Ben ik weer zwanger?

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door mamahartje, 29 jul 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamahartje

    mamahartje Actief lid

    31 aug 2012
    233
    0
    0
    Hallo lieve dames,

    2 jaar geleden ben ik onverwacht zwanger geraakt, terwijl ik toen wel de pil slikte. Ik kwam er pas na een week of 18 achter dat ik zwanger was :) .. Mijn relatie met de vader was toen al voorbij helaas. Ik ben nu een alleenstaande moeder. Mijn zoontje is anderhalf, helemaal gezond en doet het super!

    Een jaar geleden heb ik een Mirena spiraaltje laten plaatsen. In het begin ontzettend veel last van gehad. Bij het inbrengen ben ik flauwgevallen. De eerste maanden heel veel last van bloedingen, afscheiding en vond het ook niet zo fris ruiken (bah)!! Had echt het idee dat mijn lichaam probeerde dat ding af te stoten. Ik was er totaal niet tevreden over, maar ben toch maar blijven volhouden (ik heb na het inbrengen geen controles gehad ofzo). Na een paar maanden ging het wel weer wat beter. Niet meer zoveel bloedingen, geen rare geurtjes meer. De menstruaties bleven bij mij sindsdien gewoon met regelmaat komen.

    Mijn laatste menstruatie is begin juli geweest. Eerlijk gezegd ben ik nogal slordig in het bijhouden van de datums en de duur, maar had eigenlijk verwacht afgelopen weekend weer ongesteld te worden. Ik heb echter niet het gevoel alsof er een menstruatie aan zit te komen.
    Ik heb nog seks gehad sinds de laatste menstruatie. Daarna ben ik een paar dagen ziek geweest. Sindsdien constant oververmoeid (maar dat kan ook komen door slaapgebrek en stress?). Heel veel last van buikpijn en ook een flink opgeblazen buik. Rommelende darmen en een "vreemd gevoel". Heb ook last gehad van mijn ogen, prikkend en droog (maar kan ook door het weer komen?). Gisteren werd ik plotseling zó ontzettend misselijk, al heel lang niet meer gehad. Ik heb de hele dag last gehad van steken in mijn buik en opkomend maagzuur. 's Avonds een paar keer moeten overgeven, beetje diarree en zelfs een paar keer bijna flauwgevallen (maar kan ook komen omdat ik misschien wat verkeerds gegeten heb?). Vandaag gaat het weer beter, maar heb nog steeds zo'n onprettig, onbestemd gevoel in mijn opgeblazen buik.
    Ik heb geen last of verandering in mijn borsten.

    Ik heb nog geen zwangerschapstest gedaan, omdat ik bang ben dat ik te vroeg ben met testen. Ik denk dat ik beter nog een paar dagen kan afwachten of mijn menstruatie toch nog op gang komt. Maar in de tussentijd blijft het in mijn hoofd spoken.. Zou ik dan toch weer zwanger kunnen zijn, ondanks het spiraaltje? Hoe is dat dan mogelijk? Ik weet niet zo goed hoe nu verder. Eigenlijk ben ik stiekem best bang dat de test negatief zal zijn, want bij de gedachte aan een nieuw leventje in mijn buik... Tja, is toch het mooiste wat er is. Ik probeer mezelf voor te houden dat het écht niet mogelijk is. Wat denken jullie ervan?

    Bedankt voor het lezen.
    Liefs, mamahartje
     
  2. podiki25

    podiki25 Fanatiek lid

    18 mei 2012
    3.897
    124
    63
    Tandheelkunde
    Barcelona
    Hmm, daar je eerder al door de AC heen zwanger bent geraakt kan het wel natuurlijk. Ik denk dat niemand je hier kan helpen, enkel een zwangerschapstest...
     
  3. Marrie28

    Marrie28 Fanatiek lid

    27 jun 2007
    1.711
    0
    36
    Tja, geen enkele ac werkt 100%... Toch maar testen dus!
     
  4. Moekiesmoessie

    1 aug 2014
    35
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hai Mamahartje,

    Misschien ben je intussen het spiraaltje kwijt geraakt. Dat je je daarom ook een tijd beter hebt gevoeld.
    Ook kan het zo zijn dat je je nu niet lekker voelt omdat je toch niet fijn reageert op het spiraaltje (op de hormonen).
    Ikzelf heb de spiraal heel kort gehad omdat ik er echt naar van werd.
    Je kunt altijd een goedkoop testje van de kv kopen.
    Ik hoop dat je snel duidelijkheid krijgt!
    Of heb je intussen al meer duidelijkheid?
     
  5. MVG87

    MVG87 Actief lid

    18 jul 2014
    348
    0
    0
    Ikzelf werd na het plaatsen vanaf dag 1 niet meer ongesteld, maar naar mijn weten zijn er ook vrouwen die dat pas na 6 mnd of een jaar hebben.. dat zou ook een verklaring kunnen zijn...
    voel je de touwtjes nog wel zitten? Die zou je moeten kunnen voelen. En inderdaad testen.. dan heb je duidelijkheid!
     

Deel Deze Pagina