Kraamhotel/geboortehuis in twente?

Discussie in 'De bevalling' gestart door Catlover86, 14 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Catlover86

    Catlover86 Nieuw lid

    14 mrt 2017
    3
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dag allen,
    Wij zijn nu 34 weken en een dag zwanger en de bevalling zal dus niet heel lang meer op zich laten wachten.
    Vorige week zijn we naar een kennismakingsavond en rondleiding geweest in het ziekenhuis. Hier ben ik erg van geschrokken, ik had het me heel anders voorgesteld. Het heet het moeder kind centrum in Enschede en ik verwachtte dan ook een warme plek waar veel vroijkheid zou heersen qua aankleding. Het kwam super kil over door de kleuren en aankleding, zelfs zó kil dat ik ervan moest huilen bij het idee daar ons kindje ter wereld te moeten brengen. De kleur blauw die er overheerst, is namelijk de kleur blauw die bij mijn overleden broer hoorde. Dit jaar is het tien jaar geleden dat hij een einde aan zijn leven maakte en het is voor mij nog steeds moeilijk dat hij er niet is op allerlei belangrijke momenten.

    Je voelt hem aankomen... Die kleur maakt mij dus enorm verdrietig waardoor ik me werkelijk afvraag of het wel zo verstandig is om adviezen van verloskundigen op te volgen. Het probleem is namelijk dat ze mij een medische indicatie hebben gegeven op basis van geschat gewicht bij de echo's (2550 gram bij 32.5 week) en door de zeer lichte vorm van anti depressiva die ik slik. Ik heb ook al aangegeven dat ik daar ook per direct wel mee wil stoppen als dat er i.i.g. voor kan zorgen dat ik niet 24 uur hoef te verblijven op die plek waar ik me niet fijn voel.

    Begrijp me niet verkeerd; ik wil uiteraard het beste voor ons kindje, maar gezien mijn gevoel in dat ziekenhuis wat zei dat ik daar het niet moest doen... Ik weet het allemaal niet meer en ben er behoorlijk verdrietig van.
    De verloskundigen en huisarts drijven mij in een hoek met opmerkingen als "we willen allemaal het beste voor jullie kindje..." En: "wij hebben regels waar we ons aan moeten houden, dus dit kan je niet van ons vragen (het thuis bevallen)"
    Waar blijft dan het vertrouwen in het gevoel van de vrouw zelf?! Ze stimuleren je ook om een geboorteplan te maken, maar ja... Alles natuurlijk wel binnen de lijntjes die zij voorschrijven, het voelt allemaal zo hypocriet. 😧😓😥

    Wie heeft er een advies met betrekking tot een fijne plek in de omgeving van Enschede (desnoods Duitsland?) om te bevallen? Verhalen met ervaringen die hierop lijken, zou ik ook fijn vinden. Liever geen opmerkingen in de richting van dat ik een slechte moeder ben als ik te veel denk aan mijn eigen gevoel... Reden hiervoor is juist dat ik weet dat de eerste 40 uur in zijn leven het belangrijkst zijn en ik wil er voor hem zijn in vrolijke gemoedstoestand. Dus niet in angst, verdriet enz. Alles zal hij immers aanvoelen, is mij verteld.
     
  2. LizMe

    LizMe Fanatiek lid

    7 aug 2016
    3.098
    1.995
    113
    Hai :)

    Ik weet natuurlijk niet precies waar je woont maar is Zutphen niet wat voor je? daar zit een vrouw en kind centrum en ziet het er wel 'gezelliger' uit dan in Enschede.
    Misschien is eventueel een doula nog een optie voor jou omdat ziekenhuis bevalling belangrijk is maar en doula gaat uit van de kracht in jezelf etc misschien kun je je dan beter op haar focussen.
    Je kunt altijd overleggen of zoiets een optie is :)

    Sterkte ermee <3
     
  3. Catlover86

    Catlover86 Nieuw lid

    14 mrt 2017
    3
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hartelijk dank voor je reactie. Deze kamers zien er al vele malen beter uit dan in Enschede...! Hele andere kleuren en een warmere uitstraling dan hier. Wij wonen ook in Enschede, dus het zou wel betekenen dat we niet met onze eigen verloskundige daar naar toe kunnen. En of een uur rijden vol te houden is op dat moment, weet ik ook niet. Morgenochtend hebben we een gesprek met de huisarts, ik zal dit ziekenhuis als voorbeeld noemen. &#128522;
     
  4. Minime3

    Minime3 Bekend lid

    13 okt 2013
    674
    133
    43
    In hengelo dacht ik ook dat ze een kraamhotel hebben. Volgens mij heet dat Zotel. Je kunt ook aan je verloskundige vragen of ze dat ergens in de buurt hebben.
     
  5. chantal02

    chantal02 Bekend lid

    19 sep 2011
    635
    9
    18
    volgens mij heb je in hengelo ind een zotel en kan je anders misschien in omliggende zh kijken? oldenzaal had ook zoiets geloof ik weet niet of het er nu nog is. wellicht gronau?
     
  6. wishtobe

    wishtobe Niet meer actief

    Ben ook bij de rondleiding geweest eind februari. Vind het een heel naar ziekenhuis geworden en het moeder kind centrum is naar mijn idee ook niet echt geweldig. Voelde mij daar net als jij absoluut niet op mijn gemak.

    Is Almelo ziekenhuis niet wat? Ben er nog niet geweest maar verloskundige had het erover dat dat ook een optie is. Dat is vanuit Enschede ook nog te overzien.

    Sterkte met de keuze. Snap dat Enschede voor jou geen optie is met wat er in het verleden gebeurd is.
     
  7. blossom85

    blossom85 Fanatiek lid

    4 jan 2013
    4.621
    1.576
    113
    Vrouw
    het oosten
    Ik ben 2x in het MST bevallen. Maar wauw...wat een lieve mensen lopen daar rond. Ik heb er 2 hele fijne bevallingen gehad. Bij de 2de wou ik eigenlijl thuis bevallen maar dat kon niet ivm dysmatuur. Maar ze hebben alles zo natuurlijk mogelijk laten gaan.
    De 1e bevalling duurde erg lang maar heb zoveel steun gehad van het personeel daar.

    Kan me voorstellen dat je de kamers wat kil vindt hoor. Maar wou ook even een positief tegengeluid geven mocht je toch daar om een of andere rede toch terecht komen. Geen last van regeltjes oid gehad. Ruimte voor eigen ideeën.

    De bv begeleiding was daar trouwens wel om te huilen.
     
  8. Nora1983

    Nora1983 Fanatiek lid

    21 dec 2011
    2.624
    4
    38
    NULL
    NULL
    Wat vervelend dat het zo kil overkwam in Enschede!
    Ik ben de 1e keer bevallen in ons streekziekenhuis en daar hadden ze ook speciale verloskamers(waar ook niemand zomaar naar binnen kon), maar dat hadden ze heel prettig ingericht. Het blijft een ziekenhuis natuurlijk, maar ze hadden geen kille materialen gebruikt. Geel en groen op de muren, hier en daar decoratie. En de kasten etc. waren allemaal in eikenhout-print. Dus niks wit. Veel hadden ze weggewerkt achter deurtjes en laatjes, zoals de apparatuur en medicijnen.
    Ik wil er straks ook weer bevallen.

    Hoop dat je iets prettigs kan vinden, want het is belangrijk dat je je prettig voelt tijdens de geboorte van je kindje! Heel veel succes!!
     

Deel Deze Pagina