Zoals de titel al zegt ik ben opzoek naar een echt turks brood recept. Op google staan allemaal verschillende recepten maar allemaal word het niet zoals het hoort. Iemand die een makkelijk recept weet? Alvast bedankt
Weet niet hoe hij heer. Is het ovale of ronde brood van de turksebakker die heel erg luchtig is. Met sesam zaadjes erover heen Gr.
komt ie: insmeren met rode saus (pastasaus) pizzakruiden erop, ham, salami etc. wat je lekker vindt. en dan in de oven op 220 dat is altijd onze manier van pizza maken
Ja het gaat niet om pizza maar om brood. Wil ook geen gevult Turks brood. Gewoon kaal is het lekkerst
Die plaatjes wat je laat zien is pizzabroodje (Kiymali ekmek). Bedoel je deze: . 30 g gist - suiker 1/2 liter lauwwarm water of melk 500 g meel 1 theelepel zout 1 theelepel olijfolie 1 ei 30 g sesamzaad Vermeng de gist met 1 snufje suiker en 1/4 liter lauwwarm water. Zeef het meel in een kom; voeg zout en gist toe en meng alles goed. Voeg nogmaals 1/4 liter lauwwarm water toe en kneed het deeg totdat het soepel en luchtig is en makkelijk loslaat van de handen. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats minstens 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200C. Vorm het deeg op een bestoven werkvlak tot een platte koek en druk deze in het midden nog iets platter. Doop uw wijsvinger in de olie en trek op de bovenkant een ruitpatroon. Leg het brood op een ingevet bakblik. Meng eidooier, olijfolie en suiker en kwast het brood ermee in. Bestrooi het brood vervolgens met sesamzaad en bak het ca. 20 minuten tot het goudgeel is. Ronde bakvorm gebruiken.
Is dit ook dat welbekende plofbrood toevallig ?? Ik zoek echt al heel lang naar dat brood maar kan het recept nergens vinden..
dat is pide die onderste, maar zelf maken is moeilijk. Ik heb bij een turkse bakker gewerkt en je moet echt heel veel ervaring hebben in brood bakken wil je dat brood maken.
Ik denk indd dat ik deze zoek. Ik ga van t weekend toch nog eens proberen en anders hou in het voor gezien! Gr
Denk dat jij lavas bedoeld, dat kun je bijna niet zelf maken, daar heb je een hele hete oven voor nodig bij mijn weten.