Ik had een oproep geplaatst op een taartforum of iemand zin heeft om een Bumba taart voor 35 man te maken.. Aardig wat reacties gehad maar echt bij iedereen ben ik gewoon tussen de 90 en 100 euro kwijt ! Ze rekenen 2,50 p.p. en voor een meppertje vragen ze tussen de 5,00 en 10,00. In het verleden vaker een taart voor mijn dochter besteld en dan was ik tussen de 50 en 70 euro kwijt. En dat vond ik al meer dan voldoende.. Waarom zijn die taarten zo duur? Heeft er iemand misschien tips om zo'n taart zelf te maken? Of ken je iemand uit omgeving Den Bosch die het zou willen doen? Dan hoor ik graag iets..
Kun je geen taart laten maken bij de hema? Hebben wij dit jaar gedaan, met een bob de bouwer, en zijn eigen foto erin verwerkt. Taart smaakte goed verder..
zelf maken is niet zo moeilijk, ik vind 100 euro ook wel een heel bedrag, anders via een bakker gewoon slagroom taart met daarop bumba. online staat wel hoe het moet en anders boeken genoeg.
Omdat de ingrediënten voor deze taarten gewoon erg duur zijn. Je moet er ook aardig wat materiaal voor aanschaffen om zo'n taart te maken. Plus dat er gewoon echt héél veel tijd in gaat zitten. En dat moet je natuurlijk ook meerekenen.
Wat een bedragen! Ik weet niet waar je woont maar ik heb iemand die taarten bakt en echt niet duur is! Wij waren voor Nina's verjaardags taart (25personen) en 20 cupcakes 35 euro kwijt
Zustertje dat is ongetwijfeld iemand die er dik op toe moet leggen. Maar inderdaad in zo'n taart gaat nu eenmaal een hoop tijd inzitten.. fondant en marsepein (goeie kwaliteit) zijn nu eenmaal stervensduur. En eerlijk is eerlijk ik ben blij dat de mensen die deze taarten maken de prijzen omhoog gooien want voor een euro p.p. kan gewoon absoluut niet uit. Terwijl het toch voor de echt goeie taartenmaaksters onder ons gewoon vakwerk is en daar mag ook gewoon voor betaald worden vind ik persoonlijk. Mijn vanaf prijzen beginnen aan de 2,50 en een mepper ligt op de 7,50. Haal hier de belastingen en overige kosten vanaf en er blijft echt geen vette bek aan over en worden er ook absoluut niet rijk van.
Ik ben het helemaal mee eens dat je er ook iets aan moet verdienen! Maar ik vind 100 euro voor een taart wel erg veel, 2 jaar geleden heb ik voor 2 taarten + meppertje 65 euro betaald. Ik denk dat veel mensen het te veel geld voor een taart vinden en dus uitwijken naar een goedkopere oplossing.
Daarom zijn wij overgestapt van de marsepeinen taarten op de taarten van de bakker en de Hema. De helft goedkoper en nog lekkerder ook . Je kunt bij de Hema ook leuke foto tompoesjes laten maken, hebben wij dit jaar gedaan.
In 2 jaar tijd zijn sommige prijzen natuurlijk aardig gestegen. En is de prijsopgaaf van een hobbyist (schrijf ik fout natuurlijk) of van een prof die daar echt van moet leven, denk dat daar ook verschil in zit. Ik zou ff gaan google en zelf een taart maken, zo moeilijk is het niet vind ik persoonlijk en ik ben geen prof maar maak misschien 3x per jaar een taart. Oh en een meppertje daar zo ik helemaal niet veel geld voor neertellen. L is bijna 1 en ik haal zo een goedkoop dingetje van een tientje.
je kunt toch een taart voor zeg maar 12 personen laten maken en voor de rest appeltaart en slagroomtaart erbij kopen. Niet iedereen houdt van marsepein en fondant. 't gaat toch gewoon om een mooi plaatje/foto. Zo doe ik het het iig wel als ik ze zelf maak
Een taartje voor 35 man is al gauw een leuk stapeltje zit je toch al snel aan 3 lagen. Ben je toch al gauw een volle dag mee bezig inclusief bakken en vullen. Haal daar vanaf dat er ongeveer 1,- p.p. aan kosten aan zit... zo niet meer afhankelijk van de wensen. Dus werkt iemand voor 1,50 p.p. x 35 is dus 52.5 euro voor een goeie dag werk. Neem even een werkdag van 8 uur. Want de poppetjes boetseren is een enorme klus wil je het goed krijgen. Dan kom je uit op een bruto inkomen van 6,5 euro per uur want de belastingdienst wil er ook nog van genieten. Ik weet niet wat jouw bruto uurloon is maar geloof nooit die 6,5 euro??
Dat is helaas een oeverloze discussie waar nooit over uitgekomen wordt maar Hobby of niet ook zij zou dit officieel aan moeten geven bij de belastingdienst als zijnde neveninkomsten. Dit neigt wel naar zwartwerken... tis niet anders als zij het zou doen voor bekenden op die manier (wat ik zelf ook wel eens doe) dan vind ik het een ander verhaal.
Dat lijkt mij een hele goede oplossing. Mij leek het in eerste instantie ook erg duur maar het is wel voor 35 personen. Wij hebben meestal een taart voor 14 personen en betalen daar dan zo'n 30 euro voor, dus dat komt ongeveer op hetzelfde neer.
Ik denk niet dat zij het zwart doet (haar kennende) en anders komt dat wel een keer uit want ze is erg bekend hier in de buurt.
Een taart maken opgeven aan de belasting? Moet niet gekker worden zeg. Als ik een taart maak maak ik een taart. Ik koop de spullen en degene die de taart wil betaald me terug. Heeft heel die klote belasting niks mee te maken. Jeetje wat een moraalridders zeg. En 100 euro voor een taart? Zit er blad goud op dan?
Dat is de reden dat wij overgestapt zijn op hema taarten met een leuke print erop. Ik snap dat er veel werk inzit en daarom duur is maar ik heb geen 80 euro meer over voor een taart die hap,slik weg is
Ik denk dat veel mensen zich verkijken op hoeveel tijd, geld en materiaal er in een taart zit. Zo'n taart is meer dan alleen biscuit en banketbakkersroom. Je krijgt daarmee en unieke taart, waar iemand doorgaans minimaal een uurtje of 5 a 6 mee bezig is (en dat is dan een redelijk simpel taartje). Ik denk dat wij ons hier in ons "ons bin zunig" kikkerlandje in onze handjes kunnen knijpen wat dat betreft. Ik heb zojuist een 3-daagse masterclass gevolgd bij een amerikaanse taart-godin, en de taart die we daar hebben geleerd (een 3 D taart) gaat in Amerika voor minimaal $ 1750 over de toonbank. En die is voor 40 personen. Een bruidstaart voor $14 of $19 dollar per person is daar geen uitzondering. Een taartenmaker is net zo goed een ZZP-er die een loodgieter bijvoorbeeld ook is. En die moeten een uurloon verdienen. Je koopt handwerk en als je een goeie taartenbakker hebt, een handgemaakt kunstwerk met verse ingrediënten. Zo'n taart is eigenlijk gewoon een luxe-item. En als je dat er niet voor over hebt, dan moet je gewoon naar de Hema gaan ... die keuze heb je gewoon