Ga terug   Zwangerschapspagina > Algemeen > De lounge


De lounge Praat hier over onderwerpen die je niet kwijt kunt in één van de andere categorieën op de site.

Onderwerp gesloten
 
Onderwerp tools
  #1  
Oud 17 april 2009, 08:05
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Berichten: 826
Standaard Iemand ervaring met Capabel Onderwijs Groep ?

Heeft er iemand ervaring met een opleiding via de Capabel Onderwijs Groep?
Ik wil via hun de opleiding SPW 3 gaan doen.
Je krijgt dan alleen de belangrijkste lesstof en gaat hiervoor 1 dag in de week naar school gedurende 1 jaar lang.
Dan heb je nog een stage van 600 uren en dan heb je je SPW 3 diploma.

Ik wil eerst wat informatie erover verzamelen voor ik me aanmeld, het is een vrij prijzige opleiding (337 euro per maand)
Wie weet hoe dat met de studiefinanciering zit? Er staat duidelijk bij dat je (als je aan de voorwaarden voldoet zoals leeftijd,nationaliteit ed die de ibgroep stelt) je dat krijgt.
De ibgroep zegt ook dat de voltijd opleiding van Capabel voor stufi in aanmerking komt.
Maar ik blijf me dan afvragen, hoe kan een opleiding waarbij je 1 dag in de week naar school moet, nou voltijd zijn?
Ik wil het echt zeker weten want als ik me aanmeld voor de opleiding zit ik eraan vast en als dan blijkt dat ik geen stufi krijg kan ik het echt niet betalen.

Dus alle ervaringen e.d zijn welkom!
Groetjes Femmetje
  #2  
Oud 17 april 2009, 11:42
Setteke
Niet meer actief
 
Berichten: n/a
Standaard Re: Iemand ervaring met Capabel Onderwijs Groep ?

Hallo!

ik wil graag bij de Capabel groep de opleiding tot doktersassistente gaan doen en ben dinsdag op een voorlichting geweest.

Het geldt wel als een voltijdopleiding, mits je de BOL variant doet. Dat is dus in eerste instantie naar school en later in de opleiding ga je een stage doen, en dus niet vanuit een baan gaan leren (BBL). Als je nog geen 30 bent kun je nog stufi aanvragen bij de IB-groep. Ik krijg het wel, ik heb het nagevraagd bij het IBG.

Bij de opleiding tot doktersassistente zeiden ze wel dat het pittig is, je moet er wel echt de tijd voor hebben om te doen. Bovendien moet je al enige bagage hebben, in mijn geval ervaring in de zorg. Bij de opleiding tot doktersassistente slaan ze bijv. het gedeelte van sociale vaardigehden enz. over omdat ze ervan uitgaan dat je dat al hebt door je levens- en werkervaring.

Als je nog meer over de specifieke opleiding wilt weten zou ik eens naar een voorlichting gaan. Heeft mij veel duidelijkheid verschaft. Op de site van Capabel kun je vinden wanneer er voorlichtingen zijn.

Succes!
  #3  
Oud 17 april 2009, 13:22
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Berichten: 826
Standaard Re: Iemand ervaring met Capabel Onderwijs Groep ?

Hey Setteke
Bedankt voor je reactie.
Leuk dat jij ook gaat starten!
Ik heb idd al gekeken wanneer de voorlichting is, maar moet nog zo'n 3 weken wachten.
En ik had van de week gebeld met Capabel en die man zei dat als ik in augustus er nog tussen wilde ik deze week moest beslissen er was nog maar 1 plaats vrij die opleidingen zitten snel en vaak vol vertelde hij.
Dus weet niet of ik nog die 3 weken heb...heb ook al telefonisch contact gehad en mij lijkt het ook wel wat. Maar als je dan verder op internet gaat zoeken krijg je weer veel reacties van hoe kan je een opleiding die normaal 3 jaar duurt nu in 1 jaar doen. Dus vandaar dat ik dacht misschien hebben mensen hier ervaringen ermee.
Ik heb gelezen op internet dat de opleiding spw 3 niet zo moeilijk is, denk idd dat doktersassistente moeilijker is. En heb hiervoor een niveau 4 opleiding gedaan en afgerond met goede cijfers en die vond ik ook niet moeilijk dus denk dat ik t op zich wel moet kunnen hoor.
En van die studiefinanciering had ik ook gehoord maar het leek me gewoon zo raar dat je dat krijgt terwijl je hem vaak met een deeltijdopleiding (waarmee je meer schooluren maakt) of bijv. een thuisstudie niks krijgt terwijl ik dus eerst voor een thuisstudie had gekeken en je daar 900 stage uren moet maken en ook behoorlijk wat tijd aan leren/huiswerk/opdrachten e.d. kwijt bent.
Maar gelukkig dat we er dan bij deze opleiding wel recht op hebben!
Ben jij niet bang dat je geen stageplaats kan vinden? Ik wel ben er heel onzeker over allemaal omdat ik nu toch een goede baan ervoor op geef enzo en dan denk ik straks wordt het niks of vind ik geen stageplaats en dan zit ik...
maar goed we zullen zien! Alvast heel veel succes jij!
  #4  
Oud 17 april 2009, 14:11
Setteke
Niet meer actief
 
Berichten: n/a
Standaard Re: Iemand ervaring met Capabel Onderwijs Groep ?

Oh jeetje, tja, dat is wat anders. Maar kun jij niet elke maand instromen dan? Ik kan als ik wil al in mei beginnen en anders in juni, maar vanwege mijn BI kies ik voor eind augustus.

Qua stageplaatsen, de voorlichter zei dat je in eerste instantie zelf moest zoeken, maar als het niet lukte dan gingen je ze helpen. Dit heeft ook te maken met het slagingspercentage wat ze moeten hebben, dus ze zitten er niet op te wachten als iemand geen stage kan doen.

Wat betreft stufi, het heeft te maken met de studiebelasting. Bij de BOL variant van doktersassistente loop je 600 uur stage. Je gaat 1 dag in de week naar school en je moet rekenen op 16 uur per week studiebelasting. Dat zijn dus al drie dagen. Met de 600 uur stage die erbij zit kom je op zoveel uren uit dat het als voltijd wordt aangemerkt. Bij de thuisstudievariant moet je 900 uren stage lopen, dus is het een BBL-opleiding en dus geen stufi!

Wat betreft je baan, kun je het niet combineren eventueel? Je mag overigens 13.000 euro bijverdienen met stufi.
  #5  
Oud 17 april 2009, 17:55
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Berichten: 826
Standaard Re: Iemand ervaring met Capabel Onderwijs Groep ?

Hey nee ik kan niet elke maand instromen.
Er is er eentje in juni maar die zit vol en de volgende is eind augustus weer.
Van dat ze bemiddelen bij stageplaatsen wist ik niet. Mocht het dan echt niet lukken dan is dat wel fijn dat je toch hulp krijgt bij het meezoeken. Ik hoop dat ze dan ook een beetje kijken naar de mogelijkheden in mijn buurt want die opleiding is in r'dam maar dat is voor mij 70 km dus hoop wel dat ik dichterbij stage kan lopen. Maar anders is het maar zo he er is vast in de buurt ook wel iets te vinden.
Jee maar nog 16 uur in de week studiebelasting bovenop je 8 schooluren? Dan is dat wel een pittige opleiding zeg! Ik las op zo'n forum van meiden die die opleiding ook deden (spw dan he) er zo'n 3 a 4 uur per week mee bezig waren buiten school om. Nou scheelt dat natuurlijk wel of je snel of niet snel leert enzo maar toch nog een verschil met doktersassistente.
Met mijn baan kan ik het niet combineren, de eerste tijd nog wel maar als ik dan stage moet gaan lopen niet meer. Ik wil dan alle tijd aan mijn opleiding kunnen besteden en 1 dag in de week naar school 2 dagen stage en dan vind ik het fijn om de overige 2 dagen thuis te zijn om eventueel te leren en met mijn kinderen door te brengen.
Maar t komt vast allemaal goed, heb er wel zin in om weer te gaan leren!
  #6  
Oud 18 april 2009, 11:53
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Berichten: 826
Standaard Re: Iemand ervaring met Capabel Onderwijs Groep ?

Verder niemand die daar een opleiding gevolgd heeft?
Onderwerp gesloten

Voeg dit onderwerp toe aan:


Onderwerp tools

Regels voor berichten
Je mag geen nieuw onderwerp starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag je berichten niet bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Uit
HTML-code is Uit
Trackbacks staan Uit
Pingbacks staan Uit
Refbacks staan Uit


© 2005 - 2014 Zwangerschapspagina.nl