je voor je reactie, geeft de mens weer een beetje hoop hihi. Ook al moet ik zeggen dat ik tot nu toe niet meer voel dan het normale gezeur in me buik wat ik altijd al heb laatste weken. Maar bij jou duurde het dus ook wel flinke tijd voor je wat voelde beginnen? Ik ben zelf 10.00 vanochtend gestript en voel nog niks hehe, verwacht het ook niet om eerlijk te zijn, maar hopen mag toch
__________________
  #5  
Oud 28 juli 2010, 17:30
Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2009
Berichten: 102
Standaard Re: Ervaringen inleiden en strippen gevraagd

Oorspronkelijk geplaatst door giraf Bekijk bericht
Mij hebben ze 3x proberen te strippen, met 40 weken, 40+4 en 41+1, maar dat heeft dus niet geholpen. Vond het strippen best pijnlijk en vervelend, maar ik wilde heel graag bevallen, en daar had ik veel pijn voor over..

Met 41+5 dagen ben ik ingeleid dmv een hormoonveter. 2 uur nadat ze de veter hadden ingebracht kwam ik in een weeenstorm terecht en 4 uur en een kwartier later was onze dochter er!
Ik was heel blij met het inleiden op dat moment, want ik was het zwanger zijn echt ontzettend beu.
Ik weet niet of een bevalling na inleiden slechter of pijnlijlker is dan een "gewone" bevalling, aangezien dit mijn 1e kindje is.
Hoi,

Dank je voor je reactie,vervelend voor je dat strippen het zo pijnlijk was voor je. Had ik ook verwacht om eerlijk te zijn, maar gelukkig was het niet meer dan een onaangenaam gevoel in mijn geval. Kan ook wel komen omdat mijn vliezen al niet echt vast meer zaten dus veel wroeten was niet nodig. Maar zo blijkt maar weer dat het vaak ook geen effect heeft dat gestrip, wel jammer, maar we blijven hopen.\

Kan trouwens goed begrijpen dat je het echt beu was, je wilt toch uiteindelijk eens je kleine in de armen hebben. Wel een pittige bevalling zo te lezen , 4 uur en een kwartier is niks voor een eerste.
__________________
  #6  
Oud 29 juli 2010, 10:14
Jucade's avatar
Expert member
 
Geregistreerd: 20 juli 2006
Berichten: 17.696
Standaard Re: Ervaringen inleiden en strippen gevraagd

En? al aan het bevallen?
__________________
J. 28-02-2007
C. 03-12-2010
D. 03-12-2010
  #7  
Oud 29 juli 2010, 20:55
Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2009
Berichten: 102
Standaard Re: Ervaringen inleiden en strippen gevraagd

Nope nothing... Alleen de gewoonlijke voorweeŽn die me snachts van me slaap houden hehe.
__________________
  #8  
Oud 29 juli 2010, 21:19
Sterre82's avatar
Expert member
 
Geregistreerd: 23 september 2008
Woonplaats: In de wolken
Berichten: 8.229
Standaard Re: Ervaringen inleiden en strippen gevraagd

Ik ben met 39+4 weken gestript v.w hoge bloeddruk. Ik had blijkbaar al 1 cm dus 1 keer was genoeg. Ze hebben me rond 11.30u gestript, rond 16.00u eertse weeen en de volgende dag om 11.24u is onze kleine man geboren.

Tegen mij zei de vk, je buik is als een couv en als die niet meer werkt is het er buiten beter. En 39 weken is toch een mooie tijd?

Suc6 en hopelijk kom je er snel weer boven op met je lichaam!
__________________


Trotse mama van 2 stoere jongens van 4,5 jaar (11-'09) en 3 jaar (08-'11)
En een lief klein meisje (07-14)
Onderwerp gesloten

Voeg dit onderwerp toe aan:


Onderwerp tools

Regels voor berichten
Je mag geen nieuw onderwerp starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag je berichten niet bewerken

vB-code is Op
Smileys zijn Op
[IMG]-code is Uit
HTML-code is Uit
Trackbacks staan Uit
Pingbacks staan Uit
Refbacks staan Uit


© 2005 - 2014 Zwangerschapspagina.nl