Kom maar op met die positieve verhalen; eerste kindje en thuisbevalling

Discussie in 'De bevalling' gestart door mw21, 20 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mw21

    mw21 VIP lid

    24 okt 2010
    5.168
    158
    63
    Zorg
    't Westen
    Ik lees bijna alleen maar ziekenhuisbevallingsverhalen bij t eerste kindje incl. Geheel scheuren, vcpomp, ruggenprik, buik duwen, spoed keizersnee etc

    Ik ben al 1 van de weinige in mijn omgeving die het, in hun ogen, 'aandurft' om thuis te bevallen bij t eerste kindje dus snak een btje naar positieve verhalen!

    Dus.... Brand los hihi :):):)
     
  2. jt82

    jt82 Fanatiek lid

    17 aug 2009
    1.628
    98
    48
    Dit topic ga ik volgen :D hoop ook thuis te kunnen bevallen :)
     
  3. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.741
    6.922
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik ben van beide kinderen zonder al teveel problemen thuis bevallen. Eva was wel een sterrenkijker, maar is tijdens het persen goed gedraaid, maar toch niet helemaal, waardoor ze wat bleef steken toen haar hoofd eruit was. Na flink duwen en trekken kwam de rest van haar lichaam er ook uit. Haar hartslag daalde best wel tijdens de persweeën, maar herstelde zich ook telkens weer. Geen knip en scheur gehad. Bevalling van Lisa was echt een eitje, ze kwam ietwat blauwig ter wereld omdat de navelstreng om haar nek zat, maar na 10 minuten was dat weggetrokken. Ook geen knip en scheur. Beide kindjes wogen trouwens bijna 4,5 kilo.
     
  4. charity2010

    charity2010 Fanatiek lid

    29 mrt 2011
    4.322
    0
    36
    Fulltime huismama :D.
    Overijssel.
    Hier een positief verhaal :D!

    Ik wou heel graag thuisbevallen en gelukkig kon dat!
    Rond 06.00 opgestaan omdat ik niet meer kon slapen, voelde me nog goed maar toch wat vreemd..
    Rond 06.30 begon ik wat krampen te krijgen. Prima te doen en tot 08.00 heb ik zitten laptop-pen!
    Rond 8.30 vriend gebeld want imiddels was het wel erg serieus.
    En hij heeft om 09.30 de vk gebeld die er om 9.00 was.
    Tijdens toucheren bleek ik 7 cm te hebben!
    Alles klaar gezet, zat op 8 en toen zijn mijn vliezen gebroken.
    Laatste 2 cm's duren voor je gevoel het langst!
    Uit eindelijk was het 11.15 toen ik mocht persen en om 11.45 is onze dochter geboren!
    Geen knip, geen scheur, geen tang of vacuüm, helemaal niks :D!

    Een snelle bevalling dus maar wel erg heftig. Heb bijna alleen maar rugweeën gehad.
     
  5. Tess00

    Tess00 Actief lid

    12 jul 2011
    366
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier nog een positief verhaal..
    Zou ingeleid worden omdat ik al 15 dagen over de uitgerekende datum liep maar net 3 uur voordat we ons moesten meldden int Zh begonnen de weeën waardoor ik toch thuis mocht blijven!
    Na 8 uurtjes een gezonde dochter op de wereld gezet. Wel een knip gehad maar daar voelde ik niks van... Ze woog ruim 8 pond!

    Het was heel fijn om thuis te bevallen, heb heel lang op de bank gelegen...muziekje op, douchen en in bad zovaak ik wilde en geen troep achteraf hoor..kraamverzorgende had alles opgeruimd voor ik daar bij stil kon staan hahahah, dochterlief direct in eigen bedje, ik in vertrouwde omgeving..ja ideaal thuis bevallen ;)
    Ben nu zelf 35 weken zwanger en hoop weer thuis te kunnen bevallen...

    Succes!
     
  6. mw21

    mw21 VIP lid

    24 okt 2010
    5.168
    158
    63
    Zorg
    't Westen
    Kijk, daar worden we blij van!
     
  7. mw21

    mw21 VIP lid

    24 okt 2010
    5.168
    158
    63
    Zorg
    't Westen
    Nog meer?! :)
     
  8. muffinmeisje

    muffinmeisje Actief lid

    7 aug 2009
    461
    0
    16
    Ja hoor, hier 2 heel positieve thuisbevalling gehad!

    Heb er geen seconde over getwijfeld of ik wel of niet thuis wilde bevallen, het voelde voor mij gewoon als de meest logische keuze. Mijn eerste bevalling heeft in totaal 4,5 uur geduurd. Werd rond 7.00 wakker van de weeën, deze kwamen gelijk heel regelmatig. Samen met vriendlief naar beneden gegaan, kopje thee erbij, muziek aangezet en al snel werden de weeën steeds krachtiger, maar ik vond het goed te doen. Al vrij snel de vk gebeld, deze zou met ongeveer een uurtje komen kijken. Toen ben ik onder de douche gaan zitten, daar braken al vrij snel de vliezen en toen vond ik het wel heel heftig worden, de weeën waren echt heel krachtig. Op het moment dat ik dacht van 'als dit nog lang duurt, weet ik niet of ik dat wel trek', was de vk er en bleek ik al 9 cm ontsluiting te hebben. Gauw het bad vol laten lopen, want daar wilde ik in bevallen en na 5 kwartier persen werd onze zoon geboren. Persen duurde dus wel lang, maar heb ik absoluut niet zo ervaren. Was een klein beetje uitgescheurd, maar daar heb ik helemaal geen last van gehad.

    Tweede bevalling wilde ik dus uiteraard weer thuis en in bad doen. Met 40+1 werd ik gestript bij de vk, daar bleek ik al 5 cm ontsluiting te hebben zonder dat ik echt weeën had gehad... Omdat ik de eerste keer ook snel ben bevallen, werd nu de vk die bevallingsdienst had direct gebeld dat ik met 5 cm ontsluiting weer naar huis ging en dat zij gelijk moest komen als ik belde dat ik weeën had. Heel bizar was dat, haha. Eenmaal thuis begonnen na een uurtje ongeveer de weeën, al waren dit in eerste instantie alleen nog maar harde buiken en een aanhoudende pijn in m'n rug. Toch de vk maar gebeld. Toen die een kwartiertje later er was, zat ik al op 7 cm, nog steeds geen enkele pijnlijke wee gehad. M'n vliezen braken en toen kwamen daar die pijnlijke weeën die ik me van de eerste keer zo goed kon herinneren. In bad gaan zitten en eigenlijk direct volledige ontsluiting. Met 2 keer persen werd toen mijn dochter geboren, zonder een scheurtje of wat dan ook. Dat laatste stukje vanaf dat de vliezen braken was wel weer even heel heftig omdat het zo bizar snel ging, maar ik vond het heerlijk, zo'n bevalling. De hele bevalling duurde vanaf de eerste wee (harde buik) slechts 3 kwartier..

    Als ik het allemaal nog een 3de keer mee mag maken, teken ik dus weer voor een thuisbevalling in bad!
     
  9. jt82

    jt82 Fanatiek lid

    17 aug 2009
    1.628
    98
    48
    Word blij van deze verhalen :)
     
  10. syrae

    syrae Fanatiek lid

    14 mei 2011
    2.685
    1
    0
    professioneel oppasser (ben activiteitenbegeleidst
    Haarlem
  11. impjeofelfje

    18 nov 2011
    15
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb ook een heel positieve bevalling gehad, maar wel in het ziekenhuis. Weet niet of dat telt? Lees nu in alle bladen over hypnobirthing en dat komt aardig overeen met mijn ervaring. Heb er 7,5 uur over gedaan.

    Vliezen braken 's nachts om 3 uur en even later begonnen de weeen. Direct al regelmatig dus 2 uur later VK gebeld en mijn moeder die ik er graag bij wilde hebben. Manlief had heel lief een kruik voor me gemaakt en de buikweeen waren goed op te vangen. Ik zat heerlijk in mijn eigen wereldje. De rugweeen waren lastiger. We hadden bij aankomst van de VK al 5 cm ontsluiting en ik mocht dus door naar het ziekenhuis. In de auto was het goed te doen. Eenmaal in het ziekenhuis lieten ze vanwege de rugweeen het bad voor me vollopen. Daar heb ik heel ontspannen de weeen opgevangen. Moest wel lang de persweeen wegzuchten omdat de VK niet had gedacht dat het zo snel zou gaan. Die moest dus nog (in de spits) naar het ziekenhuis komen. Voordeel daarvan was dat het kindje goed was ingedaald. Toen ze er was had ik volledige ontsluiting en mocht ik uit bad en terug naar de kamer. Op bed wist ik even niet hoe ik nu precies moest persen, hoofdje heeft ook een minuutje of 7 gestaan (er kwamen even minder persweeen), maar ook dat had z'n voordeel. Had slechts 3 hechtingen. Heb geen toeters en bellen aan mijn lijf gehad tijdens de bevalling. De verpleegster (mijn nichtje) en de VK waren zeer onder de indruk van mijn ontspannen bevalling. Mijn man ook trouwens, haha. Natuurlijk deed het pijn, maar het is me alles meegevallen!
     
  12. Beeps

    Beeps Bekend lid

    15 dec 2009
    848
    0
    0
    Den Haag
    Ik heb ook een goede bevalling gehad, wel in het zh, maar had net zo goed thuis gekund want ik heb geen hulp nodig gehad!

    alles ging volgens het boekje, ontsluiting ging goed, bevalling ging goed alles wat daarna nog moet gebeuren ging goed.. geen verdoving, geen hulpmiddelen aan te pas gekomen..

    Achteraf had ik niet door de 30 cm sneeuw naar het zh hoeven te gaan, maar dat gaf me in mijn hoofd wel rust!
     
  13. misa

    misa Niet meer actief

    Ik wilde poliklinisch bevallen, maar ben ingeleid ivm hoge bloeddruk. Uiteindelijk weeënstorm, ruggenprik, vacuümpomp, knip..
    Toen allemaal niet prettig, maar ik kijk er toch positief op terug! Nu zwanger van de tweede en ik kijk er bijna naar uit!!

    Dus laat je niet gek maken! Je weet toch niet hoe je bevalling gaat en hoe je het ervaart. Het is iig erg bijzonder om het mee te mogen maken!
     
  14. Anna27

    Anna27 Fanatiek lid

    7 feb 2011
    2.484
    0
    0
    Ik ben ook thuis bevallen. Ik was tot dat moment nog nooit in een ziekenhuis geweest (voor mezelf, in een bed), dus dat voelde voor mij ook niet als een logische optie!
    Mijn eerste wee kreeg ik om 23.30 uur, en de volgende ochtend was om 11.15 uur mijn zoon geboren.
    Alles is prima verlopen. Toen de vk de vliezen had gebroken ben ik in een weeënstorm terecht gekomen (buik en rug). Buikweeën vond ik prima te doen, maar die rug, daar kon ik niks mee, omdat ik kotsmisselijk was en daardoor niet op mijn zij kon liggen.... Uiteindelijk heeft de douche uitkomst geboden!

    Ik heb me geen moment zorgen gemaakt, en ben dus ook niet in paniek geraakt.
    Na de bevalling ben ik heerlijk onder mijn eigen douche geweest, en toen ik daarmee klaar was stond er een heerlijk schoon bed op me te wachten. Geen gedoe met maxicosi's etc.

    Ik vond het heerlijk!

    Deze keer hoop ik ook weer op een thuisbevalling, ik vond het echt heel prettig!

    (Ik vind het overigens heel jammer dat je tegenwoordig door veel mensen gek wordt aangekeken als je vertelt dat je thuis wilt bevallen....)
     
  15. Amaryllis

    Amaryllis Fanatiek lid

    24 aug 2008
    3.708
    3
    38
    Hier alleen maar positiviteit wb mijn thuisbevalling! :D

    Om 23:00 uur braken mn vliezen, 15 minuten later de eerste wee, 01:30 verloskundige gebeld. Half uurtje later was ze er en bleek ik al 9 centimeter ontsluiting te hebben! Even later mocht ik gaan persen en na een klein uurtje is ons meisje geboren, zonder knip of scheur! Binnen 5 uurtjes was t gepiept. Ik kon lekker in mn eigen bedje blijven liggen en heb daarna een heerlijk relaxte kraamweek gehad. Ik zou niet anders willen! :)
     
  16. Child

    Child Fanatiek lid

    6 sep 2011
    2.772
    208
    63
    :$ Doe mij ook zo'n eentje.

    Ik wil ook thuisbevallen, in bevallingsbad.
    Erg benieuwd hoe dat 'bevalt':p
     
  17. Koesje

    Koesje Niet meer actief

    Ik ben 10 weken geleden thuis bevallen van mijn eerste kindje..
    Hier geen horror verhalen.. Ja natuurlijk is het hard werken maar ik denk dat dat voor het merendeel van alle bevallingen geld. Het is mij en mijn partner super goed bevallen (mooie woord speeling;)). De verloskundige vond het ook een prachtige bevalling.
    Op een paar haarscheurtjes na ben ik er heel goed vanaf gekomen en zou ik bij een evt. 2de niet anders willen.
    Geniet nog van je zwangerschap en niet te druk maken over de bevalling! Komt goed!

    Ps: ben in 4.5uur bevallen zonder pijnbestrijding
     
  18. Kwabbernoot

    Kwabbernoot Fanatiek lid

    18 apr 2010
    3.248
    1
    0
    n.v.t.
    Hier twee thuisbevallingen! Alles echt prima gegaan, Wel een klein scheurtje bij beide maar hoefde ik niet voor naar het ziekenhuis. Verder geen bijzonderheden gehad, lekker rustig om me heen en twee lanceringen ipv bevallingen(hihi.. 1e duurde uurtje of 4, 2e nog geen 3 uur) gehad en kon daarna lekker in mijn eigen bedje blijven liggen. :D

    Ik ben dolblij dat ik niet naar het ziekenhuis hoefde(Vind het vreselijk daar, ik ben toch niet ziek? En al die zieke mensen bij mijn kindje in de buurt, bah. Als het moet is het een ander verhaal maar vrijwillig.. brr...) en dat ik lekker in mijn eigen bed, in mijn eigen huisje kon bevallen!

    Succes en ik hoop dat het bij jou ook zo vlot mag verlopen!
     
  19. Gwenolyn

    Gwenolyn VIP lid

    13 jan 2009
    7.067
    0
    0
    Heb al helemaal zin in een thuis bevalling!!

    Van onze dochter wilden ik ook heel graag thuis bevallen. Helaas besloot ze 1 dag tevroeg te komen (36+6). Ik heb toen de VK kwam om te kijken of ik weeën had, echt staan te smeken of ik niet thuis mocht bevallen. Toen ze vertelden dat het weeën waren ik naar het ZKH moest, heb ik staan te stampen als een klein kind dat ik niet wilden:). Bedoel, die 1 dag????
    Ze was niet van gedachten te brengen, en moest naar het ZKH toe.
    Perfecte bevalling gehad, maar voor mijn dochter wel goed geweest dat we in het ZKH waren (suikerspiegel schommelde te veel, kon zich niet warm houden, dus even de couveuse in).

    Ik heb met deze uk al afgesproken dat het tot minimaal 37 weken moet blijven zitten, want dan mag ik thuis bevallen:D
     
  20. mw21

    mw21 VIP lid

    24 okt 2010
    5.168
    158
    63
    Zorg
    't Westen
    Heerlijk zeg! Krijg er bijna zin in haha
     

Deel Deze Pagina