Super misselijk

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door meryem81, 14 jul 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. meryem81

    meryem81 Actief lid

    1 jun 2011
    207
    0
    0
    Hoi dames,
    Ben sinds een paar dagen zooooo misselijk bahhh!!!
    Ik kan het gewoon niet meer aan, tis niet alleen sochtends maar gewoon de hele dag door.
    Heb emasafene gekregen maar merk er eigenlijk niets van.
    Probeer regelmatig een beetje te eten maar al gauw weer misselijk.
    Heb van alles geprobeerd cola vla crackers. Melk lust ik niet

    Dus dames hebben jullie nog iets in petto????
    Het is gewoon niet meer leukk en ik merk nu met het warm weer dat ik er veel misselijker van wordt dan het al is:(:(
     
  2. Lita

    Lita Actief lid

    2 mrt 2014
    385
    0
    0
    Misschien een waterijsje? Succes ermee!!
     
  3. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.984
    5.816
    113
    En als je overgeeft. Dat gaf mij meestal wel een uurtje verlichting..
    Succes/sterkte de komende weken. Hopelijk is het snel over!
     
  4. Harrinda

    Harrinda Niet meer actief

    Probeer echt te eten waar je trek in hebt, verder is er zoveel wat kan helpen, dat is per persoon verschillend. Enne.. verder heb ik niet iets moedgevends, er staat heel veel op internet, als steeds kleine beetjes eten etc. Bij mij hielp niets!!! Moest zelfs overgeven als ik niets, dus ook geen water op had. Hopelijk wordt het lichter, maar kan ook langer duren. Aftellen tot 12 weken... en je kindje lijdt er nog lang niet onder, je lichaam zorgt ervoor dat alles eerst naar je kindje gaat, daarna ben jij aan de beurt. Zoek zoveel mogelijk steun om het vol te houden... en bedenk, het is afschuwelijk.. dus heel veel sterkte!!!!
     
  5. wonderbaby1

    wonderbaby1 VIP lid

    9 jan 2010
    7.063
    90
    48
    Noord-Brabant
    ik zette de wekker om 6 uur nam emesafene in en dan sliep ik nog even verder. dan was t goed te doen.. zodra ik m later in nam werkte t niet.. misschien kun je t proberen
     
  6. Frummel

    Frummel Niet meer actief

    Floradix al geprobeerd? Had zelf de tabletten, en dat gaf duidelijk verschil.
     
  7. IJsthee

    IJsthee Bekend lid

    23 feb 2014
    711
    0
    0
    Oh het is zo naar, en niets helpt echt, je moet er echt doorheen. Emesafene helpt tegen het overgeven, maar niet echt tegen de misselijkheid. Een paar tips om het te verlichten: 's ochtends eerst een cracker met kaas ofzo eten voordat je opstaat, op tijd je emesafene nemen en niet pas als je weer last krijgt, de hele dag door kleine beetjes eten. Wat wel echt goed helpt maar wat je niet de hele dag kan doen: zwemmen, lekker in het water hangen, even de druk in je lijf verlichten.
    Ik ben inmiddels al 14 wk en nog steeds aan de emesafene (anders is het wel dertig keer overgeven op een dag brrr) maar de misselijkheid wordt wel makkelijker om mee om te gaan na de eerste drie maanden. Na die eerste drie maanden heb je net iets meer energie en kun je het hopelijk wat beter aan.
    Sterkte ermee!!
     
  8. mik81

    mik81 Niet meer actief

    Herkenbaar, hier al sinds week 11 thuis en ook emesafe. Emesafene helpt alleen tegen het overgeven, de misselijkheid blijft 24/7 aanwezig. Weet niet hoe lang je de emesafene al gebruikt maar dat heeft wel tijd nodig om een spiegel op te bouwen in je bloed. Ik gebruikte er eerst 1 en daar had ik weinig profijt van, de gyneacoloog zei ook al snel dat ik er echt 2 per dag moet nemen en zo nodig nog een extra dosis naast die 2 pillen. Heeft een tijdje geduurt voordat het overgeven minder werd, maar nu is het nog dagelijks 1x als ik me maar rustig houd. Altijd beter dan de hele dag door ... Maar ik functioneer nog steeds niet.

    Wanneer emesafene niet afdoende werkt zit je al snel tegen zwaardere medicatie aan te kijken. Maar dat schrijven ze alleen voor als je ondanks de emesafene heel veel blijft overgeven. Bij mij duurde het dus best lang voordat ik dat 'evenwicht' bereikte wat ik nu heb maar zat ook niet te wachten op zwaardere medicatie dus ik heb het een kans gegeven.

    Blijf goed drinken, dat is echt heel belangrijk. Honger en dorstgevoel heb ik helemaal niet omdat ik alleen maar misselijk ben dus echt op gezette tijden vocht tot je nemen ook al voelt het niet of je dorst hebt. Want niet alleen door veel overgeven kun je uitdrogen, ook door te weinig drinken.

    Heb ook gemberthee (heeeel goor) en seabands gebruikt. Zonder effect helaas maar voor sommige vrouwen werkt het wel. Ontbijt met sojamelk en speltflakes (je hebt ook gewone tarweflakes van allbran bijv). Die dingen worden lekker sompig en het is een licht voor mij goed te verdragen ontbijt.

    Weinig hoopvol verhaal, heb ook geen wondermiddel helaas. Als ik me rustig houd blijft het overgeven beperkt tot 1x maar als ik meer/teveel doe gaat het mis. Dus nog een tip: 'vraag niet te veel van je lijf'. Hoop voor je dat het wat opknapt! Succes!
     
  9. lil

    lil Bekend lid

    3 apr 2014
    766
    0
    0
    Arnhem
    ik deed de hele dag beetjes eten, zodra ik wat at was het over!

    stond half brakend müsli met melk in een kom te doen, zodra een lepel erin ging was t voorbij..

    wat een hel was dat succes
     
  10. meissie86

    meissie86 Fanatiek lid

    25 aug 2013
    1.916
    0
    0
    Las gister iets over vitamine b6 ofzo nemen. Ik ben nu aan de okugest tabletten van vsm gegaan... Sterkte meis!
     
  11. potjesoep

    potjesoep Bekend lid

    13 apr 2014
    713
    0
    0
    Bel je verloskundige even of je arts er is een middel tegen , die heb ik ook genomen en dat hielp het topje van de misselijkheid weg te halen , als eerste krijg je altijd emmesefine ( sorry denk niet dat ik het goed schrijf ) en ben je erg misselijk en hou je niets binnen vraag om de zetpillen. lees goed de bijsluiter kwa werking soms heb je er twee op de dag nodig als je de hele dag door misselijk bent

    werkt dit niet zijn er nog twee andere middelen , ik was er vanaf vanaf week 15

    doe al je ramen open frisse lucht helpt en kan je niet tegen avond eten ( zoals hier ) laat je man koken en ga boven zitten , hou je wc deur altijd open hahah anders krijg je een geval zoals hier kots gang :D

    weet hoe je voelt ik was dag en nacht mega ziek en zelfs in de nacht kon ik de emmer vol spugen .

    maar een advies BEL JE ARTS :D vooral als je geen leven meer hebt, een hoop het gaat echt over maar duurt even

    xx
     
  12. Vinexkindje

    Vinexkindje Fanatiek lid

    2 jul 2012
    2.201
    1.033
    113
    Ah, ik ben er nu eindelijk bijna vanaf maar weet zo onwijs goed hoe je je voelt. Het is echt verschrikkelijk! Wat bij mij nog wel hielp was komkommer of waterijsjes eten. En zoveel mogelijk slapen (dus ook tussen de middag en begin van de avond een uurtje). Rust houden maar ook afleiding wilde nog wel eens helpen. Maar allemaal maar een beetje en tijdelijk etc :( Ik leef echt met je mee!!
     
  13. meryem81

    meryem81 Actief lid

    1 jun 2011
    207
    0
    0
    Thanks meiden ik ga okugest proberen. Oww echt dit is gewoon verschrikkelijk. Bij mijn eerste was ik ook wel misselijk maar ik kon toen mijn rust nemen. Nu dus niet hij is anderhalf en wilt alle aandacht. Maar helaas lukt het mij niet om met hembezig te zijn ook zoo zielig. Hij is de hele ochtend in zn uppie aan het spelen.
    Maar goed ik ga alles proberen wat er maar bestaat mijn misselijkheid bij mijn eerste duurde tot week 16. Nou hoop dat het niet zolang gaat duren. Pffffffffff. İs echt niet meer leukkkk. Voor de dames die ook misselijk zijn. DİKKE DİKKE SUCCESSSS
     
  14. Haagsmeisje

    Haagsmeisje Actief lid

    21 mrt 2014
    479
    307
    63
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Ik ben nu 7 weken en voel me sinds 1 week precies hetzelfde. Ik geef niet over, maar ik krijg bijna niets weg. Heb 24u per dag een bijna kots-gevoel. Verschrikkelijk vermoeiend. Het liefst lig ik de hele dag in bed. Ik heb me helaas ook ziekgemeld op mijn werk. Ik werk als verpleegkundige en red het nu gewoon niet om volledig te functioneren.
    Ik ben nooit ziek! Maar nu voel ik me zo beroerd. En net zoals jij 24 uur per dag.
    Heb sinds 4 dagen emesafene tabletten gekregen maar het doet niet zoveel. Lijk af en toe iets minder misselijk maar het is op geen enkel moment helemaal weg. Ik barstte gisteren in huilen uit. Dit is toch geen roze wolk??:(
     
  15. meryem81

    meryem81 Actief lid

    1 jun 2011
    207
    0
    0
    Haagsemeisje leef helemaalmet je mee Precies hetzelfde.
    Nee idd helemaal geen roze wolk. Maar goed ik leef naar de 15 weken toe dan hoop ikdat het helemaal over is. Was iig wel bij mijn eerste. Jij ook heel veel sterkte haagsemeisje
     
  16. Beertje123

    Beertje123 Actief lid

    9 apr 2013
    149
    0
    0
    NULL
    NULL
    Heeeel vervelend en heel herkenbaar!!! Ik heb ook vanaf 6-12 weken thuis gezeten..
    Ik heb via het ziekenhuis Primperan zetpillen gekregen en die hielpen echt.. mocht je het dus niet meer zien zitten, blijf niet te lang doorlopen.. die kleine is nu het belangrijkste!! zeker met dit warme weer moet je goed voor jezelf zorgen.. eet de dingen die je heerlijk vind (voor mij waren dat witte boterhammen met muisjes en later appelflappen!!:)) Drink goed en probeer ook ORS te nemen.. hier zitten goede suikers/zouten en mineralen in.
    Heel veel sterkte!!! en wees gerust. het is (als het goed is) tijdelijk...
     
  17. meryem81

    meryem81 Actief lid

    1 jun 2011
    207
    0
    0
    Hoi, ik ben alleen misselijk dus niet overgeven. Waarvoor is Primperan?? İdd ik merkt met het warme weer dat het erger wordt en ik hoop echt dat het tijdelijk is. Heb van mijn vorige zws ook niet kunnen genieten en wil nu echt genieten van een zwsngerschap.
     
  18. Haagsmeisje

    Haagsmeisje Actief lid

    21 mrt 2014
    479
    307
    63
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Mijn huisarts wil geen primperan voorschrijven. Ik denk omdat er (nog) geen sprake is van uitdroging. Lig nog steeds de hele dag in bed en op de bank. Naast continue kotsmisselijk te zijn heb je uiteraard ook nog die vermoeidheid. Ik kan echt totaal niet blij zijn momenteel. Hierdoor voel ik me uiteraard weer schuldig :(
     
  19. Haagsmeisje

    Haagsmeisje Actief lid

    21 mrt 2014
    479
    307
    63
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Primperan is middel tegen misselijkheid en braken.
     
  20. mik81

    mik81 Niet meer actief

    Hej klopt, dat schrijven ze pas voor als je echt veel blijft overgeven ondanks emesafene. Maar ook met primperan of zwaardere middelen heb je niet de garantie dat die nare misselijkheid weggaat. Vaak word alleen het overgeven onderdrukt aldus mijn gyneacoloog. Verder blijf je je helaas echt rot voelen. Dat is mijn ervaring ook. Ik moet elke dag nog minimaal een keer overgeven, mits ik me rustig houd anders krijg ik 'straf' van mijn maag.

    En het is echt zo hoor, het is slopend je word er zo moe van en voelt je vreselijk slap. Ik snap je schuldgevoel, het speelt mij ook nog parten. Maar ik ben inmiddels 22 weken zwanger, waarvan ik er zeker 18 weken dagelijks moet overgeven (gelukkig niet de hele godganse dag zoals eerst maar toch) en het houd maar niet op. Heb de afgelopen weken beetje bij beetje dat schuldgevoel maar een beetje proberen los te laten. Hiertegen kun je niet vechten hoor ... Het is accepteren dat het zo is, hoe vervelend ook. Kiezen voor jezelf en proberen zo goed en kwaad als het gaat voedingsmiddelen en vooral vocht tot je te nemen. Want honger en dorstgevoel zijn weg ... Althans bij mij. En het is proberen wat je wel kan verdragen en wat niet, dat is heel verschillend per persoon lees ik hier ook wel.

    Veel sterkte hopelijk knapt het op voor jou naarmate de weken voorbijgaan.
     

Deel Deze Pagina