Mega-traktaties op school.

Discussie in 'De lounge' gestart door bibaboe, 22 feb 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bibaboe

    bibaboe Niet meer actief

    Binnenkort is onze zoon jarig en mag er weer getrakteerd worden op school. Nu is school heel duidelijk hierin. Chips, koek en snoep mag niet maar alleen gezonde traktaties.

    Nu ben ik wel uitgekeken op al die stokjes met fruit. Het valt me op dat ik één van de weinige ben die zich aan de regels houdt voor wat betreft de traktaties. Vorig jaar was er een kindje dat broodje knakworst trakteerde en een paar weken terug kwam er zelfs een moeder met zakken patat en snacks aanzetten.

    Maar waar ik me het meeste over verbaas, zijn die extraatjes die erbij schijnen te horen. Van een simpel gummetje tot complete lego-poppetjes en mini-barbiepoppen. Dat gaat toch nergens meer over???

    Wat trakteren jullie en moet er dan ook persé een kadootje bij? En halen jullie dat dan bijvoorbeeld bij Action of kopen bestellen jullie dan traktaties bij van die webshops op internet die dan bijv. traktaties met de naam/foto van je kind maken. Ik zag dat je dan al ruim een euro per kind kwijt bent. In een klas van 25 tikt dat snel aan.

    Ben benieuwd of jullie daar zouden bestellen en of ik zo bekrompen ben :(
     
  2. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Kadootjes deed ik alleen op het kinderdagverblijf voor de kindjes die er niet zijn op de dag dat de verjaardag werd gevierd maar wel bij de groep hoorden. De groep is maximaal 16 kindjes groot. Kadootjes kocht ik bij Zeeman, Action en soms ergens anders. Net waar ik tegen aan loop.

    Op de basisschool doen we niet aan kadootjes. Zoon heeft met 5 jaar zelfgemaakte koekjes uitgedeeld en dochter wil graag cupcakes uitdelen. Dit mag op school en er zit verder niets bij.
    Ik doe dus niet mee aan de 'oh-ik-heb-zo'n-creatieve-mama' hype en vraag gewoon aan mijn kinderen wat ze willen uitdelen.
     
  3. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    6.818
    394
    83
    ik doe niet aan kadootjes. allemaal troep. hier pas bekertje popcorn getrakteerd met onderin twee haribobeertjes en een lolly erin gestoken. was een succes
     
  4. beccie

    beccie Niet meer actief

    bij mijn zoontje in de klas doen ze het allemaal vrij simpel en goedkoop.
    maar bij ons mag in principe alles dus vaak is het wel een zakje snoep, uitdeel zak koekjes van die smilys ofzo.
    soms is er iemand die een poppetje maakt van een mandarijntje ofzo.
    of een cubcakje.

    ik vind het wel best zo. ben zelf ook niet zo fanatiek haha

    heel soms doet iemand er een klein kadootje bij. . maar nu bij de kleuters komt dat niet meer veel voor. laatst had hij zon klein sleutelhanger zaklampje gekregen, maar verder eigenlijk nooit.
     
  5. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Waarom EN, EN, EN...??? was het bekertje met popcorn niet genoeg.. En lollies.. vreselijk!
     
  6. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Popcorn kun je trakteren. Is niet ongezond namelijk.

    Koop leuke bakjes bij de action of knutsel leuke bakjes samen met je kind. En dan popcorn er in.
     
  7. pnirmal

    pnirmal Niet meer actief

    Wat jij verteld ik doe er niet aan mee.

    wel deze vrijdag heb ik getrakteerd en met december met december ikea spulletjes bord beker kom zakje koekjes van de lidl en twee spekjes.

    Vrijdag doosje krentjes een rolletje snoepjes ( klein) en een bellenblaas. En weetje die simpele bellenblaas dat vonden ze allemaal nog steeds het leukste.

    Vier bellenblaas in een doosje bij de zeeman a 79 cent.

    Helemaal snoepjes uit bannen vind ik gek. Een doosje rozijnen of een snoepje is prima geen zakken snoep daar ben ik het helemaal mee eens en patat en zo trakteren vind het niet nodig.
     
  8. IngeM

    IngeM Fanatiek lid

    17 dec 2011
    1.590
    0
    36
    Goeree Overflakkee
    Ouders maken het idd steeds gekker! Ik ben leerkracht en een tijdje geleden kwam er een moeder met 3 slagroomtaarten, 5 flessen kinderchampagne, sterretjes en 3 zakken uitdeelzakjes chips om te trakteren voor de verjaardag van dochterlief. Ik vond dit echt belachelijk en heb haar netjes uitgelegd dat dit niet de bedoeling was. Ik heb het meisje de chips laten uitdelen en de rest teruggegeven aan moeder naar huis. Moeder was des duivels. Heb daar een hoop gezeur mee gehad (directie stond wel achter mij maar moeder heeft er een heel drama van gemaakt...)
     
  9. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
  10. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief


    Maar ook aan jou de vraag... waarom EN en EN? Waarom niet gewoon één dingetje!
     
  11. lioness74

    lioness74 Niet meer actief

    Ik heb ook nooit aan cadeautjes gedaan hoor. Ik vind dat zo overdreven en allemaal kleine troep waar toch niet naar omgekeken wordt.

    Idd de fruitprikkers waren hier ook een succes, maar dan met poffertjes ertussen, versierde eierkoek, heel vaak cupcakes gedaan.
    Ik hou van simpel, maar toch leuk. En redelijk gezond.
    Ook wel eens pakjes drinken gedaan met een plakje zelfgebakken cake.
     
  12. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.333
    250
    83
    Noord-Brabant
    Bij mijn zoontje in de klas (groep 2) worden er vaak sleutelhangers met knipperende figuurtjes gegeven. Hij vindt het helemaal geweldig. Ik doe alleen wat snoepgoed trakteren en vraag dan wat ze zelf willen trakteren. 1 keer was het een eierkoekmuis en 'n andere keer cupcakes. Speelgoed erbij doe ik niet aan.
     
  13. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Omwille van die extreme cadeautjes hebben ze bij ons op school de regel dat er alleen met cake/taart/wafels en fruitsap getrakteerd mag worden. Of fruit uiteraard. Laatst had zoonlief trouwens popcorn bij van een tweeling. Dit terwijl duidelijk afgesproken is dat dat niet mag...

    Bij de onthaalmoeder wordt er ook altijd cadeautjes meegegeven. En daar kan het soms ook niet op. Wij hebben vorig jaar met een nijntjes koek en bellenblaas getrakteerd. En had voor bij de onthaalmoeder als vieruurtje mini-cupcakes.
     
  14. SYRV

    SYRV Fanatiek lid

    29 nov 2009
    3.133
    453
    83
    Wauw dat is echt over de top! :(
     
  15. Manderijntje

    Manderijntje Fanatiek lid

    23 jan 2014
    1.162
    1.328
    113
    Bij de hema heb je hele leuke uitdeeldoosjes. :)

    Niet dat ik kinderen heb maar ik vind cadeautjes ed bij een traktatie erg onnodig. Een gum/poppetje/sleutelhanger wordt uiteindelijk toch niet gebruikt. Ik vind het leuker als een traktie iets specialer ingepakt is, duur hoeft het niet te zijn. En lolly's, popcorn en 2 beertjes vind ik ook niet zo heel veel hoor. Het is iig geen rib uit je lijf denk ik.
     
  16. pnirmal

    pnirmal Niet meer actief


    Ik vind het een sport om zo weinig mogelijk er aan uit te geven en toch ook iets leuks mee te geven vorig jaar waren het leesboekjes van Dikkie dik.

    Jaar daar voor pakje drinken met een liga.

    Ook wel eens eierenkoeken getrakteerd met een gezichtje van chocolade.

    Dus eigenlijk op jou vraag ik vind gewoon leuk:p

    En bij de oudste vorig jaar een hele makkelijke zak met uitdeelzakjes chips. Toen 12 jaar oud.
     
  17. ShampooL

    ShampooL Niet meer actief

    Ik snap ook dat 'En, en, en' niet.
    Toen ik jong was was het een zakje chips. Of een dropveter ketting.

    Niks bellenblaas, sleutelhangers, chips én snoep.

    Maar goed, misschien leef ik gewoon nog in 1995 :p
     
  18. Vagans

    Vagans VIP lid

    13 aug 2010
    8.491
    0
    0
    Zwijndrecht
    Cadeautjes zijn voor de jarige en wat lekkers als traktatie. Vind het belachelijk om cadeautjes te trakteren... Zo is het end snel zoek!
     
  19. pnirmal

    pnirmal Niet meer actief

    Word weer z.n leuk onderwerp topic.
    Wat is er mis met een bellenblaas trakteren.?? Omdat iemand jarig is is het een feestje en de gene die jarig is trakteert met wat lekkers en wat erbij. Het hoeft idd niet groot te zijn duur of super veel snoep. Maar ik als moeder ik zeg het nog eens ik vind het gewoon leuk om er een aardigheidje bij te doen.
     
  20. Amy82

    Amy82 Fanatiek lid

    22 feb 2007
    1.643
    0
    0
    omg, die moeder met die taarten en en en :confused:

    Ik doe ook niet aan cadeautjes en weet ik veel wat. Toen Jayden 5 werd, heeft hij voor het eerst op school getrakteerd. Ik had met een uitsteker de 5 uit ontbijtkoek gestoken. Doosje rozijntjes erbij (oeps, dat is een 'en' ;)), doorzichtige folie erom, lintje erom en klaar. Zag er hartstikke leuk uit, kinderen vonden het leuk!
     

Deel Deze Pagina