Zweetlucht

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door xPoppetje, 15 apr 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. xPoppetje

    xPoppetje Fanatiek lid

    8 okt 2013
    2.654
    183
    63
    Okee, ik vind het enigszins genant om dit hier neer te zetten.. Maar sinds een paar dagen ruik ik bij mezelf steeds een doordringende zweetlucht, echt heel erg vies! Ik hoopte eerst dat ik het alleen zelf rook, maar mijn vriend rook het ook..
    Ik douche elke dag en trek elke dag schone kleding aan. Voorheen gebruikte ik al Syneo 5, dat werkte als een tierelier.. Maar ook dat werkt nu dus gewoon NIET! Ik schaam me echt dood, heb het gevoel dat ik er alles al aan doe.. Houd ook rekening met kledingmaterialen enzo..

    Is dit een 'echte' zwangerschapskwaal? Herkent iemand zich hierin? Wat zijn er nog meer voor tips, naast elke dag douchen, schone kleding dragen, op het materiaal letten, Syneo 5/Odorex Dry gebruiken?!
     
  2. Silverwings

    Silverwings Fanatiek lid

    18 feb 2014
    2.751
    918
    113
    Ja dat herken ik wel.. Ik schaamde me ook kapot, had soms zelfs na 3 uurtjes werken dat ik dacht bleghhhh wat stink ik.. Ook de Syneo en de Odorex Dry hielpen voor geen meter.. Het is volgens mij echt een hormonending, want ik heb een miskraam gehad en toen had ik er geen last meer van..
    Gebruik je milde zeep tijdens het douchen?

    Ik gebruikte DO2 deodorant, dat werkte bij mij beter dan die anderen..
     
  3. Pirouette

    Pirouette Lid

    21 mrt 2014
    88
    0
    6
    Frankrijk
    Dat had ik ook een aantal weken, nu met 8 weken zwangerschap wordt het minder.

    Ik gebruik desinfecterende zeep onder de oksels om alle restjes bacterieen te doden en gewone deo. Het bleef ook wat in mn gewassen kleding hangen, hiervoor gebruik ik nu een speciaal desinfecterend middel voor kleding. Al met al werkt het wel heb sinds een aantal dagen heb ik er gelukkig veel minder last van ! Bij mn andere zwangerschappen heb ik hier trouwens geen last van gehad.
     
  4. xPoppetje

    xPoppetje Fanatiek lid

    8 okt 2013
    2.654
    183
    63
    Bedankt voor jullie reacties! Ik vind het echt vervelend, ruik mezelf constant.. Bleeeghh!

    Ik gebruik geen milde zeep nee, ik gebruik 'gewoon' douchegel.. Zal toch eens gaan kijken, kan ik dan denken aan een Unicura-blokje bijvoorbeeld? Of? :D

    Qua deo wissel ik af, ik probeer een beetje te kijken waar mijn huid het beste op reageert.. Ik heb vandaag Dove gebruikt, maar daar ruik ik het ook doorheen.. En laatst met Fa ging het ook niet goed. Ik heb nog wel Deoleen staan, maar die vind ik zelf altijd een beetje eng haha.. Omdat je daarvan helemaal niks ruikt (neutrale geur deo), denk ik automatisch dat je dan gaat stinken.. Maarja, met heerlijk geurende deo's als Dove en Fa ruik je die zweetlucht ook.. Hmm..
     
  5. Manderijntje

    Manderijntje Fanatiek lid

    23 jan 2014
    1.161
    1.325
    113
    Ja!! Echt vreselijk vind ik het. Normaalgesproken ruik ik echt nooit. Ik kon uren sporten en nog stonk ik gewoon niet. En opeens rook ik mezelf. Echt, ik vind het zo onwijs vies. Ik douche het liefst 2x nu op een dag en als het een keer niet lukt was ik me extra met een washandje. Truitjes gaan direct de was in na een dag en ook pyama's wissel ik bijna dagelijks.

    Heb laatst wel ontdekt dat laagjes dragen wel helpt. Had een vestje over een hemdje met lange mouwen aan en het vestje rook niet, het hemdje wel. Ben ook van deo gewisseld omdat mijn eigen deo die ik al jaren gebruik opeens niet hielp. Dus misschien is van deo wisselen ook een idee want ook dat hielp een beetje volgens mij. En ik kleed me iets 'te koud' voor het weer die dag zodat ik het zeker weten niet te warm krijg en ga zweten.
     
  6. xPoppetje

    xPoppetje Fanatiek lid

    8 okt 2013
    2.654
    183
    63
    Thanks!
    Ik wissel sowieso al af met mn deo, dat werkt inderdaad goed! Doe ik al jaren.. Alleen op dit moment werkt het dus niet meer haha!

    Ik heb vandaag een t-shirtje aan met daarover een heel fijngebreid vestje, dus laagjes.. Maar het is geen succes haha!
     
  7. Silverwings

    Silverwings Fanatiek lid

    18 feb 2014
    2.751
    918
    113
    Ja ik heb altijd het idee dat hoe meer er een lekker luchtje aan een deo zit hoe sterker het de zweetlucht versterkt, maar misschien beeld ik me dat dan in hoor omdat je dan al zo vies van jezelf bent..

    Idd ja unicara of neutral.. Als het maar ph neutraal is, daar is wel van alles in te vinden volgens mij.. Kruidvat heeft het zelfs in eigen merk..

    En ja het is ook heel vervelend.. Je kunt er bij de dokter ook iets voor krijgen geloof ik, dus die zou je ook nog eens kunnen raadplegen.. Moet wel kunnen in combinatie met je zwangerschap natuurlijk, want hoe dat zit weet ik niet..
     
  8. lynnetjee

    lynnetjee Bekend lid

    30 jan 2014
    647
    0
    16
    verzorgende ig
    limburg
    Jaaaaa! Ik ook! Dacht echt dat ik de enige was en schaam me kapot!
    Ik heb vooral zweet voeten blehh!

    Toch wel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben!
     
  9. Maagd

    Maagd Fanatiek lid

    8 jan 2014
    3.683
    10
    38
    Noorden/ drenthe
    Je hormonen veranderen natuurlijk tijdens de zwangerschap dus het kan heel goed dat je hier last van hebt. Ik heb het juist andersom. Zweet normaal heel snel al, zelfs van 2 km normaal, bijna langzaam fietsen moet ik bij aankomst m'n oksels droogmaken en deo gebruiken. Nu in mijn zwangerschap heb ik daar helemaal geen last meer van.
     
  10. Lov23

    Lov23 Niet meer actief

    Ik vindt de Rexona maximum protection erg fijn ;)
     
  11. Misha85

    Misha85 Fanatiek lid

    17 dec 2013
    1.326
    0
    0
    Probeer odorex eens ik vind het ideaal spul spuit spuit en hele dag droge oksels en geen stink
    Zelfs geen deo meer nodig:D
     
  12. Niki2014

    Niki2014 Bekend lid

    21 apr 2014
    656
    163
    43
    Ik moet bekennen dat ik er de afgelopen week ook echt veel last van heb gekregen! Daar baal ik wel van zeg! Hopen dat het snel weer minder wordt! Voor mij is het zowel de geur als de hoeveelheid zweet....bah!
     
  13. anneke81

    anneke81 Actief lid

    8 dec 2006
    161
    0
    0
    Ouderenzorg
    Ik heb geen idee of het werkt, maar ik zag op pinterest de tip om inlegkruisjes aan de binnenkant van je kleding te plakken. Precies in je oksel zeg maar. En als je er dan eentje neemt met al een geurtje eraan? Misschien een idee?
     
  14. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.588
    10.484
    113
    Rexona maximum protection werkt hier ook goed. Ik heb er ook last van, inderdaad behoorlijk irritant... Maar het hersteld ook weer, dat is een fijn vooruitzicht.
     
  15. kiwi31

    kiwi31 Actief lid

    9 mei 2013
    471
    0
    0
    zelfstandig ondernemer
    ik ook , maar ik herken het van gewoon normaal iedere dag. (zonder zwangerschap) het enige wat bij mij helpt is de aromaco van lush ( www.lush.nl ) je zal vast denken die ik kei duur, maar je doet er ontzettend lang van, weg alle geurtjes :D
     
  16. potjesoep

    potjesoep Bekend lid

    13 apr 2014
    713
    0
    0
    ik zweet ook stukke meer vooral in de nacht is het niet te harden , ik was mijn oksels 1 keer per dag even extra als het te erg wordt maar mijn dove kan het allemaal gelukkig nog aan en stink ik niet geit zoals mijn man het liefelijk noemt ;-P
     
  17. Bollen

    Bollen Fanatiek lid

    22 jul 2013
    1.422
    7
    38
    NULL
    NULL
    Ik heb zweetvoeten das echt niet te filmen. Mn vriend zegt altijd "ik rook al dat je in de buurt was" rotjong haha. Heb extra sokken bij me en draag zo kort mogelijk mn schoenen.
     
  18. tifa

    tifa Bekend lid

    6 jan 2014
    512
    0
    0
    NULL
    NULL
    Misschien helpt een neutrale zeep zoals sanex of neutral?
    ik merk het soms okk wel en probeer op mijn werk dan vooral luchtige kleding aan te doen.
    het kab zijn dat je het ook sneller warm hebt.
    Ik denm dat bij mezelf,liever iets te koud als te warm en eerder gaan zweten
     
  19. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.725
    470
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant
    Ohh balen ik heb er nu geen last meer van.

    Maar ik vond deorollers fijner dan een spray. En waste me gewoon wat vaker.
    Heel vervelend ik weet het maar gaat weer weg.
     
  20. Brennepen

    Brennepen Lid

    6 apr 2014
    54
    0
    0
    NULL
    Spijkenisse
    Oh dat herken ik heel erg! Af en toe wissel ik twee keer per dag van shirt..

    Rexona maximum protection en Dove maximum protection werken over het algemeen wel goed. Ik heb het alleen zelf nog niet getst sinds ik zwanger ben :)
     

Deel Deze Pagina