juli 2016 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door SJ86, 18 aug 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SJ86

    SJ86 Fanatiek lid

    19 feb 2015
    2.068
    39
    48
    Hallo mama's...

    Op 6 juli is mijn kleine vriendje geboren..
    Helaas bestaat er nog geen topic voor juli-mama's... dus open ik er één..

    Wie kletst er gezellig mee?
     
  2. Bobbie90

    Bobbie90 Actief lid

    2 mei 2014
    440
    0
    0
    Hier een dochter geboren op 15 juli (1 maand te vroeg) :)
     
  3. SJ86

    SJ86 Fanatiek lid

    19 feb 2015
    2.068
    39
    48
    Hoihoi Bobbie..

    Welkom! Een maand te vroeg..
    Thuis of in t ziekenhuis??
    Wat voor geboortegewicht..
    Hoe gaat t nu... drinkt ze goed?.slaapt ze goed?
     
  4. Bobbie90

    Bobbie90 Actief lid

    2 mei 2014
    440
    0
    0
    Het gaat gelukkig nu erg goed met onze dochter. Ze woog bij de geboorte 2225 gram, en was afgevallen naar 2025. Afgelopen woensdag woog ze 2850, ik verwacht dat ze komende woensdag over de 3000 zit :)
    Ze is in het ziekenhuis geboren, nadat mijn vliezen spontaan waren gebroken (tijdens het werken, geen verlof vooraf voor mij helaas). Helaas was ze erg klein en was het zuigreflex nog niet goed ontwikkeld, en kreeg dus een sonde. Na ruim een week finger feeding en sonde, zijn we een flesje gaan proberen. Dat ging gelukkig heel goed, en daarna mochten we snel al naar huis. Ik heb 5 weken fulltime gekolfd, maar vorige week besloten daar mee te stoppen. Ik had erg weinig melk, en de stress van het tekort maakte het er alleen maar erger op. Ook heeft ze waarschijnlijk een aangeboren afwijking, waardoor het stressniveau ook niet beter werd.

    Maar drinken gaat goed, en slapen ook gelukkig. Ze slaapt nog erg veel, word alleen wakker voor drinken. Soms een krampje of zo, maar verder een heerlijk kind.

    En nu ben ik natuurlijk ook benieuwd naar jouw zoontje ;) Wel op tijd geboren? Groeit ie goed?

    En het zou ook leuk zijn als meer moeders zich zouden melden. Kan mij niet voorstellen dat er geen andere kindjes in juli zijn geboren.
     
  5. Eend83

    Eend83 Lid

    4 jan 2015
    41
    15
    8
    Ik vind het leuk om mee te schrijven!

    Mijn zoontje is op 12 juli geboren. Het is ons tweede kindje. Bevalling in het ziekenhuis ging goed en snel en we mochten dezelfde avond nog naar huis.

    Ik geef borstvoeding en hij groeit erg goed. Slapen gaat overdag wat minder, maar gelukkig biedt de draagdoek uitkomst. Sowieso nog niet echt een ritme hier (s nachts komt hij ook nog 2 keer). Bij jullie?
     
  6. Bobbie90

    Bobbie90 Actief lid

    2 mei 2014
    440
    0
    0
    Hee leuk, nog een moeder er bij :) Fijn dat de bevalling goed is gegaan Eend.
    Ik heb een draagzak voor ons meisje gekocht, speciaal één die vanaf de geboorte kan. Maar ze is er toch nog net wat te klein voor. Zag later pas dat het vanaf de 3,5kg kan. Dus nog even groeien :)
    Er zit hier een redelijk ritme in. In het ziekenhuis was het vrij strak, iedere 3 uur voeding. En dat proberen we een beetje vol te houden, al ben ik er wel losser in. Ik zet 's nachts mijn wekker niet, dat heb ik de eerste nacht wel gedaan maar ik sliep er zo doorheen. Gelukkig geeft ze zelf prima aan wanneer ze honger heeft. En dat is meestal na 3-4 uur. Wisselt hier ook een beetje of ze 7 of 8 voedingen per dag krijgt. Hangt van de honger af ;)
    Het enige moment dat ze vaak wat onrustig is, is tussen de 21u en 00u voeding. Maar dan leg ik haar vaak op mijn borst, en vallen we samen in slaap. Niet helemaal verantwoord, maar ze is dan binnen enkele seconde in slaap.

    Hoe gaat het met jullie eerste kindje? Vind die het leuk een broertje te hebben?
     
  7. SJ86

    SJ86 Fanatiek lid

    19 feb 2015
    2.068
    39
    48
    @ Bobbie
    Fijn dat het goed gaat met jullie dochter. Zo'n laag geboortegewicht is natuurlijk ook wel logisch, na 35 weken zwangerschap. Oh ja, heftig hoor, op je werk. Voordeel: de weken krijg je er nu toch achteraan?
    Hebben ze nog kunnen ontdekken waardoor je vliezen zo vroeg braken? Je dochter heeft dus een weekje in het ziekenhuis gelegen? Mocht jij erbij blijven? Fijn dat ze zoveel slaapt en goed drinkt... heerlijk lijkt me dat..!

    @ Eend
    Hey. Gezellig dat je mee komt kletsen. Welkom. Fijn dat het allemaal goed ging... je verhaal is best herkenbaar..

    Hier gaat het op zich wel goed. Mijn zoontje is geboren met 38 +2. Ik moest worden ingeleid wegens hoge bloeddruk + zwangerschapsdiabetes + zwangerschapsvergiftiging. Ik had een klein kindje... hij woog 2405 gram. Inmiddels al 4 kg! :)
    Drinkt heel goed dus!

    Slapen gaat hier wat minder.... overdag wil mijn kleine vriendje eigenlijk constant bij mij zijn. Ik kan hem sinds een paar daagjes pas slapend wegleggen. Meestal in de box... in de wieg gaat het niet zo best! Normaal slaapt hij snachts na de voeding ook weer goed in, maar dat is helaas de afgelopen twee dagen niet zo.. dus dan ben je halverwege de nacht nog druk met een wakkere baby. Hij komt om de vier uur, dus dat is soms wel twee keer in de nacht. Vannacht na 3 en 3,5 uur...

    Zijn er nog dingen waar jullie tegen aan lopen? Hier hadden we namelijk best nog wel wat "tegenslagen".
     
  8. Eend83

    Eend83 Lid

    4 jan 2015
    41
    15
    8
    Fijn zo'n ritme! Hoop dat wij dat binnenkort ook hebben... Mijn zoontje is ook ' s avonds wat onrustiger, meestal tussen 8 en 10. Dan wordt hier lekker geclusterd en gaat hij daarna slapen.

    M'n andere zoontje is nog vrij klein, nog geen 2, maar die vindt het erg leuk zo'n baby broertje. Komt kusjes geven en z'n speelgoed laten zien :). Verder is het soms wel pittig twee van die kleintjes.

    Hebben jullie kindjes ook nog last van krampjes? Mijn zoontje meestal in de ochtend, is erg sneu want je kunt er zo weinig aan doen.
     
  9. Eend83

    Eend83 Lid

    4 jan 2015
    41
    15
    8
    Oh onze berichten hebben elkaar gekruist zie ik. Hier is slapen ook nog een uitdaging. Hij slaapt ook het liefste bovenop mij. Heel gezellig, maar niet altijd praktisch:). Ik heb wel gemerkt dat hij op z'n buik beter slaapt, dus dat doe ik af en toe in de box (alleen als ik er naast zit, want het wordt natuurlijk afgeraden). Hij slaapt s nachts wel op z'n rug in de wieg naast mij.

    Dat is dan wel een heftig einde van de zwangerschap geweest SJ86! Gelukkig dat hij nu goed groeit!
     
  10. SJ86

    SJ86 Fanatiek lid

    19 feb 2015
    2.068
    39
    48
    Ja... hoge bloeddruk had ik al voor de zwangerschap. Daardoor vanaf week 12 al aan de medicatie. Dat werd steeds opgehoogd, zodat ik op een gegeven moment een flinke cocktail had, met vervelende bijwerkingen. Hierdoor moest ik op een gegeven moment in de ziektewet.

    De zwangerschapsdiabetes is geconstateerd na een niet zo goede week qua eten en drinken... met een kleine aanpassing in mijn eten/drinken, ben ik daarna geslaagd voor de 2 dagcurves.

    Zwangerschapsvergiftiging was pas op het eind,,, en door de combinatie van alles geen risico genomen..

    Krampjes leek mij zoon rond de 4- 5,5 week heel erg last van te hebben en heel veel spugen. Dat is nu al veel minder.
     
  11. Bobbie90

    Bobbie90 Actief lid

    2 mei 2014
    440
    0
    0
    SJ: We zijn op dag 12 ontslagen uit het ziekenhuis, en ik heb al die tijd daar doorgebracht. Dat kon gelukkig :) en de vader is ook elke nacht blijven slapen.
    Ik had een week voor de bevalling een groei echo, en toen was al gezien dat ze geen hele grote zou zijn.
    Als het goed is krijg ik inderdaad nu al mijn weken achteraf, en nog wat vakantie er achteraan. Dat betekend dat ik pas weer aan het werk ga als ze 19-20 weken oud is. Dat is het (enige) voordeel van de vroeggeboorte.
    Mijn placenta is wel opgestuurd voor onderzoek, maar ik betwijfel of er een reden is dat mijn vliezen ineens braken. Ik had een redelijk vlekkeloze zwangerschap, zag dit ook echt niet aankomen.

    En wat heftig, bloeddruk/diabetes/vergiftiging. Lekker veel bij elkaar :( En inderdaad ook geen grote met 2400gr. Maar nu al 4 kg! Groeit goed ja.

    Eend: Het is erg fijn dat er een goed ritme in zit. Ze wordt wel steeds wakkerder, maar dat is alleen maar leuk. Ligt ze lekker een beetje rond te kijken.
    En wat klinkt dat schattig, kusjes en speelgoedjes laten zien. Maar kan me goed voorstellen dat het pittig is. Moet er nu ook nog niet aan denken de komende jaren nog zo'n klein frummeltje er bij te hebben. Het is toch best intensief, ook al slaapt ze veel.

    Krampjes vallen hier gelukkig mee. De eerste dagen (in het ziekenhuis) heb ik flink wat gebroken nachten gehad, continu wiegen en rondlopen omdat ze krampjes had en dat leek te helpen. Maar die darmen moesten natuurlijk gewoon wennen aan de melk.
    Sinds vorige week krijgt ze nutriton door de melk, omdat ze ontzettend veel spuugde. Daar heeft ze wel even last van gehad, en ze poept zich zelf ook een ongeluk. Maar dat gaat als het goed is over als ze er aan gewend is.
     
  12. SJ86

    SJ86 Fanatiek lid

    19 feb 2015
    2.068
    39
    48
    Oh fijn Bobbie... dat je partner ook zo lang blijven kon! Fijn je...zolang verlof...ivm vakantie kan ik ook zolang thuis blijven...ook rond die tijd pas aan het wetk. Heerlijk om.zoveel tijd te mogen meemaken ban oms mannetje...
    Mijn zoontje was inderdaad klein..maar ach... ik ben ook niet zo groot..

    Nutriton heb ik hier ook ff geprobeerd...maar het viel zo verkeerd. Onze zoon krijste echt na de melk. Dus zijn gestopt... zelf lijkt hij heen last van te hebben... dus...

    Heb nu wel iets anders om mij "zorgen" over maken. Zijn achter hoofdje is best afgeplat.... Waarschijnlijk doordat hij veel zijn hoofd naar achter duwt...
    Hoe gaat t bij jullie met overdag slapen?
     
  13. Bobbie90

    Bobbie90 Actief lid

    2 mei 2014
    440
    0
    0
    Wij hebben vandaag het goede nieuws gehad dat ons meisje niet de aangeboren afwijking heeft waarvan een vermoeden was :) 6 weken in spanning gezeten, en nu eindelijk duidelijkheid.

    Gisteren was het slapen overdag hier echt drama, ik denk door het warme weer. Continu huilen en willen drinken. En dan tijdens het drinken snel al geen zin meer hebben.
    Maar normaal gaat overdag slapen eigenlijk best goed. 's nachts ook.

    SJ: Heeft hij dat afgeplatte hoofdje al vanaf de geboorte, of heeft het zich pas later ontwikkeld?
     
  14. Eend83

    Eend83 Lid

    4 jan 2015
    41
    15
    8
    Oh wat fijn bobbie! Dat is goed nieuws. Hoezo waren er signalen dat ze een aangeboren afwijking had?

    Hier wordt heel veel aan de borst gelegen met dit warme weer. Hij wil echt vaak drinken. Dus ik drink me ook helemaal suf :). Slapen overdag vindt hij lastig, maar dat is al een paar weken. Hij slaapt vooral in de draagdoek (en dat is erg warm met dit weer...). S nachts gelukkig wel in z'n bedje.

    SJ: mijn andere zoontje had een voorkeurshouding, ook fysio voor gehad. Ik had dit aangekaart bij het consultatiebureau, hier kun je het misschien even vragen. Maar het hoofdje is nu nog heel zacht en ze liggen nu natuurlijk nog heel veel op hun rug. Als ze straks wat meer op hun buik gaan liggen en spelen, wordt de afplatting vast minder. Maar als je je zorgen maakt zou ik zeker even het cb vragen.
     
  15. SJ86

    SJ86 Fanatiek lid

    19 feb 2015
    2.068
    39
    48
    Oohhh wat fijn Bobbie!!

    Ja... we zijn van de week naar een osteopaat geweest wegens de omrust in het lijfje van mijn zoon. Komt overdag niet alleen in slaap.. maar hij vertelde dit. Cb had dit paar weekjes geleden niet gezien. Het was mij nog niet opgevallen.. dus denk dat het na de geboorte pas heeft ontwikkeld
     
  16. Bobbie90

    Bobbie90 Actief lid

    2 mei 2014
    440
    0
    0
    Eend: ik zal je een pb sturen met het verhaal wat betreft de afwijking. SJ evt ook, als je het graag wil weten? Zet liever niet teveel online ivm herkenning.

    Hier verder ook weer wat minder vandaag ivm de warmte. Vreemd genoeg slaapt ze het liefst op het voedingskussen. Niet de beste oplossing, maar hele tijd huilen is ook niks.

    SJ: Dan zal het waarschijnlijk inderdaad door de ligging komen, als het bij de geboorte niet aanwezig was. Vind het zelf best lastig hoor, telkens van kant wisselen. Merk dat ons meisje ook al een lichte voorkeurshouding heeft.
     
  17. SJ86

    SJ86 Fanatiek lid

    19 feb 2015
    2.068
    39
    48
    Ja... als je het wil delen... dan hoor ik het graag!
    Ja is lastig... maar met wat tips lukt t toch om hem op de andere kant van zijn hoofd te laten liggen en op zijn buik in de box overdag helpt t platte achterhoofd te ontlasten..

    Mijn zoontje heeft ineens veel vaker en dunnere (gele) ontlasting..
    Effe aankijken. Geef m ook wat water.

    Vraagje: gebruiken jullie zonnebrand? Zoja... welke?
     
  18. Bobbie90

    Bobbie90 Actief lid

    2 mei 2014
    440
    0
    0
    Je hebt een berichtje :)

    Hier geen zonnebrand, maar ze komt ook niet echt in de zon. Wel buiten, maar dan in de kinderwagen onder de kap en/of parasol.
     
  19. Eend83

    Eend83 Lid

    4 jan 2015
    41
    15
    8
    Dank voor het berichtje bobbie. Gelukkig dat het geen afwijking is! Kun je nu eindelijk genieten.

    Ik gebruik voor mijn andere zoontje zonnebrandcrème van de hema, daar zitten niet zoveel schadelijke stoffen in heb ik begrepen. Is factor 50 speciaal voor kinderen. De baby komt nog niet echt in de zon (behalve in de draagdoek of kinderwagen, maar dat is altijd in de schaduw).!
     
  20. SJ86

    SJ86 Fanatiek lid

    19 feb 2015
    2.068
    39
    48
    Nee... mijn bay komt natuurlijk ook zo min mogelijk in de zon...
    Meer uit voorzorg!

    Hoelang doet jullie kindje over de fles
     

Deel Deze Pagina