geheugen/concentratie problemen na zware hersenschudding

Discussie in 'De lounge' gestart door joseetje26, 14 jun 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. joseetje26

    joseetje26 Fanatiek lid

    30 mei 2007
    2.431
    0
    36
    zuid holland
    Hallo meiden,

    ruim 8 weken geleden heb ik een ernstig ongeval gehad.

    met een ernstige hersenschudding,,, 5 weken ben ik heel erg duizelig geweest en mijn focus was er vooral op dat die duizelingen weg zouden gaan... maar nu we 2 maanden verder zijn en ik inmiddels niet meer theraputisch werk merk ik dat het niet zo goed met me gaat...

    ik kan niets onthouden.. automatische handelingen zijn ineens niet meer automatisch... je wil niet weten hoeveel typefouten ik nu zit te verbeteren in dit kleine stukje tekst... normaal kan ik gewoon blind typen...

    ik word er echt helemaal gek van.... en bezorgd want gaat dit nog over?

    iemand ervaring mee? met een harde klap op het hoofd en daarna dit soort klachten?

    gr Jose
     
  2. Jeem22

    Jeem22 VIP lid

    12 nov 2009
    7.203
    0
    0
    Den haag
    Jep kan hier heerlijk over mee praten :D

    Het stukje typfouten helaas niet want die heb ik altijd al gehad ( slecht Nederlands ) Maar het stukje geheugen wel...

    Ik vergeet nog steeds wel eens dingen maar minder vaak als het jaar waar mn ongeluk in gebeurd is..

    Er is dus nog hoop ;)

    Sterkte in ieder geval!
     
  3. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Je hersenen kunnen beschadigingen nog twee jaar genezen. Het goede nieuws is dus, dat je hersenen zich nog even de tijd hebben om te herstellen. Maar meestal is het zo dat klachten die na twee jaar nog bestaan, nauwelijks meer verbeteren.

    Dat maakt het nu extra belangrijk om de komende tijd lekker te rusten. Door rust krijgen je hersenen de beste kans zich te herstellen.
    Verder zou ik toch ook je arts inlichten dat je nog steeds klachten hebt. Misschien heeft hij of zij nog tips.
     
  4. angelbaby

    angelbaby Fanatiek lid

    Herkenbaar. Ik heb een aantal jaar geleden een hersenkneuzing gehad na een ongeluk. (ernstiger dan een hersenschudding) en heb echt moeite gehad om boeken te lezen. Ik onthield gewoon echt niet wat ik gelezen had, moest dan dus vaak opnieuw beginnen.

    Is gelukkig in de loop van de tijd wel weer een stuk beter geworden.
     
  5. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    in 2005 een ernstig auto ongeluk gehad, hersenschudding en tis bij mij niet meer goedgekomen.

    ik kon een gedeelte van mijn werk niet meer uitoefenen ( en nog steeds niet). Ik ben nog steeds erg vergeetachtig, moet alles opschrijven en ik lijk wel een man, kan nog maar 1 ding echt geconcentreerd per keer doen ipv tig dingen tegelijkertijd.

    maar heb er mee leren leven :)
     
  6. Zonnebeertje

    Zonnebeertje Fanatiek lid

    1 jul 2007
    4.257
    0
    0
    ik heb door een whiplash ong. 5 maanden last gehad van concentratieproblemen en niks onthouden.daarna is het beter gegaan en zelfs weggegaan.
    Alleen ben ik wel mijn baan kwijtgeraakt doordat collega's het niet konden begrijpen dat het door een ongeval kwam :(
     
  7. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.508
    496
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Ik zat ook eigenlijk te denken aan evt wiplash problemen. Ik heb jaren terug een kop-staart-aanrijding gehad, waarbij ik de voorste auto was en dus door het aanspannen van mn spieren een aardige klap heb gehad. Ik zag de botsing nl aankomen.
    Wiplash kunnen ze uiteindelijk ook pas na 6 maanden oid vaststellen. Maar mijn HA waarschuwde mij er toen voor. Ook dan heb je last van concentratieproblemen en maak je bijv veel tikfouten. En inderdaad ik heb de eerste zes maanden nog nooit zoveel fouten gemaakt.

    Neem vooral veel rust, je hersenen hebben de tijd nodig. Je loopt trouwens ook een risico op hardnekkige hoofdpijn, die dus regelmatig terugkomt, wanneer je nu te weinig rust neemt.

    Sterkte ermee!!!!
     
  8. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    Bij mij is het helaas gebleven maar had ook een flinke hoofdwond (ik ben met 50 door de vooruit net niet doorheen gegaan maar half zeg maar (had ook met mijn domme harses geen gordel om maar goed mijn excuus ik was 16 hihi)

    Het is nooit meer echt goed gekomen, ik kon heel goed dansen en had allerlei dansmoves maar was ik allemaal kwijt en ook leren kost meer moeite als voorheen. Vooral lezen is lastiger geworden, verder gaat het wel en doe ik ik veel hersenspelletjes (vind ik leuk en helpt toch wel iets) maar geef het vooral wat de tijd kan idd een flinke poos duren ben ik bang!
     
  9. Trees

    Trees Niet meer actief

    Ik ben zelf behandelaar van mensen die hersenletsel hebben opgelopen en hier problemen van ondervinden in het dagelijks leven. Je kan via de computer niet zeggen wat de oorzaak is van jouw klachten, maar het kan wel verstandig zijn om dit uit te laten zoeken.

    Probeer via je huisarts of neuroloog een doorverwijzing te krijgen naar een neuropsycholoog. Deze kan exact testen welke hersenfuncties aangedaan zijn, bijv. welke onderdelen van het geheugen of concentratie. Ook welke herstel en compensatiemogelijkheden er mogelijk zijn in jouw specifieke situatie. Deze kan je ook praktische tips geven voor aanpassingen in je dagelijkse leven. Juist in deze eerste periode heeft behandeling de grootste kans van slagen.

    Blijf er niet te lang mee doorlopen. Het kan je ontzettend onzeker maken, maar het is ook heel vermoeiend (als je inmiddels al niet compleet uitgeput bent).

    Heel veel sterkte ermee en als je er meer van wilt weten, vraag maar raak.
     
  10. joseetje26

    joseetje26 Fanatiek lid

    30 mei 2007
    2.431
    0
    36
    zuid holland
    dank je wel trees..

    ik heb voor morgen ook een afspraak met de huisarts gemaakt.

    ik heb namelijk ook een zwart vlekje op mijn gezichtsveld.. ze konden op de ct scan geen schade zien.... maar ik heb wel het gevoel dat er schade is aangericht... ook mijn karakter lijkt wel veranderd te zijn.... en dat klinkt heel dramatisch... en ik ben niet ineens totaal anders... maar ik reageer ook gewoon anders dan anders... voer ook vreemde gesprekken.... merk gewoon dat anderen soms denken tja..... en dat is lastig want ik heb een semi leidinggevende positie....het maakt me echt vreselijk onzeker... ik ben ook ineens helemeaal bezig met wat anderen van me denken... hoe ik overkom etc.... gek word ik ervan... en ik merk dat ik het maar probeer te compenseren door vooral erg aardig te lachen etc.... ppfffff waardeloos zeg...

    ben heel benieuwd wat de huisarts morgen zegt...

    misschien pb ik je nog wel een keertje ja,,

    gr Jose
     
  11. Trees

    Trees Niet meer actief

    Dat er niks op de scan te zien is, betekent niet dat er ook niks is. Apparatuur van tegenwoordig is nog niet gevoelig genoeg om kleine beschadigingen te kunnen zien. Helaas betekenen kleine beschadigingen niet dat je weinig klachten heb. In tegendeel kleine beschadigingen kunnen juist hele grote gevolgen hebben. Heb je alleen een ct gehad of ook een mri-scan?

    Ik vind het helemaal niet raar dat je aangeeft dat je karakter anders is. Heel veel mensen hebben hier last van en dat kan komen doordat verbindingen in je hoofd anders lopen door kleine beschadigingen. Onze hersenen en met name het voorste gedeelte bepalen wel ons karakter. Ook doordat je het vertrouwen in jezelf kwijt bent geraakt, kan je je anders voelen en reageren. Je geheugen, concentratie, je taalvermogen etc. is eigenlijk de basis van je hele doen en laten. Normaal is dit een vanzelfsprekendheid en plotseling werkt alles minder of anders dan je gewend bent. Logisch dat dit je onzeker maakt!

    Heel veel succes morgen bij de huisarts en ik hoop dat je snel goede hulp krijgt, waardoor alles weer wat makkelijker gaat.
     

Deel Deze Pagina