Mama´s in het buitenland

Discussie in 'De mama's' gestart door AMS, 2 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. AMS

    AMS Fanatiek lid

    14 mei 2009
    3.394
    4
    38
    España
    Hallo dames, daar is hij weer! Hoe is het met iedereen? En waar zit iedereen? Inmiddels alweer dames bevallen?
     
  2. Alpenmama

    Alpenmama Fanatiek lid

    27 aug 2009
    1.782
    0
    0
    He Ams!

    Bedankt voor je uitnodiging. Ik zit nog steeds in Davos waar het al dagen achtereen sneeuwt sneeuwt en nog eens sneeuwt.....alles gaat goed. Mijn meisje heeft wel een week in het ziekenhuis gelegen met RS virus en Adeno virus. Lag aan infuus en zuurstof en we moesten vernevelen. Erg naar natuurlijk ons ukkiepukkie daar te zien liggen, maar gelukkig ging het snel beter en nu doet ze het goed.
    Ze is inmiddels 6,5 maanden, 68,2 cm en 6600 gram. Lang en dun!

    Hoe gaat het met jou en de rest van de dames???

    Groetjes !
     
  3. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Hoi, daar ben ik weer eens. Bedankt voor de uitnodiging.

    Kijken hoelang ik het schrijven hier vol ga houden. Ben er zo slecht in :)
    Bovendien gebeurt er ook zo veel in RL, pffff. Mag wel wat minder. Zal jullie alle verhalen maar besparen verder.

    Anyway... hier nog steeds in Albufeira, inmiddels het nodige noodweer gehad, maar niet zo slecht als de rest van Europa.
     
  4. Elea

    Elea Fanatiek lid

    17 mei 2009
    2.237
    0
    0
    Buitenland
    Hoi meiden, leuk dat we weer ons eigen topic hebben :D

    Ik ben 2 maanden te vroeg bevallen van onze 3e dochter. Ik zie dat Alpenmama net 5 daagjes na mij haar meisje heeft gekregen. Leuk! Het was wel even een heftige tijd, met flink wat dokteren en zorgen, maar het tij lijkt te zijn gekeerd en hopelijk kunnen we nu gewoon onbezorgd gaan genieten van ons meiske. Ze weegt, nu 5,4 kilo en is 61 cm. Dus goed bijgetrokken ;)

    Vieren jullie nog Sinterklaas trouwens? Wij hebben morgen een Sinterklaasfeest met de Nederlandse vereniging. Mijn dochters (en ik ;) ) kijken er al erg naar uit.

    Liefs Elea
     
  5. Elea

    Elea Fanatiek lid

    17 mei 2009
    2.237
    0
    0
    Buitenland
    Oh en nog even dit:

    Yeeehaaaaaa! Ik kan het nog niet geloven, maar Qatar heeft de bid voor de worldcup voetbal 2022 zojuist gewonnen :D :D :D
    Onvoorstelbaar. Ik zie echt nog niet voor me hoe ze dat ooit gaan redden in 'slechts' 12 jaar;), maar dat het een enorme boost voor het land zal zijn is zeker. Er moeten op zijn minst 60 hotels worden bijgebouwd, er zullen een hoop wetten moeten worden aangepast en er wordt voor het eerst in geclimatiseerde stadions gevoetbald die allemaal nog moeten worden gebouwd... :$

    De komende jaren zal Qatar dus 'buzzen' van al die ontwikkelingen! Ik kijk er naar uit om dat mee te mogen maken.

    De mensen hier zijn al een uur aan het toeteren en zingen van blijdschap. Ze hadden er zo op gehoopt, maar niet echt verwacht. Dus blijdschap en opluchting alom.
    GO QATAR!!!!!

    Liefs Elea
     
  6. AMS

    AMS Fanatiek lid

    14 mei 2009
    3.394
    4
    38
    España
    Meiden leuk dat jullie er allemaal weer zijn, zal straks even verder reageren, kom nu alleen even snel langs..
     
  7. AMS

    AMS Fanatiek lid

    14 mei 2009
    3.394
    4
    38
    España
    oh ja, het topic hebben jullie trouwens aan Noralie te danken, was haar idee (heb hem alleen even geopend)..
     
  8. noralie

    noralie Actief lid

    18 feb 2009
    480
    0
    0
    Ge'alya
    Nog niet eens iets geschreven en nu al credits, das nog eens een fijn begin ;)

    Maar leuk dat we alweer zo snel zoveel meiden hebben!

    Hier gaat alles goed. We zijn een paar weken verhuisd van de stad naar een klein dorp. Best spannend om de stad te verlaten aangezien we allebei erge stadsmensen zijn. Maar met een kleintje gingen we toch al niet meer spontaan uit en eigenlijk viel de overstap ontzettend mee! Indie gaat sinds een paar weken halve dagen naar de crèche en ze vindt het hartstikke leuk en ik kan eindelijk weer mijn werk oppakken dus iedereen blij :)

    Verder wil het hier absoluut geen winter worden, tot nu toe pas 1x regen gehad en we hebben het zo hard nodig. Nu woedt er ook nog eens een enorme bosbrand in het noorden waar al 40 doden bij gevallen zijn, echt afschuwelijk!

    Het is hier nu chanoeka en gisteren was er een feestje voor ouders en kinderen op de crèche. Daar stuur ik mijn man dus mooi heen de volgende keer. Niets voor mij om in een kringetje dansjes te doen met een hyperactieve dame die de liedjes begeleidde. Ik vier de feestdagen liever in eigen omgeving al zal het voor de kinderen best leuk zijn hoor, maar dan met papa en oma ofzo ;)

    Ben benieuwd naar jullie ervaringen en verhalen!
     
  9. AMS

    AMS Fanatiek lid

    14 mei 2009
    3.394
    4
    38
    España
    Leuk dat er alweer zoveel geschreven is!

    Elea, zal wel even spannend geweest zijn zo vroeg bevallen.. Weten ze hoe het gekomen is of niet? Zal ook wel even schrikken geweest zijn voor de andere 2..
    Hier gaan we sinterklaas gewoon met ons gezinnetje vieren, zin in! Hebben het nu steeds over de achterblijfpiet, maar denk dat ik voor volgend jaar wel een goed verhaal moet verzinnen.
    Jullie veel plezier met de sinterklaasviering! Zitten dus wel redelijk wat nederlanders daar begrijp ik?

    Alpenmama, wat naar he, zo kleintje in het ziekenhuis. Vond ze het zuurstofmasker ook zo vervelend?
    Hier met de kiezen al maanden aan het kwakkelen, bronchitis ed. Daar moest hij ook voor aan het zuurstof, vond hij echt vreselijk..

    Yenolah, hadden jullie niet ook verhuisplannen?

    Noralie, spannend verhuizen! Zag idd in een ander topic jullie reling langskomen, heb je inmiddels een oplossing gevonden? En dat Indy zelf al de trap op en af kan!
    Hier idd ook zulk soort dingen op de creche, vind het ook vreselijk. Mijn man kan alleen niet naar dat soort dingen komen en vind het ook sneu als er niemand komt. Met halloween waren er een paar kindjes waarvan de ouders er niet waren en die waren echt verdrietig en sommige aan het zoeken. Dus ga dan toch maar..
     
  10. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Gefeliciteerd trouwens aan alle mamas met ondertussen geboren zonen en dochters.

    @AMS, de verhuisplannen zijn niet doorgegaan. Mijn man heeft inmiddels hier in de buurt een andere baan als chef kok in een restaurant gevonden en begint half januari. Vanaf 9 december gaat hij bij zijn oude baan weg dus dat is voor het eerst in... ehm... zolang we elkaar kennen dat we samen kerst en nieuwjaar vieren :D

    Morgen vieren wij Sinterklaas in de nederlandse school in de Algarve, zal wel weer heel leuk worden, net zoals vorig jaar.
     
  11. Alpenmama

    Alpenmama Fanatiek lid

    27 aug 2009
    1.782
    0
    0
    Hoi!
    Wij hebben vandaag sinterklaas bezocht bij ons in de kliniek. Ik werk in een nederlandse kliniek en ieder jaar organiseren we een sinterklaasfeest voor alle nederlandse kindjes in de omgeving. Erg leuk.

    Elea, je hebt nog een tijdje meegekletst bij de meimama's, niet meer bij te houden? :D Gaat hard daar...... Ennuh, gaaf om al die ontwikkelingen daar mee te maken zeg richting het WK! Wel een beetje balen dat het niet naar NL en België gegaan is natuurlijk, maar goed, dat scheelt weer een hoop belastingcentjes moeten we maar denken. Die kunnen ze beter in de zorg besteden ofzo.

    Noralie, heel verschil natuurlijk van de grote stad naar een dorp, maar ik denk dat je er snel aan gewend bent.

    Wat doen jullie eigenlijk voor werk allemaal?

    AMS, ze had zo'n zuurstofbril, slangetje onder haar neus door. Eerste dag graaide ze er steeds naar en wilde ze het eruit trekken, maar daarna raakte ze eraan gewend. Net zoals het infuus, dat zat in haar handje met een enorm pakket verband eromheen. Daar raakte ze zo aan gewend dat toen het eraf ging, ze even niet zo goed wist wat ze met dat 'nieuwe' handje moest. Had jouw zoontje dan echt zo'n kapje zeg maar? Het is hoe dan ook supernaar zoiets....
     
  12. AMS

    AMS Fanatiek lid

    14 mei 2009
    3.394
    4
    38
    España
    alpenmama, hier idd met een kapje. Die hadden ze ook maar in een maat (volwassenmaat), dus dat zat helemaal niet lekker. Gelukkig was het maar 2 x per dag driekwartier..

    Ik werk op het moment niet, wel op zoek, maar de crisis is hier echt nog volop aan de gang...
     
  13. Emme

    Emme Niet meer actief

    AMS, bedankt voor de uitnodiging!

    Hier gaat ook alles goed. Sinterklaas is vorige week in Dubai aangekomen met de boot en daar zijn we met Lars geweest. Niet dat hij er veel van snapte, maar goed. We hebben ook allemaal leuke pakjes uit Nederland gekregen, dat snapte hij een stuk beter ;).

    Verder hebben we hem ingeschreven voor een peuterspeelzaal in de buurt (is hier vanaf 1,5 jaar). Hopelijk kan hij daar vanaf januari twee ochtenden in de week terecht!

    En ik ben nu bijna 35 weken zwanger, wat gaat de tijd toch snel...
     
  14. AMS

    AMS Fanatiek lid

    14 mei 2009
    3.394
    4
    38
    España
    Wat leuk dat er bij jullie allemaal sinterkaas dingen zijn etc. Dat hebben ze hier echt niet.. Wij vieren vandaag wel pakjesavond met ons gezinnetje.
     
  15. Alpenmama

    Alpenmama Fanatiek lid

    27 aug 2009
    1.782
    0
    0
    Spannend Emme! Weten jullie wat het wordt? Hoe gaat dat daar? Kan je thuis bevallen of in het ziekenhuis?
     
  16. Elea

    Elea Fanatiek lid

    17 mei 2009
    2.237
    0
    0
    Buitenland
    Klinkt leuk je Sinterklaasfeest! In wat voor kliniek werk je? Ik geef les trouwens, ben leerkracht.

    Ja ik heb de meimama's maar even opgegeven, schrijf nog met de julimama's mee omdat ik daar uitgerekend was natuurlijk. Het ging inderdaad wel erg snel bij de meimama's! :D

    Hier Sint gevierd met de Nederlandse vereniging. De Pieten kwamen op Harley Davidsons, heel stoer :D

    Leuk dat je in Dubai woont Emme, daar was ik 2 weken geleden nog. Het is hier 'om de hoek' :) Spannend je kleine komt er nu echt bijna aan! gelukkig is het nu minder warm he. Ga je in een privékliniek bevallen?

    AMS, jammer dat ze geen Nederlandse vereniging hebben bij jullie. Ik hoef niet de hele tijd met Nederlanders te zitten, maar zo af en toe wat leuks doen vind ik wel gezellig. Het praat wel makkelijk :D

    Noralie, fijne Chanoeka!

    Ik moet morgen weer met mijn kleinste meid naar het ziekenhuis. We hebben foto's van haar heupjes moeten laten maken, want ze vermoeden dat ze heupdysplasie heeft. Ik hoop dat we een positieve uitslag krijgen. Na zo lang in het ziekenhuis te hebben gelegen en al dat gedokter zou het wel fijn zijn als ze nu niet ook nog eens in een spalk zou hoeven ;) Arme meid...

    Liefs Elea



    liefs Elea
     
  17. noralie

    noralie Actief lid

    18 feb 2009
    480
    0
    0
    Ge'alya
    @Alpenmama: bah wat een naar verhaal! je zal je wel vreselijk zorgen gemaakt hebben!

    @Elea: wat is dat, heupdysplasie? Goed te behandelen als ze dat heeft?

    @Emme: wat gaat de tijd snel! Hoe vind je je 2e zwangerschap? Lastiger omdat je weet wat er gaat komen of juist om die reden minder lastig? Ik zie er zo tegenop...

    @AMS: ja, eens, als er niemand kan dan ga je natuurlijk! Moet er niet aan denken dat Indie daar alleen is, dat vind ik echt zielig. Maar ik denk dat ik oma stuur ;) En ja, Indie gaat supersnel maar zeer beheerst de trap op en af en die reling laten we voor wat het is; ze moet leren dat ze er wegblijft (zal nog wel een klus worden haha)

    @Allemaal:
    Hier is ook een grote Nederlandse gemeenschap, doen best veel dingen (voetbal kijken, de kroeg in, sinterklaas etc) maar op de een of andere manier heb ik er gewoon nooit zo'n zin in... Kan het niet zo heel goed uitleggen maar ik maak liever vrienden met mensen die ik spontaan tegenkom dan met een kliekje Hollanders Nederlands te gaan zitten doen. Mensen waar ik in Nederland misschien nooit vrienden mee zou worden. Dus ik ga het een beetje uit de weg :)

    Indie is net een paar dagen goed ziek geweest (griep) maar dat krijg je als ze naar de crèche gaan... Maar wel heel zielig en voor ons ook wel heftig om ineens weer veel wakker te zijn 's nachts. Zet je ook weer even aan het denken over een tweede ;)
     
  18. AMS

    AMS Fanatiek lid

    14 mei 2009
    3.394
    4
    38
    España
    Hier wordt er idd ook wel eens gezegd als iemand een nederlander kent dat ik daar maar eens mee af moet spreken, maar heb er niet zoveel zin in om met mensen te zitten waar ik in NL ook niets mee zou hebben. Maar dingen als een sinterklaasviering zou wel leuk zijn, zodat het wat meer leeft..

    Elea, spannend zeg.. Succes morgen..

    Alpenmama, ik heb op het moment helaas geen werk. Al moet ik zeggen dat ik het stiekem ook wel fijn vind om lekker thuis te rommelen en met de paarden aan te rommelen..
     
  19. Elea

    Elea Fanatiek lid

    17 mei 2009
    2.237
    0
    0
    Buitenland
    Ik houd er ook niet zo van, van dat gekliek... :p Ze werken ook vaak bij hetzelfde bedrijf of in dezelfde branch En ze gaan vaak nog naast elkaar wonen ook :$ Kom je thuis van je werk, staat je collega in de tuin naast je in zijn zwemslip omdat het ook je buurman is ;)

    :D Whahahaaa Nee dankje :p

    Hier wonen mensen vanuit de hele wereld, ik vind het juist leuk dat mijn vriendenkring dan ook een beetje gemêleerd is. Maar idd met dingen als Sinterklaas vind ik wel erg leuk dat ik dat mijn kinderen toch een beetje Nederlandse cultuur mee kan geven. Ik organiseer ook voor de Nederlandse kinderen hier 1 keer per maand een thema-knutselmiddag. Dan lees ik voor in het Nederlands, leer ze een liedje, we doen spelletjes en gaan knutselen. Echt gezellig en goed voor hun Nederlands ook.

    Leuk dat jullie paarden hebben AMS.

    Beterschap voor Indie, Noralie. Haha, geeft je te denken over een tweede hè, die slapeloze nachten (...zei de mama van 3 ;)) L yvia was vannacht ieder uur wakker. Vraag me niet waarom :( maar ik heb dus echt superslecht geslapen. Lag ik er net weer in gingen de Moskeeën een wedstrijdje valszingen doen hier :x Zucht...

    Liefs Elea
     
  20. noralie

    noralie Actief lid

    18 feb 2009
    480
    0
    0
    Ge'alya
    Hahahaha, ik haal me even wat oud-collega's voor de geest ;)

    Ik ben ook niet hier komen wonen om Nederlanders op te sporen. Ik heb al zat Nederlandse vrienden, in Nederland namelijk ;) Dus wat variatie is juist welkom!

    Ieder uur wakker? Poeh... Ik twijfel soms zo, ergens weet ik wel dat er zeker een tweede en wellicht een derde komt maar soms denk ik: het is nu toch ook gezellig?

    Fijn he, Moskeeën? Wij woonden hiervoor in een grotendeels Arabische buurt en woonden er praktisch naast een. Toch wen je eraan. En het volume werd voor de nacht zachter gezet, doen ze dat daar ook?
     

Deel Deze Pagina